تلگرام مجددا ادعای مقامات وزارت ارتباطات در خصوص مسدود کردن حساب کاربران ایرانی را رد کرد
مدیر تلگرام با رد ادعای مقامات ایرانی که این شرکت «هرکانالی که از سوی وزارت ارتباطات ایران اعلام شود را مسدود می کند» گفت این ادعا «قطعا نادرست است.» پیش از این نیز مدیرشرکت تلگرام به عنوان یکی از پرمخاطبترین اپلیکیشنهای پیامرسان ادعاهای مرتبط با همکاری با دستگاههای دولتی ایران برای سانسور محتوای کاربران ایرانی را کرده بود.
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات روز ۲۳ دی ماه ۱۳۹۴ با تایید نامه نگاری با شرکت تلگرام در خصوص مسدود کردن کانالهای مورد درخواست ایران گفت:«آنها اعلام کردهاند هر کانالی را که از سوی وزارت ارتباطات ایران اعلام شود، مسدود میکنند.»
محمود واعظی افزود: «تا کنون نیز چندین فهرست از کانال های نامناسب که فعالیت مغایر با قوانین جمهوری اسلامی ایران داشته و از سوی وزارتخانه به شرکت تلگرام ارسال شده، مسدود شده اند.»
همزمان با اظهارات محمود واعظی، طی هفته گذشته برخی از کاربران با مخاطبان گسترده بر روی این پیام رسان، به دلایل نامعلومی دسترسی خود به آن را از دست دادند. پاول دورف مدیر عامل شرکت تلگرام، در پاسخی که در توییتر خود منتشر کرد هرنوع حذف این گروهها را رد کرد و به شایعات مربوط به همکاری این شرکت با دولت ایران برای حذف برخی از کانالهای تلگرامی پایان داد. او اعلام کرد که تنها محتوای پورنوگرافی و تروریستی را بر اساس گزارشهایی که به ایمیل [email protected] ارسال میشود بررسی و حذف میکنند.
مدیر عامل تلگرام در پاسخ به سوال کاربری در توییتر که پرسیده بود «ایا ادعای مقامات ایرانی را تایید میکنید؟» گفت: «اگر آنها ادعا میکنند که ما هر محتوایی را براساس تقاضا مسدود میکنیم، قطعا نادرست است.»
@Ammir @CDA So if the claim was that we block any content on demand, that is of course not true.
— Pavel Durov (@durov) January 13, 2016
او در پاسخ به کاربر دیگری در مورد حذف کانالها و گروههای تلگرامی کاربران ضمن رد حذف آنها توسط تلگرام گفت :«این فرضیه اشتباه است. به احتمال زیاد آنها هک شدهاند و ما در حال برسی هستم.»
طی هفتههای گذشته حجم قابل توجهی از حملههای سایبری با استفاده از جاسوسافزارهایی(Spayware) که از طریق ایمیل منتشر میشوند خبرنگاران، فعالین سیاسی و اعضای جامعه مدنی را هدف خود قرار داد. این فایلها در صورت اجرا کنترل کامل دستگاه قربانی را به دست میگیرند و به حمله کننده امکان این را میدهند تا از راه دور کنترل کاملی بر روی کامپیوتر قربانی داشته باشد. هنوز مشخص نیست منبع چنین حملاتی چه افراد و یا دستگاههایی هستند. اگر چه با توجه به هدف دار بودن این حملات که عمدتا فعالان سیاسی و مدنی و حتی هنرمندان را دربر می گیرد، این ظن که گروه موسوم به ارتش سایبری هدایت دور جدید تلاشها برای هک کردن کاربران ایرانی را برعهده دارد، بیش از پیش تقویت می شود.
مدیر عامل تلگرام در پاسخ به توییت دیگری که از اون پرسیده شده بود «به گفته مقامات ایرانی تلگرام توافق کرده که آنچه خط قرمز آنها را مسدود کند،” گفت: «حدس میزنم آنها مانند هر کس دیگری گزارشهای خود را به ایمیلی که اعلام شده ارسال میکنند و ما مانند سایر گزارشها آنها را بررسی و تصمیم گیری میکنیم. اگر منظور آنها از خط قرمز آنچیزی است که ما در شرایط استفاده از سرویسمان نوشتیم، نباید مشکلی وجود داشته باشد.»
@nima I guess what he meant is that they (like any other user) can report porn/ISIS channels at [email protected] and they’ll get blocked.
— Pavel Durov (@durov) January 14, 2016
این نخستین بار نیست که مدیر عامل تلگرام ادعاهای مسوولین ایرانی را رد میکند. پیش از این در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۹۴ خبرگزاری مهر به نقل از محمد حسین انتظاری دبیر وقت شورای عالی فضای مجازی نوشت ۱۳ میلیون ایرانی کاربر اپلیکیشن پیامرسان تلگرام هستند و «میزبانی ۳۰٪ اطلاعات این کاربران در داخل کشور و ۷۰ درصد باقی در خارج از کشور انجام میشود،» که با واکنش تند مدیر تلگرام رو به رو شد و آن را ۱۰۰ درصد تکذیب کرد.