درخواست از کشورهای اتحادیه اروپا برای اقدام هماهنگ و قاطع در احضار سفرای جمهوری اسلامی ایران در روز جهانی زن
پنجشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۱. در طومار جدیدی که از سوی «کمپین حقوق بشر در ایران» تهیه شده از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته شده تا در روز جهانی زن، ۸ مارچ، با احضار هماهنگ و همزمان سفرای جمهوری اسلامی در کشورهایشان، از زنان و دختران ایران که با سرکوب شدید و خشونتآمیزی مواجه اند حمایت کنند.
برای امضا این طومار به این لینک مراجعه کنید: https://www.change.org/supportIranianwomen
این نامه مشترک که به تأیید ۳۹ سازمان حقوق زنان و حقوق بشری در سراسر جهان رسیده است و مستقیما به دولتهای اروپایی و اتحادیه اروپا از جمله بریتانیا، سوئد، دانمرک، ایرلند، فرانسه، اسپانیا، آلمان، و ایتالیا تقدیم شده است، از این کشورها خواسته شده تا سفرای جمهوری اسلامی ایران را روز هشتم مارچ، فرابخوانند و از جمهوری اسلامی بخواهند تا:
۱. بازداشت و اعمال خشونت را بر زنانی که خواهان حقوق و آزادیهای اساسی خود در ایران هستند، متوقف کند.
۲. به خشونت جسمی و جنسی علیه زنان بازداشت شده و معترض پایان دهد.
۳. اجرای احکام اعدام زندانیان سیاسی را متوقف و همه احکام صادره شده اعدام را لغو کند.
جاسمین رمزی، نائبرییس سازمان کمپین حقوق بشر در ایران میگوید؛ «این اقدام روزی از جملهی چند حرکت مهمی از جانب رهبران دنیا محسوب میشود که میخواهند طرف درست تاریخ و در همبستگی با رهبران آینده ایران، یعنی زنان و جوانان، بایستند.»
رمزی افزود: «کشورهای اتحادیه اروپا باید در ۸ مارس از این اقدام در جهت همبستگی و حمایت از زنان و دختران ایرانی که صرفاً برای احقاق حقوق بنیادیشان پا به راه مبارزه گذاشتهاند و با گلوله، حبسهای خودسرانه و خشونت جنسی مواجه شده اند، استفاده کنند.»
این نامه همچنین از سوئد، در مقام ریاست شورای اتحادیه اروپا، میخواهد تا علناً از کشورهای این اتحادیه درخواست کند تا در روز جهانی زن سفرای جممهوری اسلامی ایران را احضار، و خواستهای خود را منعکس کنند.
کمپین حقوق بشر در ایران این نامه را به برخی از سفارتخانهها و نمایندگان اتحادیه اروپا در نیویورک و واشنگتن دیسی شخصاً تقدیم کرده است.
از آغاز اعتراضات سراسری مردم ایران در شهریور سال ۱۴۰۱ در واکنش به قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی بیش از ۵۰۰ نفر از معترضان توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شدند که در میانشان زنان و دختران هم دیده میشوند.
علیرغم فشارها و سرکوبهای شدید قانونی و اجرایی، و نیز قتل، ضرب و شتم، بازداشت، شکنجه و تعرضهای جنسی، دختران و زنان ایرانی در سراسر کشور به مبارزهشان در خواست آزادی و حقوق بنیادی انسانی خویش ادامه داده اند.
در این نامه آمده است: «دههها است که زنان شجاع ایرانی، از جمله وکلا، فعالان سیاسی و اجتماعی، روزنامهنگاران و مادرانِ قربانیِ خشونتِ حکومتی به دنبال عدالت، آزادی، برابری، و آزادیهای اساسی مدنی برای همه ایرانیان بوده اند».
«امیدواریم که دولت شما در این اقدام ساده شرکت کند تا به حکومت ایران نشان دهد که اتحادیه اروپا در کنار زنان ایرانی و نبردشان برای آزادی و حقوق بنیادی بشر خواهد ایستاد.»
شرکت تبلیغاتی «ولت» در سوئد، ویژگیهای بصری تأثیرگذاری برای این کارزار طراحی و اهدا کرده است. روزنامه سوئدی «اکسپرسیون» روز ۱۸ فوریه، یک صفحه کامل به تبلیغ این کارزار اختصاص خواهد داد تا دولت سوئد را در روز جهانی زن به همبستگی با زنان ایران وادارد و در میان دولتهای عضو اتحادیه اروپا در این موضوع پیشتاز شود.
