درخواست از حامیان موسوی و کروبی برای بر هم نزدن کشور پس از اعدام این دو
سه روز پس از اینکه میرحسین موسوی در تازه ترین پیام خود در حصر گفت آمادگی حضور در دادگاه صالح و علنی را دارد، مرتضی آقا تهرانی، دبیر کل جبهه پایداری روز نهم دی ماه گفته است حامیان میرحسین موسوی و مهدی کروبی باید تعهد کتبی بدهند که در صورت صدور حکم اعدام آنها از سوی دادگاه، کشور را به هم نریزند.
دبیر کل جبهه پایداری درباره اینکه مردم رفع حصر موسوی و کروبی را می خواهند گفته است: «اگر قاضی بگوید این آقایان محارب و اهل بغی هستند و حکم شان اعدام است و حکم را بلافاصله اجرا کنند، آیا حکم را قبول می کنند؟ باید تعهد کتبی و نوشته بدهند.»
مرتضی آقا تهرانی البته هیچ توضیحی نداده که بر اساس چه مدارکی قبل از شروع دادگاه یقین به صدور حکم اعدام این افراد را دارد. در طی روزهای گذشته حملات به میرحسین موسوی و مهدی کروبی از سوی تریبون های مختلف شدیدتر شده است و برخی از اصول گرایان اظهار کرده اند که حکم موسوی و کروبی اعدام است با گذشت رهبری این حکم اجرا نشده است.
سید ابراهیم رییسی، دادستان کل کشور یک روز قبل از ۹ دی ماه که از سوی سران حکومتی به روز «بصیرت و میثاق امت با ولایت» و« تشییع فتنه گران» معروف شده است، حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی را «یک اقدام تامینی و نه قضایی» دانست. دادستان کل کشور گفت: «حصر این افراد نباید موجب شود تا اصل ظلم این افراد به انقلاب، نظام، مردم و خط امام را نادیده بگیرند چرا که ظلم این افراد غیرقابل گذشت است.»
محمد حسن رحیمیان، تولیت مسجد جمکران نیز روز هشتم دی ماه گفت طبق آیات قرآن میرحسین موسوی و بقیه معترضان به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ «منافق»هستند و باید «به سخت ترین وجه ممکن کشته شوند.»
محمد حسن رحیمیان با اظهار اینکه فقط منافقان شامل عده ای از شهروندان در سال ۱۳۶۰ نبوده اند، گفت منافقین جدید را با شاخص های قرآنی به راحتی می توان شناخت. او با مثال زدن آیات ۶۰ تا ۶۲ سورۀ احزاب گفته است: «منافقین، بیماردلان و کسانیکه در جامعه ایجاد رعب و وحشت می کنند در فتنه سال ۸۸ بر این جریان انطباق یافت.»
آقای رحیمیان، رییس سابق بنیاد شهید با اشاره به اینکه قرآن از پیامبر خواست تا با منافقان برخورد سخت کنید و آنها را اخراج و تبعید کنید و اگر این روند ادامه داشت به سخت ترین وجه ممکن باید کشته شوند، نتیجه گیری کرده است: «این سنتی است که تنها مخصوص گذشته نبوده است و در حال حاضر نیز با منافقان و شایعه پراکنان باید چنین برخوردی شود و این سنت الهی است.»
محمد تقی مصباح یزدی، عضو مجلس خبرگان روز ششم دی ماه گفت: «اگر حکم حکومتی نبود، هم طبق شرع و هم قوانینی که ما داریم سران فتنه باید مجازات بشوند و حکمشان هم اعدام است.» اگرچه آقای یزدی هیچ توضیح دیگری نداده است که طبق چه قانون و بر اساس چه پروسه حقوقی حکم این سه نفر که حتی اتهاماتشان نیز اعلام نشده اعدام است، گفته است طبق حکم حکومتی ولی فقیه آنها از اعدام نجات یافته اند.
در بهمن ماه ۱۳۸۹، میر حسین موسوی، مهدی کروبی (کاندیداهای معترض ریاست جمهوری ۸۸) و زهرا رهنورد(همسر موسوی) به دستور آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی بدون محاکمه تحت حصر خانگی قرار گرفتند که این حصرتاکنون ادامه دارد.
