اعتصاب غذای دو فعال صنفی هم زمان با روز جهانی کارگر در اعتراض به امنیتی کردن فعالیتهای صنفی
جعفر عظیمزاده، دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران که در زندان اوین به سر میبرند با انتشار بیانیهای گفته اند که در آستانه اول ماه می یا روز جهانی کارگر، از تاریخ ۱۰ اردیبهشت اعتصاب غذا خواهند کرد.
یک منبع نزدیک به اسماعیل عبدی با تایید این خبر و با اشاره به بیانیه مشترکی که این دو فعال صنفی زندانی صادر کردهاند به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت این اعتصاب “در اعتراض به امنیتی کردن فعالیتهای صنفی و تجمعات و اعتصابات کارگران و معلمان، دستمزدهای زیر خط فقر، ممنوعیت برگزاری مستقلانه و آزادانه روز جهانی کارگر و روز جهانی معلم، عدم شفافیت و عمل موثر سازمان جهانی کار ILO در قبال نقض حقوق بنیادین کارگران و معلمان ایران و با خواست خارج کردن اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور” و دیگر اتهامات امنیتی از پروندههای مفتوح کارگران و معلمان معترض و برداشتن اینگونه اتهامات جعلی و ساختگی از پروندههای خود و دیگر فعالین کارگری و معلمان زندانی” انجام خواهد شد. به گفته منبع یاد شده اعتصاب غدا به صورت نامحدود ادامه خواهد داشت و خانواده این معلم زندانی از این موضوع نگران هستند: ” تحمل دوری از همسر و پدر برای اعضای خانواده به اندازه کافی سخت هست، حالا نگرانی در خصوص وضعیت سلامت او در اعتصاب غدا هم اضافه خواهد شد.”
در بیانیه مشترک عظیمزاده و عبدی که در اختیار کمپین قرار گرفته، آمده است: “به ما اتهام ‘اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور’ زدهاند و بر این اساس با حکمهای طویل المدت در زندان اوین محبوس هستیم. ما همچون هزاران کارگر و معلم معترض، هیچ فعالیتی جز دفاع از کرامت انسانی خود و هم طبقهایهایمان نداشتیم. تمام فعالیتهای ما و دیگر همکاران زندانیمان در کانون صنفی معلمان، اتحادیه آزاد کارگران ایران و دیگر تشکلهای مستقل کارگری و معلمان در مقابل دیدگان افکار عمومی قرار دارد و بر همگان روشن است.”
منبع یاد شده همچنین گفت: “با وجود پیگیریهای متعدد قانونی از طرف خانواده و خود آقای عبدی برای تخفیف حکم قبل از صدور رای، ۶ سال زندان از سوی دادگاه انقلاب برای این معلم در نظر گرفته شد، حالا هم مشخص نیست در دادگاه تجدیدنظر چه حکمی صادر میشود. به همین دلیل او برای اعتراض به حکم صادر شده و رفتاری که با معلمان منتقد با نظام آموزشی کشور میشود، تصمیم به اعتصاب غذای نامحدود گرفته است.”
به گفته این منبع مطلع مهمترین مسئلهای که الان ذهن خانواده آقای عبدی را درگیر کرده نتیجه دادگاه تجدید نظر و حکم قطعی او است، و اینکه با توجه به این که اعتصاب غذا شرایط پیچیدهای را برای یک زندانی رقم میزند، آیا تاثیری دربهتر شدن روند پروندهاش خواهد داشت یا خیر.
اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران به دو اتهام “تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی” به شش سال حبس محکوم شده است. یک منبع آگاه به وضعیت آقای عبدی اسفند ماه ۱۳۹۳ به کمپین گفت این حکم صبح روز چهارم اسفند ماه به وکیل او ابلاغ شده است. طبق این حکم او به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به پنج سال حبس تعزیری از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب محکوم شده است.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، آقای عظیمزاده، دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، هم به اتهام “ﺍﺟﺘﻤﺎﻉ ﻭ ﺗﺒﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﻗﺼﺪ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻣﻨﯿﺖ ﮐﺸﻮﺭ ﻭ ﺍﺧﻼﻝ ﺩﺭ ﻧﻈﻢ ﻋﻤﻮﻣﯽ” به شش سال زندان و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب و فعالیت در فضای مجازی و رسانهها محکوم شده است.
