اتحادیه اروپا باید قویا حکم بیاساس هشت سال حبس برای توریست فرانسوی را محکوم کند
چهارشنبه ۸ تیرماه ۱۴۰۱ – تمام دولتهایی که با جمهوری اسلامی ایران بر سر برنامه هستهای این کشور مذاکره میکنند، از جمله فرانسه، بریتانیا و ایالات متحده و همینطور جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا باید حکم غیرقانونی زندان را علیه بنجامین بریر، جهانگرد فرانسوی، محکوم کنند.
هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر در ایران با اشاره به تایید حکم بنجامین بریر در دادگاه تجدیدنظر گفت: «بنجامین بریر به دست نهادهای امنیتی در ایران بازداشت شد تا حاکمیت از او به عنوان یک مهره دیگر برای استفاده در چانهزنیهای سیاسی با دولتهای غربی استفاده کند».
به گفته هادی قائمی «سیاست مقامات جمهوری اسلامی ایران در بازداشت شهروندان دوتابعیتی و خارجی جهت امتیازگیری سیاسی و اقتصادی از کشورهای دیگر همچنان تداوم دارد و سکوت در برابر این اخاذی آشکار جمهوری اسلامی ایران، بازتاب عجز و ناتوانی در وضع و تبیین رویکردی اثرگذار برای مقابله با پیامدهای این موضوع است و در نهایت فقط منجر به بالا رفتن تعداد گروگانها میشود.»
کمپین حقوق بشر در ایران از همه سران کشورها، به ویژه آنهایی که با ایران بر سر برنامه هستهای این کشور مذاکره میکنند، و همچنین کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و شورای حقوق بشر میخواهد تا با صدای بلند و قاطعانه عملکرد حکومت جمهوری اسلامی ایران در گروگانگیری آشکار شهروندان دیگر کشورها را محکوم کنند.
بنجامین بریر؛ از دستگیری به دلیل عکاسی با دوربین پرنده تا اتهام تبلیغ علیه نظام به دلیل همدردی با قربانیان سرنگونی هواپیمای مسافربری
سعید دهقان، یکی از وکلای بنجامین بریر، به کمپین حقوق بشر گفت: «شعبه هفتم تجدیدنظر دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی ،حکم هشت سال و هشت ماه زندان بنجامین بریر را به اتهام جاسوسی و همکاری با دولت فرانسه (که از طرف دادگاه به عنوان «دولت متخاصم» نامیده شده) و همچنین تبلیغ علیه نظام، تأیید کرد.
سعید دهقان تاکید کرد که تا کنون هرگز دادگاهی در جمهوری اسلامی ایران از فرانسه به عنوان «دولت متخاصم» یاد نکرده بود.
به گفته سعید دهقان «اتهام تبلیغ علیه نظام که متوجه بنجامین بریر شده به دلیل ابراز همدردی این شهروند فرانسوی با قربانیان سرنگونی هواپیمای مسافربری به دست سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.»
بنجامین بریر همچنین به داشتن «ارتباطات مشکوک» با افراد مخالف حکومت و استفاده از مهارت و تجهیزات تخصصی و معمول خود (داشتن چند هارد و گوشی تلفن) متهم شده است.
بنجامین بریر، شهروند فرانسوی، که اکنون در زندان وکیل آباد مشهد محبوس است، اردیبهشت سال ۱۳۹۹ درحالی که مشغول عکاسی با یک دوربین پرنده کنترل از راه دور در نزدیکی مرز ایران و ترکمنستان بود، دستگیر شد. بنجامین بریر در ۹ماه اول بازداشت از دسترسی به وکیل محروم بود.
برخی رسانهها بنجامین بریر را به عنوان یک وبلاگ نویس سفر معرفی کردهاند که سفرهای خود را از طریق عکاسی از جمله «سلف پرتره» ثبت و مستند میکرده است.
وزارت امور خارجه فرانسه پیشتر اتهامات وارده و حکم اولیه علیه بنجامین بریر را «بی اساس» و «غیر قابل قبول» خوانده بود.
حداقل ۱۸ تبعه خارجی و دوتابعیتی در ایران بدون طی روند قانونی در بازداشت به سر میبرند
بریر یکی از حداقل ۱۸ تبعه خارجی و دوتابعیتی است که در ایران بدون طی روند قانونی دادرسی بازداشت شدهاند و در حبس به سر میبرند. گمان میرود که تعداد واقعی اتباع خارجی و دو تابعیتیها که در ایران محبوس هستند بیشتر از این تعداد باشد. خانوادههای برخی از این دستگیرشدگان نام افراد بازداشت شده و یا جزئیات پروندهها را به هوای تحقق وعدههای دروغین مقامات مبنی بر آزادی زودهنگام محبوسان، مخفی نگه میدارند.
فریبا عادلخواه، پژوهشگر دانشگاهی ایرانی-فرانسوی و همچنین سیسیل کوهلر (از اعضای اتحادیه معلمان فرانسه) و همسرش ژاک پاریس، از جمله از شهروندان فرانسوی هستند که در حال حاضر در ایران محبوس هستند.
فریبا عادلخواه، مدیر تحقیقات دانشگاه «ساینسپو» در حال گذراندن حکم پنج سال حبس خود در تهران است. او پیشتر با پابند الکترونیکی آزاد شده بود اما مجددا برای تحمل ادامه حبس تعزیری به زندان اوین بازگردانده شد.
اتهامات علیه دیگر شهروندان فرانسوی یعنی سیسیل کوهلر و ژاک پاریس هنوز مشخص نیست اما مقامات امنیتی جمهوری اسلامی ایران تلاش کردهاند که این شهروندان را متهم به همکاری و دخالت در اعتراضات معلمان ایران کنند. هرچند که اعتراضات صنفی معلمان از سالها قبل و پیش از سفر این زوج فرانسوی به ایران در سراسر کشور پیشینه طولانی دارد.
به گفته هادی قائمی «اگر جامعه جهانی مقامات جمهوری اسلامی ایران را مجبور به پاسخگویی در قبال سیاست گروگانگیری نکند، شهروندان خارجی و دوتابعیتی بیشتری به دست دستگاه امنیتی حکومت ایران دستگیر خواهند شد».
قائمی تاکید کرد «عدم اقدامی موثر در حال حاضر همه را به خطر میاندازد.»