شفیعپور، هدایت، و همۀ زندانیان عقیدتی زن را آزاد کنید
درآستانه روز جهانی زن مریم شفیع پور به هفت سال زندان محکوم شده است
(۱۶ اسفند ۱۳۹۲)—در حالیکه جهان برای ارج نهادن و ارتقاء دستاوردهای اقتصادی، سیاسی، و اجتماعی زنان در روز جهانی زن آماده میشود، ایران یک زن جوان دیگر، مریم شفیعپور را برای فعالیتهای مسالمتآمیزش به زندان محکوم کرده است.
کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران امروز گفت که قوۀ قضاییۀ ایران باید فعالان حقوق دانشجویی مریم شفیع پور و بهاره هدایت را همراه با هشت زن دیگری که در حال حاضر در بند زنان زندانی سیاسی (بند نسوان) در اوین نگهداری میشوند آزاد کند.
هادی قائمی مدیری کمپین گفت: ” این زنان دقیقا به دلیل مشارکت مثبتی که روز جهانی زن به دنبال ارتقاء آن است در زندان رنج میکشند و هیچ توجیهی برای این وجود ندارد.”
مریم شفیع پور، فعال دانشجویی و عضو کمپین انتخاباتی مهدی کروبی در سال ۱۳۸۸، در تاریخ ۵ مرداد امسال دستگیر شد. درتاریخ ۱۰ اسفند دادگاه انقلاب تهران وی را به هفت سال زندان و دو سال ممنوعیت از فعالیت “در فضای مجازی، رسانه ها و مطبوعات” محکوم کرد. بهاره هدایت، دانشجو و فعال حقوق زنان، از آذرماه ۱۳۸۸ تا کنون در حال سپری کردن محکومیت نه سالۀ خود میباشد.
هشت زن دیگری که در حال حاضر در بند نسوان زندان اوین در حال سپری کردن محکومیتهای خود هستند شامل شش زن بهایی، فریبا کمال آبادی، محکوم به ۲۰ سال زندان؛ مهوش شهریاری، محکوم به ۲۰ سال زندان؛ فاران حسامی، محکوم به ۴ سال زندان؛ نوشین خادم، محکوم به ۴ سال زندان؛ لوا خانجانی، محکوم به ۲ سال زندان؛ و ژینوس رحیمی، محکوم به یک سال زندان و همچنین یک نوکیش مسیحی به نام مریم نقاشزاده، محکوم به ۴ سال زندان، و حکیمه شکری، یکی از اعضاء مادران عزادار پارک لاله، محکوم به ۳ سال زندان هستند.
محکومیت اخیر مریم شفیع پور به دلایل سیاسی “تبلیغ علیه نظام” و “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” شامل ممنوعیت خلق الساعۀ شرکت در فضای مجازی است که بدعت خطرناکی برای فعالان سیاسی و معترضان در ایران ایجاد میکند.
نیروهای امنیتی مریم شفیع پور را در تاریخ ۵ مردادماه پس از اینکه وی به دنبال احضار به دادگاه زندان اوین در دادگاه حضور یافت دستگیر کردند. وی سپس به زندان اوین منتقل شد و ۶۷ روز را در حبس انفرادی و در حدود هشت ماه در “بازداشت موقت” سپری کرد و در سراسر این زمان قاضی پروندۀ وی با آزادی وی به قید وثیقه مخالفت کرد.
بنابر اظهارات یک منبع نزدیک به خانوادۀ مریم شفیع پور، در طول محاکمه “مصادیق اتهام تبلیغ علیه نظام را انتشار مطالب در فضای مجازی از طریق فیسبوک و سیاه نمایی علیه جمهوری اسلامی عنوان کرده اند. با این حساب هر کسی که در فیسبوکش مطالب اعتراض آمیز می نویسد می تواند شامل این جرم شود.” وی افزود: “مصادق دیگر جرمش این است که یک برگه درخواست تحصیل در خارج از ایران در لپ تاپش پیدا کرده اند. آخر کجای قانون تقاضا برای تحصیل در خارج از کشور جرم شناخته شده است؟”
مریم شفیع پور، دانشجوی سابق رشته ی مهندسی کشاورزی گرایش آب دانشگاه بین المللی قزوین، پس از دو ترم تعلیق از تحصیل به دلیل فعالیت دانشجویی در حالی که در ترم هشتم بود، از دانشگاه اخراج شد. او پیش از این در سال ۸۹ به دلیل فعالیت های دانشجویی بر اساس حکم دادگاه انقلاب قزوین به یک سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.
بهاره هدایت که اینک ۳۲ سال دارد، عضو سابق شورای مرکزی و سخنگوی سازمان دانشجویی سراسری دفتر تحکیم وحدت بود. یک دادگاه در تهران بهاره هدایت را به مجموع نه سال و شش ماه زندان، شامل دو سال برای “توهین به رهبر،” شش ماه برای “توهین به رییس جمهور،” و پنج سال برای “اقدام علیه امنیت ملی و نشر اکاذیب” محکوم کرد. اوسابقا در تاریخ ۲۲ خرداد ۱۳۸۵ نیز به دوسال زندان به دلیل “اقدام علیه امنیت ملی از طریق برگزاری گردهمایی اعتراضی برای زنان” محکوم شده بود که این حکم در حال حاضر تعلیق شده است.
هادی قائمی گفت: “برای گرامیداشت ۸ مارس، آزاد کردن همۀ این زنان اقدام بسیار مناسبتری از نگهداری فعالان زن در زندان به دلیل انجام مسالمت آمیز حقوق خود است.”