از موج دستگیری فعالان مدنی در کردستان تا خودکشی کارگر مرودشتی از فرط فقر
«خبرخانه» جاییست که در آن به مرور هفتگی خبرهایی میپردازیم که مستقیم و یا غیرمستقیم با تضییع و نقض موارد حقوق بشر در ایران پیوند دارد؛ از بازداشت فعالان مدنی و تجمعات اعتراضی گرفته تا محاکمات ناعادلانه زندانیان و بحرانهای اجتماعی و زیست محیطی. خبرهایی که مجالی برای پرداختن به آنها در غالب گزارش فراهم نیامده و یا در هیاهوی رویدادهای هرروزه گم شدهاند.
شما میتوانید «خبرخانه» را هرهفته در وبسایت و شبکههای اجتماعی کمپین حقوق بشر ایران دنبال کنید.
* موج دستگیری فعالان مدنی در کردستان و آذربایجان غربی
براساس آنچه شبکه حقوق بشر کردستان میگوید موج دستگیری فعالان مدنی در استانهای کردستان و آذربایجان غربی طی هفته گذشته شدت یافته است. بنا به نوشته این شبکه حقوق بشری دستکم ۲۴ نفر از شهروندان و فعالان مدنی در شهرهای مهاباد، بوکان و ربط در استان آذربایجان غربی و همچنین در سنندج، مریوان، سروآباد استان کردستان بازداشت شدهاند. گفته میشود که دو تن از بازداشتیها دانشجویان دانشگاه خوارزمی در کرج به نامهای فرزاد سامانی و صهیب بادروج بودند که در محوطه خوابگاه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
گزارش شبکه حقوق بشر کردستان از دستگیری فعالان کرد مینویسد که «نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی و با توسل به خشونت کلامی و در مواردی فیزیکی اقدام به بازداشت این افراد کردهاند. محل سکونت و کار بسیاری از بازداشتشدگان مورد تفتیش قرار گرفته است و بخشی از وسایل شخصی آنها از جمله گوشیهای تلفن همراه، لپ تاپ و… توسط ماموران توقیف شده است».
اسامی برخی بازداشتشدگان منتشر شده است و با اینحال نگرانی از امکان بازداشت تعداد بیشتری از فعالان مدنی وجود دارد.
* واکنش سازمان عفوبینالملل به فرمان علی خامنهای درباره ممنوعیت ورود واکسن خارجی به ایران
هفته گذشته بود که علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در ایران، صراحتا ورود واکسن آمریکایی و بریتانیایی به ایران را ممنوع اعلام کرد. علی خامنهای گفت که «اعتمادی» به واکسنهای خارجی ندارد. پس از اظهارات رهبر جمهوری اسلامی و مختومه شدن پرونده خرید واکسن از شرکتهای تولیدکننده آمریکایی و بریتانیایی واکنشهای بسیاری به این دستور برانگیخته شد.
چندی پس از اعلام این دستور بود که سازمان عفوبینالملل با انتشار بیانیهای به فرمان علی خامنهای، واکنش نشان داد.
در بیانیه سازمان عفوبینالملل آمده است: «تصمیم رهبر جمهوری اسلامی ایران برای ممنوع کردن دسترسی میلیونها نفر از مردم ایران به واکسنهای حیاتی آمریکایی و انگلیسی کرونا نادیده انگاشتن حق حیات و حق سلامت است. علی خامنهای در حال بازی با جان میلیونها انسان است. مقامهای ایرانی باید فورا به این بیاعتناییشرمآور به تعهدات حقوق بشری پایان دهند.»
پس از سخنان علی خامنهای، سخنگوی جمعیت هلال احمر ایران گفته بود که ۱۵۰هزار دوز واکسن اهدایی شرکت فایزر از سوی خیرین ایرانی منتفی است.
محمدحسن قوسیان مقدم به خبرگزاری ایرنا گفته بود: «دریافت محموله واکسن فایزر آمریکا که قرار بود توسط گروهی از متخصصان ایرانی مقیم آمریکا تهیه و ارسال شود، منتفی است.»
