عضو خانواده دواعدامی اهوازی: اعترافات زیر شکنجه بوده و هیچ سند ومدرکی در پرونده برای اتهامات مطرح شده وجود ندارد
کامل آلبوشوکه، پسر عموی دو زندانی عرب از ۵ زندانی که محکوم به اعدام شده اند به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت هیچ سند و شاهدی مبنی بر اتهامات محاربه و مفسد فی الارض و مابقی اتهامات در پرونده این زندانی ها وجود ندارد جز اعتراف های متهمان که زیر شکنجه گرفته شده است. کامل آلبوشوکه، پسر عموی جابر و مختارالبوشوکه که به اعدام محکوم شده اند، در خصوص آخرین وضعیت این زندانیان به کمپین بین اللملی حقوق بشر در ایران گفت:« یکشنبه ۸ بهمن پس از ده روز بی خبری در تماس چند دقیقه ای توانستند به خانواده هایشان بگویند که ما زنده و همچنان در زندان هستیم. اما چیز بیشتری نمی دانیم و از روز یکنشنبه هم از آنها خبر نداریم.»
آقای آلبوشوکه گفت:« درخواست خانواده ها این است که حکم اعدام شکسته شود چون آنها بی گناه هستند و بعد دادگاهی عادلانه و به دور از کنترل اداره اطلاعات و با قضات تجربه در تهران تشکیل شود چون در اهواز متاسفانه افکار فاشیستی شایع است. ما مطمئن هستیم در چنین شرایطی حکم شکسته می شود. متاسفانه در جنوب ایران به شدت افکار افراطه گرانه وجود دارد و کسی که دستگیر می شود اول از همه نه برای اینکه مثلا مرتکب جرمی شده تنبیه می شود بلکه برای اینکه عرب است شکنجه می شود.»
۶ شهروند اهل “خلفیه” اهواز که اکنون در زندان کارون اهواز به سر می برند در حد فاصل بهمن تا اسفند سال ۱۳۹۰ توسط ماموران اداره اطلاعات اهواز دستگیر شدند. در شعبه ۲ دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی سید محمد باقر موسوی که در اواخر خرداد ماه امسال برگزارشد پنج تن از آنها به اتهامات محاربه، مفسد فی الارض، اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به اعدام محکوم و متهم ششم به نام رحمان عساکره به ۲۰ سال حبس محکوم شد. شعبه ۳۲ دیوان عالی کشور در تاریخ ۲۰ دی ماه امسال حکم اعدام ها را تایید کرد و اکنون هر لحظه امکان اجرای حکم وجود دارد.
متهمان پرونده دستگیری شش زندانی اهوازی که پنج تن از آنها به اعدام و یک تن به بیست سال زندان محکوم شده به این شرح است: محمد علی عموری نژاد، ۳۴ ساله و فارغ التحصیل مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی اصفهان، هادی راشدی، ۳۹ ساله، فوق لیسانس شیمی از دانشگاه آزاد امیدیه و معلم شیمی در دبیرستان خلفیه، هاشم شعبانی نژاد، ۳۲ ساله، لیسانس ادبیات عرب و معلم ادبیات عرب در دبیرستان خلفیه، جابر آلبرشوکه، ۲۸ ساله و شاغل در کارخانه سنگ تراشی، مختار ۲۶ ساله سرباز و فوق دیپلم کامپیوتر و رحمان عساکره، ۳۴ ساله، متاهل و دارای ۵ فرزند، فوق لیسانس علوم اجتماعی و معلم در خلفیه اهواز.
سازمان های حقوق بشری در بیانیه های مختلف و همچنین کاترین اشتون، مسول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی هفته های گذشته از مقامات ایرانی خواسته اند که حکم اعدام این ۵ نفر عرب اهوازی متوقف شود.
کامل آلبوشوکه که اکنون در لندن دانشجو است در خصوص اینکه این ۶ عرب زندانی که ۵ نفر آنها به اعدام محکوم شده اند، چه کسانی هستند و چه فعالیتی داشتند، به کمپین گفت:« همگی آنها از افراد تحصیل کرده منطقه و عضو گروه “الحوار” که یک سازمان غیر دولتی است بودند. این سازمان در زمان دولت خاتمی تشکیل شد و به معنای گفتگو است که از همان گفتگوی تمدن های خاتمی گرفته شده بود. این سازمان هدفش ترویج زبان وفرهنگ عربی بود چون در مدارس ما حق صحبت به زبان عربی را نداریم. این سازمان فقط فعالیت هایش فرهنگی بود، برگزاری نمایش، موسیقی و در روزهای عزاداری و جشن هم برنامه های داشت. به غیر از عرب ها، مردم غیر عرب و مسولان ادارات دولتی هم دعوت می شدند. اما این موسسه علیرغم اینکه مجوز داشت با روی کار آمدن دولت احمدی نژاد غیر قانونی خوانده و تعطیل شد.محمد علی عموری نژاد مدیر این موسس بود و بقیه اعضایش. آنها هیچ کار خلاف دیگری انجام نداده بودند بعد از اینکه این سازمان تعطیل شد و من به لندن رفتم از اینجا بیشتر کارهای حقوق بشری انجام می دادیم مثلا اطلاعات در مورد قتل ها، زندانی ها و فشارها را اطلاع رسانی می کردیم که در این حد هم اداره اطلاعات ناراحت بود و مرتب آنها را تحت فشار قرار می داد و همین فشارها باعث شد که عاقبت محمد علی به عراق فرار کند.»
