خواهر محمدعلی طاهری: پس از لغو حکم اعدام خواستار آزادی او هستیم؛ چیزی به پایان حکمش نمانده است
خواهر محمد علی طاهری، موسس «عرفان حلقه» با اظهار اینکه حکم اعدام او از سوی شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور لغو شده و پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب فرستاده شده است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «هفته گذشته آقای سعید خلیلی، وکیل برادرم که به دیوان مراجعه کرده بود حکم لغو حکم اعدام او را شخصا دیده است اما هنوز رسما به ایشان و آقای علیزاده، دیگر وکیل او ابلاغ نشده است. اما پرونده برای بررسی مجدد به دادگاه انقلاب منتقل شده است.»
آذردخت طاهری با اظهار اینکه آنها خواهان آزادی آقای طاهری هستند به کمپین گفت: «در حال حاضر با لغو حکم اعدام خواستار آزادی هر چه سریعتر آقای طاهری هستیم. حکم پنج سال حبس ایشان در اردبیهشت ماه سال ۱۳۹۵ تمام می شود و دیگر دلیلی برای ماندن بیشتر او در زندان نیست. ما خواستار ازادی فوری او از زندان هستیم. او هرگز فعالیت غیر قانونی نداشته و بی گناه است.»
خواهر محمد علی طاهری درباره آخرین وضعیت او در زندان گفت: «ایشان همچنان در بند ۲– الف سپاه پاسداران زندان اوین در انفرادی است. چهارشنبه هفته گذشته با همسرش ملاقات داشته، زنده است، نفس می کشد اما با نزدیک به پنج سال بودن در انفرادی مشخص است که آدم در چه وضعیتی خواهد بود.»
محمد علی طاهری، موسس «عرفان حلقه»، ۶۰ ساله و متولد کرمانشاه است. او در سال ۱۳۸۰ موسسه ای به نام «عرفان حلقه» با تمرکز فرادرمانی و طب مکمل در تهران تاسیس کرد. آقای طاهری چندین کتاب نوشته که از سوی وزارت ارشاد مجوز گرفته اند و همچنین چند دوره کلاس در دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص طب مکمل داشته است. دانشگاه طب سنتی ارمنستان در اردیبهشت سال ۱۳۹۰، به محمدعلی طاهری دکترای افتخاری اعطا کرد.
او در سال ۱۳۸۹ برای اولین بار به اتهام اقدام علیه امنیت کشور از سوی نیروهای وزارت اطلاعات دستگیر و برای ۶۷ روز در زندان اوین تحت بازجویی قرار گرفت. او پس از آن با قرار وثیقه آزاد شد اما مجددا در تاریخ ۱۴ اردبیهشت ماه ۱۳۹۰ بازداشت شد و به اتهام توهین به مقدسات، اتهام فعل حرام و رابطه نامشروع به دلیل “تماس با مچ دست زن نامحرم در زمان عمل فرادرمانی” و به اتهام دخالت در امر پزشکی، تحصیل مال نامشروع و توزیع آثار سمعی– بصری و استفاده غیر مجاز عناوین علمی پزشکی جمعا به ۵ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و ۹۰۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد.
اما آقای طاهری در تابستان ۱۳۹۳ مجددا برای اتهام مفسد فی الارض که قبلا در پرونده اش بررسی شده بود، بازجویی شد. دادگاه او در اسفند ماه ۱۳۹۳ برگزار شد و در نهایت در خرداد ماه ۱۳۹۴ به اتهام فساد فی الارض از طریق منحرف کردن افراد به اعدام محکوم شد. با اعتراض وکلای آقای طاهری، پرونده او برای بررسی مجدد به دیوان عالی کشور فرستاده شد.
سعید خلیلی، یکی از وکلای آقای طاهری روز ۲۹ آذر ماه در گفتگو با خبرگزاری دانشجویی ایسنا از نقض حکم اعدام موکلش در شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور نقض وارسال آن به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برای رسیدگی مجدد خبر داد.
آقای خلیلی در صفحه فیسبوکش نوشته است با توجه به نقض حکم دادگاه بدوی دیگر هیچ دلیلی برای زندانی بودن آقای طاهری وجود ندارد. این وکیل نوشته است: «با توجه به اینکه ایشان بارها کتبا و شفاها به مسولان و قاضی پرونده اعلام نموده است که هیچگاه تصور نمی کرده مباحث او که تماما با مجوزهای قانونی و در کلاس های دانشگاه و موسسات مجاز تدریس می شده و یا کتاب هایی که با مجوز چاپ شده اند باعث سوءتفاهم گردد و برخی از متدیانان را ناراحت کند و لذا حاضر است در صورت آزادی از زندان آنها را کنار گذاشته، بنابراین خیرخواهی و مصلحت اندیشی هم ایجاب می کند آقای طاهری هر چه زودتر آزاد شده و به آغوش خانواده اش بازگردد.»
این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه موکلش چند سال است به صورت غیرقانونی در سلول انفرادی به سر می برد، نوشته است: «با وجود اینکه قانونا پس از تحقیقات مقدماتی ضابطین ادامه نگهداری متهم در بازداشتگاه برخلاف قانون است و موکل ما مدت ها قبل می بایست به بند عمومی منتقل می شد اما متاسفانه چند سال است که برخلاف قانون در بازداشتگاهی خاص و به صورت یک یا دو نفره که عملا مصداق انفرادی محسوب و مکررا از آن منع شده است نگهداری می شود.»