حسن روحانی پیش از سفر به سازمان ملل متحد برای آزادی زندانیان سیاسی اقدام کند
حقوق بشر را در برنامۀ کار خود بگذارید
(۲۷ شهریور ۱۳۹۲) کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز گفت درحالی که حسن روحانی رئیس جمهور خود را برای سخنرانی در سازمان ملل آماده می کند، او در مدت حضور خود در نیویورک باید به سالها انکار بحران حقوق بشری توسط مقامات ایرانی پایان دهد و گامهای محکمی در راستای بهبود وضعیت اضطراری حقوق بشر در کشور خود بردارد.
کمپین همچنین افزود که حسن روحانی باید آزادی امیر حکمتی و کشیش مسیحی سعید عابدینی، دو ایرانی-آمریکایی که در حال حاضر به دلایل سیاسی در ایران زندانی هستند را همراه کلیۀ زندانیان عقیدتی ایران تسهیل نماید. کمپین همچنین آزادی چندین زندانی سیاسی در روز سه شنبه را به فال نیک میگیرد و امیدوار است که آزادی موقت یا مرخصی زندانیان سیاسی با آزادی کامل آنها همراه شود و به سالها زندان که نتیجه احکام ناعادلانه بوده پایان داده شود.
هفتۀ آینده حسن روحانی در اجلاس عمومی شصت و هشتم سازمان ملل متحد در نیویورک حضور خواهد یافت. کمپین ازحسن روحانی دعوت میکند که وقتی با رهبران سایر کشورها ملاقات میکند، به گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در ایران و سایر روشهای ویژۀ سازمان ملل متحد اجازۀ بازدید از ایران را بدهد. وی همچنین باید در طول دیدارش از سازمان ملل متعهد بشود که در راستای توقف اجرای احکام اعدام در ایران فعالیت کند.
هادی قائمی، مدیر کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: “یکی از اهداف اصلی رییس جمهور روحانی در این سفر تنش زدایی در سطح بین المللی است. او نمیتواند بدون در نظر گرفتن وضعیت حاد حقوق بشر در ایران امروز به این هدف دست یابد.”
کمپین اخیرا گزارشی را منتشر کرد با عنوان «عمل به وعدهها: یک نقشه راه برای رئیس جمهوری ایران» که در آن ۷۴ توصیۀ مشخص به دولت حسن روحانی شده بود تا از طریق آنها بتواند به نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران خاتمه دهد و یا برای بهبود وضعیت کنونی اقدام کند. این گزارش بر محدودیتهای آزادی های بیان و انجمن در ایران تاکید میکرد و توصیه هایی را در راستای بهبود حقوق بشر در کشور، شامل همکاری با مکانیسم های حقوق بشری سازمان ملل متحد و حذف سانسور اینترنتی برای اجازه دادن به آزادی بیان در ایران ارائه میکرد.
در زمانی که حسن روحانی در سازمان ملل متحد در نیویورک سخن میگوید، صدها کنشگر، روزنامه نگار، و معترض ایرانی هنوز در ایران در زندان هستند. این زندانیان شامل سه رهبر مخالف ایران ، مهدی کروبی، زهرا رهنورد و میر حسین موسوی هستند که بدون تفهیم اتهام بیش از دو سال است که تحت حصر خانگی قرار گرفته اند.
هادی قائمی گفت: “در زمانی که وبلاگنویسان، روزنامه نگاران، و کنشگران به جرم ابراز عقاید خود مورد اذیت و آزار قرار میگیرند، وزیر امور خارجۀ ایران حضوری رسمی در وبسایتهای شبکه های اجتماعی دارد که برای ایرانیان عادی فیلتر شده هستند.” وی افزود: “حسن روحانی در موقعیتی هست که بتواند اطمینان یابد که همۀ ایرانیان دسترسی آزاد به اطلاعات و اینترنت و همچنین آزادی بیان دارند. برای اطمینان بخشیدن به جامعۀ بین المللی نسبت به جدیت خود، حسن روحانی باید قدمهای لازم را برای توقف نقض فاحش حقوق بشر در ایران بردارد.”