بسته خبری (۱۴): از سفره خالی کارگران تا بازداشت فعالان مدنی پیش از تعطیلات نوروزی
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*شناسایی ٢۶۴٠ کودک کار و ١٣۵٠ معتاد متجاهر
انوشیروان محسنیبندپی رئیس سازمان بهزیستی گفت: «درطرحی که از نهم تا بیستم اسفندماه اجرا شد، ١٣۵٠ معتاد متجاهر شناسایی و پذیرش شدند، بررسیها نشان داد که ۴٠٠نفر از این افراد معتاد نبودند، بلکه تنها بیخانمان بودند.» وی همچنین ازشناسایی ٢۶۴٠ کودک کار در سالجاری خبرداد و گفت: «٧۵درصد این کودکان غیرایرانی هستند.»
محسنیبندپی با اشاره به گسترش اورژانس اجتماعی درشهرها با جمعیت بالاتر از ۵۰هزار نفر، از انصراف ۴هزارو۲۲۰ نفر از خودکشی با مداخلات این اورژانس خبرداد. (منبع: شهروند)
*گزارشی از وضعیت دستفروشهای پایتخت در شب عید
بازار دستفروشها در روزهای پایانی سال همواره از رونق خاصی برخوردار بوده است و درعینحال با برخوردهای بسیار قهری مامورین شهرداری. ایلنا در گزارشی به وضعیت این روزهای دستفروشها در تهران پرداخته است.
دربخشی ازاین گزارش و اززبان یکی از دستفروشها آمده است: «چندسالی است کار شهرداری شده است همین؛ یکدفعه میریزند و همه را جمع میکنند و با خودشان میبرند. هرچقدرهم که التماس کنیم فایدهای ندارد. اجناسمان را توقیف می کنند و باید تعهد بدهیم که دیگر دستفروشی نکنیم.»
به گفته محمد کریم آسایش،کارشناس شهری و فعالمدنی برخورد قهری با دستفروشان تخلف است و قوانین شهرداری در تعیین مفوم سدمعبر درخیابانها دارای ابهام زیادیست. از طرفی اجاره غرفههایی که شهرداری برای دستفروشها تعیین کرده است بسیار زیاد ست بهطوریکه کمتر دستفروشی توان اجاره این غرفهها را در روزهای منتهی به پایان سال دارد. (منبع: ایلنا)
*هشدار معاون وزیر بهداشت درباره نابرابریهای اجتماعی
علیاکبرسیاری، معاون وزیربهداشت، درآستانه شروع سال ۱۳۹۶خورشیدی، با نوشتن پیامی نسبت به پیامدهای مخرب نابرابریهای اجتماعی هشدار داده است، در بخشی از این پیام آمده است: « باید به این باور اعتقاد داشته باشیم که نابرابریهای اجتماعی در کشور مساله مرگ و زندگی است. به آن بیاندیشیم و با انتخابهای درستمان آن را بهبود بخشیم، چون اصل و اساس در کشور حفظ تمامیت ارضی، استقلال، آزادی، امنیت، توسعه و پیشرفت و آبادانی و رفاه اجتماعی است و نباید لحظهای از تفکر درباره مهیا کردن زمینههای پیشرفت در این امور و بهبود زندگی مردم را از دست بدهیم.» (منبع: آرمان)
*افزایش ۱۴.۵ درصدی حقوق کارگران در سال جدید
درپی افزایش حداقل حقوق کارگران در سال جدید شمسی، پایه حقوق کارگران ۱۱۸ هزار تومان افزایش یافت و به ۹۳۰ هزار تومان رسید. بر اساس مصوبات جلسه شورای عالی کار، حداقل مزد در سال ۱۳۹۶روزانه ۳۰۹ هزار و ۹۷۷ ریال تعیین شد و سایر سطوح مزدی از ابتدای سال ۱۳۹۶ به میزان ۱۲ درصد آخرین مزد سال ۱۳۹۵ به اضافه روزانه ۶۷۶۸ ریال افزایش پیدا کرد. با اعمال افزایش این بند، مزد شغل کارگران مشمول طبقهبندی مشاغل و نیز مزد ثابت کارگران نباید از مبلغ روزانه ۳۰۹۹۷ تومان کمتر شود.
شورای عالی کار درباره مواردی چون بسته مزد، حق بن خواربار و حق مسکن به توافق جدیدی دست نیافت و از ابتدای فروردین ماه سال ۱۳۹۶، مبلغ کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزشی بدون تغییر، ماهیانه ۱۱۰ هزار تومان از سوی کارفرمایان پرداخت میشود و حق مسکن نیز کماکان ۴۰ هزار تومان خواهد بود.
در همین راستا علی خدایی عضو کارگری شورایعالی کار با بیان اینکه افزایش مزد سال۹۶ درنهایت نتیجه یک جلسه ۱۴ ساعته گروههای کارگری، کارفرمایی و دولتی بود، گفت: «توقع داشتیم که برای سال ۹۶ بتوانیم دستمزد سال ۹۶ را براساس سبد هزینه ۲ میلیون۴۸۹ هزار تومانی که پیش از این توسط نمایندگان دولت در کارگروه مزد۹۶ تعیین شده بود؛ افزایش دهیم.» (منبع: تجارتفردا)
*ایران رکورددار دانشگاههای بیکیفیت
روزنامه جوان در گزارشی به موج بیرویه مدرکگرایی و وجود دانشگاههایی با کیفیت آموزشی پایین در کشور پرداخته است . در بخشی از گزارش آمده است: «تب تند مدرکگرایی از سوی جامعه و مدرکدهی از سوی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشورمان موجب شده تا ایران پنج برابر پیشرفتهترین کشورهای جهان دانشگاه داشته باشد و در ماراتنی نفسگیر کارشناس، کارشناس ارشد و دکترای بیکار تولید کند.»
به نوشته این گزارش دو هزار و ۶۴۰ دانشگاه، کشورمان را در تمام دنیا رکورددار کرده است. این در حالی است که کشور چین با جمعیت یک میلیارد و ۳۵۷میلیون نفری و هند با جمعیت یک میلیارد و ۲۵۲ میلیونی به ترتیب با دو هزار و ۴۸۱ و هزار و ۶۲۰ دانشگاه در ردههای بعدی ایران جای میگیرند. در عین حال اگر حوزههای علمیه را هم در حوزه آموزش عالی به شمار بیاوریم میتوان با قاطعیت ایران را بزرگترین تولیدکننده مدرک تحصیلی در جهان به شمار آورد. (منبع: جوان)
*تبرئه نمایندگان مجلس از اتهام تخلف به دلیل دیدار با خاتمی
درحالی که بررسی شکایت تعدادی از نمایندگان از سه عضو هیات رییسه مجلس بهدلیل دیدار با حجتالاسلام خاتمی در دستور کار نشست هیات رسیدگی به تخلفات اعضای هیات رییسه قرار گرفته بود، این هیات شکایت مطرح شده را وارد نداست و اعلام کرد که این نمایندگان مرتکب هیچ تخلفی نشدهاند.
یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی که نخواست نامش فاش شود، گفت: «عزتالله یوسفیانملا بهعنوان رییس کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس، شکایت ۳۰ نفر از نمایندگان مجلس از علی مطهری، بهروز نعمتی و محمدعلی وکیلی را مورد بررسی قرار داد و با تشکیل جلسه در هیات نظارت بر عملکرد هیات رییسه، این شکایت را وارد نداست.» (منبع: ایلنا)
*علی یونسی: «تکخوانی زنان از نظر امام خمینی بلامانع بود»
علی یونسی وزیر سابق اطلاعات در دولت خاتمی در پاسخ به این سوال که اگر حاشیه هایی که اخیرا برای موسیقی و کنسرتها به وجود آمده در زمان آیتالله خمینی رخ میداد، نظر ایشان چه بود، گفت: «در زمان حیات امام خمینی تا آنجا پیش رفتیم که حتی مطابق نظرایشان تکخوانی زنان نیز اشکالی ندارد. این نظر امام بود و من دست خط امام را دیدم چون اگر ندیده بودم باور نمیکردم. من دیدم که آقای محمد هاشمی، رئیس صدا و سیما وقت، استفتاء کردند و امام هم اجازه دادند که تکخوانی خانم ها اشکالی ندارد و البته فرمودند که ملاحظات مسائل جانبی را هم بکنید.»
وی در بخش دیگری از گفتگو با انتقاد از افراطیگرایی دینی گفت: «عده ای هستند که حس و برداشت شخصی خودشان را به نام دین، به دیگران تحمیل می کنند و حتی اگر اختیار داشته باشند ممکن است در درون مساجد هم محدودیت هایی ایجاد کنند که مغایر با احکام و متون دینی باشد.» (منبع: جماران)
*مرگ یک کولبر در کوههای مریوان و فوت چهار کارگر به دلیل فقدان ایمنی
یک کولبر اهل روستای ویسه در ارتفاعات گردنه تته در حوالی مریوان بر اثر سرما جان خود را از دست داد. کولبر ۳۸ ساله مریوانی اهل روستای دویسه بر اثر ایست قلبی در گردنه “لوتو هه سونه” محور تته فوت کرد. این کولبر بعد از به دوش کشیدن وسایل کولبری و پیمودن مسیری از ناحیه قلب احساس ناراحتی میکند که متاسفانه دچار ایست قلبی شده و جان خود را از دست میدهد.
یک چاهکن ۵۳ ساله در حادثه سقوط به چاه ۲۵ متری در داخل ساختمان قدیمی در خیابان ۱۷ شهریور تهران جان خود را از دست داد. همچنین براثر ریزش آوار در احمد آباد مستوفی یک کارگر ۲۰ ساله جان باخت. مدیرعامل آتش نشانی اسلامشهر از جان باختن دو کارگر جوان در آتش سوزی کارگاه مبل سازی خبر داد. حیدرابراهیمی گفت: «آتش سوزی در یک سوله قدیمی مرغداری که از آن به عنوان کارگاه استفاده می شد به وقوع پیوست»
براساس آمار روزانه چهارنفر در ایران به دلیل حوادث کار جان خود را از دست میدهند.
*نامه انتقاد آمیز «هنگامه شهیدی» به رییس جمهور از زندان
هنگامه شهیدی فعال سیاسی اصلاحطلب، روزنامهنگار و عضو حزب اعتماد ملی در نامهای از حسن روحانی رئیسجمهور اسلامی ایران به شدت انتقاد کرده و با اشاره به پروژه مشترک وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه برای سرکوب روزنامهنگاران و فعالان سیاسی ، این پروژه را حاصل معامله دولت با تندروها در اطلاعات سپاه میداند و مینویسد: «جنابعالی حقوقدان هستید نه سرهنگ! و البته بنده به مانند شما مدعی حقوقدانی نیستم و خود را تنها یک «حقوق خوان» میدانم اما از شما میپرسم شما که «سرهنگ» نبودید پس چرا معاملهگری کردید؟»
دربخش دیگری از این نامه با اشاره به «منشور حقوق شهروندی» آمده است: «عنوان “متهم سیاسی” و “لایحه جرم سیاسی” فقط و فقط شعاری فریبنده برای عرصه بین المللی است و اصولا تمام متهمان سیاسی را به جرم امنیتی روانه بازداشتگاههای غیرقانونی با تحقیرآمیزترین روشها میکنند.»
بیشتر درباره بازداشت هنگامه شهیدی اینجا بخوانید.
*تجمع اعتراضی کولبران در سیستان و بلوچستان
بخشی از کولبران سیستانی بهدنبال ادامه دو ماه تعطیلی معبر مرزی «شاهگل»، مقابل فرمانداری زهک تجمع کردند. تجمعکنندگان خواستار بازگشایی این معبر مرزی با افغانستان شدند، معبری که بهگفته برخی منابع خبری حدود ۶۰ روز از تعطیلیاش میگذرد و حدود ۳۰۰۰ نفر را بیکار کرده است.
با اینکه به تازگی طرح بیمه کولبران آماده شده است اما مرزنشینان سیستان و بلوچستان فعلاً بیمه نمیخواهند، آها در این تجمع اعلام کردند که فقط بهدنبال بازگشایی معبر مرزی هستند تا نانی سر سفره ببرند.
با ادامه خشکسالی در۱۸ سال اخیر و خشک شدن تالابهای بینالمللی هامون، هزاران خانواده بیکار شده و به سایر شهرهای کشور مهاجرت کردند، بیکاری و افزایش موج مهاجرت، ارکان اقتصادی سیستان را نیز سست کرد و سبب شد تا بازارهای شهرها نیز فلج شوند. ایجاد بازارچههای مرزی امید زندگی بازماندههای روستاهای متروک سیستان بازگشت، اما این بازارچهها و گذرهای مرزی نیز دوام نیاورد و هراز چندگاهی، تعطیل شدند. (منبع: تسنیم)
*روایت زندگی خصوصی احمدینژاد از زبان داماد رییس جمهور سابق
روزنامه شرق در گفتگویی با «مهدی خورشیدی» داماد محمود احمدینژاد به زوایایی از زندگی خصوصی رییس جمهور سابق پرداخته است. در بخشی از این گفتگو مهدی خورشیدی با اشاره به انتشار پیام توییتری احمدینژاد به زبان انگلیسی، میگوید احمدینژاد مشغول رفتن به کلاس زبان انگلیسیست و ادعا میکند که به زبان انگلیسی مقالات علمی میخواند.
