مسعود کاظمی روزنامهنگار، توسط قاضی مقیسه به چهار سال و شش ماه زندان محکوم شد
مسعود کاظمی روزنامهنگار در دادگاه انقلاب با سه اتهام به چهار سال و شش ماه حبس محکوم شده است. در صورت تایید این حکم در دادگاه تجدیدنظر، سپری کردن حکم دو سال حبس برای او مطابق با ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی الزامی است.
علی مجتهدزاده وکیل این روزنامهنگار روز ۱۲ خرداد ماه در گفتوگویی با خبرگزاری دولتی ایرنا گفت مسعود کاظمی به اتهام «نشر اکاذیب» به دو سال حبس، به اتهام «توهین به رهبری» به دو سال حبس، و به اتهام «توهین به مقامات دیگر» به شش ماه حبس در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب محکوم شده است که مجموعا حکم او چهار سال و شش ماه است. او همچنین به دو سال محرومیت از فعالیتهای مطبوعاتی محکوم شده است.
بیشترین حکم او از میان اتهامات دو سال حبس است که در صورت تایید در دادگاه تجدیدنظر قابل اجرا است. طبق گفته علی مجتهدزاده، دو اتهامی که در فرایندی غیرقانونی از سوی قاضی در جلسه دادگاه به مسعود کاظمی وارد کرده از پرونده او خارج شده است. اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» یکی از این دو اتهام وارده بود که مجازات سنگین پنج تا هفت سال را به دنبال دارد.
این قاضی ۱۲ روز پس از اتمام اولین جلسه دادگاه بدون اینکه دفاعیات متهم و وکیلش را بشنوند و در حالی که در جلسه دادگاه به مسعود کاظمی توهینهای متعدد کرد حکم سنگینی برای او صادر کرد. پیشتر این وکیل در گفتوگو دیگری با خبرگزاری ایرنا گفته بود قاضی محمد مقیسه پیش از لایحه دفاعیه حکم این روزنامهنگار را صادر کرده است.
پیش از این یک منبع آگاه به کمپین گفته بود، قاضی محمد مقیسه در طول جلسه دادگاه به مسعود گفت: «شماها نفس کشیدنتون حرامه، دستهاتون بشکنه، باروت باید ریخت در دهانتان و منفجرتان کرد، قلمهاتون را باید شکست،» به گفته این منبع قاضی حتی اجازه دفاع به موکل و وکیلش را نداده است.
علی مجتهدزاده وکیل این روزنامهنگار هفت روز پس از جلسه دادگاه در تاریخ هفتم خرداد ماه اعلام کرد نامهای در خصوص آنچه در جلسه دادگاه موکلش گذشته و خروج قاضی از«بیطرفی» خطاب به رییس قوه قضاییه نوشته اسن. او همچنین گفت لایحه اعتراضی نیز به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب ارائه کرده است: «امروز لایحهای را به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب ارایه کردم که در این لایحه دفاعی انجام ندادم و فقط از باب احترام به شان دستگاه قضایی و ساحت دادگاه اعتراض خود را در خصوص خروج قاضی پرونده از بیطرفی اعلام کردم.»
مسعود کاظمی اولین بار در تاریخ ۱۴ آبان ۹۷ در منزلش بازداشت و روانه زندان اوین شد. او شش روز بعد در تاریخ ۲۰ آبان ماه با قرار کقالت صد میلیون تومانی آزاد شد. اولین جلسه دادگاه او به اتهاماتش در تاریخ اول خرداد ماه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. اما در این جلسه دادگاه به گفته وکیل مسعود کاظمی، قاضی دو اتهام دیگر «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» که هرگز در جلسه بازپرسی و بازجوییها مطرح نشده و به موکلش تفهیم نشده را مطرح کرد.
این قاضی پس از آن قرار کفالت ۱۰۰ میلیون تومانی به قرار وثیقه سنگین یک میلیارد تومانی تبدیل کرد. مسعود کاظمی به علت عدم توانایی در تهیه چنین قرار وثیقه سنگینی در همان روز اول خرداد ماه از دادگاه انقلاب به زندان اوین منتقل شد و تاکنون در انجا به سر میبرد.
علیرغم تقاضاهای فراوان وکیل او برای کاهش مقدار وثیقه و آزادی او تا زمان صدور حکم نهایی، با کاهش وثیقه او تاکنون مخالفت شده است. مسعود کاظمی هفت ماه پیش از دستگیری از سمت خود به عنوان سردبیری ماهنامه صدای پارسی کنار کشیده بود. او نه تنها قادر نیست چنین قرار وثیقه سنگینی را تهیه کند بلکه فرزند ۱۱ سالهای نیز دارد که باید مخارج زندگیش را بپردازد و اکنون به دلیل زندان بودن وضعیت معاش فرزندش نیز باعث نگرانی شده است.
محمد مقیسه به یکی از قضات دادگاه انقلاب معروف است که از سال ۸۸ تاکنون حکمها برای زندانیان سیاسی و عقیدتی، روزنامهنگاران و فعالان حقوق زن صادر کرده است.