پرونده سازی و حکم زندان برای جعفر عظیم زاده
یک منبع آگاه در مصاحبه با کمپین حقوق بشر در ایران از وضعیت وخیم جسمانی جعفر عظیم زاده، دبیر هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران در زندان اوین خبر داده و گفت که این فعال کارگری در شرایطی در زندان اوین به کرونا مبتلا شده که به جای آزادی با پرونده سازی جدید در زندان به سر می برد.
این منبع آگاه به کمپین گفت که جعفر عظیم زاده در پرونده سازی جدید از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به یکسال و یک ماه زندان محکوم شده و این حکم از سوی دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.
جعفرعظیم زاده، فعال کارگری و دبیر هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران در سال ۱۳۹۴ به دلیل فعالیت های صنفی در دادگاه انقلاب تهران به شش سال زندان محکوم شد. او کارگر جوشکار ۵۰ ساله و دبیر هیئت مدیره تشکل کارگری اتحادیه آزاد کارگران ایران است. او از هماهنگ کنندگان و امضا کنندگان طومار اعتراضی بود که طی آن بیش از سی هزار کارگر در نامه به وزیر کار و مجلس شورای اسلامی خواستار افزایش حداقل دستمزد کارگران ایران شدند.
یک منبع آگاه به کمپین گفت: “اسفند ۹۸ به خاطر کرونا، کسانی که حکم تا ۵ سال داشتند و یک سوم حکم شان را طی کرده بودند شامل عفو شدند این مساله شامل آقای عظیم زاده هم شد اما تا ۴ ماه می گفتند دادستانی مخالفت کرده. در این مدت پرونده جدید درست کردند و بعد از اینکه پرونده جدید ساختند و حکم تایید شد گفتند که پرونده قبلی شامل عفو شده و الان دارد حکم جدید را می گذرانند. یعنی در ظرف بیست روز علیه آقای عظیم زاده پرونده سازی کردند و حکم دادند که آزاد نکنند.”
این منبع آگاه توضیح داد: “سال ۹۸ در حمایت از زندانیان سیاسی بیمار که باید با هزینه شخصی خودشان برای درمان به بیرون از زندان می رفتند آقای عظیم زاده و چند نفر دیگر داخل زندان بیانیه ای در اعتراض به این سیاست زندان نوشتند و تحویل زندان دادند. یکی از مصادیق اتهامات پرونده جدید این بیانیه است همچنین یک فایل صوتی بود آقای عظیم زاده در اعتراض به حکم های سنگین دستگیرشدگان روز کارگر سال گذشته منتشر کرده بود. این دو موضوع شدند مصادیق اتهام تبلیغ علیه نظام و شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، یک سال و یک ماه حکم داد که دادگاه تجدیدنظر هم عینا تایید کرد و الان در حال گذراندن این حکم جدید هستند.”
این منبع آگاه از نگرانی های خانواده آقای عظیم زاده به کمپین خبر داد و گفت: “خانواده آقای عظیم زاده خیلی نگران هستند او در جریان اعتصاب ۶۴ روزه ای که سه سال پیش داشت خیلی آسیب دید هم مشکل قلبی و هم مشکل کلیوی دارد. حالا هم که به کرونا مبتلا شده و به جای آزاد کردن او را با ده نفر دیگر در زهداری مرکزی زندان اوین و بدون هیچ امکاناتی قرنطینه کرده اند. خانواده او واقعا در شرایط خیلی بد و به شدت نگران سلامتی او هستند.”
اکرم رحیم پور، همسر جعفر عظیم زاده هم به خاطر مصاحبه درباره وضعیت همسرش متهم به نشر اکاذیب از طریق مصاحبه با رسانه های خارجی شده و از سوی شعبه دوم بازپرسی زندان اوین به ۶ ماه حبس تعلیقی محکوم شده است.
جعفر عظیم زاده پیشتر در ۲۶ مهرماه ۱۳۹۵ به کمپین گفته بود:“من به دلیل فعالیتهای کاملا قانونی و مسالمت آمیز کارگری در قالب اتحادیه آزاد کارگران، یک بار در سال ۱۳۹۴ به شش سال حبس محکوم شده ام، الان دوباره به یازده سال محکوم شدم و پرونده دیگری هم به اتهام تشویش اذهان عمومی و اخلال در نظم عمومی دارم که در دادگاه در حال رسیدگی است و دلیل همه این اتهامات و پروندهها هم فعالیتهای صنفی بوده است مانند تشکیل اتحادیه آزاد کارگران، مصاحبه با رسانهها و شرکت در تجمعها و اعتصابهای کارگری مسالمتآمیز و مدنی در جهت دفاع از حقوق کارگران و از جمله شخص خودم به عنوان یک کارگر.”
“اتحادیه آزاد کارگران ایران”، تشکلی که جعفر عظیم زاده در آن عضویت دارد و به دلیل تشکیل و فعالیت در آن به زندان محکوم شده، در سال ۱۳۸۶ طبق آنچه در اساسنامهاش ذکر کرده، با حضور جمعی از کارگران، مزدبگیران و کارگران اخراجی و بیکار در مشاغل گوناگون و با هدف بهبود استانداردهای زندگی کارگران در ایران تشکیل شده است. جمعآوری طومار اعتراضی با امضای چهل هزار تن از کارگران، تجمعهای اعتراضی مقابل مجلس و وزارت کار، هدایت و اجرای این تجمعات، اعتراض به حداقل دستمزد، اعتراض به ایجاد تغییرات ضدکارگری در قانون کار، نشست و ملاقات با دیگر تشکلهای کارگری از قبیل سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه بخشی از فعالیت اعضای این اتحادیه در سالهای اخیر بوده است.