*خودکشی کارگر شهرداری اهل مرودشت از فرط فقر
دوشنبه هفته گذشته خبری مبنی بر خودکشی یکی از کارگران شهرداری مرودشت مقابل دوربینهای مداربسته ساختمان شهرداری منتشر شد. در متن خبر آمده بود که بهرام ابراهیمیمهر ۳۱ ساله، متاهل و پدر فرزندی سهساله که به عنوان راننده در شهرداری مرودشت استان فارس مشغول به کار بود، در بخش تاسیسات موتوری شهرداری مرودشت مقابل دوربینهای مدار بسته با حلقآویز کردن خود به زندگیاش پایان داد.
این کارگر شهرداری مرودشت پیش از اقدام به خودکشی پیامی برای همکاران خود نوشته بود که در آن تاکید کرده بود که بارها به دلیل اعتراض نسبت به تعویق حقوق از سوی مسئولان طرف قرارداد در شهرداری مرودشت به اخراج از کار تهدید شده است.
در بخشی از پیام بهرام ابراهیمیمهر خطاب به همکارانش با اشاره به سابقه یازده سال کار و تعویق همیشگی در پرداخت حقوق آمده است «حقوقی که هفت سال پیش میگرفتیم الان همچنان میگیریم. حقوق دریافتی ما دو میلیون و هشتصد هزار تومان است، حتی پایینتر با این حقوق چطور میتوانم مخارج خانه و قسطهای عقب افتاده و بدهکاریها را بدهم؟»
دو روز پس از انتشار این خبر، رهام پیکری فرماندار مرودشت به خبرگزاری ایسنا ادعا کرد که دلیل خودکشی این کارگر شهرداری صرفا به دلیل مشکلات معیشتی و دیرکرد در پرداخت حقوق وی نبوده است. هرچند که این مقام مسئول توضیح دیگری دراینباره نداده است.
به گفته فرماندار مرودشت «یکی از دوربینهای موجود در محوطه واحد موتوری شهرداری مرودشت، فیلم حادثه را ضبط کرده است، که براساس آن متوفی زمانی که نگهبان مشغول نماز خواندن بوده، اقدام به خودکشی کرده است.
*تداوم برگزاری تجمعات اعتراضی در شهرهای ایران
هفته گذشته بسیاری از شهرهای ایران شاهد تجمعات اعتراضی بود. بدون شک تداوم تجمعات اعتراضی بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی در نزدیک به ۲۰ شهر ایران، خبرسازترین این تجمعات بود. شهرهای تهران، کرمان، بجنورد، رشت، اهواز، اصفهان، ایلام، تبریز، شوش، کرمانشاه، اسفراین، خرم آباد، کرج، اراک، مشهد، همدان، بروجرد، یزد و شیراز شاهد تجمعات بازنشستگان مقابل ساختمان استانداری، فرمانداری و تامین اجتماعی بود. نکته مهم تجمعات اعتراضی بازنشستگان کشور تداوم و هماهنگی بالای این تجمعات در سراسر کشور بود. مهمترین اعتراض بازنشستگان معطوف به اجرای قانون همسان سازی حقوق، پرداخت پاداش آخر سال، رفع مشکلات موجود در بیمه تکمیلی و همچنین محاسبه سوابق مشاغل سخت و زیان آور در محاسبات متناسب سازی حقوق بازنشستگان کارگری است.
جدای از تجمعات اعتراضی بازنشستگان ایران، هفته گذشته شاهد اعتراضات کارگران و کارمندان و همچنین گروهی از مالباختگان در چندین شهر کشور بودیم. دوشنبه ۲۲ دیماه، جمعی از کارگران واحد شیرینسازی پتروشیمی ایلام مقابل ساختمان استانداری این شهر تجمع و اعتراض خود را نسبت به بیکاری خود و همکارانشان اعلام کردند.
گروهی از کادر درمانی در تهران و تبریز نیز دست به تجمع اعتراضی زدند. گروهی از کادر درمان بخش خصوصی در تبریز مقابل ساختمان استانداری آذربایجان شرقی تجمع کردند و جمعی از پرستاران و پرسنل بیمارستان میلاد تهران در مقابل ورودیهای این بیمارستان.
جمعی از جوانان جویای کار روستای شهرویی در مقابل درب اصلی «پالایشگاه بید بلند ۲» شهرستان «بهبهان» و تعدادی از جوانان جویای کار شهرستان «هویزه» مقابل اداره کار و ساختمان فرمانداری این شهرستانها دست به تجمع اعتراضی زدند. ویدیوهایی از این تجمعات اعتراضی در شبکههای مجازی منتشر شده است. شهر بهبهان در استان خوزستان ایران در جریان اعتراضات مردمی آبان۹۸ شاهد درگیریهای خونین ماموران امنیتی و مردم معترض بود.