خورشیدی همچنین با بیان اینکه احمدینژاد دارای شخصیت کاملا مستقلیست شائبه رابطه مراد و مریدی را بین او و اسفندیار رحیم مشایی کاملن رد کرده است. (منبع: شرق)
*برگزاری چندین تجمع کارگری در کشور
شماری از کارگرانی که تا سال ۹۱ از طریق شرکت پیمانکاری آذرخاک در فاز ۱۳ کنگان مشغول کاربودند، در اعتراض به باقی ماندن معوقات مزدی خود تجمع کردند. این کارگران معترض حدود ۱۵ نفر میشوند که تا سه سال پیش در استخدام شرکت آذرخاک از شرکت های زیرمجموعه «پتروپایدار ایرانیان» بودند. به گفته این کارگران در مدت این چهار سال هیچ مقام کارفرمایی حاضر نشده است تا پاسخگوی مطالبات برزمین مانده آنها بشود و به همین دلیل آنها صبح امروز با تجمع در مقابل ورودی محوطه کارفرمای اصلی خواستار رسیدگی به معوقات ۴ ساله خود شدند.
بیش از ۱۲۰ نفر از کارگران و کارکنان شرکت کمپرسورسازی تبریز، هشتمین روز اعتصاب خود را ادامه دادند. شماری از کارگران تجمعکننده کارخانه کمپرسورسازی تبریزگفتند: «از هفدهم اسفندماه تاکنون برای پرداخت مطالباتمان هر روز تجمع کردهایم.» بهگفته کارگران معترض اگرکارفرما حداقل بخشی از مطالباتمان را پرداخت کند دیگر دلیلی برای ادامه یافتن اعتراضهای صنفی وجود ندارد. با این وجود تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه و مسئولان استانی پاسخ مشخصی به این خواستهها داده نشده است.
تجمع صنفی کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریز وارد نهمین روز خود شد. این کارگران که تعداد آنها بیش از ۳۰۰ نفر است به عدم پرداخت دستمزد سه ماه گذشته خود معترض هستند. تعدادی از کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریز گفتند که تجمع صنفی آنها امروز وارد نهمین روز خود شده است اما تا کنون هیچ کدام از مسئولین کارخانه پاسخگوی آنان نبودهاند.اعتراض کارگران به عدم پرداخت دستمزد آذر، دی وبهمن سال ۹۵ و پرداخت نشدن عیدی سال ۹۶ بر میگردد.
بیش از ۲۵۰ نفر از کارگران سیمان صوفیان درآذربایجان شرقی بار دیگر تجمعهای اعتراضی خود را در محوطه کارخانه از سر گرفتند.به نقل از کارگران سیمان صوفیان گفته میشود که مشکل اصلی این واحد صنعتی به تاخیر افتادن عیدی وپاداش پایان سال و دیرکرد در پرداخت برخی مزایای مزدی همانند پایه سنواتی وتجمیع سنواتی است.
*بیانیه گزارشگران بدون مرز درباره بازداشت روزنامهنگاران در آستانه سال جدید
سازمان گزارشگران بدون مرز باردیگر سرکوب و فشار بر روزنامهنگاران را محکوم و خواهان آزادی بدون قید و شرط همه روزنامهنگاران و شهروندخبرنگاران زندانی است. این سازمان با انتشار بیانیهای بازداشت روزنامه نگاران ایرانی را در آستانه سال جدید شمسی محکوم کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «در آستانه نوروز و در حالی بسیاری منتظر آزادی روزنامهنگاران زندانی بودند، هنگامه شهیدی و احسان مازندرانی بازداشت و شماری دیگر از فعالان رسانهای تهدید به بازداشت شدهاند.»
سازمان گزارشگران بدون مرز همچنین نگرانی خود را نسبت به شرایط بازداشت و نگهداری «طاهره ریاحی» و«عیسی سحرخیز» نیز بیان کرده است. جمهوری اسلامی ایران با ۳۰ روزنامهنگار و شهروند خبرنگار زندانی یکی از ۵ زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانهای است. این کشور در ردهبندی جهانی آزادی مطبوعات گزارشگران بدون مرز از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ١۶٩ قرار دارد. (منبع: گزارشگران بدونمرز)
*دستگیری ۱۲۰ نفر در یک مهمانی شبانه پایتخت
حیدرفتاحی دادستان شهرستان پردیس از دستگیری ۱۲۰ نفر در پارتی شبانه خبر داد وادعا کرد: «این پارتی بزرگترین پارتی شبانه شرق استان تهران بود که منهدم شد.»
وی با بیان اینکه طی یک عملیات هماهنگ شده وارد مکانی شدند که تبدیل به مکان لهو و لعب برخی جوانان فریب خورده شده بود، گفت: «تعدادی جوان به صورت مختلط دستگیر شدند. این بزرگترین پارتی شرق استان تهران در سال جاری و با حضور ۱۲۱ نفر بوده است که علاوه بر رقص و پایکوبی اقدام به شرب خمر نیز کرده اند.»
وی همچنین مدعی شد: «این پارتی توسط تیم های مافیایی شبکه های اجتماعی برپا شده بود و ارتباط بین این جوان ها از طریق مافیای موجود در شبکههای اجتماعی بوده است.» (منبع: مهر)
*درخواست علی مطهری از وزیر اطلاعات درباره بازداشتهای اخیر
علی مطهری نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازداشت برخی مسئولان «کانالهای تلگرامی اصلاح طلب» و همچنین نحوه بازداشت احسان مازندرانی مدیر روزنامه فرهیختگان خواستار توضیح وزیر اطلاعات درباره موضوع شد و گفت: «اگر پاسخ قانع کننده داده نشود سوال از وزیر یا استیضاح وی در مجلس پیگیری خواهد شد.»
این نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: «ازوزیراطلاعات میخواهم که درباره هر دو موضوع توضیح قانعکننده بدهند و روشن کنند که این دو اقدام کارچه نهادی بوده است؛ چون تنها نهاد اطلاعاتی پاسخگو که نام آن در قانون اساسی آمده وزارت اطلاعات است و اگر دیگران در کار او دخالت میکنند به هرحال مسئولیت با این وزارتخانه است.» (منبع: ایسنا)
*دستگیری دو متهم به جاسوسی در جزیره «ابوموسی»
علی میرشمسی فرمانده دریابانی و مرزبانی هرمزگان با اشاره به دستگیری دو فرد متهم به جاسوسی در آبهای خلیج فارس در حوالی جزیره ابوموسی گفت: «این دو متهم که هر دو ایرانی هستند در پوشش گردشگر و با بههمراه داشتن ابزارآلات جاسوسی دستگیر شدند.»
