نامه ۹۰۰ تن از فعالان اجتماعی سیاسی ایران برای آزادی امید منتظری
بیش از ۹۰۰ نفر از فعالان اجتماعی و سیاسی با امضای بیانیه ای خواستار آزادی بی قید و شرط و بررسی عادلانه پرونده امید منتظری شدند. این فعالان تصریح کرده اند: “صدور چنین حکم سنگینی برای جوانی که در چارچوب قانون و در مورد مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه اش قلم می زده و زیر پا گذاردن اصل برائت و بی طرفی در برخورد با متهم و محروم نمودن او از حقوق قانونی اش در طی فرآیند دادرسی نه تنها خلاف قانون بلکه بر خلاف عدالت و انصاف است”.
در ادامه این بیانیه با اشاره به گذشت دو ماه از بازداشت امید منتظری و صدور شش سال حبس تعزیری برای وی آمده است: “امید منتظری متولد سال ۱۳۶۵ و فاقد هرگونه سابقه کیفریست و در طول چندین سال گذشته در نشریات بسیاری در حوزه اندیشه و ادبیات و شعر قلم زده است. او دانشجوی ترم آخر مقطع کارشناسی رشته حقوق در دانشگاه علامه طباطبایی بوده و پس از دستگیری از گذراندن امتحانات پایانی دوران تحصیلی اش محروم شده است. وی در طول مدت بیش از یک ماه از بازداشتش که به همراه مادرش در زندان بوده است تنها موفق به چند تماس کوتاه تلفنی با دیگر اعضای خانواده خود شده و پس از آزادی مادرش نیز تا کنون دو ملاقات با وی داشته است”.
زمینه:
عصر روز عاشورا ماموران امنیتی به منزل امید منتظری رفته، و در غیاب امید، مادر وی (مهین فهیمی) و مهمانان ایشان را دستگیر کردند. ماموران لباس شخصی احضاریه ای برای امید به صاحب خانه می دهند و فردای آن روز امید شخصا به دادگاه می رود و اورا از همانجا دستگیر کرده به اوین می برند. او پس از یک ماه، در دادگاهی که بدون حضور وکیل وی برگزار شده بود به “تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام” متهم شده و در تاریخ ۱۰ بهمن ماه قاضی شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب او را به تحمل شش سال حبس تعزیری محکوم کرد.
محاکمه امید منتظری در شرایطی صورت گرفت که او از حضور وکیل خود محروم شده و حاضر به امضای وکالتنامه با وکیل تسخیری نیز نشده بود. این در حالی بود که قاضی پرونده بر خلاف قانون آیین دادرسی کیفری وکالتنامه ای را که امید منتظری پیش از بازداشت امضا کرده بود را نپذیرفت. بر طبق قانون آیین دادرسی کیفری قاضی پرونده موظف به قبول وکالت نامه رسمی که به امضای متهم رسیده است.