شماری از سهامداران زیان دیده در سازمان بورس مقابل ساختمان این در پایتخت و گروهی از مالباختگان تعاونی مسکن دانشگاه تهران هم مقابل ساختمان وزارت تعاون تجمع اعتراضی به پا کردند. شماری از کشاورزان اصفهان در مقابل ساختمان صدا و سیمای این شهر در اعتراض به عدم دریافت «حق آبه» خود تجمع کردند.
*مرگ کارگران زیر سایه فقدان ایمنی محل کار
هفته گذشته شماری از کارگران کشور حین کار و به دلیل نبود ایمنی کافی جان خود را از دست دادند. روز پنجشنبه ۲۵ دی ماه، سه کارگر در شهرهای مشهد و رامشیر جان خود را از دست دادند. یک کارگر «مقنی» در مشهد در پی ریزش چاه جان خود را از دست داد و در حادثه انفجار یک ایستگاه گاز در نزدیکی روستای «چم اسحاق» رامشیر در استان خوزستان یک نفر جان خود را از دست داد و یک کارگر دیگر نیز زخمی شد. دوشنبه ۲۲ دی ماه نیز خبری مبنی بر فوت یک کارگر در حین عملیات گودبرداری در یکی از خیابانهای شهر قم منتشر شد.
رتبه ایران در جدول رعایت ایمنی محل کار در میان کشورهای دنیا رتبه پایینیست. با آنکه آمار دقیقی از تعداد کشتهشدگان و مصدومان حوادث کارگری در ایران در دست نیست اما هرروزه بر خبرهای مربوط به حوادث کارگری در ایران افزوده میشود. آمار ارائه شده از سوی وزارت کار در سال ۱۳۹۸، نشان میدهد که از کل بیمهشدگان در معرض حادثه شغلی؛ ۲۱۵۶۲ نفر دچار حادثه کار شدهاند. این آمار نسبت به سال ۱۳۹۷، افزایش ۲۲.۴ درصدی را نشان میدهد.
*نامه سرگشاده آرش صادقی از زندان و افشاگری درباره بازجویان سپاه
آرش صادقی، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج در نامهای سرگشاده نسبت به تداوم بیخبری از وضعیت همسر خود گلرخ ابراهیمی ایرایی، پس از انتقال به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین ابراز نگرانی کرده است.
آرش صادقی در این نامه که در آن را در اختیار «هرانا» قرارداده است ضمن نام بردن از یکی بازجویان اطلاعات سپاه به نام «رئوف» نوشته این بازجو، که صحنه گردان اصلی تمام اعترافات (تلویزیونی) بازداشتیهای سپاه است، در تماسی با خانواده گلرخ آنها را تهدید کرده است که باید سکوت کنند و حق هیچگونه اطلاعرسانی را در خصوص وضعیت گلرخ ندارند.
به نوشته آرش صادقی، بازجوی نامبرده در سال ۱۳۹۳ بازجوی آرش و گلرخ بوده است و در سالهای گذشته در پروندههای شماری زیادی از فعالان سیاسی و مدنی نقش مهم داشته است.
در بخشی از نامه آرش صادقی آمده است «هفته گذشته مادر همسرم در پی بیخبری از وضعیت دخترش و تهدیدهای بازجو و در حالی که آخرین خبر از فرزندش، خبری مبنی بر ضرب و شتم وی با باتوم و شوکر بود به خاطر فشارهای عصبی دچار حمله قلبی و در بیمارستان بستری شد. سوال اینجاست که در سیستم قضایی جمهوری اسلامی ایران، یک مهره سپاه که خود را کارشناس معرفی میکند، تا کجا قدرت مانور دارد؟ آیا بازجو حق تهدید و آزار خانواده زندانی را دارد؟»
در این نامه همچنین آمده است که «رئوف در بازجوییهای همسر سهیل عربی نیز حضور داشته است و بر اثر ضربه وارده رئوف، زانوی نسترن دچار شکستگی در همان محل میشود. رئوف در جریان اعترافات اجباری من در اسفند ۹۳ به همراه علی رضوانی (مدتها بعد از پروژه اعترافات، علی رضوانی را در تلویزیون به عنوان خبرنگار دیدم) متن اعترافات را تنظیم و در اختیار تیم فیلمبرداری قرار میدادند. در تمام مراحل فیلمبرداری و اعترافگیری از من، در خانه امن سپاه که سه تیم از شبکه افق، بیست و سی و باشگاه خبرنگاران جوان حضور داشتند، این دو نفر صحنهگردان اصلی پروژه اعترافات اجباری بودند. آقای رضوانی سر تیم و کارگردان هر سه تیم فیلمبرداری بودند.»