فرمانده دریابانی و مرزبانی هرمزگان تصریح کرد: «این استان بیشترین ساحل و مرز آبی کشور را بهطول ۱۱۰۰ کیلومتر درخود جای داده ومرزبانی نیز در همین راستا وظیفه برقراری امنیت مرزها و ساحلنشینان و همچنین دریانوردی و دریانوردان را بهعهده دارد.» (منبع: تسنیم)
*فرمانده سپاه: «دیدگاه بسیاری از مسوولین کشور لیبرالی و غیرانقلابیست»
محمدعلی جعفری٬ فرمانده سپاه در کنایهای به حسن روحانی گفت: «امروز در اداره کشور دیدگاه غربی، لیبرالی و غیرانقلابی در بسیاری از مسؤلان وجود دارد.» آقای جعفری افزوده این مسئولان در دانشگاههای غربی و یا با دروس غربی ترویج شده در دانشگاههای داخل تحصیل کردهاند و افتخارهم میکنند که مدرک گرفته و دکتر هستند.
این اظهارات فرمانده سپاه کنایه مستقیمی به حسن روحانی که تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاهی در بریتانیا به پایان رسانده است. جعفری در این رابطه گفت: «مشکل اصلی ما در داخل کشور نفوذ دیدگاههای انحرافی مخالف انقلاب در برخی بخشها است.»
به گفته وی مروجان این دیدگاه تلاش میکنند تا روز به روز علوم انسانی و فرهنگ غربی را در دانشگاهها ترویج کنند و این نگران کننده است.
فرمانده سپاه همچنین اضافه ادعا کرد: «خطر دیدگاه و تفکر غیر انقلابی با مبنای اسلام آمریکایی در کشور وجود داشته و دارد که خطر اصلی برای کشور ما همین دیدگاه است.» (منبع: فارس)
*نامه انتقادی فعالان محیط زیست به معصومه ابتکار
فعالان محیط زیست در نامهای به معصومه ابتکار از سکوت محیط زیست گیلان در برابر دخل و تصرف در تالاب انزلی ابراز ناخشنودی کردند. پویش پاسداری از میراث فرهنگی و طبیعی استان گیلان در این نامه به «سکوت تأملبرانگیز اداره کل محیط زیست گیلان نسبت به تصرف و تغییر کاربری در تالاب بینالمللی انزلی توسط برادر یکی از نمایندگان مجلس» اشاره شده است.
در بخشی از این نامه آمده است: «زمین تصرفی به مساحت ۵.۳ هکتار در بستر تالاب انزلی واقع شده است که بخش بزرگی از آن در داخل منطقه حفاظت شده سیاهکشیم قرار دارد و تاکنون مسئولان محیط زیست که متولی حفاظت از مناطق چهارگانه هستند، حتی هیچ واکنشی به نامه اعتراضی آب منطقهای گیلان هم نشان نداده است.» (منبع: ایران)
*ضرورت افزایش حقوق و دستمزد بیش از تورم
عباسعبدی دریادداشتی با اشاره به استدلال اخیر شورای نگهبان درباره مصوبه تعیین سقف حقوق بالای برخی مدیران با این توجیه که حقوق پایین باعث رفتن متخصصین از کشور میشود، به ضرورت توجه شورای نگهبان نسبت به تعیین حداقل حقوق ۸۱۲ هزارتومانی کارگران پرداخته است.
دربخشی از این یادداشت آمده است: « حداقل دستمزد در سال ١٣٩۵ برابر ٨١٢ هزار تومان تعیین شده بود، چرا آقایان شورای نگهبان لحظهای به این پرسش پاسخ ندادند که چگونه میتوان با این حداقل حقوق زندگی کرد؟ و بهطور معمول یک خانواده سه یا چهار نفری را نیز تامین کرد؟ آیا چنین چیزی خلاف قانون اساسی یا شرع نیست؟» (منبع: اعتماد)
*۶۰ هزار بازمانده از تحصیل در استان سیستان و بلوچستان
حسن نوروزی رئیس آموزش و پرورش چابهار گفت:« در سال۹۲، ۱۸۰هزار بازمانده از تحصیل در استان شناسایی شدند که از این تعداد ۱۲۰ هزار نفر تا امسال در کل استان جذب شده اند و ۶۰ هزار بازمانده از تحصیل نیز طی دو سال آینده در مدارس جذب می شوند تا آمار افراد بازمانده ازتحصیل به صفر رسانده شود.»
وی با اشاره به معضلات آموزشی در چابهار گفت: «حاشیه نشینی یکی از معضلات چابهار است که هرسال جمعیت زیادی به دانش آموزان این شهرستان اضافه می شود. امسال ۶هزار دانش آموز به جمعیت دانش آموزی چابهار اضافه شد که رشد نامتعارف دانش آموزی را نشان می دهد و به دنبال آن کمبود فضاهای دانش آموزی را به دنبال دارد.» (منبع: روزنامه سیستانوبلوچستان)
*تجمع اعتراضی کارگران چندین واحد تولیدی در کشور
حدود ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه خودروسازی «اکیا خودرو» در اعتراض به تاخیر افتادن مطالبات مزدی خود از شهرستان صوفیان برای تجمع در مقابل استانداری آذربایجان شرقی به شهر تبریز آمدند.به گفته منابع، کارخانه اکیا خودرو در زمینه تولید اتوبوسهای درون شهری فعالیت دارد و کارگران آن مدعی هستند که طی یکسال گذشته حقوق نگرفته اند.
نزدیک به ۸۰ کارگر پیمانی پالایشگاه آبادان در اعتراض به تاخیر افتادن دو ماه مزد و عیدی پایان سال از سوی پیمانکار مقابل درب ساختمان مرکزی پالایشگاه تجمع کردند.کارگران یاد شده که از طریق یک شرکت پیمانکاری در پالایشگاه آبادان مشغول به کار هستند مدعیاند دو ما مزد وعیدی خود را از پیمانکار طلبکارند .
همچنین کارگران پیمانکاری جوشکاری ماشین سازی اراک که تاکنون موفق به دریافت ۳ معوقات مزدی خود نشده اقدام به تجمع اعتراضی کردند. این کارگران تاکید کردند به دلیل نداشتن قرارداد ما حتی از دریافت عیدی و سنوات و پاداش نیز محرومند و این امر مشکلات عدیده ای را جهت گذران معیشت و گذران زندگی خانواده هایشان فراهم آورده است.
حدود۱۰۰ نفر از کارگران کارخانه پارس قو تولید کنند روغن نباتی قو در اعتراض به عدم پرداخت دو ماه مزد و و واریز حق بیمه (دی و بهمن) سال ۹۵ و عیدی مقابل شرکت نهان گل، سهم دار عمده کارخانه روغن نباتی قو تجمع کردهاند. کارگران میگویند نگران آن هستند که پرداخت دستمزد اسفند ماه آنان نیز با تاخیر انجام شود.
*پایتخت در حال انفجار جمعیت
معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «پایتخت درحال انفجاراست، هم از جمعیتی که هرسال به آن اضافه میشود، هم از بحرانهایی که گریبانش را گرفته. از گرفتاریهای ترافیکی و جمعیتی هم اگر بگذریم، بحران محیطزیستی، حالا خیلی بیشتر از گذشته، تهران و تهرانیها را با معضلات جدی مواجه کرده است.»