منبع نزدیک به آقای عبدی با اشاره به اینکه “پس از بازداشت این معلم حقوق و بیمه او قطع شده و اگر کمکهایی که اعضای کانون صنفی و فرهنگیان برای خانوادههای معلمان زندانی جمع میکنند نبود زندگی همسر او که خانه دار است و سه فرزندش با مشکلات شدیدتری رو به رو میشد،” افزود: “او برای چرخاندن چرخ زندگی به صورت خصوص هم تدریس میکرد اما الان که در زندان است، این امکان وجود ندارد و خانواده با دشواریهای زیادی رو به است. ”
اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران روز ششم تیرماه ۱۳۹۴ بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. یک منبع مطلع در گفتگو با کمپین در ۲۴ دی ماه گفته بود که او نزدیک به یک ماه در سلول انفرادی بند– دو الف، وابسته به سپاه پاسداران در زندان اوین بوده و “روزی ۱۵ ساعت بازجویی میشده است.”
اسماعیل عبدی پیش از این در سال ۱۳۹۰ به ۱۰ سال حبس تعزیری که به مدت پنج سال تعلیق شد در دادگاه اسلام شهر توسط قاضی آذرپور محکوم شد. او در آن پرونده به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال و به اتهام افشای اطلاعات امنیتی به ۹ سال حبس محکوم شده بود.
یک منبع نزدیک به آقای عبدی در گفتگویی به کمپین درباره اتهام افشای اطلاعات امنیتی او گفته بود: “آقای عبدی شکایت کرد و گفت من ۹ سال را قبول ندارم، اطلاعات امنیتی چه ربطی به معلم دارد؟ ما نمیدانیم از چه اطلاعاتی حرف میزنند، مگر یک معلم چه اسناد محرمانهای دارد که بخواهد منتشر کند؟ او را به اتفاقات عاشورای ۸۸ هم ربط دادند و گفتند که با افرادی که سر پل نفاق هستند در ارتباط بوده است.”
به گفته این منبع “اسماعیل عبدی یک سال پس از این حکم با پیشنهاد اعضای کانون، دبیر کل کانون صنفی معلمان شد. در دو سال حضور او در این سمت اخطاری داده نشد، تا تجمع اسفند ۹۳ معلمان روبروی مجلس که نقش آقای عبدی به عنوان دبیرکل پررنگ تلقی شد و بعد از آن از طرف اطلاعات و سپاه اخطارها و احضاریههایی را دریافت کرد. به او میگفتند در صورت ادامه فعالیت تو را بازداشت میکنیم. پس از آن آقای عبدی تصمیم گرفت از دبیرکلی کانون استعفا بدهد ولی استعفا پذیرفته نشد، اما عملا دیگر کاری در این حوزه انجام نمیداد. بعد از آنکه تجمعاتی در فروردین و اردیبهشت برگزار شد، باز هم تماسها شروع شد و میگفتند اعتراض معلمان نباید ادامه داشته باشد و تجمعی نباید شکل بگیرد که آقای عبدی به آنها میگفت نقشی در این تجمعات نداشته است.” علاوه بر اسماعیل عبدی، چهار تن دیگر از اعضای کانون صنفی معلمان در زندان به سر میبرند. آقایان علی اکبر باغانی، رسول بداقی، علیرضا هاشمی ومحمود بهشتی لنگرودی از جمله فرهنگیان زندانی هستند.
وب سایت حقوق معلم و کارگر، روز یک شنبه ۲۲ فروردین از قول همسر محمود بهشتی لنگرودی، سخنگوی کانون صنفی معلمان نوشت که این معلم زندانی را بعد از ۱۰روز دردکشیدن بالاخره با نامه پزشک بیمارستان رسالت و موافقت بهداری زندان برای ویزیت به بیمارستان بردند، اما به دلیل کار “غیر اخلاقی” مامور همراه که البته از زندان دستورداشت و اصرار داشت دراتاق معاینه حضور داشته باشد، این زندانی سیاسی حاضر به معاینه شدن، نشد و با اعتراض بیمارستان را به قصد اوین ترک کرد.