آقای آلبوشوکه با اشاره به اینکه افراد دستگیر شده از افراد تحصیلکرده منطقه بوده اند مدعی شد:« اینها توانستند با اثر گذاری روی مردم شهردار شهر ، اعضای شورای شهر و نماینده مجلس را انتخاب کنند. اینها چیزهای نبود که اداره اطلاعات اهواز از آن خوشش بیاید. جنوب ایران اصلا قابل مقایسه با بقیه مناطق ایران نیست. در آنجا افکار افراط گرانه و فاشیستی وجود دارد که اگر کسی را دستگیر کنند اول او را به خاطر عرب بودنش شکنجه می کنند. اداره اطلاعات می خواهد همیشه حالت رعب و وحشت در منطقه ایجاد کند و با دستگیری طبقه روشنفکر منطقه که روی مردم تاثیر می گذاشتند، این حالت را ایجاد کرد.»
کامل آلبوشوکه همچنین در پاسخ به اینکه در چه زمانی و چگونه آنها دستگیر شده اند به کمپین گفت:« در آذر ماه ۸۷ پس از فشارهای شدید اداره اطلاعات اهواز محمد علی مجبور به فرار از ایران به عراق شد اما در آنجا توسط نیروهای امنیتی عراق دستگیر شد و اول به ۵ سال حبس محکوم شد که در سومین سال حبس به مقامات ایرانی تحویل داده شد. پس از تحویل دادن محمد علی بقیه هم به فاصله چند روز دستگیر شدند.»
آقای آلبوشوکه در پاسخ به این سوال که آنها با چه اسناد و مدارکی به این اتهامات مذکور شده اند گفت:« در بازجویی ها بهشان گفته اند که با احزاب در خارج از کشور ارتباط دارید، با انگلیس، آمریکا و عربستان سعودی. بهشان گفته اند که شما اقدامات مسلحانه در شهر تشکیل داده اید و به کارمندان دولت حمله کرده اید. در حالیکه وقتی به کارمندان دولت در خوزستان شلیک شد محمد علی در زندان عراق بود، مختار در سربازی بود و آن دو دیگری اصلا به خدمت سربازی نرفته اند که شلیک کردن را بدانند. طوماری به امضا اهالی شهر خلیفه رسید که بر اساس این طومار آنها تایید کرده بودند که این ۵ نفر همسایه هایشان هستند و آدم های فرهنگی هستند که به کسی شلیک نکرده اند. همچینن به آنها گفته شده که عضو سازمان غیر قانونی” الحوار” بوده اید در حالیکه این سازمان مجوز از سوی وزارت ارشاد داشت .»
کامل آلبوشوکه ادامه داد:« هیچ سندی برای این اتهامات در پرونده وجود ندارد. در دادگاه نیز هیچ شاهد و مدرکی برای این اتهامات ارائه نشد. متهمان در جلوی قاضی هم اعتراف نکردند. تنها سندشان اعتراف های است که زیر شکنجه در دوران ۷ ماه بازجویی داشته اند.»
پسر عموی جابر و مختار آلبوشوکه در پاسخ به اینکه متهمان در خصوص شکنجه هایشان به چه مواردی اشاره کرده اند،گفت:« تمام آنها به خانواده هایشان گفته اند که غیر از شکنجه های روحی و روانی که متاسفانه حتی به قومیت آنها هم توهین می شده و بهشان عرب سوسمار خور، عرب مگس و خر گفته می شده و مرتب تهدید به قتل می شدند، با تسمه، کابل برق، چوب ، شلنگ گاز و حتی با شوک الکتریکی شکنجه شده اند. پاهای هاشم شعبانی را در آب جوش گذاشته اند تا اعتراف کند. لگن خاصره هادی راشدی زیر شکنجه شکسته و فک جابر در رفته و دست های مختار اکنون حالت ارتعاش دارد.»
پسر عموی جابر و مختار آلبوشوکه در خصوص اینکه آیا متهمان از حق داشتن وکیل برخوردار بوده اند، گفت:« ۵ نفر از ۶ نفر متهم پرونده وکیل داشتند فقط هاشم شعبانی به دلیل مشکل مالی وکیل تسخیری داشت. پس از اعلام حکم وکلا اعترض کردند که وقتی نه شاهد است، نه مدرک و نه خود متهمان برای قاضی اعتراف کرده اند این حکم اعدام از کجا می آید که در طی این بحث میان یکی از وکلا با قاضی درگیری لقظی هم پیش می آید و قاضی تهدید می کند که اگر بیرون نرود او را هم بازداشت می کند. ما بعدتر امیدوار بودیم که این حکم در دیوان عالی کشور شکسته شود که این اتفاق هم نیفتاد.»