به گفته جاسمین رمزی «با احضار هماهنگ و همزمان سفرای ایران در روز بینالمللی زن، دولتهای عضو اتحادیه اروپا پیام روشنی را به جمهوری اسلامی خواهد فرستاد مبنی بر اینکه اگر حکومت ایران با اعمال زور و خشونت به سرکوب فعالیت زنان و دختران ادامه دهد و حقوق و آزادیهای بنیادی معترضان را سرکوب کند، این کشورها تحمل نخواهند کرد.»
برای امضا این طومار به این لینک مراجعه کنید: https://www.change.org/supportIranianwomen
نامه به اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی
رهبران سیاسی و اسم کشورها در هر نامه بر حسب گیرنده نامه تغییر کرده است. (نامهای که اینجا میآوریم نامهای است که به سوئد فرستاده شده است.)
نخستوزیر و وزیر امور خارجه عزیز،
از دولت سوئد درخواست داریم تا برای حمایت از زنان شجاع ایران که در راه دستبابی به آزادی و حقوق بنیادی انسانیِ خود دست به اعتراض زده و جان خود را به خطر انداخته اند، در روز ۸ مارس، روز بینالمللی زن، سفیر ایران را احضار کرده، و به عنوان ریاست شورای اتحادیه اروپا، از دیگر اعضای اتحادیه اروپا هم بخواهید همین اقدام را انجام دهند.
زنان و دختران در ایران، از جمله اقلیتهای قومی و مذهبی، و نیز جامعه «الجیبیتیکیو»، که هم از نظر قانونی و هم در عمل با تبعیضهای شدید و سیستماتیکی مواجه هستند، در خط مقدم تظاهرات ضد حکومتی بودهاند که در ایران پس از قتل مهسا (ژینا) امینی آغاز شد که به دلیل حجاب نامناسب بازداشت شده بود.
بسیاری از این زنان و دختران، در حالی که در تظاهراتی مسالمتآمیز شرکت میکردند، در خیابان مورد اصابت گلوله قرار گرفتند، با شلیک نیروهای امنیتی چشم خود را از دست دادند، به شکل خشونتآمیزی و بدون دسترسی به وکیل بازداشت شدند، و در دوران بازداشت مورد تعرض جنسی و ضرب و شتم قرار گرفتند. با این حال، زنان و دختران ایران بر خواست آزادیها و حقوق بنیادی خود ادامه داده اند.
ما از سوئد و دولتهای عضو اتحادیه اروپا میخواهیم که در روز ۸ مارس، روز بینالمللی زن، سفیر ایران را فراخوانده و بخواهید تا حکومت جمهوری اسلامی ایران:
۱. بازداشت و اعمال خشونت را بر زنانی که خواهان حقوق و آزادیهای اساسی خود در ایران هستند متوقف کند.
۲. به خشونت جسمی و جنسی علیه زنان بازداشت شده و معترض پایان دهد.
۳. همه اعدامهای زندانیان سیاسی را متوقف و همه محکومیتهای اعدام را لغو کند.
دههها است که زنان شجاع ایران، از جمله وکیلان، فعالان سیاسی و اجتماعی، روزنامهنگاران، نویسندگان، شاعران، بازیگران، و مادرانِ قربانیِ خشونتِ حکومتی به دنبال عدالت، آزادی، برابری، و آزادیهای اساسی مدنی برای همه ایرانیان بوده اند.
زندانیان سیاسی زن، که بعضیهایشان برای فعالیتهای مسالمتآمیز در جهت احقاق حقوق زنان زندانی بوده اند، با نوشتن نامههایی که مخفیانه به بیرون از زندان میفرستند، از پشت میلههای زندان از این نبرد برای آزای حمایت میکنند. آنها درخواست پایان دادن به اعدام معترضین را در این نامهها مطرح میکنند.
با احضار سفیر ایران، سوئد به مقامات جمهوری اسلامی پیام خواهد داد که استفاده از خشونت و اعدام را برای سرکوب تظاهرات مسالمتآمیز را تحمل نخواهد کرد.
امیدواریم که دولت شما در این اقدام ساده شرکت کند تا به حکومت ایران نشان دهد که اتحادیه اروپا در کنار زنان ایرانی در نبردشان برای آزادی و حقوق بنیادی بشر خواهد ایستاد.
با احترام فراوان.
برای خواندن متن اصلی نامه و فهرست سازمانهای امضاءکننده این نامه اینجا را بخوانید.