به گفته وی ظرفیت زیستی تهران در سال ۱۳۷۵ تمام شدهاست و هرآنچه درحوزههای مختلف جمعیت، اقتصاد، صنعت و سایرحوزهها پس از این تاریخ درتهران بارگذاری شده، بهرهکشی از طبیعت بوده و منجر به افزایش شکنندگی طبیعت و محیطزیست تهران شده است.
ابتکار با اعلام اینکه درحال حاضر، ٨میلیون و۶٠٠هزار خودرو و موتورسیکلت درتهران درحال تردد است که از این میزان حدود ٣میلیون مربوط به موتورسیکلتهاست، گفت: «تعداد روزهای سالم و پاک از ١٩۶روز درسال ٩٢ به ٢۶۶روز درسال ٩۵ رسیده و ٧٠روز هوای سالم و پاک بیشتری را تا ١۶ اسفندماه ١٣٩۵ تجربه کردیم.» (منبع: شهروند)
*جنگلهای زاگرس دارای بالاترین نرخ فرسایش در دنیا
شیرین ابوالقاسمی مدیر پروژه حفاظت از جنگلهای زاگرس با اشاره به اینکه بالاترین نرخ فرسایش دنیا در جنگلهای زاگرس گزارش شده است، گفت: «زاگرس در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد از آب شیرین کشور را تولید میکند.»
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۵ رودخانه از زاگرس تغذیه میکنند، گفت: «متاسفانه نگاهها در سطح ملی با توجه به خدمات اکوسیستمی که جنگلهای زاگرس میدهند نادیده گرفته میشود درحالی که با توجه به شرایط اقلیمی حادی که در کشور با آن مواجه هستیم مانند گرمایش زمین و ریزگردها توجه به نقش و اهمیت زاگرس بیشتر شده است.» (منبع: ایسنا)
*وزیر نفت: «باید به صداوسیما جایزه نوبل داد»
بیژن زنگنه وزیر نفت با اشاره به حضور رییس جمهور در مراسم گازرسانی به زاهدان و با طعنه به صداوسیما، گفت: «برخی تخصص دارند شهد را به شرنگ تبدیل کنند و باید به آنان جایزه نوبل داد که بدون استفاده از کاتالیست، شهد خدمات دولت را تبدیل به شرنگ میکنند و حق اصلی این فناوری به صداوسیما تعلق دارد و جایزه نوبل را باید به آنها اهدا کرد.»
وی با انتقاد جدی و تند نسبت به عملکرد صداوسیما گفت: «شما که سواد ندارید چرا کار میکنید؛ ابتدا باید گاز برسد، شبکه توزیع گازدار شود، سپس علمک نصب شود و گاز به مردم تحویل داده شود.»
محمود واعظی وزیر ارتباطات نیز با انتقاد از صداوسیما و سیاستهای جناحی این سازمان گفت: «هنوز بخشهایی در صداوسیما هستند که آنجا را به عنوان یک دانشگاه اداره نکرده و به آن به عنوان یک مجموعه منصف نگاه نمیکنند. این گروه محدود که نفوذ زیادی هم دارند میخواهند صداوسیما را به عنوان یک حزب و جناح اداره کنند که این مساله خیلی اشتباه است.» (منبع: شرق)
*صادق لاریجانی: «اسلام در کلام برخی مسوولان کمرنگ شده است»
رییس قوه قضائیه با بیان این که اسلام و تحقق اهداف اسلامی در کلام برخی مسوولان کشور کمرنگ شده است، گفت: «نباید فراموش کنیم که ماهیت انقلاب، اسلامی است و همه باید برای تحقق اهداف اسلامی تلاش کنیم.»
لاریجانی همچنین با اشاره به شدت حملات به دستگاه قضایی در سال۹۵ ادعا کرد: «این هجمهها در سالی که به پایان آن نزدیک می شویم بسیار تشدید شد؛ که هجمه وسیع دشمن به قوه قضاییه باعث شده است که ما امروز خرسندتر از هرزمان دیگر، قاطعانه تر و ثابت قدم تر از گذشته مسیر خود را ادامه دهیم و امروز باور ما این است که اگر برخوردهای قوه قضاییه با انواع مفاسد، سلطه سلطه گران، فتنه فتنه گران و نفوذ دشمنان، قاطع و موثر نبود شاهد این حملات نبودیم.» (منبع: رسا)
*وضعیت تلخ کودکان آجرپز در مدارس «کانکسی» پایتخت
فاطمه دانشور رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه وضعیت کودکانی که در کوره های آجرپزی جنوب تهران زندگی می کنند بسیار نامناسب است، گفت: «ما فقط توانستهایم تعداد پنج کانکس آموزشی-بهداشتی برای این کودکان ایجاد کنیم.»
وی در تشریح این خبر گفت: «در بازدیدهایی که از کوره پزخانههای جنوب تهران داشتیم متوجه کودکان زیادی شدیم که نه هویت و نه امکاناتی برای آموزش و بهداشت داشتند.»
دانشور همچنین درمورد وضعیت کودکان بیهویت دراین منطقه نیز ازعان کرد: »متاسفانه در ساماندهی این کودکان گیر کردهایم و اصلا کاری از پیش نمیبریم. به همین علت پیشنهاد دادهایم هویت بخشی به این کودکان در برنامه ششم توسعه گنجانده شود اما به نظر می رسد که اجرای آن به سال ۹۶ موکول شود. (منبع: شهرفردا)
*اخراج ۷۰ کارگر در «تاکستان» و معوقات مزدی کارگران در «رودبار جنوب»
حدود ۷۰ کارگر قراردادی کارخانه تولید کننده محصولات بهداشتی «کیهان بُد» واقع در شهرستان تاکستان استان قزوین، پس از خاتمه قرارداد، کارشان را از دست دادهاند. منابع کارگری در کارخانه کیهان بُد (تولید کننده محصولات بهداشتی و تنظیم خانواده) میگویند در این واحد تولیدی حدود ۱۱۰ کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای دی ماه سال جاری به دلیل نامعلومی که کارگران از آن اظهار بی اطلاعی می کنند ، تعداد ۷۰ کارگر بیکار شدهاند. این کارگران که بصورت میانگین بین ۱۵ سال سابقه کار دارند و بعد از گذشت سه ماه هنوز کارفرما بابتب مطالبات پایان کار به آنها بدهکار است.
همچنین معوقات مزدی بیش از ۸۰ کارگر شرکتی مجموعه شهرداری رودبار جنوب در ماههای گذشته پرداخت نشده است. این کارگران هفته گذشته سه روز دست از کار کشیدند ومقابل اداره کار رودبار جنوب تجمع کردند. برپایه این اظهارات کارگران مورد نظر که در مجموعه شهرداری رودبار جنوب وسازمانهای وابسطه به ان کار می کنند جدا از معوقات سال جاری در اصل بابت عمده مزایای مزدی سالهای ۹۳ تا پایان ۹۵، عیدی سال جاری و سنوات وذخیره مرخصی سالهای ۹۳ و ۹۴ بستانکار هستند.
