مسعود شفیعی در انتظار پاسخ نامه خود از حسن روحانی برای پایان دادن به دو سال احضار وبازجویی
منبعی نزدیک به مسعود شفیعی، وکیل دادگستری به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که این وکیل پس از گذشت دو سال محدودیت های به وجود آمده برای فعالیت های حرفه ایاش، اقدام به ارسال نامه ای به حسن روحانی، رییس جمهور ایران کرده اما تا کنون پاسخی به نامه او داده نشده است. به گفته این منبع رونوشتی از این نامه نیز در اختیار وزارت دادگستری، وزارت اطلاعات و کانون وکلای دادگستری ایران قرار گرفته است. این منبع با اشاره به اینکه پس از دو سال از شروع بازجویی های این وکیل و توقیف پاسپورتش، عملا در بایکوت کاری نیز به سر می برد و هیچ پرونده جدیدی به او ارجاع داده نشده است، گفت: « زندگی این وکیل بلاتکلیف روی هوا مانده است.»
مسعود شفیعی، وکالت پرونده سه کوهنورد آمریکایی ( سارا شورد، جاش فتال و شان بایر) را به عهده داشت که با رفع اتهام و آزادی در مهر ماه ۱۳۹۰ این سه تن به آمریکا بازگشتند. اما چند روز پس از خروج موکلشان از ایران توسط ماموران وزارت اطلاعات او را احضار و بازجویی کردند. ماموران اداره اطلاعات با ورود به منزل او در تاریخ ۵ مهرماه ۱۳۹۰ و تفتتیش وسایل خانه اش، او را به اوین بردند و در آنجا چند ساعت بازجویی شد. هفته بعد از آن در فرودگاه امام خمینی و درحالی که عازم از کشور بود پاسپورتش ضبط شد و به او گفته شد که ممنوع الخروج است. به گفته منبع یاد شده طی دو سال گذشته این وکیل احضار و بازجویی شده است. آقای شفیعی وکالت پرونده برخی فعالان سیاسی و کارگری مانند آرش و کامیار علایی، کیان تاجبخش، رسول بداقی و رضا شهابی را به عهده داشته است.
این منبع با اشاره به اینکه هنوز آقای شفیعی نمی داند اتهامش چیست، به چه دلیل پاسپورت او در مهرماه ۱۳۹۰ توقیف شد و چرا چندین بازجویی شده است، گفت: «همه مساله سر این است که آقای شفیعی هنوز خودش نمی داند جرمش چیست. مساله اصلی چیست و هیچکس هم پاسخگو او نیست به همین علت آخرین راه حل را نوشتن نامه به آقای روحانی دانست اما هنوز از سوی دفتر ایشان هم جوابی داده نشده است. در بازجویی هایش فقط به صورت غیر مستقیم از پرونده هایی که او وکالت شان را به عهده داشته مانند پرونده رضا شهابی، کارگر زندانی و رسول بداغی، معلم زندانی و به خصوص سه کوهنورد امریکایی صحبت می شده است.»
این منبع با اظهار اینکه آقای شفیعی از مصاحبه با رسانه ها نیز منع شده است، گفت: «ایشان هر چه مصاحبه کرده یا در مورد موکلانش بوده و یا بعدتر در مورد وضعیت خودش اطلاع رسانی کرده است اما هیچ وقت به کسی در مصاحبه هایش توهین نکرده و یا دروغ نگفته است. با این حال مصاحبه های او برای بعضیها خوشایند نبوده و او را به گونه ایی از مصاحبه منع کردند.»
این منبع همچنین از کانون وکلا گلایه کرد که به عنوان مکانی برای دفاع از حقوق وکلا و اعضایش هیچ حرکتی برای بهبود وضعیت این وکیل تا کنون انجام نداده است.
مسعود شفیعی سال گذشته در گفتگویی با کمپین با طرح فشارها به کمپین گفته بود حتی اتاق خوابش هم شنود می شود و تمام رفت و آمدها او کنترل می شود. او همچنین با اشاره به صحبت های خواهر امیر حکمتی، زندانی که اکنون در اوین به سر می برد به کمپین گفت:« خواهر آقای حکمتی به من گفت که قاضی پرونده گفته است من نمی توانم هیچ پرونده ای را قبول کنم. آخر ایشان با کدام مجوز چنین کاری را می کند؟»