آزادی ئاسو رستمی فعال مدنی از زندان رجاییشهر کرج
ئاسورستمی، فعال مدنی که روز سیزدهم آذر ۱۳۹۵ توسط مأموران سپاه پاسداران برای اجرای حکم «دو سال زندان» بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود روز یکشنبه ۲۶ دی ماه از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد.
یک منبع مطلع درباره روند آزادی این فعال مدنی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که ئاسو رستمی با احتساب زمان ۱۶ ماه بازداشت موقت که پیشتر تحمل کرده بود، روز بیست و ششم دی ماه از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده است.
ئاسو رستمی متولد بیستم تیرماه ۱۳۶۵ و دانشجوی مترجمی اسناد و مدارک رسمی دانشگاه آزاد است. او به همراه سه فعال مدنی دیگر امید علی شناس، آتنا دائمی و علی نوری طی شهریور و مهر ۱۳۹۳ توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به بند دو الف زندان اوین منتقل شدند. بازجویان سپاه پاسداران برای هر چهار تن پرونده مشترکی تشکیل دادند و بیستم اسفندماه ۱۳۹۳ شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه پس از یک جلسه دادگاه کوتاه در کمتر از نیم ساعت، طی دادنامهای مشترک آنان را در مجموع به ۳۸ سال زندان تعزیری محکوم کرد. طبق این حکم آتنا دائمی به ۱۴ سال، امید علیشناس به ۱۰ سال و ئاسو رستمی و علی نوری هر کدام به ۷ سال زندان محکوم شدند. در همان دادگاه پدر آتنا دائمی نیز به اتهام نگهداری تجهیزات ماهواره که در هنگام بازرسی منزل و پس از بازداشت دخترش در منزلشان توقیف شده بود به ۳ میلیون ریال(۳۰۰ هزار تومان) جریمه نقدی محکوم شد. دادگاه تجدیدنظر در مهرماه ۱۳۹۵ حکم آتنا دائمی و امید علی شناس را به ۷ سال زندان و حکم ئاسو رستمی و علی نوری را به ۲ سال زندان کاهش داد.
فعالیت های مسالمت آمیزی مانند مخالفت با اعدام، دفاع از حق تحصیل بهاییان، ملاقات با خانوادههای زندانیان سیاسی و امنیتی، محکوم کردن اعدامهای دسته جمعی دهه شصت در ایران و اعتراض به مفاسد اقتصادی در دولت و حکومت، بخشی از مصادیق اتهاماتی بود که ئاسو رستمی و سه فعال مدنی دیگر براساس آن محاکمه شدند.
ئاسو رستمی که پس از آنکه در دادگاه تجدید نظر با اتهامات اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و توهین به رهبری به دو سال زندان محکوم شد و در هشتم مهرماه ۱۳۹۵ به کمپین گفت: «احکام بر مبنای سلیقه و اعمال نفوذ جریانات امنیتی صادر شد و ما در طول جلسات دادگاه اولین اصول تشکیل یک دادگاه عادلانه را ندیدیم، در هیچ جلسهای نماینده دادستانی به ما معرفی نشد و طول مدت دادگاه اولیه به سختی بیش از ده دقیقه می شد، وکلا اجازه اخذ اصل و یا کپی مستندات و مدارک را نداشتند و جلسات کوتاه ده دقیقهای هرگز فرصت مناسبی برای ارائه دفاع چهار متهم این پرونده نبود، در طول تمام جلسات و قبل از حکم هم همواره با دید محکوم و مجرم با ما صحبت کردند و هرگز اصل بر برائت نبود.»
شهناز امیری، مادر ئاسو رستمی، پس از بازداشت او به کمپین گفته بود که بازداشت فرزندش برای اجرای حکم زندان «بدون احضاریه کتبی» صورت گرفته و مأموران پس از ورود به خانه و بازرسی منزل حتی فرصت پوشیدن لباس و برداشتن داروهایش را نیز ندادهاند و پس از انتقال او به زندان اوین «بدون حکم دادگاه به زندان رجاییشهر کرج تبعید شده است.»
با آزادی ئاسو رستمی در روز یک شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۵، در حال حاضر سه فعال مدنی دیگر؛ آتنا دائمی، امید علیشناس و علی نوری که در این پرونده توسط انقلاب تهران به حبس محکوم شدند، همچنان در زندان به سر میبرند.