همچنین با گذشت بیش از یک سال از تعطیلی موسسه مالی ثامن الحجج برخی از کارکنان سابق این موسسه ناچار شدند برای تامین مخارج شب سال نو به دستفروشی روی بیاورند.
اززمان توقف فعالیت تمامی ۴۷۰ شعبه کشوری موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج در دی ماه سال گذشته نزدیک به ۲۷۰۰ نیروی انسانی شاغل در این موسسه بیکار شدهاند.
*جانشین رهبری در سپاه: «رفتار برخی انقلابیون گل به خودی ست»
عبدالله حاجی صادقی٬ جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه گفت: «برخی عکس العملهای انقلابیون گل به خودی است. باید خطر قداست زدایی را بیان کرد و باید بسیار مراقب بود که در این عمل پیاده نظام جبهه مقابل نشویم.»
وی همچنین ادعا کرد: «برخی در دفاع از انقلاب و ولایت فقیه٬ بازی میخورند و در زمین حریف بازی میکنند.» حاجی صادقی اضافه کرده: «دشمن به تغییر ذائقه مردم دل خوش کرده است و حتی نیروهای انقلاب هم در معرض خطرند.»
به گفته وی امروز دوران غربت ولایت نیست، ما باید ظرفیت قوی جبهه انقلابی را در کشور ببینیم، جوانان انقلابی جانفدای ولایت و گوش به فرمان رهبری هستند.» (منبع: خبرگزاری بسیج)
*هشدار دادستانی «مشهد» به سگ گردانها
هادی شریعت یار معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد گفت: «سگگردانی در سطح شهر تخلف بوده و افرادی که اقدام به این عمل کنند با برخورد پلیس امنیت اخلاقی مواجه میشوند.»
وی درباره جزییات برخورد پلیس با صاحبان حیوانات خانگی گفت: «افراد سگ گردان مکلف هستند در کلاسهایی که پلیس امنیت اخلاقی برگزار میکند، شرکت کرده و به اتفاق خانواده در پلیس امنیت اخلاقی حضور یافته و تعهد دهند که مرتکب چنین اقدامی نشوند.»
وی همچنین تاکید کرد: «سگ گردانی چه در داخل ماشین و چه در پارکها ممنوع است، داخل پارکها به طور جدی ممنوع بوده و مسئولین امر با تذکر به افراد متخلف هشدارهای لازم را ابلاغ میکنند، در صورتی که افراد به هشدارها بی توجه باشند، برخورد جدی با آنها صورت میپذیرد.» (منبع: مشهد پیام)
*دو زن قربانی اسیدپاشی در «ماهشهر»
جلیل زبیدی فرمانده انتظامی شهرستان بندرماهشهر گفت: «در یک هفته اخیر دو زن در پارک پتروشیمی این شهرستان قربانی اسیدپاشی شدند که اقدامات گستردهای برای دستگیری عوامل اسیدپاشیهای اخیر درماهشهر انجام شده است.» وی همچنین درباره وضعیت جسمی دوقربانی گفت که یکی از این دو نفر باردار بوده است. (منبع: فارس)
درسال ۱۳۹۳ ماجرای اسیدپاشی سریالی در شهر اصفهان جنجالهای بسیاری به پا کرد که درجریان اعتراضات مردمی به این واقعه تلخ «علی شریعتی» فعال مدنی بازداشت شد که چندی پیش در اعتراض به حکم صادره علیه وی دست به اعتصاب غذا زد.
*برگزاری چند تجمع اعتراضی در کشور
جمع زیادی از بازنشستگان کشوری و لشگری سراسر کشور تجمع اعتراضی برگزار کردند. حاضران در این تجمع که در تهران مقابل نهاد ریاست جمهوری و در شهرهای دیگر مقابل سازمانهای بازنشستگی برگزار شد، خواسته های خود را همسانسازی مستمریها، افزایش خدمات بیمهای بازنشستگان و ارتقاء معیشت عنوان کردند. برای برگزاری این تجمع از چند روز پیش در فضای مجازی، هماهنگی انجام شده بود.
همچنین جمعی از سپردهگذاران مؤسسه کاسپین دراعتراض به عملکرد بانک مرکزی از روز شنبه مقابل ساختمان مرکزی این مؤسسه در سعادت آباد اقدام به تجمع کردهاند. اعتراض و تجمع سپردهگذاران موسسه اعتباری کاسپین به دلیل بیتوجهی مدیران این موسسه و بانک مرکزی دولت تدبیر و امید در حل مشکلات بوجود آمده با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال شدت گرفته است. جمعی از سپرده گذاران کاسپین از روز شنبه مقابل ساختمان مرکزی کاسپین در سعادت آباد اقدام به تجمع کرده و تا نیمههای شب نیز با زدن چادرهای مسافرتی در خیابان ماندند.
کارگران شهرداری بروجرد در اعتراض به معوقات مزدی خود برای چندمین بار در هفتههای گذشته دست به تجمع اعتراضی زدند. در این تجمع صدها نفر از کارگران خدماتی وفضای سبز شرکت دارند. این کارگران که دستمزد آنها در ۶ ماه گذشته پرداخت نشده، میگویند: «در شرایط فعلی که کمتر از ۱۰ روز به آغاز سال نو باقی است به هیچ وجه توانایی تامین هزینههای زندگی را نداریم.»
کارگران رسمی کارخانه «پارسیلون» خرم آباد به همراه خانوادهایشان دراعتراض به آنچه بی توجه ای کارفرمای کارخانه به پرداخت مطالبات مزدی خود میخواندند مقابل ساختمان استانداری لرستان تجمع کردند. کارگران معترض «پارسیلون» که تعدادشان نزدیک به ۲۰۰ نفر با خانوادههایشان برآورد میشود با تجمع در مقابل ساختمان استانداری لرستان خواستههای صنفی خود را مطرح کردند.
*اعتراف عجیب محمدرضا باهنر درباره میزان محبوبیت حکومت
محمدرضا باهنر گفت: «معمولا بخشی از آرای اصولگرایان به دلیل حمایت نهادهای حکومتی از آنها از دست میرود.» باهنر با اشاره به انتخابات گذشته مجلس شورای اسلامی هم گفت: «بنده بهعنوان فعال سیاسی میتوانم یک تعدادی را بشمارم که صلاحیتشان بیخود تأیید شد و یک عدهای را بشمارم که بیخود رد صلاحیت شدند و حقشان ضایع شد. این انتقادها یک جایی خریدار دارد یا اینکه گاهی آن قدر در برخی حوزههای انتخابیه تقلب و تخلف میشود که انتخابات باطل میشود. خب در چنین وضعیتی اینکه بگوییم هیچ تقلبی در کشور نمیشود، بیخود است.»