*محکومیت معترضین آبان۹۸ در خوزستان به حبسهای طولانی مدت
هفته گذشته خبرگزاری هرانا، در گزارشی نوشت که سه نفر از شرکت کنندگان در اعتراضات سراسری آبان۹۸ در استان خوزستان مجموعا به چهل سال زندان محکوم شدهاند. در گزارش هرانا آمده است که «رعد حمدانی، قصی خسرجی و سجاد دبات، سه تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۹۸ توسط دادگاه انقلاب دزفول مجموعا به ۴۰ سال حبس تعزیری محکوم شدند.» این شهروندان هم اکنون بدون رعایت اصل تفکیک جرایم در زندان مسجدسلیمان بسر میبرند.»
هرانا نوشته است که این شهروندان هم اکنون بدون رعایت «اصل تفکیک جرایم» در زندان مسجدسلیمان نگهداری میشوند و یکی از مصادیق اتهامات آنها به آتش کشیدن عکس علی خامنهای است.
این حکم که توسط دادگاه انقلاب دزفول صادر و به این افراد ابلاغ شده است. حکمی که براساس آن «رعد حمدانی» بابت اتهام «محاربه» از طریق به آتش کشیدن پمپ بنزین و عکس علی خامنهای به ۲۰ سال حبس تعزیری و قصی خسرجی و سجاد دبات به دلیل مشارکت در این اقدامات هر یک به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شدهاند.
رعد حمدانی، ۲۳ ساله، قصی خسرجی، ۱۹ ساله، سجاد دبات، ۲۰ ساله هر سه نفر از اهالی شهرستان شوش در استان خوزستان هستند. گفته میشود که این شهروندان در زمان بازداشت جهت اخذ اعترافات اجباری توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند.
*نگرانی از اعدام قریبالوقوع احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی محبوس در اوین
با گذشت نزدیک به پنج سال از بازداشت احمدرضا جلالی پزشک و پژوهشگر ایرانی-سوئدی به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در ایران و سپس صدور حکم اعدام برای این شهروند دوتابعیتی، نگرانیها از احتمال قریبالوقوع اجرای حکم اعدام وی بیشتر شده است. در آخرین واکنش نهادهای حقوق بشری روز چهارشنبه ۲۴ دیماه سازمان عفو بینالملل با ارسال نامهای به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه ایران، از او خواست تا «هرگونه برنامه برای اعدام احمدرضا جلالی را فوراً متوقف کرده و بلافاصله دسترسی به خانواده و وکیل را برای او فراهم سازد».
این سازمان حقوق بشری از قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواسته تا دستور دهد امکان انجام تحقیقات مستقل و بیطرفانه سریعا برای رسیدگی به گزارشهای شکنجه و سایر بدرفتاریها علیه آقای جلالی صادر شود. تقریبا یک ماه پیش بود که احمدرضا جلالی برای اجرای حکم اعدام به زندان رجاییشهر کرج منتقل شده است.
پیشتر ۱۴۹ برنده جایزه نوبل از سراسر جهان طوماری را امضاء کرده بودند و در آن از آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، خواسته بودند تا موجبات آزادی احمدرضا جلالی را فراهم کند و او بتواند به خانه و زندگیاش بازگردد.
*حریق در جنگلهای استانهای شمالی ایران
روزهای پایانی هفته گذشته شاهد سوختن درختان در جنگلهای استان گلستان و مازندران و گیلان بود. آتشسوزیهایی که پیشتر در اواسط دیماه در مناطق جنگلی منطقه «دارابکلا» حوالی شهر ساری در استان مازندران شروع شد. چند روز بعد گزارشهایی مبنی بر گر گرفتن آتش در جنگلهای منطقه «رزگردن اشکورات» شهرستان رودسر و منطقه جنگلی املش استان گیلان منتشر شد. آتشسوزی گسترده در جنگلهای آقچای جمهوری آذربایجان، هم مرز با شهر آستارا در استان گیلان هم که از شامگاه یکشنبه ۲۱ دی ماه آغاز شده بود، پس از فروکش کوتاه مدت بار دیگر در روز پنجشنبه شعلهور شد.
