اعدامها در ایران؛ مجیدرضا رهنورد در ملاءعام به دار آویخته شد
دوشنبه ۲۱ آذرر ۱۴۰۱ – به دار آویختن مجیدرضا رهنورد شهروند ۲۳ ساله مشهدی، در ملاء عام، دومین اعدام بدون طی تشریفات قانونی در کمتر از یک هفته ، مقدمهای برای قتلهای حکومتی بیشتر جوانان ایرانی در غیاب یک واکنش قوی و هماهنگ از سوی جامعه بینالمللی است.
هادی قائمی مدیر کمپین حقوق بشر در ایران با اشاره به اعدام مجیدرضا رهنورد گفت: «این اقدام اجرای یک حکم قضایی نبود بلکه یک قتل وحشیانه در ملاعام بود».
هادی قائمی با اشاره به اینکه مجیدرضا رهنورد از هرگونه تشریفات قانونی در روند دادرسی محروم بود و تنها ۲۳ روز پس از دستگیری اعدام شد، گفت: «بسیار مهم است که دولتها، بهویژه بریتانیا و کشورهای اتحادیه اروپا، ضمن فراخواندن سفرای خود، روابط شان را با جمهوری اسلامی ایران کاهش دهند و دیپلماتهای ایرانی را نیز احضار و خواستار توقف فوری اعدامها و اعمال سرکوب و خشونت مرگبار علیه معترضان شوند.»
هادی قائمی تاکید کرد : «بدون یک اقدام بین المللی قوی و هماهنگ از سوی جامعه جهانی که موجب انزوای بیشتر سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی شود، حکومت ایران به کشتار مردان و زنان جوان، در خیابان ها و پای چوبههای دار ادامه خواهد داد.»
پنجشنبه ۲۶ آبان فرماندار مشهد خبر داد که دو مامور بسیجی به دست معترضان در خیابان «حرعاملی» مشهد کشته شدند. یک روز بعد ۲۷ آبان معاون دادستان استان خراسان رضوی با حضور در محل این اتفاق (خیابان حر عاملی) گفت: «عامل این جنایت در همین مکان در ملاعام اعدام خواهد شد.» روز ۲۹ آبان دادستان عمومی و انقلاب خراسان رضوی گفت: «فرد قاتل با هویت مجید رضا رهنورد را هنگام طی مسیر برای خروج از مرزهای غربی در یکی از استانهای مرکزی دستگیر کنند.» رسانههای حکومتی تصاویری از اعترافات اجباری او پخش کردند که در آن آثار شکنجه در مجیدرضا رهنورد مشخص است. او با دست شکسته در تصاویر دیده میشد.
رسانههای حکومتی در ایران، بهویژه صدا و سیما، که توسط ماموران اطلاعاتی و امنیتی کنترل میشوند، سابقه تاریکی در کمک به دستگاه اطلاعاتی و امنیتی از طریق اخذ اعترافات اجباری و ساختگی و پخش آنها برای بدنام کردن زندانیان سیاسی در افکار عمومی دارند. اعترافاتی که تحت شکنجههای شدید روحی و جسمی اخذ میشود.
مجیدرضا رهنورد به اتهام «محاربه» محکوم به اعدام شد. او از داشتن وکیل انتخابی و زمان مناسب برای تکمیل دفاعیات خود محروم شد. دادگاه اعترافات اجباری مجیدرضا رهنورد را که از تلویزیون حکومتی پخش شد، مبنای صدور حکم قرار داده بود.
براساس گزارش حساب توئیتری ۱۵۰۰ تصویر، ماموران یک روز پیش از اجرای حکم اعدام، ملاقاتی را برای مجید و مادرش ترتیب میدهند اما به مادر مجید نمیگویند که این ملاقات آخر است و مجید اعدام خواهد شد.
در روزهای گذشته محسن شکاری، شهروند معترض ساکن تهران، نیز بدون اطلاع قبلی به خانوادهاش اعدام شد.
براساس یافتههای کمپین حقوق بشر در ایران، دستکم ۱۳ نفر از معترضان بازداشتی در جریان خیزش سراسری مردم ایران با حکم اعدام روبرو شدند:
۱.ماهان صدرات مدنی ، تهران ۲۳ ساله
۲.سهند نورمحمدی ، تهران ، ۲۶ساله
۳.منوچهر مهماننواز ، تهران
۴.محمد بروغنی ، تهران ، ۱۹ ساله
۵.محمد قبادلو، تهران ، ۲۲ ساله
۶.حمید قرحسنلو ، کرج
۷.محمد مهدی کرمی ، کرج ، ۲۲ ساله
۸.سامان یاسین (صیدی) ، تهران ، ۲۴ ساله
۹.پرهام پروری ، سقز، ۲۶ساله
۱۰.حسین محمدی ، کرج ، ۲۶ ساله
۱۱.محمد حسینی ، کرج ساله
۱۲.رضا آریا ، کرج ، ۴۳ ساله
۱۳..اکبر غفاری ، تهران
هادی قائمی مدیر کمپین حقوق بشر در ایران گفت: «حکومت جمهوری اسلامی جوانان را در خیابان ها و پای چوبه دار می کشد تا خیزش گسترده اعتراضی مردم ایران را به زانو درآورد.»
به گفته هادی قائمی «این آزمونیست برای جامعه بین المللی تا تصمیم بگیرد که حاضر است تبعات سنگین و موثری را بر حکومت ظالمی تحمیل کند که مردان، زنان و کودکان را برای خاموش کردن اعتراضات میکشد می کشد تا مخالفان را خاموش کند.»
هادی قائمی خطاب به جامعه جهانی گفت: «بدون اقدام عاجل و تحمیل هزینههای سنگین بر جمهوری اسلامی، قتل عام مردم ایران بر همین روال ادامه پیدا خواهد کرد».