وی درعین حال تأکید کرد:«البته کسی هم بگوید تقلب در حد جابهجایی ۱۵-۱۰ میلیون است، دعوا و فتنه میشود. اما نگفت که اگر تقلب در حد ۱۰ میلیون رای رخ داد آیا باید سکوت کرد یا خیر. (منبع: ایران)
*انتقاد نماینده مجلس از عملکرد صداوسیما
عبدالرضا هاشم زائی، نماینده مردم تهران درمجلس گفت: «صداوسیما نقش ملی بازی نمیکند و هیچ شکی وجود ندارد که این نهاد رسمی در کشور تبدیل به بلندگو یک جناح خاص در کشور شده است.» وی با اشاره به بیاعتمادی مردم به صداوسیما نیز گفت: «مانند همیشه تبلیغات صداوسیما بر روی چهرههایی که مدنظر دارد تأثیرگذار نبوده و مردم همواره برعکس آنچه تبلیغ میشود، رفتار میکنند.»
این نماینده مجلس درباره اقبال بیشتر مردم به شبکههای ماهوارهای هم گفت: « بهوضوح روشن است که مردم به دلیل جهتگیریهای سیاسی رسانه ملی دیگر به آن اعتماد ندارند و درواقع نمیدانند قسم حضرت عباس را قبول کنند یا دم خروس را.»
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد اگر در کشور ۸۰ میلیونی مخاطبین صداوسیما ۳۰ درصد باشد دیگر نمیتوان نام آن را رسانه ملی نهاد. (منبع: رویداد۲۴)
*انتقاد محمد رضا عارف از عملکرد دولت درقبال «ریزگردها»
محمدرضا عارف رییس فراکسیون امید درمجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی درباره عملکرد دولت درقبال مساله «ریزگردها» گفت: «دولت باید فعالتر با مسئله ریزگردها و مشکلات مربوطه برخورد میکرد دولت باید پیشبینیهای لازم را انجام میداد. در بحث گرد و غبار بخشی از آن عامل درونی و داخلی دارد و بخشی از آن عامل بیرونی. در هر دو بخش دولت باید جدیتر کار میکرد. به خصوص در برابر مردم خوزستان که دین بزرگی گردن دولت دارند»
وی همچنین از تهییه طرحی توسط چند نفر از نمایندگان مجلس ازجمله چند نماینده خوزستان درخصوص ریزگردها خبرداد. (منبع: آفتاب یزد)
*نماینده مجلس: «زندگی با ۱۸۰ هزارتومان برای مددجویان ناممکن است»
سلمان خدادادی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره افزایش مستمری خانوادههای مددجوی کمیته امداد از ۷۲ به ۱۸۰ هزار تومان در سال آتی گفت: «با توجه به وضعیت تورم در جامعه با ۱۸۰ هزار تومان نمیشود زندگی کرد، ولی باید این موضوع را نیز در نظر داشت که نمیتوان به افرادی که تحت پوشش کمیته امداد هستند، حقوق کارگری داد.»
خدادادی اضافه کرد: «کمیته امداد و سازمان بهزیستی حق پرداخت مستمری کمتر از میزان ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان را به مددجویان خود ندارند و این کار خلاف قانون است.» (منبع: ایلنا)
*بیاطلاعی از میزان سواد چهار میلیون ایرانی
علی باقرزاده رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اینکه وضع سواد چهارمیلیون نفر در کشور، نامشخص است گفت: «هیچ اطلاعات و دادهای از این چهارمیلیون نفر وجود ندارد، اما از این چهار میلیون، ٢۵٠هزار نفر سنشان زیر ۵٢سال تخمین زده شده است.»
وی با اعلام اینکه نتایج سرشماری تا قبل از پایانسال منتشر میشود، گفت: «در سالهای ۸۵ تا ۹۰ بیسوادی ۲ دهمدرصد کاهش پیدا کرده است و من فکر میکنم در سالهای ۹۰ تا ۹۵ این کاهش بسیار مشهود خواهد بود و به نظر میرسد ایندرصد در زیر ۵۰سال کاهش بیشتری داشته باشد، اما باید منتظر نتایج ماند.» (منبع: شهروند)
*صدور حکم اعدام برای اعضای یک فرقه نوظهور
عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران با اشاره به چند پرونده در حوزه فرهنگی که طی سال جاری در دادسرای تهران مفتوح و منتهی به صدور کیفرخواست شده، گفت: «پرونده نخست مربوط به متهمانی بود که در قالب فرقههای نوظهور، تشویق به فساد و فحشا مینمودند.»
جعفری در توضیح این پروند ادعا کرد: «متهمان متشکل از یک زن و یک مرد، با راه اندازی یک فرقه و جذب افراد، در زمینه جاذبههای انحرافی جنسی فعالیت میکردند و این پرونده به اتهام افساد فیالارض به صدور حکم اعدام منتهی شده و هم اکنون در مرحله رسیدگی به اعتراض در دیوان عالی کشور است.» (منبع: ایسنا)
مقامات جمهوری اسلامی نسبت به هرگونه فعالیتهایی که به زعم آنها «فرقههای نوظهور» نامیده میشود، حساسیتهای امنیتی زیادی دارند. پرونده محمدعلی طاهری رییس حلقه عرفان آخرین مورد از برخوردهای خشن امنیتی و پلیسی دراین رابطه است.
*بخشیدن جنگل به طلبکاران جاده تهران-شمال
بهرام پارسایی سخنگوی کمیسیون اصل ٩٠ مجلس در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرادر دولت قبل به جای پول، زمین و منابع طبیعی به پیمانکار اتوبان تهران-شمال داده شدهست و چه سندی دراینباره وجود دارد، گفت : «اسناد این پرونده در آرشیو کمیسیون اصل ٩٠ است. دولت پول نداشته تا دستمزد پیمانکار تهران-شمال را بپردازد و به همین خاطر بخش بزرگی از منابع طبیعی را تهاتر کرده است.»
نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه زمینخواری و تجاوز به منابع طبیعی بهلحاظ کثرت یکی از بیشترین تعداد پروندهها را در کمیسیون اصل ٩٠ به خود اختصاص داده، گفت: «هزارو ۵٠٠ پرونده بررسینشده از دوره نهم مجلس در کمیسیون اصل ٩٠ جا خوش کرده و اگر همه مجلس بسیج شوند باز هم نمیتوانیم به ابعاد فساد گزارششده رسیدگی کنیم.»
