غازی عباسی، زندانی محکوم به اعدام به قرنطینه زندان کارون اهواز منتقل شد
یک فعال حقوق بشر اهوازی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که غازی عباسی، یکی از چهار شهروند عرب زندانی اهل اهواز که در سال ۹۱ به اعدام محکوم شده اند، روز دوشنبه ۸ مهرماه با خانواده خود از زندان کارون اهواز تماس گرفته و گفته است که او را از روز جمعه ۵ مهرماه به قرنطینه این زندان فرستادند. به گفته این منبع محلی این زندانی به خانواده خود گفته است که زندانیان را قبل از حکم اجرای اعدام به قرنطینه می فرستند و نگران است که او را نیز برای اجرای حکم اعدام به آنجا فرستاده باشند.
غازی عباسی متولد ۱۳۶۱، عبدالرضا امیر خنافره متولد ۱۳۶۶، عبدالامیر مجدمی متولد ۱۳۵۹ و جاسم مقدم متولد ۱۳۶۴ از ساکنان شهر شادگان اهواز هستند که در تابستان ۱۳۸۸ در اهواز توسط نیروهای اطلاعات دستگیر شدند. آنها در فرودین ماه ۱۳۹۱ در شعبه یک دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی علی فرهادوند به اتهام محاربه و فساد فی الارض از طریق حمله مسلحانه به اعدام محکوم شدند و شعبه ۳۲ دیوان عالی کشور به ریاست قاضی فرج اللهی این حکم را در ۲۵ بهمن ماه ۱۳۹۱ تایید کرد. با این حال ۵ ماه پس از تایید حکم از سوی دیوان عالی کشور، در روز ۱۹ تیرماه این حکم به محکومان ابلاغ شده است.
بر اساس این حکم سه نفر از متهمان دیگر پرونده به نام های هادی الوخنفر نژاد، سامی جدماوی نژاد و شهاب عباسی به تبعید در شهرستان اردبیل محکوم شدند. هیچکدام از این هفت نفر سابقه کیفری نداشته اند.
این منبع محلی به کمپین در مورد پیگیری های خانواده این زندانی از روز گذشته گفت: «آنها پس از این تماس تلفنی به دادگاه انقلاب اهواز مراجعه کردند اما متاسفانه مسولان دادگاه هیچ جوابی به آنها نداده اند و همین طور مسولان زندان کارون گفته اند که هیچ اطلاعی ندارند. آنها مطمئن نیستند که او را اعدام خواهند کرد اما دلیلی هم برای فرستادن او به قرنطینه وجود نداشته است.»
این منبع محلی با اشاره به اینکه امکان اجرای حکم در هر لحظه وجود دارد، گفت: «در حال حاضر خانواده این زندانی تقاضای کمک از فعالان حقوق بشر برای جلوگیری از اجرای این حکم را دارند.»
غازی عباسی در نامه ای که در مرداد ماه امسال در رسانه ها منتشر شد و نسخه ای از آن نیز در اختیار کمپین قرار گرفته، نوشت: «من غازی عباسی از اهالی فلاحیه ( شادگان) که در تاریخ ۱۳۸۸/۱/۶ دستگیر شدم، در مدت ۱۱ ماه در بازداشتگاه اطلاعات اتهام های زیادی به من نسبت داده شده که در این مدت در معرض انواع شکنجه فیزیکی و روحی قرار گرفتم که آثار این شکنجه ها تا کنون بر بدنم مانده است.»
این زندانی در بخش دیگری از نامه خود نوشت: «در این مدت و بری دو سال تمام از هرگونه تماس با ملاقات با خانواده محروم بودم و برای ایجاد فشار روانی برادران من را دستگیر کردند که در بین آنها برادرم شهاب را از خدمت سربازی به بازداشتگاه اطلاعات آوردند که به انواغ مختلف بیماری های و اختلالات روانی مبتلا شد و بعدا وی را به زندان سپیدار منتقل کردند. با من و برادرم انواع مختلف شکنجه را به کار بردند و با این همه روش های کثیف شکنجه که اطلاعات در حق ما انجام داد توانستند من را وارد (مجبور) به اتهامات نسبت داده بکنند.»
این منبع محلی در خصوص علت دستگیری غازی عباسی و بقیه این اعراب گفت:« در تابستان ۱۳۸۸، هفت نفر از جوانان شهر شادگاه اهواز در منزل شان توسط نیروهای اطلاعات دستگیر شدند. همگی این جوان ها فعال فرهنگی بودند و دو نفرشان یعنی غازی عباسی و عبدالرضا خنافره شاعر هستند و جلسات شعر خوانی در شادگان داشتند. کوچکترین آنها ۲۶ ساله است و بزرگترین شان ۳۳ ساله، اینها هیچ فعالیت سیاسی نداشتند و هیچ ارتباطی با تشکیلات سیاسی خارجی و داخلی نداشته اند.»