۱۸ شهروند معترض در مقابل زندان اوین به حبسهای تعلیقی و تعزیری محکوم شدند
حکم دادگاه تجدیدنظر ۱۸ شهروند و خانواده زندانیان سیاسی که در تاریخ ۳۰ آبان ۹۴ به دلیل شرکت در تجمع اعتراضی در مقابل زندان اوین بازداشت شدند پس از تقریبا چهار سال از سوی شعبه ۳۶ دادگاه انقلاب به وکلای آنها ابلاغ شد.
محمد مقیمی وکیل چهار نفر از این ۱۸ فعال مدنی به کمپین حقوق بشر در ایران گفت براساس این حکم، ۱۶ نفر از آنها هر کدام به ۹۱ روز حبس تعزیری که به مدت سه سال تعلیق شده محکوم شدهاند و دو نفر از آنها نیز به دلیل اعتراض نکردن به حکم اولیهشان به ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شدند. به گفته مقیمی حکم موکلشان در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۹۸ به او ابلاغ شده است.
اتهام همگی این ۱۸ شهروند «اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمع غیرقانونی و حمایت از سرکرده فرقه عرفان حلقه» بوده در حالی که تعدادی از آنها مانند هاشم زینالی، پدر سعید زینالی زندانی گم شده و سیمین عیوض زاده مادر امید علیشناس فعال مدنی زندانی اساسا در دفاع از آقای طاهری در آن روز تجمع نکرده بودند. سیمین عیوض زاده برای وضعیت فرزندش امید علی شناس که در آن زمان در زندان اوین بود و هاشم زینالی در اعتراض به ناپاسخگویی مسوولان به مفقود شدن فرزندش طی سالها تجمع کرده بود.
این ۱۸ نفر پس از یک جلسه دادگاه در اسفند ۹۴ هر کدام به ۹۱ روز حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند که این حکم در دادگاه تجدیدنظر برای ۱۶ نفر آنها به مدت سه سال تعلیق شد و شلاق نیز از احکام همه آنها حذف شده است. محمد مقیمی به کمپین گفت طبق این حکم صادر شده که چند روز پیش به او ابلاغ شده است ۱۶ نفر فعال مدنی از زمان ابلاغ حکم تا دو سال آینده به شرط ارتکاب جرم تعزیری، حکم تعلیقشان قابل اجرا خواهد بود.
به گفته این وکیل دادگستری، از این ۱۸ شهروند، سارا ساعی به دلیل عدم اعتراض به حکم اولیه و رضا ملک به دلیل عدم شرکت در دادگاه بدوی به انتخاب خودش به ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شدهاند. با این حال سارا ساعی مدتی پیش از کشور خارج شده و رضا ملک برای پرونده دیگری اکنون در زندان اوین در حال طی دوران حبس خود است. محمد مقیمی در این پرونده وکیل هاشم زینالی، سارا ساعی، خدیجه میرغفاری و فریده طوسی بود.
هاشم زینالی پدر سعید زینالی است که در اعتراض به ۱۷ سال بیخبری از فرزندش در تاریخ ۳۰ آبان ۹۴ در مقابل زندان اوین تجمع کرده بود. سعید زینالی، دانشجوی رشته کامپیوتر دانشگاه تهران، پنج روز پس از حمله به کوی دانشگاه در تاریخ ۲۲ تیرماه ۷۸ در منزلش بازداشت شد. او در آن زمان ۲۲ ساله بود. پس از بازداشت فقط یک بار سه ماه پس از بازداشتش تماس کوتاهی با خانه داشت اما از آن زمان تاکنون هیچ خبری از او نیست و مسوولان قوه قضاییه نیز تاکنون پاسخی در مورد مفقود شدن این زندانی به خانواده او ندادهاند.
همچنین سیمین عیوضزاده مادر امید علی شناس است که در آن زمان در اعتراض به حکم سنگین فرزندش در مقابل اوین اعترض کرده بود. امید علی شناس در تیر ۹۶ پس از اتمام دوران پنج سال حکماش از زندان آزاد شد و اکنون مادرش با حکم تعلیقی مواجه است.
بقیه ۱۶ نفر از هواداران و شاگردان محمد علی طاهری موسس «عرفان حلقه» بودند که در اعتراض به احکام سنگین و حکم اعدام او اعتراض کرده بودند.
تمامی این ۱۸ نفر چند روز پس از چند روز با قرار کفالت یا وثیقه آزاد شدند. دادگاه آنها در شعبه ۱۰۶۰ دادگاه دوم کیفری تهران به ریاست قاضی دهقانی در تاریخ ۲۰ بهمن ۹۴ برگزار شد. حکم دادگاه بدوی در اسفند ۹۴ اعلام شد که بر اساس آن هر کدام از آنها به ۹۱ روز حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بودند.