قوه قضاییه حکم اعدام محسن امیراصلانی، متهم به «تفسیرجدیدازقرآن» را متوقف کند
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران مطلع شده است یک شهروند ایرانی به نام محسن امیراصلانی، متولد ۱۳۵۶، ساکن تهران و متاهل صبح چهارشنبه دوم مهرماه به اتهام «فساد فی الارض، بدعت در اصول و فروع دین اسلام و تفسیر جدید از قرآن» در زندان رجایی شهر کرج اعدام خواهد شد.
یک منبع آگاه به پرونده محسن امیراصلانی با اعلام این خبر به کمپین گفت: «صبح روز اول مهرماه یکی از مسوولان زندان رجایی شهر با خانواده این زندانی تماس گرفت و خواست تا آنها برای آخرین ملاقات با محسن به زندان بروند. همچنین ماموران پس از ملاقات به آنها گفته اند که جنازه فرزندشان را ساعت هفت صبح روز بعد در “بهشت سکینه”، قبرستانی دوره افتاده در کرج تحویل بگیرند.»
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از قوه قضاییه میخواهد که با متوقف کردن اجرای این حکم و با بررسی مجدد این پرونده، حق دادراسی دادلانه برای متهم را تضمین کند.
این منبع در مورد علت اینکه چرا جنازه مستقیم به آنها در زندان تحویل داده نمی شود به کمپین گفت:«ما هم علتش را نمی دانیم. خانواده در آن لحظه آنقدر در شوک بودند که از ماموران علتش را نپرسیدند. شاید نمی خواهند که سروصدا شود و می خواهند سریع جنازه دفن شود.»
این منبع مدعی شد که محسن امیراصلانی بارها «مورد اذیت» واقع شده است: « در طول چند ماه اخیر چندین بار محسن را برای اجرای حکم اعدام از بند عمومی به قرنطینه زندان منتقل کرده اند. محسن در آخرین ملاقات با خانواده اش اینها را گفته و گفته است که او هر بار تا ۵ صبح در قرنطینه بیدار و منتظر بوده تا درب سلول باز شود و و او را برای اعدام ببرند اما هر بار چند ساعت بعدتر از ۵ صبح او را دوباره به داخل بند منتقل می کردند. او بارها با ترسیم مرگ شکنجه شده است. آیا شکنجه ای بیشتر از این وجود دارد؟»
این منبع اگاه در مورد دلایل بازداشت محسن امیر اصلانی به کمپین گفت: «محسن جلسات تفسیر و قرائت جدید از قران در خانه اش داشت و تفاسیر خود را به شکل جزو و کتاب در اختیار علاقمندانش قرار می داد. در طول سالها جوانان زیادی در جلساتش شرکت می کردند که ظاهرا این مساله خوشایند وزارت اطلاعات نبوده، او به طور ناگهانی در سال ۱۳۸۵ توسط ماموران امنیتی دستگیر شد و ۹ ماه در بند انفرادی ۲۰۹ زندان اوین بود.»
این منبع در مورد اتهامات او که منجر به اعدام شده است به کمپین گفت: «در ابتدا او فقط اتهام بدعت در اسلام و تفسیر قرآن داشت بعدتر به او اتهام توهین به حضرت یونس را هم وارد کردند و بعدتر به زنا هم متهم شد. مدعی شدند که با تعدادی از شاگردان کلاسش رابطه داشته است.»
این منبع با اظهار اینکه حکم زنا این زندانی نقض شده به کمپین گفت: «حکم زنا تایید نشد چون نه اقراری، نه شاهدی و نه سندی برایش یافته شد. همین طور پزشک قانونی هم هیچ اظهار نظری در این مورد نکرد.»
این منبع همچنین در توضیح بیشتر دلایل اتهاماتی نظیر توهین به حضرت یونس گفت: «محسن در جلساتش مثلا می گفته که حضرت یونس پدر ژپتو نبوده که از شکم نهنگ آمده باشد و قرائت های جدیدی از حضرت یونس ارائه داده بود که هیجکدام خوشایند ماموران وزارت اطلاعات نبوده است.»
این منبع با اظهار اینکه سه بار شعبه ۳۱ دیوان عالی کشور حکم اعدام محسن امیر اصلانی را نقض کرده به کمپین گفت: «سه بار حکم اعدام او توسط قاضی شعبه ۳۱ دیوان عالی کشور نقض شد اما نمی دانیم چطور و در چه پروسه ای این حکم به یکباره تایید شد. به نظرم از آنجا که شاکی اصلی پرونده وزارت اطلاعات بود و این وزارتخانه دوست ندارد کسی قرائت جدیدی از دین اسلام را مطرح کند و مباحثی مانند ولایت فقیه را زیر سوال ببرد حکم اعدام را به هر طریقی که بود به تایید رساند.»
این منبع در مورد آخرین خواسته این اعدامی به کمپین گفت:«خانواده محسن امیر اصلانی در چند ساعت باقی مانده تقاضای عدم اجرای حکم اعدام و ادعای دادرسی منصفانه است. آنها مطمئن هستند که اگر منصفانه دادرسی شود محسن از حکم اعدام تبرئه خواهد شد.»