به گفته وی بخش بزرگی از منابع طبیعی و جنگلها در دولت قبل بهدلیل نپرداختن اجرت و دستمزد پیمانکار تهاتر شده است. (منبع: شرق)
*ناراحتی علمالهدی از «باز گذاشتن» فضای مجازی توسط دولت
علمالهدی امام جمعه مشهد با اشاره به اینکه فضای مجازی خارجی فضایی فسادزده است که باعث گرفتاری جامعه شده، از سیاست های دولت در باز گذاشتن فضای مجازی انتقاد کرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای اصلی مجلس خبرگان مسایل فرهنگیست گفت: «بیش از یک سال است که وعده فیلترینگ هوشمند می دهند و آن را نیز انجام ندادند، ما می گوییم نیروهای ارزشمند و استعدادهای درخشان آی تی که خوشبختانه در کشور داریم، چرا شبکه اجتماعی داخلی تشکیل ندهیم، چرا مشکلات و جریان ارتباطات و تکنولوژی که جامعه خودمان را با یک شبکه اجتماعی داخلی حل نکنیم که مجبور شویم به این مفاسد و آلودگی نجس العین شبکههای اجتماعی خارجی متصل شویم.»
علمالهدی وضعیت مواجه با فضای مجازی را اسفبار عنوان کرد و گفت: « اما مسئله فساد و نکبت و فسادزدگی و توسعه فحشا در فضای مجازی در شرایطی است که اصلاً به ما احساس استیصال دست می دهد و ما مستاصلیم این مشکلات را حل کنیم.» (منبع: ایسنا)
*مخالفت مجلس خبرگان رهبری با طرح «آشتی ملی»
مجلس خبرگان رهبری در بیانیه پایانی خود اعلام کرد: «طرح انحرافی آشتی ملی از سوی برخی افراد و جریانهای خاص همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند معنا ندارد.»
در این بیانیه ضمن گوشزد به ارگانهای اجرایی درباب عدم نتایج مطلوب معیشتی و اقتصادی مردم ، نسبت به کوتاهی در راهاندازی شبکه ملی اینترنت توسط مراجع مربوط هشدار داده شده است. در بخشی از این بیانیه آمده است: « مجلس خبرگان رهبری، ضمن تقبیح ولنگاری فرهنگی در عرصه فضای مجازی علی رغم تأکیدات و هشدارهای رهبر انقلاب، از مسؤولان محترم علیالخصوص شورای عالی فضای مجازی میخواهد فضای مجازی را مقولهای ملی، منطقهای و حتی بینالمللی به حساب آورده، با تقویت اینترنت ملی و پشتیبانی از شبکههای اجتماعی داخلی، راهبردها و توصیههای مقام معظم رهبری را به عنوان «راهبرد مشترک» مورد عمل قرار داده و بستر استفاده و بهرهبرداری مناسب از این فناوری، جهت نشر و ارائه محتوای فاخر از اسلام و ارزشهای انقلاب اسلامی را فراهم آورند و با جولان کانالها و شبکههای منحرف ضد دین، ضد اخلاق و ضد نظام اسلامی مقابله جدی نمایند.» (منبع: دبیرخانه مجلس خبرگان)
*هشدار درباره بدل شدن جنگلهای شمال به گورستان زبالهها
عباسعلی نوبخت معاون سازمان جنگلها و مراتع درمورد تأثیر مخرب دفن زباله در عرصههای جنگلی گفت: «روزانه ٣ هزار و ١۵٠ تن زباله در استان مازندران، ٢ هزار تن در استان گیلان و ١١٠٠ تن در استان گلستان تولید میشود که این رقم در ایام تعطیل به ٣ برابر افزایش مییابد.»
به گفته نوبخت، ۴٧١ هکتار از اراضی جنگلهای شمال در تخریب ناشی از دپوی زباله قرار دارند و دیگر آنکه روزانه ٧۵٣ هزار لیتر شیرآبه از این زبالهها تولید میشود که آبهای پاییندستی را تحت تاثیر قرار میدهد.
فعالیت معادن درعرصههای جنگلی شمال کشور نکته دیگری بود که معاون سازمان جنگلها و مراتع به آن اشاره کرد و گفت: «از مجموع ۵۴٢ واحد معدنی در شمال کشور ٢۵٩ مورد آن فعال است که ٣ هزار و ۵١٨ هکتار از عرصههای جنگلی به واسطه همین معادن در حال بهرهبرداری و تخریب است.» (منبع: شهروند)
*امامی کاشانی: «وظیفه خبرگان کشف رهبر است»
محمد امامی کاشانی خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به برگزاری اجلاس خبرگان رهبری در هفته گذشته و دیدار آنها با مقام معظم رهبری گفت: «مجلس خبرگان وظیفه مهمی دارد و آن وظیفه کشف ولی امر است.»
امامی کاشانی همچنین گفت: «ما قدرت دینی و فرهنگی داریم و برای جبهه ها و فداکاریها آماده هستیم. از سویی اینهمه رشد و عظمت که در دوران چند دهه بعد از پیروزی انقلاب رخ داده همگی درسایه ولایت فقیه و اسلام و شریعت بوده است.» (منبع: ایسنا)
براساس قانون مجلس خبرگان رهبری وظیفه نظارت بر رهبری و مجموعههای وابسته به آن را دارد و همچنین درصورت مرگ ولیفقیه وظیفه پیداکردن جایگزین با این مجلس است.
*وزیر ارتباطات: «هیچ نرمافزاری جایگزین تلگرام نمیشود»
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این سوال که شنیده شده قرار است، نرمافزار سروش جایگزین تلگرام در شبکههای اجتماعی فضای مجازی شود، گفت: «هیچ نرمافزاری جایگزین تلگرام نمیشود.»
وی درباره وضعیت فعالیت یا فیلترینگ شبکههای اجتماعی در ایام انتخابات آتی عنوان کرد: تا جایی که شبکههای اجتماعی در کارشان تخلفی صورت نگیرد، فعالیت آنها ادامه پیدا میکند و قوه قضاییه، وزارت کشور، شورای نگهبان و شورای عالی فضای مجازی برای تبلیغات انتخابات دارای چارچوبی مشخص هستند و همه موظفند این چارچوب را رعایت کنند و تا زمانی که چارچوب و مقررات کشور از سوی شبکههای اجتماعی رعایت شود، چرا باید فیلترینگ شبکههای مجازی اعمال شود.» (منبع: ایسنا)
*محسن رضایی: «سرطان ناکارآمدی کشور را فراگرفته است»
محسن رضایی دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: «با وجود دلسوزی مدیران، سرطان ناکارآمدی کشور را فراگرفته و کارآمدی حلقه مفقوده کشور ماست.» محسن رضایی با اشاره به این مطلب که در حال حاضر دولت ۷۰۰هزار میلیارد تومان بدهی دارد، گفت: «هرچند همه این بدهیها، مربوط به دولت فعلی نیست اما اگر همین وضع ادامه پیدا کند، در پنج شش سال آینده کشور با بن بست مالی مواجه خواهد شد.»
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با اشاره به رکود فراوان در کشور گفت: «کشور را نمی توان در حالت ضعف و رکود نگه داشت و با فکر و مطالعه می توان مدیریت انقلابی را اجرایی کرد. شجاعت پیش نیاز مدیریت جهادی و توان تصمیم گیری اصلی ترین شرط برای مدیریت انقلابی است.» (منبع: تابناک)