صادق زیبا کلام به دلیل انتقاد از برنامه هسته ای و قوه قضاییه به ۱۸ ماه حبس محکوم شد
صادق زیبا کلام، تحلیلگر و استاد دانشگاه تهران در متنی که روز چهارشنبه ۲۸ خرداد روی صفحه فیسبوک خود منتشر کرده، نوشته است که به اتهام انتقادهایش به سیاست های دولت در برنامه هسته ای و همچنین نحوه برخورد با متهمان پرونده های اقتصادی توسط قوه قضاییه به هجده ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
صادق زیبا کلام در فیسبوک خود نوشته است که اتهامات او فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و توهین به قضات و مسولان دستگاه قضایی است. مصادیق این سه اتهام نیز اظهار نظرها و نامه های آقای زیبا کلام در مورد سیاست هسته ای جمهوری اسلامی و نحوه برخورد قضایی با متهمان پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی است.
صادق زیبا کلام نوشته است که به حکم صادره اعتراض کرده و منتظر رای دادگاه تجدید نظر است.
این استاد دانشگاه درباره توضیح بیشتر اتهاماتش نوشته است که پس از انتقادهای” دلواپس ها” از توافق ژنو، او دو نامه سرگشاده خطاب به حسین شریعتمداری، سردبیر روزنامه کیهان و حمید رسایی، از نمایندگان منتقد دولت در مجلس نوشته و در نامه های خود از این دو شخصیت یک سوال را مطرح کرده است که “سیاست هسته ای چه سود و حاصلی برای پیشرفت و رشد و توسعه اقتصادی کشور در برداشته است؟”
در ۱۳ اردیبهشت برخی از منتقدان مذاکرات هسته ای ایران در همایشی تحت عنوان «دلواپسیم» به انتقاد از دولت و مذاکره کنندگان هسته ای پرداختند که مورد حمایت برخی از گروهها و شخصیت های تندرو و مخالف دولت قرار گرفت.
آقای زیبا کلام در ادامه نوشته است که ارسال این دو نامه باعث پیگیرد قضایی او و اتهاماتش شد و در نهایت به واسطه طرح این سوال در نامه های خود که «هسته ای چه حاصلی برای مملکت داشته؟» به یک سال حبس محکوم شده است. صادق زیبا کلام همچنین به دیل انتقاد در مورد روند دادگاه اختلاس سه هزار میلیارد تومانی و احکامی که صادر شد است به به شش ماه حبس دیگر محکوم شد که مجموعا ۱۸ ماه حبس است.
در آذر ماه سال ۹۲، وب سایت سحام نیوز، نزدیک به مهدی کروبی، نوشت که وزارت ارشاد دو نامه محرمانه را با امضای پدرام پاک آیین مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی، به دفتر برخی از روزنامه ها و خبرگزاری های داخلی فرستاد و از انها خواست تا از انتشار آزادانه خبر در خصوص فعالیت های هسته ای ایران و پرونده کرسنت خود داری کنند. سحام نیوز نوشت که نامه های وزارت ارشاد به دنبال ابلاغیه های شورای عالی امنیت ملی ایران تنظیم شده اند: «در یکی از این نامه ها تاکید شده که بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی از این پس رسانه ها نباید به طور مستقیم اقدام به انتشار خبرهایی پیرامون مذاکرات هسته ای ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی کنند.»
آقای زیبا کلام در فیسبوک خود نوشته است: «به واسطه این سئوال که (سیاست) هستهای چه حاصلی برای مملکت داشته به یک سال حبس تعزیری و به واسطه گفتن اینکه دادگاه اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی ببیش از آنکه به دنبال کشف حقیقت و اجرای عدالت بوده، به دنبال ارضاء و اقناع افکار عمومی بوده، به شش ماه حبس تعزیری محکومیت یافتهام.»
آقای زیباکلام بهمن سال ۹۱ با انتشار یادداشتی در نقد احکام دادگاه اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، مه آفرید خسروی، متهم ردیف اول پرونده را که به اعدام محکوم شد، «نابغه» خواند و او را با چهرههایی جهانی مانند بیل گیتس، استیو جابز مقایسه کرد.
او در نامه خود نوشته بود که اتهام «اخلال در اقتصاد کشور» به چهرهای مانند مهآفرید خسروی که «کارآفرین» محسوب میشود، پایه درستی ندارد و او «قربانی» شده است تا «افکار عمومی التیام پیدا کند».
آقای زیباکلام در نامه خود به حسین شریعتمداری که پایه اتهامات کنونی و حکمش شده، نوشت: «کشوری که سرانه دوا ودرمان و آموزش و پرورش آن همردیف کشورهای توسعه نیافته و آفریقایی است؛ محیط زیست آن بدل به زباله دانی بزرگی شده… با ۵.۶ میلیون بیکار روبهروست و هزار و یک مشکل دیگر دارد، آیا درست است این همه توانش صرف برنامههای هستهاییاش بشود؟»