خواهر محمد علی طاهری، زندانی محکوم به اعدام: از این همه بیتوجهی قوه قضاییه به یک زندانی متعجبیم
خواهر محمد علی طاهری، زندانی عقیدتی محکوم به اعدام که نزدیک به دو ماه در اعتراض به وضعیتش در اعتصاب غذا (تر) به سر می برد به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «محمد در پنجاه و هشتمین روز اعتصاب غذایش است، روز چهارشنبه ۱۵ مهرماه خانواده به ملاقات او در زندان اوین رفته اند. گفتند به شدت لاغر شده و حالش اصلا خوب نبوده است. می گفتند شبیه یک اسکلت شده، ما به شدت نگرانش هستیم. خانواده اش از محمد خواسته اند تا اعتصابش را بشکند اما او گفته تا زمانیکه به خواسته هایش رسیدگی نشود اعتصابش را نمی شکند. همین اعتصاب برایش مانده است.»
آذر دخت طاهری به کمپین گفت: «اگر اتفاقی برای ایشان در زندان بیفتد مسولان قضایی نظام باید پاسخگو باشند. محمد خواسته های ابتدایی و حقوقی داشته که به دلیل بی توجهی مسولان به آنها مجبور به اعتصاب غذا شده تا بلکه به او توجهی شود. تعجب ما از این همه بی توجهی قوه قضاییه نسبت به یک زندانی است. به نظرم می خواهند با نادیده گرفتن اعتصاب غذای او، بگذراند او در سکوت جانش را از دست بدهد.»
خانم طاهری در خصوص درخواست های برادرش به کمپین گفت: «محمد امکان ملاقات با وکلایش را نداشته و ندارد. به او قلم و کاغذ نمی دهند تا لایحه دفاعیاتش را بنویسد. حتی حکم را به او تاکنون ابلاغ نکرده اند و او از طریق خانواده اش از حکم باخبر شده است. دفاعیه اولیه اش هم گم و گور شده و هیچ وقت در پرونده او جای نگرفت. ایشان در همان روزهای اول که اتهام فساد فی الارض به او تفهیم شد، ۲۵۰ صفحه نوشت در توضیح اینکه در کتاب ها و مقالاتش هیچ جمله ای مستند بر این اتهام وجود ندارد اما این صفحات هرگز تاکنون در پرونده اش گذاشته نشده و معلوم نیست کجا رفته اند.»
محمد علی طاهری، زندانی عقیدتی و موسس «عرفان حلقه»، به گفته اعضای خانواده اش، از تاریخ ۲۲ مرداد ماه ۱۳۹۴ در اعتراض به وضعیتش در اعتصاب غذا (تر) است. او از تاریخ ۱۴ اردبیهشت ماه ۱۳۹۰ تاکنون در سلول انفرادی بند دو- الف سپاه پاسداران زندان اوین به سر می برد.
آذردخت طاهری که همراه با مادرش در کانادا به سر می برد به کمپین گفت: «من اگر بدانم که با آتش زدن خودم، به برادرم توجهی می شود و کسی کاری خواهد کرد، این کار را می کنم. دیگر به این نقطه رسیده ام. هیچکس در تهران جوابگوی پیگیری های خانواده نیست. هیچکس هیچ جوابی نمی دهد. من، مادرم و بقیه اعضای خانواده از مسولان قضایی ایران می خواهیم تا موجبات رسیدگی عادلانه به پرونده ایشان فراهم شود و ایشان آزاد شوند. این همه رنج برای کسیکه که جرمی مرتکب نشده بس است.»
خواهر محمد علی طاهری با اشاره به اینکه او بیش از چهار سال است در سلول انفرادی به سر می برد به کمپین گفت: «ایشان از اردبیهشت ماه ۱۳۹۰ در سلول انفرادی بند ۲– الف سپاه پاسداران در زندان اوین به سر می برد یعنی چهار سال و پنج ماه و چند روز است که شب و روز در انفرادی است و در این مدت چندین بار دست به اعتصاب غذا زده است. اگر همان ۲۵۰ صفحه گم شده را برگردانند و قاضی عادل بخواند متوجه می شود که او در هیچ کجا حرفی نزده که مصداقش اتهام فساد فی الارض باشد. ما آزادی او را می خواهیم.»
محمد علی طاهری، ۶۰ ساله و متولد کرمانشاه است. او در سال ۱۳۸۰ موسسه ای به نام «عرفان حلقه» با تمرکز فرادرمانی و طب مکمل در تهران تاسیس کرد و در مدت کوتاهی بسیاری هوادار پیدا کرد. آقای طاهری چندین کتاب نوشته که از سوی وزارت ارشاد مجوز گرفته اند و همچنین چند دوره کلاس در دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص طب مکمل داشته است. به وی حتی دکترای افتخاری با عنوان بنیان گذار طب مکمل ایرانی نیز داده شد.
با این حال اودر سال ۱۳۸۹ برای اولین بار به اتهام اقدام علیه امنیت کشور از سوی نیروهای وزارت اطلاعات دستگیر و برای ۶۷ روز در زندان اوین تحت بازجویی قرار گرفت. او پس از آن با قرار وثیقه آزاد شد اما مجددا در تاریخ ۱۴ اردبیهشت ماه ۱۳۹۰ بازداشت شد و به اتهام توهین به مقدسات، اتهام فعل حرام و رابطه نامشروع به دلیل “تماس با مچ دست زن نامحرم در زمان عمل فرادرمانی” و به اتهام دخالت در امر پزشکی، تحصیل مال نامشروع و توزیع آثار سمعی– بصری و استفاده غیر مجاز عناوین علمی پزشکی جمعا به ۵ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و ۹۰۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد.
آقای طاهری در تابستان ۱۳۹۳ مجددا برای اتهام مفسد فی الارض که قبلا در پرونده اش بررسی شده بود، بازجویی شد. دادگاه او در اسفند ماه ۱۳۹۳ برگزار شد و در نهایت در خرداد ماه ۱۳۹۴ به اتهام فساد فی الارض از طریق منحرف کردن افراد به اعدام محکوم شد. با اعتراض وکلای آقای طاهری، پرونده او برای بررسی مجدد به دیوان عالی کشور فرستاده شد.
در این مدت شاگردان و هواداران آقای طاهری چندین بار تجمع های در اعتراض به حکم دادگاه او داشته اند که با دستگیری و ضرب و شتم از سوی ماموران نیروی انتظامی مواجه شده و برخی از آنها نیز به حبس یا جریمه نقدی محکوم شده اند.