سفر مسعود پزشکیان به نیویورک؛ ضرورت توجه فوری جامعه جهانی به بحران جدی حقوق بشر در ایران
سهشنبه ۳ مهر ۱۴۰۳ –در حالی که مقامهای برخی از کشورهای عضو سازمان ملل و خبرنگاران خود را برای دیدارهای رسمی با مسعود پزشکیان، رئیس دولت جمهوری اسلامی، و سایر اعضای هیأت همراه او در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان آماده میکنند، توجه ویژه به نقض شدید و مستمر حقوق بشر در ایران، که مصداق «جنایت علیه بشریت» تلقی میشود ضرورت دارد و باید حتما دنبال شود.
به گفته هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر ایران، «رئیس دولت جمهوری اسلامی ایران در حالی آزادانه به نیویورک سفر میکند، که حکومت جمهوری اسلامی هزاران نفر را به دلیل انتقاد مسالمتآمیز از سیاستهای سرکوبگرانه حاکمیت، از جمله نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل، را پشت میلههای زندان نگه داشته است».
هادی قائمی در ادامه گفت: «اگر توجه جامعه جهانی از بحران حقوق بشر در ایران منحرف شود، تعداد بیشتری از زنان، کودکان و مردان در ایران به ناحق زندانی، شکنجه یا به چوبههای دار فرستاده میشوند».
کمپین حقوق بشر ایران از همه حاضران در مجمع عمومی سازمان ملل میخواهد که مسائل زیر را با هیئت اعزامی جمهوری اسلامی ایران مطرح کنند:
-
اعدامهای افسارگسیخته: شمار اعدامها در سال جاری به صدها نفر افزایش یافته است. غالب این احکام اعدام بدون رعایت تشریفات قانونی صادر و اجرا شده است. در سالهای گذشته شماری از معترضان مسالمتآمیز به دار آویخته شدند.
-
زندانیان سیاسی: فعالان، معترضان و منتقدان حکومت با شکنجه و حبسهای طولانی روبهرو هستند و در زندان به شدت مورد آزار و اذیت قرار میگیرند.
-
نقض حقوق زنان: زنان با تبعیض نظاممند از جمله قانون جدید حجاب، حبسهای خودسرانه و احکام اعدام در زندانهای ایران مواجه هستند. این وضعیت نه تنها حقوق اساسی آنها را نقض میکند، بلکه امنیت و کرامت انسانیشان را نیز به خطر میاندازد.
-
آزار و اذیت اقلیتها: اقلیتهای قومی و مذهبی پیوسته مورد تبعیض شدید هستند و به طور چشمگیری بازداشت، زندانی و اعدام میشوند.
-
ادامه سیاست گروگانگیری: جمهوری اسلامی به ربودن اتباع خارجی و شهروندان دوتابعیتی از فرانسه، آمریکا، آلمان، سوئد، کانادا و کشورهای دیگر برای استفاده به عنوان ابزار چانهزنی ادامه میدهد.
همزمان با سخنرانی مسعود پزشکیان در مجمع عمومی سازمان ملل، ۴۷ زن زندانی سیاسی در اوین برای جلب توجه به وضعیت اسفبار حقوق بشری در ایران از ساعت ۱۰ شب روز ۲۳ سپتامبر تا ۲۴ سپتامبر دست به اعتصاب غذا خواهند زد.
کمپین حقوق بشر ایران از روزنامه نگاران و نمایندگان دولتهای جهانی می خواهد که در گفتوگوهای خود با رئیس دولت جمهوری اسلامی ایران تاکید بر موارد نقض حقوق بشر را در اولویت قرار دهند.
بحران حقوق بشر در ایران، بدون توجه و اقدام معنادار جامعه بینالمللی بدتر خواهد شد.