محرومیت زنان بیلیارد باز ایرانی به دلیل «عدم رعایت شئونات اسلامی» در مسابقات چین
چند بیلیاردباز زن شرکتکننده در مسابقات بیلیارد آزاد چین به دلیل آنچه «عدم رعایت شئونات اسلامی» خوانده شد، به مدت یک سال از شرکت در هرگونه مسابقه ورزشی محروم شدند. کمیته انظباطی فدارسیون بولینگ، بیلیارد و بولس عصر پنجشنبه ۱۰ فروردین ماه این زنان را از حضور در تمامی مسابقات خارجی و حتی داخلی به مدت یکسال محروم کرد.
اما کمیته انظباطی فدراسیون در این خبر کوتاه که در تمام رسانهها به سرعت منتشر شد، تعداد این زنان را عنوان نکرده تنها اعلام کرده است اسامی متخلفان «به صورت کتبی به هیاتهای استانی مورد نظر اعلام خواهد شد.» طبق این خبر کوتاه این زنان ورزشکار از شهرهای مختلف ایران هستند.
این کمیته همچنین توضیحی نداده است که منظور از «عدم رعایت شئونات اسلامی» چیست. مشخص نیست آیا این زنان ورزشکار بی حجاب در مسابقات شرکت کردهاند و یا حجابشان طبق اصول یادآوری شده مناسب نبوده است.
مسابقات بیلیارد آزاد چین در بهار سال ۱۳۹۶ برگزار شد و از کشور ایران شماری اسنوکر زن و مرد به چین برای شرکت در مسابقات اعزام شدهاند.
برخورد با زنان ورزشکار ایرانی به دلیل «عدم رعایت شئونات اسلامی» در مسابقات خارج از کشور پیش از بارها اتفاق افتاده است. آخرین مورد مربوط به درسا درخشانی، شطرنج باز ۱۸ ساله است که در مسابقات شطرنج قهرمانی جوانان جهان در سال ۲۰۱۵، نفر ششم در جهان را به نام خود ثبت کرد. با این حال خانم درخشانی به دلیل اینکه بدون حجاب در مسابقات آزاد شطرنج جبل الطارق شرکت کرده بود با براز سوی مقامات ایران از لیست شطرنج بازان ایرانی خارج شد.
مهرداد پهلوان زاده، رئیس فدراسیون شطرنج جمهوری اسلامی ایران در اسفند ماه ۱۳۹۵ پس از حضور بی حجاب درسا درخشانی در مسابقات آزاد شطرنج جبل الطارق گفته بود با او «جدی ترین برخوردها» خواهد شد. او گفته بود: «اولین قدم ما این است که این افراد را از تمام مسابقاتی که در ایران و به نام ایران برگزار میشود، محروم میکنیم و دیگر شانس حضور در تیم ملی را نخواهند داشت.» این در حالی است که درسا درخشانی از سوی فدراسیون ایران و از داخل ایران به مسابقه اعزام نشده بود. او ساکن ایران نیست و در اسپانیا دانشجو بوده است. خانم درخشانی فقط در زمان ثبت نام ملیت خود را ایرانی عنوان کرده بود.
درسا درخشانی در گفتگوهایش با رسانهها پیش و پس از مسابقات نیز بدون حجاب اسلامی شرکت کرده بود. به گفته منتقدان ورزشی درسا درخشانی «یکی از برترین بازیکنان شطرنج جهان» است.
اما برخوردها با زنان ورزشکار فقط در مسابقات صورت نمیگیرد بلکه حتی برای نحوه حجابشان در شبکههای مجازی نیز بازخواست و احضار شدهاند. در مهرماه ۱۳۹۵، دو نفر از زنان بدنساز به دلیل انتشار «تصاویر نیمه عریان» خود در شبکههای مجازی به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شدند. خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه با این ادعا که «بانوان ایرانی هیچگونه رغبتی به این ورزش نشان نمی دهند» گفته بود این زنان بدنسازی که عکسهای خود را از مسابقاتی در خارج از ایران منتشر کردهاند، تا انجام مراحل تحقیقات و بازپرسی «ممنوع الفعالیت و ممنوع الخروج» هستند.
ناصر پورعلی فرد، رییس فدارسیون پرورش اندام ایران روز پنجم مهرماه ۱۳۹۵ با تایید خبر احضار دختران بدن ساز به دادگاه گفته بود علاوه بر احضارشان به دادگاه، اگر این افراد حکمی مانند مربی گری از سوی فدراسیون دریافت کرده باشند نیز «لغو» خواهد شد.
رییس فدراسیون پرورش اندام حتی گفته بود:«فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام هیچ فعالیتی در بخش بانوان ندارد.» و «اعتقاد داریم این ورزش مناسب بانوان نیست.» آآقای پورعلی فرد گفته بود: «به تمام باشگاه ها تذکر میدهم که شرکت بانوان در مسابقات بدنسازی و پرورش اندام یا تمرین کردن آنها زیر نظر مربیان مرد خلاف قانون است.»
جعفری دولت آبادی، دادستان تهران ۱۶ دی ماه ۱۳۹۴ با هشدار به حضور ورزشکاران و «انتشار تصاویر نامناسب و خلاف شئون اسلامی در فضای مجازی» گفته بود با انتشار دهندگان این عکسها برخورد می شود. دولت آبادی گفته بود: «انتشار عکسهای نامناسب یک ورزشکار برخلاف منش پهلوانی بوده» و «باید از انتشار عکس های نامناسب در فضای مجازی پرهیز کنند.»