روز جمعه هم سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان از سه فقره حریق نقطهای در جنگلهای گالیکش، یک مورد در مینودشت، چهار فقره در رامیان و سه مورد در عرصههای جنگلی گرگان خبر داد.
به گفته مقامات مسئول در منطقه طی هفته گذشته ۵۳ فقره آتشسوزی در جنگلهای استان گلستان به وقوع پیوست که در نتیجه آن به ۳۵ هکتار از این عرصهها خسارت سطحی وارد شد.
*واکنشها به خودکشی کودک کار
هفته گذشته خبر خودکشی رضا فیوجی، کودک کار، که چندسال پیش در یک برنامه تلویزیونی حاضر شده بود، واکنشهای بسیاری را برانگیخت. حرفهای رضای نوجوان در برنامه چند سال پیش «ماه عسل» که ازز تلویزیون ایران پخش شده بود توجه بسیاری را در آن زمان به خود جلب کرد. این کودک کار در این برنامه تلویزیونی در پاسخ به سوال مجری که پرسیده بود آرزویت چیست؟ گفته بود «از صبح تا شب سر کار بودم وقت نکردم به آرزویم فکر کنم».
جمعیت امام علی، که سالهاست طرحهای حمایتی بسیاری برای کودکان کار دارد و رضا نیز چندین سال تحت حمایت همین نهاد بوده است با انتشار بیانیهای نسبت به خودکشی “رضا” واکنش نشان داد. در این بیانیه با اشاره به اینکه رضا پیش از این نیز دوبار اقدام به خودکشی کرده بود آمده است «پس از دستگیری موسس و اعضای جمعیت در تیرماه ۹۹ ، رضا که دغدغه تامین هزینههای زندگی خواهر و برادر کوچکتر را داشت و در شرف تشکیل خانواده نیز بود، دچار این نگرانی شد که احتمال دارد خانه اشتغال هم تعطیل شود و به همین دلیل از خانه اشتغال رفت و در پرسکاری مشغول به کار شد.»
جمعیت امام علی در چندسال گذشته تحت سختگیریهای شدید نیروهای امنیتی ایران بوده است و موسس و چند تن از اعضای این سازمان به دست نیروهای امنیتی بازداشت و روانه حبس شدهاند.
در بیانیه جمعیت امام علی آمده است « بقای این نهاد مدنی با بیست سال سابقه فعالیتِ تماما داوطلبانه، در معرض تهدید است و تا همین امروز هم این تهدید، باقوت ادامه دارد».
*ابتلای شهروندان اهواز به «هپاتیت» به دلیل مصرف آب آلوده
یک عضو شورای شهر اهواز میگوید «اسناد محرمانهای» به دست آورده که نشان میدهد هنگام آبگرفتگیها به دلیل تلاقی آب و فاضلاب، در برخی مناطق شهر اهواز، ابتلای برخی شهروندان به هپاتیت نوع آ (A) و بیماری رودهای، از سوی مرکز بهداشت این شهر، گزارش شد.
محمدرضا ایزدی عضو شورای شهر اهواز گفته است که «در چند ماه، اسناد و مدارک محرمانهای از بایگانی شرکت آبفا به من ارائه میشد مبنی بر این که مرکز بهداشت ابتلای مردم به هپاتیت ای را گزارش داده بود یعنی تلاقی آب و فاضلاب موجب بروز بیماری رودهای شده بود اما به این موارد توجهی نشد.»
آقای ایزدی به پایگاه خبری عصرجنوب گفته است «یک سال و نیم قبل وقتی اعلام کرده بود که شهروندان ۱۳ نقطه اهواز در اثر تلاقی آب و فاضلاب به بیماری هپاتیت A گرفتار شدهاند، از سوی فرماندار تهدید شد و به او گفته شد که «هر حرفی را نباید بیان کرد.»
