توقیف سه نشریه آسمان، مهرنامه و تجربه و بازداشت یک روزنامه نگار و مدیر مسول
امروز چهارشنبه ۱۶ اسفند ماه ۹۱، هفته نامه “آسمان” و ماهنامه های “تجربه” و” مهرنامه” به طور همزمان توقیف شدند و همچنین برخی از گزارش ها از حضور نیروهای امنیتی در روزنامه مغرب و متعاقب آن بازداشت مدیر مسوول و دبیرسرویس سیاسی این روزنامه خبرداده اند. بر اساس گزارش ها نیروهای امنیتی پس از تفتیش دفتر روزنامه مغرب، محمد مهدی امامی ناصری، مدیر مسول و علیرضا آقاییراد، دبیر سرویس سیاسی این روزنامه را دستگیر کردند. پس از انتشار خبر توقیف همزمان سه نشریه و حمله به دفتر روزنامه مغرب هنوز هیچ مقام مسولی درخصوص علت این اتفاق توضیحی ارائه نکرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، امیر موسی کاظمی، سردبیر روزنامه مغرب با تایید این خبر گفته است که افرادی که از سوی دادستانی آمده بودند “هیچ دلیلی برای بازداشت مدیر مسول و دبیر سرویس این روزنامه اعلام نکردند.” همچنین سردبیر این روزنامه ساعاتی پس از این اتفاق گفت: “همچنان تعدادی از مسولان دادستانی در دفتر روزنامه حضور دارند.”
علی مطهری، عضو هیات نظارت بر مطبوعات در گفتگو با خبرگزاری ایسنا از توقیف سه نشریه مهرنامه، آسمان و تجربه ابراز بی اطلاعی کرده وگفته است که “احتمالا این توقیف مستقیما از سوی دادستانی صورت گرفته است.”
علی مطهری دراینباره همچنین گفته است: «دادستانی در مواردی که جرم مشهودی اتفاق افتاده باشد میتواند مستقیما نسبت به توقیف نشریات اقدام کند، اگرچه ما از آنها خواسته بودیم حتیالمقدور از طریق هیات نظارت ورود کنند و احکام از این طریق صادر شود.»
دور جدید بازداشت روزنامه نگاران و حمله به نشریات اصلاح طلب از هفتم بهمن ماه امسال آغاز شد که در پی آن ۱۸ روزنامه نگار بازداشت شدند. تعدادی از روزنامه نگاران بازداشت شده در این سه نشریه توقیف شده، فعال بودند مانند حسین یاغچی، محمد جواد روح و اکبر منتجبی. درحال حاضر به جز محمد جواد روح و احسان مازندرانی، بقیه روزنامه نگاران پس از طی چند روز، چند هفته و یک ماه حبس با قرار وثیقه آزاد شدند. اما هنوز مشخص نیست که چه اتهاماتی در پرونده آنها ثبت شده و روند بررسی و رسیدگی قضایی پرونده آنها در روزهای آینده چگونه خواهد بود.
حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات روز دوشنبه ۱۴ اسفند ماه در همایش ائمه جمعه و جماعت استان اصفهان دستگیری های اخیر را با جریان انتخابات ریاست جمهوری آینده پیوند داد و گفت:« هدف ما جلوگیری از به وجود آمدن فتنه، قبل از انتخابات است.» حیدر مصلحی اظهار کرد که ۶۰۰ روزنامه نگار ایرانی دست نشانده استکبار وجود دارند که ۱۵۰ نفر آنها در ایران هستند و وزارت اطلاعات با دستگیری تعدادی از آنها توانسته به این جمع ضربه بزند. بر اساس آمار و تحلیل حیدر مصلحی هنوز ۱۳۲ نفر روزنامه نگار دستگیرنشده در ایران وجود دارند که دست نشانده استکبار به حساب می آیند. حدود سه ماه دیگر به انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ مانده است و جامعه مطبوعاتی ایران از یکماه پیش تا کنون تحت فشار و ناامنی شدید است.