احسان مازندرانی روزنامه نگار و فارغ التحصیل دانشکده خبر است که در سال ۱۳۹۲ به سمت مدیرمسئولی روزنامه فرهیختگان رسید. او پیش از این نیز در اسفند ۹۱ در پی موج بازداشت روزنامه نگاران در دفتر روزنامه اعتماد بازداشت و پس از حدود سه هفته با سپردن وثیقه از بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شد.
احسان مازندرانی از اول مهرماه در اعتراض به عدم توجه به خواسته هایش دست به اعتصاب غذا زد
احسان مازندرانی، روزنامه نگاری که به دو سال حبس محکوم شده است طی نامه ای به دادستان کل کشور چهار خواسته را مطرح کرده و گفته است که اگر به این خواستهها رسیدگی نشود از روز چهار شنبه اول مهرماه ۱۳۹۵ اعتصاب غذا خواهد کرد. او با ذکر این که به نامه قبلی او ترتیب اثر داده نشده است، گفته است تا زمانیکه به خواسته هایش رسیدگی نشود دست از اعتصاب غذا برنمی دارد.
احسان مازندرانی در این نامه خواستار «تشکیل کمیته حقیقت یاب از سوی مجلس شورای اسلامی برای او و خبرنگاران دیگری شده است که در تاریخ ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۴ با عنوان «پروژه نفوذ» از سوی دفتر حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران دستگیر شدند. او همچنین با اظهار بازداشت و زندان «غیرقانونیش» خواسته «آزاادی بی قید و شرط» خود شده است.
سه خواسته دیگر این روزنامه نگار طبق نامه منتشر شده به این ترتیب است: «ارائه فرصت پاسخگویی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری به اینجانب و سایر روزنامه نگاران بازداشت شده، برابر زمانی که در تاریخ ۱۲/۸/۹۴ به دستگاه بازداشت کننده داده شد.»، «محاکمه و برخورد با عوامل دروغ به رهبر معظم انقلاب و افکار عمومی که با اسم رمز «نفوذ» اقدام به تسویه حساب سیاسی کردند.» و «آزادی بی قید و شرط اینجانب با توجه به اینکه نزدیک به نیمی از از دوران زندان غیرقانونی خود را پشت سر گذاشته ام. توجه داشته باشید که این پرونده مختومه شده وزارت اطلاعات سال ۹۱ است که با نام «نفوذ» توسط سازمان اطلاعات موازی گشوده شد.»
احسان مازندرانی در خط اول نامه اش به نامه ۱۴ صفحه ای خود که خطاب به دادستان کل کشور اشاره کرده که تاکنون به آن توجهی نشده است.
سام حسینی، برادر همسر احسان مازندرانی در گفتگویی با کمپین در تاریخ ۳۱ خرداد ماه خواستار تشکیل کمیته حقیقت یاب برای دیدن فیلم های بازجویی و شکنجه های احسان شده و گفته بود: «در بازجوییها او شکنجه شده و مورد آزار و اذیت زیادی قرار گرفته است. ما در حال حاضر خواستار برخورد قانونی با بازجویان و بررسی اتفاقات غیرقانونی که در دوران بازجویی برای او افتاده هستیم. ما از نمایندگان مجلس می خواهیم کمیته حقیقت یابی تشکیل شود تا فیلمهای بازجویی که حتما باید موجود باشد را نگاه کنند و پیگیر این وضعیت باشند که حداقل برای زندانیان دیگر این اتفاقات نیافتد.»
احسان مازندرانی همراه با سه روزنامه نگار دیگر به نام های عیسی سحرخیز، آفرین چیت ساز و سامان صفرزایی و داود اسدی، برادر هوشنگ اسدی، روزنامه نگار مطرح و باسابقه که در فرانسه به سر می برد از سوی دفتر حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران در تاریخ ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۴ تحت پروژه ای با عنوان «نفوذ» بازداشت شد.
او در اواخر اسفند ماه ۱۳۹۴ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی محمد مقیسه به دو اتهام «تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» محاکمه و پس از آن به هفت سال حبس محکوم شد. دادگاه تجدید نظر این روزنامه نگار در تاریخ ۲۶ تیرماه ۱۳۹۵ در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر برگزار شد، حکم او در دادگاه تجدید نظر به دو سال حبس کاهش یافت در مرداد ماه این حکم به وکیل این زندانی ابلاغ شد.
این روزنامه نگار روز ۲۸ اردبیهشت ماه در اعتراض به روند بازجویی ها، اتهاماتش، حکم دادگاه و عدم آزادیش با قرار وثیقه تا صدور حکم دادگاه دست به اعتصاب غذا زد که روز ۱۱ خرداد ماه به دنبال افت فشار خون ناشی از فشار اعتصاب غذا دچار حمله قلبی و به بیمارستان منتقل شد.