آذرماه امسال رئیس بهداشت غرب اهواز نسبت به بیماریهای عفونی و گوارشی ناشی از پسزدگی فاضلاب در اهواز هشدار داده بود. مهران احمدی بلوطکی گفته بود که آبگرفتگیهای ناشی از بارندگی و پسزدگی فاضلاب، سبب افزایش ابتلا به بیماریهای گوارشی و عفونی خواهد شد.
همزمان مقامهای بهداشتی استان نیز اعلام کردند که پسزدگیهای فاضلاب، آبهای آلوده و روانآبها، یکی از علل شیوع بیماریهای عفونی است و همزمانی آن با همهگیری بیماری آلتور یا وبا، بیماریهای رودهای، پوستی و اسهال، در این فصل از سال، سبب ایجاد نگرانی میان مردم میشود؛ شرایطی که در شیوع کرونا و بحران این بیماری، احتمال دارد غیرقابل مهار باشد.
*بهزیستی قم؛ از ابتدای سال، ۲۲۶ کودک کار شناسایی شدند
در سالهای گذشته بحران فقر به مسائلی چون افزایش کودکان کار در کشور دامن زده است. بحرانی که مقامات مملکت حتی از بیان آمارهای دقیق مربوط به آن هم طفره میروند. هفته گذشته معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی قم گفت که تنها در سال جاری ۲۲۶ کودک کار در این شهرستان شناسایی شدند.
او به خبرگزاری ایرنا گفته بود که عواملی از جمله فقر فرهنگی و اقتصادی، نابسامانی خانوادگی اعم از طلاق، اعتیاد و خشونت و نابسامانی های اجتماعی اعم از بیکاری و تورم، اتباع بیگانه و مهاجرت نقش بارزی در گسترش پدیده کودکان کار و خیابان دارد.
این از معدود دفعاتیست که یک مقام مسئول درباره تعداد کودکان کار سخن میگوید. نبود شفافیت درباره تعداد کودکان کار در ایران باعث شده تا برخی این آمار را عددی میان ۳ تا ۷ میلیون اعلام کنند.
*تداوم فشارهای امنیتی بر فعالان مدنی؛ محکومیت آرش جوهری، فعال کارگری به ۱۶ سال حبس
در هفته گذشته خبرهایی مبنی بر تداوم فشارها بر فعالان مدنی، از دانشجویان گرفته تا فعالان کارگری بسیار به گوش رسید. در آخرین آنها، روز جمعه ۲۶ دیماه خبر رسید که آرش جوهری، فعال کارگری با حکم دادگاه انقلاب تهران به ۱۶ سال زندان محکوم شده است که در صورت تصویب این حکم او ناچار به تحمل ۱۰ سال از آن است. آرش جوهری که در تاریخ ۱۵ مهرماه امسال توسط ماموران اطلاعات سپاه در تهران بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد موسوم به بند دو الف زندان اوین منتقل شد، هم اکنون در بند عمومی زندان اوین بسر میبرد. آرش جوهری، فعال کارگری ساکن تهران است و متهم به اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام است.
هفته گذشته همچنین خبر آمد آرش گنجی، عضو کانون نویسندگان ایران در حکمی که دادگاه انقلاب تهران برای وی صادر کرده است به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. حکمی که واکنش انجمن قلم آمریکا را نیز در پی داشت. این انجمن در اعتراض به صدور حکم ۱۱ سال زندان برای آرش گنجی و برخورد حکومت ایران با اعضای کانون نویسندگان ایران در بیانیهای ضمن محکوم کردن این حکم خواستار آزادی بیقید و شرط همه زندانیانی شد که با احکام ناعادلانه در زندان به سر میبرند.
*ممنوعیت عرضه پیامرسان «سیگنال» در فروشگاههای آنلاین ایرانی
در آخرین روز هفته گذشته بسیاری از کاربران مجازی خبر دادند که فروشگاههای آنلاین نرمافزار ایرانی مانند «کافهبازار» و «مایکت» پیامرسان «سیگنال» را از فهرست اپلیکیشنهای خود حذف کردهاند.
محبوبیت پیام رسان سیگنال اخیرا بسیار زیاد شده است. پیامرسانی که از نظر امنیت بسیار بهتر از سایر پیامرسانهاست. محبوبیت این پیامرسان در روزهای گذشته در بسیاری از کشورهای دنیا شدت گرفت.
هنوز گزارشهایی مبنی بر اعمال فیلترینگ بر این پیامرسان در ایران گزارش نشده است.