مسئولان اصول گرا و حتی برخی از نمایندگان مجلس، موسوی، کروبی و رهنورد را «فتنه گر و برانداز نظام» عنوان کرده اند و از اتفاقات سال ۸۸ با اسم «فتنه» یاد می کنند. در این میان حتی برخی خواستار اعدام این سه نفر شده اند و تعدادی دیگر نیز شرط رفع حصر را توبه و اظهار پشیمانی آنها دانسته اند.
میرحسین موسوی روز هفتم دی ماه در تازه ترین پیام خود در حصر در واکنش به اتهاماتی که به او زده می شود، گفت: «اینجانب و رهنورد از ابتدای حصر بارها از طریق زندانبان، به مسولان امر برای حضور در دادگاهی علنی و صالح اعلام آمادگی کرده ایم.»
او در بخش دیگری از صحبت هایش در واکنش به اظهارات برخی مسولان که او را برانداز نظام و فتنه گر می نامند، گفته است: «بنده آماده ام تا ضمن پاسخ گویی به اتهامات، حقایق مربوط به سرچشمه های فساد عظیمی که کشور و انقلاب را در خود غرق کرده است، بیان کنم. برانداز کسانی هستند که از جیب مستضعان و پابرهنگان و فقرا فسادهای عظیم را در کشور ایجاد کرده اند.»
آقای موسوی گفته است: «آنان اگر به جای اتهام زنی های کذب و بی معنا، رشد و بلوغ یک ملت را آشوب عده ای بزغاله و گوساله نمی خواندند، امروز مجبور نبودند مفاسد بزرگ را انکار کنند و با جنگ های روانی و راه اندازی کاروان های روایت، افکار عمومی را از خاطرات این همه فساد و تباهی منحرف سازند.»
در واکنش به اعتراضات خیابانی مردم به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ که از همان شب اعلام نتایج آغاز شد و تا تاسوعا و عاشورای ۸۸ طول کشید، عده ای از طرفداران جمهوری اسلامی در روز ۹ دی ماه ۱۳۸۸ در خیابان ها راهپیمایی کردند. در این راهپیمایی احمد علم الهدی، عصو مجلس خبرگان و امام جمعه مشهد سخنرانی کرد. او در سخنرانی خود کسانیکه در طی ماه های قبل اعتراض کرده بودند را «یک مشت بزغاله و گوساله» نامید. این سخنرانی به صورت زنده در همان سال از سوی صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد.
هفته نامه صبح صادق وابسته به اداره سیاسی سپاه پاسداران در شماره اول دی ماه خود نوشت که دلیل اصلی حصر موسوی، کروبی و رهنورد اعتراض آنها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ نیست، بلکه به دلیل فعالیت در براندازی نظام و فتنه گری بوده است.
این هفته نامه نوشته بود: «فتنه بستری بود که سران فتنه با حرکت نسنجیده و شتاب زده در آن، که حمایت لحظه به لحظه دشمنان نظام را به همراه داشت، خیلی زود به مرحله براندازی نظام رسیدن و رسیدن به این مرحله علت و دلیل روشن حصر آنان شد.»
خانوادۀ مهدی کروبی روز ۹ آذر ماه ۱۳۹۳ با انتشار نامه ای سرگشاده در سایت سحام نیوز نوشت که مهدی کروبی در پیامی به علی مطهری، نماینده مجلس خواسته است تا به «طرفیت از وی» پیگیر حق دادرسی و فراهم نمودن مقدمات لازم در جهت برپایی دادگاهی علنی مطابق اصل ۱۶۸ قانون اساسی باشد. علی مطهری، نماینده اصول گرای مجلس بارها طی نامه به رهبری و رییس جمهور خواستار رفع حصر از موسوی، کروبی و رهنورد شد.
علی مطهری در نامه معروف خود در روز ۱۵ مهرماه ۱۳۹۳ خطاب به حسن روحانی رییس جمهور ایران نوشت که در صورت مسامحه در آزادی این سه نفر، او مساله را در «قالب سوال در مجلس» پیگیری خواهد کرد.
با این حال حسن روحانی، رییس جمهور ایران که «لزوم رفع حصر» یکی از شعارهای انتخاباتی او در روزهای قبل از انتخابات بود، پس از روی کار آمدن تا کنون اقدام مشهودی در این خصوص انجام نداده است. از سوی دیگر درخواست های مکرر مهدی کروبی و میرحسین موسوی برای برگزاری دادگاهی علنی و رسیدگی به اتهاماتشان نیز مسکوت گذاشته شده است و در این شرایط بسیاری از اصول گرایان با حمله به این دو آنها را فتنه گر و حتی مستحق اعدام می دانند.