دستگیری ۱۱ نفر به اتهام توهین به امام خمینی از طریق ارسال پیامک های طنز
فرمانده سپاه ناحیه ثارالله شیراز روز یکشنبه ۳۰ شهریور ماه از بازداشت ۱۱ نفر در این شهر به دلیل «تولید و باز نشر مطالب توهین آمیز نسبت به امام خمینی» در شبکه اجتماعی تلفن همراه خبر داد. سرهنگ اسماعیل محبی در مورد این دستگیر شدگان گفته است : “این افراد سرپل های انتشار مطالب توهین آمیز علیه بنیانگذار انقلاب اسلامی از طریق تلفن همراه بودند.” طبق گفته های این فرمانده، پرونده این ۱۱ نفر در مراجع قضایی در حال بررسی است.
این فرمانده سپاه همچنین در مورد نحوه دستگیری این یازده نفر گفته است که پس از «رصد سایبری» شبکه های اجتماعی آنها از طریق ارسال پیامک با واتساپ، وایبر، لاین، تانگو و تلگرام شناسایی شده اند.
فرمانده سپاه ناحیه ثارالله در صحبت هایش با اشاره به تفتیش منازل تمام دستگیر شدگان گفته است که در منازل همگی آنها ماهواره وجود داشته است. او حضور ماهواره در خانه های آنها را نشانه جنگ نرم دانسته و گفته است: «به طور حتم استکبار جهانی در ادامه جنگ نرم از همه امکانات خود برای هجمه به باورها و اعتقادات ما استفاده می کند که با بصریت امت اسلامی بار دیگر در این عرصه هم شکست خواهد خورد.»
از هفته های گذشته موج گسترده ای از پیامک های طنز که به «صفات بارز امام» معروف شده از طریق وایبر و واتس آپ در میان کاربران ایرانی رد وبدل می شود. در این پیامک ها بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران به طنز گرفته می شود و صفات امام خمینی که توسط مراجع بارها از آنها یاد شده به تمسخره گرفته می شود.
کمال هادیانفر، رییس پلیس فتای نیروی انتظامی روز ۲۲ شهریور ماه اعلام کرده بود که با عوامل انتشار پیام های توهین آمیز به امام خمینی در فضای مجازی برخورد می شود. او همچنین خطاب به مردم گفته بود: «باید بدانید که پیام های خصوصی در وایبر، واتس آپ و .. توسط پلیس فتا قابل کنترل است.»
اگرچه به دنبال اظهار نظر رئیس پلیس فتا مبنی اینکه پیام های خصوصی در وایبر توسط نیروهای این پلیس قابل کنترل است، شرکت وایبر در پاسخ به سوالی در این زمینه به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امکان کنترل مکالمات روی این اپلیکیشن را رد کرد و گفت پیام های متنی و صوتی روی این اپلیکشن رمزگذاری می شود و امکان شنود آن وجود ندارد.
یکی از اعضای بخش پشتیبانی شرکت وایبر به کمپین گفت: «تمام پیامهای متنی که از طریق وایبر ارسال میشوند به شرط پشتیبانی سیستمها رمزگذاری میشود. پیامهای چند رسانهای مانند تصاویر، ویدیوها در سیستمهای تحت iOS ، اندروید، ویندوز ۸ و ویندوز فون ۸ رمزگذاری میشوند.»
غلامحسین محسنی اژه ای، معاون اول قوه قضاییه روز ۲۹ شهریور ماه در نامه ای خطاب به وزیر ارتباط دولت حسن روحانی نوشت شبکه های اجتماعی واتس آپ، وایبر و تانگو تا ماه آینده باید فیلتر شوند. معاون اول قوه قضاییه در نامه خود این شبکه های اجتماعی را دارای «محتوای مجرمانه» خوانده و نوشته است که شبکه های اجتماعی نظیر واتس آپ، وایبر و تانگو «بعضا توسط دولت های معاند نظام جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور مدیریت فنی و محتوایی می شود.»
آقای اژه ای در این نامه به طور مشخص نوشته که اگر چنین اقدامی از سوی وزارت ارتباطات صورت نگیرد، قوه قضاییه به «وظایف ذاتی» خود عمل خواهد کرد و خود به مسدود سازی شبکه های اجتماعی دارای محتوای مجرمانه خواهد پرداخت و با مخالفان نیز برخورد خواهد شد.