مرخصی تعدادی از زندانیان سیاسی و بازگرداندن فوری نسرین ستوده به زندان
نسرین ستوده ، وکیل و فعال حقوق بشر که روز پنجشنبه ۲۸ دی ماه به مرخصی آمده بود در تاریخ دوشنبه ۲ بهمن ماه به دنبال احضاریه ای در ساعت ۱۱ شب مجددا به زندان اوین برگشت. بازگشت او به زندان در حالی صورت گرفت که مسوولین پیش از آن به او گفته بودند که مرخصی وی طولانی خواهد بود و نه سه روزه. برخی دیگر از زندانیان سیاسی طی روزهای گذشته به مرخصی آمده اند که از نام هایی که تا کنون منتشر شده می توان به بهاره هدایت(فعال دانشجویی)، بهمن احمدی امویی (روزنامه نگار)، محمد علی دادخواه(وکیل) و مهسا امرآبادی (روزنامه نگار) اشاره کرد.
پس از بازگشت نسرین ستوده به زندان همسر وی رضا خندان در صفحه فیس بوکش نوشت که آنها نمی دانستند که علت این عجله برای بازگرداندن نسرین ستوده به زندان اوین چیست تا اینکه خبر بازدید کمیسیون امنیت ملی مجلس را از زندان اوین در خبرها خوانده اند. رضا خندان با طرح این سوال که اصلا چرا به نسرین ستوده مرخصی داده شده در صفحه فیس بوکش نوشته است: «می شود فهمید که بهتر این بوده است که در روز بازدید نماینده ها بهتر ست نسرین در زندان نباشد. اما بی درنگ، پس از پایان یافتن بازدید، باید سریعا به زندان برگردانده شود.»
این مرخصی سه روزه با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی محقق شد. رضا خندان، همسر این وکیل اعلام کرده بود که درخواست تمدید مرخصی همسرش را برای بهبود وضعیت جسمیش به مسولان قضایی ارائه کرده است و آنها نیز با طولانی بودن مرخصی موافقت کرده اند با این حال دوشنبه شب با احضاریه ایی او را به زندان اوین فراخواندند.
نسرین ستوده در تاریخ ۱۳ شهریورماه ۱۳۸۹ به زندان اوین منتقل شد و و در دادگاه بدوی به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد اما دادگاه تجدید نظر حکم او را به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت کاهش داد. او دوران محکومیتش را در بند زنان زندان اوین می گذراند. او در طول حبسش بارها به دلیل نقض حقوقش دست به اعتصاب غذا زد. آخرین بار او در ۲۶ مهرماه ۹۱، چهل و پنج روز در اعتراض به ممنوع الخروجی دختر ۱۲ ساله اش و تحت فشار قرار دادن خانواده اش دست به اعتصاب غذا زد. پس از آن بارها خانواده این وکیل درخواست مرخصی برای درمان او دادند.
در روزهای گذشته همچنین بهاره هدایت، بهمن احمدی امویی، محمد علی دادخواه و مهسا امر آبادی نیز به مرخصی آمده اند. بهمن احمدیی امویی، روزنامه نگاری که پس از حوادث انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ بازداشت شد در روز دوشنبه ۲ بهمن ماه از زندان رجایی شهر کرج به مرخصی آمد. بهمن احمدی امویی، روزنامه نگار بخش اقتصادی و اجتماعی روزنامه های اصلاح طلب پس از بازداشت به ۵ سال حبس محکوم شد و پس از مدتی از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. همسر او ژیلا بنی یعقوب نیز اکنون در بند زنان زندان اوین به سر می برد. بهمن احمدیی برنده جایزه جهانی هلمن- همت در سال ۲۰۱۱ شد.
همچنین مهسا امرآبادی، روزنامه نگار بخش سیاسی روزنامه های اصلاح طلب که در بند زنان زندان اوین زندانی است در تاریخ دوشنبه ۲ بهمن ماه به مرخصی چند روزه آمد. این روزنامه نگار و همسر مسعود باستانی (روزنامه نگار دیگری که در حبس است) در اسفند ۸۹ به بهانه حضور در تجمعات اعتراضی به حصر مهندس موسوی و مهدی کروبی توسط حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازداشت و به یک سال حبس تعزیری و ۴ سال حبس تعلیقی محکوم شد و اکنون در حال سپری کردن دوران محکومیتش است.
همچنین بهاره هدایت، فعال دانشجویی زندانی در روز پنجشنبه ۲۸ دی ماه از زندان اوین به مرخصی آمد. بهاره هدایت که از مشکل سنگ کلیه و ستگ صفرا رنج می برد توانست چند روزی به مرخصی بیاید تا کارهای درمانیش انجام شود. مرخصی این زندانی با وثیقه ۷۰۰ میلیون تومان صورت گرفته است. امین احمدیان، همسر این فعال دانشجویی زندانی در صفحه فیس بوک خود با اشاره به اینکه او حق هیچگونه دیدار و مصاحبه ای را در دوران مرخصیش ندارد، نوشته است که همسرش برای مرخصی درمانی به بیرون آمده و مسولان موافقت کرده اند که به شرط عدم هرگونه مصاحبه و فعالیت و دیدار سیاسی و یا حضور در جمع های سیاسی مدت طولانی تری را در مرخصی باشد.
بهاره هدایت، فعال دانشجویی، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت و از فعالان کمپین یک میلیون امضا از جمله زندانیان سیاسی دستگیر شده پس از انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ است که به ۱۰ سال حبس محکوم شده است. او دوران محکومیتش را در بند زنان زندان اوین سپری می کند.
محمد علی دادخواه، وکیل و فعال حقوق بشر نیز روز پنجشنبه ۲۱ دی ماه از زندان اوین به مرخصی آمد. محمد علی دادخواه ، وکیل برجسته ایرانی در تیرماه سال ۱۳۹۰ به اتهام های عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر، مصاحبه ها با رسانه های خارجی و حتی داشتن وکالت پرونده مترو اصفهان به ۹ سال حبس تعزیری، ۱۰ سال محرومیت از وکالت و تدریس محکوم شد پس از آن در دادگاه تجدید نظرحکم ۹ سال زندان به ۸ سال تقلیل یافت. او روز شنبه ۸ مهرماه امسال برای گذراندن دوران محکومیتش به زندان اوین رفت. این وکیل دوران محکومیتش را در بند ۳۵۰ زندان اوین می گذراند.