کاهش حکم سامان صفرزایی ، روزنامه نگار از پنج سال به دو سال زندان در دادگاه تجدید نظر
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران مطلع شده است سامان صفرزایی، یکی از چهار روزنامه نگاری که ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۴ تحت پروژّ «نفوذ» بازداشت شد به دو سال حبس تعزیری در دادگاه تجدید نظر محکوم شده است. این روزنامه نگار که اردبیهشت ماه امسال در دادگاه انقلاب به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی به پنج سال حبس محکوم شده بود در دادگاه تجدید نظر حکمش به دو سال حبس کاهش یافته است.
یک منبع آگاه به پرونده این روزنامه نگار همچنین به کمپین گفت وکیل او درخواست آزادی مشروط را به زودی تحویل دادگاه می دهد تا موکلش از آنجا که سابقه کیفری ندارد و همچنین تاکنون در زندان خوش رفتار بوده بتواند از حق آزادی مشروط استفاده کند. اگر امکان ازادی مشروط این روزنامه نگار توسط دادستان تهران مورد پذیرش قرار بگیرد او آبان ماه ۱۳۹۵ با گذشت نیمی از دوران حبسش آزاد خواهد شد.
ایمان میرززاده، وکیل سامان صفرزایی نیز روز سه شنبه ۲۶ مرداد ماه در گفتگو با خبرگزاری ایسنا با اعلام این خبر گفته است حکم موکلش از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران روز گذشته (دوشنبه ۲۵ مرداد ماه) به او ابلاغ شده است.
سامان صفرزایی، روزنامه نگار پیش از بازداشتش دبیر سرویس بین الملل نشریه اندیشه پویا و از خبرنگاران سایت تاریخ ایرانی بود. این روزنامه نگار به همراه سه روزنامه نگار دیگر در تاریخ ۱۱ آبان ماه از سوی دفتر حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران و تحت عنوان پروژه «نفوذ» بازداشت شد. او پس از بازداشت به سلول انفرادی بند دو– الف سپاه در زندان اوین منتقل شد و به مدت یکماه تحت بازجویی بود. پس از آن تاکنون او در بند عمومی هشت زندان اوین به سر می برد. او همچنین برای اولین بار در تاریخ سه شنبه ۱۵ تیرماه برای سه روز به مرخصی آمد.
سامان صفرزایی روز ۱۵ اسفند ماه ۱۳۹۴ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی دادگاهی شد و پس از آن در اردبیهشت ماه ۱۳۹۵ اعلام شد او از سوی دادگاه انقلاب به پنج سال حبس محکوم شده است. این حکم در دادگاه تجدید نظر به دو سال تقلیل یافت.
عیسی سحرخیز، آفرین چیت ساز و احسان مازندرانی سه روزنامه نگار دیگری بودند که در تاریخ ۱۱ آبان توسط دفتر حفاظت اطلاعات سپاه بازداشت شدند به همراه آنها داودی اسدی، برادر هوشنگ اسدی، روزنامه نگار باسابقه ای که در کشور فرانسه زندگی می کند نیز بازداشت شد. تا مدت ها در خبرها از او به عنوان پنجمین روزنامه نگار بازداشت شده نام برده می شد در حالیکه او روزنامه نگار نیست و تا پیش از بازداشت مدیر فروش یک شرکت خصوصی بوده است.
آفرین چیت ساز در دادگاه انقلاب به ۱۰ سال حبس و همچنین داوود اسدی، شهروندی که در پرونده روزنامه نگاران جا گرفته در این دادگاه به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به پنج سال حبس محکوم شد. عیسی سحرخیز، فعال سیاسی منتقد حکومت ایران و روزنامه نگار نیز به اتهام توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام به سال حبس در دادگاه بدوی محکوم شد اما بابت توهین به رییس قوه قضاییه و رییس جمهور سابق کشور پرونده اش به دادگاه کیفری ارجاع شده که هنوز تکلیف این پرونده روشن نیست. از این پرونده به عنوان «نخستین پرونده جرم سیاسی در ایران» یاد می شود.
از این تعداد تاکنون رای دادگاه تجدید نظر احسان مازندرانی و سامان صفرزایی اعلام شده است. در تاریخ ششم مرداد ماه احسان مازندرانی نیز در دادگاه تجدید نظر حکمش از هفت سال به دو سال حبس کاهش یافته است.
کمتر از یک ماه پس از دستگیری این روزنامه نگاران، احمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان روز دوشنبه نهم آذر ماه مدعی شد این روزنامه نگاران اعترافاتی کرده اند و از اتهام “همراهی با آمریکا” سخن گفت. وی در سخنرانی خود مدعی شد: “اخیرا روزنامه نگارانی که به جرم همراهی با آمریکا بازداشت شده اند، در اعترافات خود عنوان کرده اند از برخی مقاله می گرفتند، به آنها پول می دادند و بعد مقاله را دستکاری کرده و در اختیار روزنامه های آمریکایی قرار می داند.”