تقی رحمانی: فیلم منتشر شده از نرگس محمدی دوربین مخفی و سناریوسازی است؛ مرخصی بدهند راستی آزمایی کنیم
“به جای سناریو سازی با نرگس محمدی مصاحبه کنند”
تقی رحمانی، فعال سیاسی و همسر نرگس محمدی در مصاحبه با کمپین حقوق بشر در ایران، ویدئوی منتشر شده از این فعال مدنی از سوی رسانه های حکومتی را سناریو خوانده و خواستار اعطای مرخصی و مصاحبه با خانم محمدی شد.
آقای رحمانی به کمپین گفت که این ویدئو با دوربین مخفی صورت فیلمبرداری شده و مهم زمان این فیلمبرداری مخفی است که مشخص نیست مربوط به چه زمانی است.
تقی رحمانی پیشتر در مصاحبه با کمپین از احتمال ابتلای نرگس محمدی به ویروس کرونا و عدم دسترسی او به امکانات درمانی خبر داده بود. نرگس محمدی هم در نامه ای از زندان زنجان از قرنطینه خود و ۱۱ زندانی دیگر “با علائم کرونا خبر داده” و از وزیر بهداشت خواسته بود که “نمایندهای برای رسیدگی به وضعیت زندان زنان زنجان” اعزام کند.
برنامه ۲۰:۳۰ صدا و سیمای جمهوری اسلامی اما که با نهادهای امنیتی ارتباط دارد با پخش فیلمی از زندان زنجان مدعی شد که نرگس محمدی به امکانات پزشکی دسترسی دارد. در این چند که چند ثانیه تصویر نرگس محمدی دیده می شود خانم محمدی ماسک بر صورت دارد و در پاسخ به پزشک می گوید که حالش خوب است.
تقی رحمانی در مصاحبه با کمپین گفت: “مساله نرگس و زندان زنجان بازتاب داخلی و خارجی داشت و روش جمهوری اسلامی همین سناریو بافی است. کاملا مشخص است که دوربین مخفی است و زمان فیلمبرداری هم مهم است. چه زمانی این فیلم را گرفته اند؟ وکلای نرگس را برای دیدار با نرگس به زندان راه نمی دهند. دادستان اجازه نمی دهد اما فیلم مخفی پخش می کنند. بگویند فیلم متعلق به چه زمانی است و بروند با خود نرگس مصاحبه کنند و مصاحبه خود او را پخش کنند تا همه ببینیم حال نرگس چطور است و خود او چه می گوید.”
آقای رحمانی همچنین خواستار اعطای مرخصی به خانم محمدی شده و به کمپین گفت: “این فیلم یکطرفه است، سناریو نویسی است. به نرگس مرخصی بدهند راستی آزمایی کنیم. بگذارند پزشک مستقل و خانواده را ببینند و اگر راست می گویند سی ثانیه با خود نرگس حرف مصاحبه بکنند.”
نرگس محمدی، فعال سرشناس حقوق بشر و نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر است که به ۱۶ سال زندان محکوم شده است. او از اردیبهشت ۱۳۹۴ در بند زنان زندان اوین زندانی بود اما از ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۸ به همراه ۷ زندانی سیاسی زن در همبستگی با قربانیان اعتراضات آبان ماه در زندان اوین دست به تحصن زد و دی ماه همین سال به زندان زنجان منتقل شد و در نامه ای از زندان زنجان اعلام کرد که غلامرضا ضیایی، رئیس زندان اوین، شخصا به او حمله فیزیکی کرده و دشنام داده: “آقای ضیائی و بیش از بیست مرد و زن دورم حلقه زدند و با هل دادن و گرفتن بازوها و دستهایم من را به داخل آمبولانسی هل دادند. آقای ضیائی از دو طرف بدنم دستانش را قلاب کرد و من را از جا کند و با سر داخل ماشین فرو برد.”
غلامرضا ضیایی که اوایل مرداد امسال با حکم مدیرکل زندانهای استان تهران به ریاست زندان اوین منسوب شده، نقش مهمی در افزایش فشار و وضع محدودیتهای غیر قانونی بر زندانیان این زندان داشته است. ضیایی پیش از این ریاست زندان رجاییشهر کرج را بر عهده داشت که به شرایط نامناسب برای زندانیان شهرت دارد. وی همچنین در سال ۱۳۸۸ و در زمان وقوع جنایات کهریزک که به قتل چندین تن از معترضان به نتایج انتخابات انجامید، رییس این بازداشتگاه بود.