بسته خبری هفته(۲۴): از دستگیری عوامل ترور مدیر شبکه جم، تا درخواست تتلو از علمالهدی برای کنسرت
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*ادعای «موحدی کرمانی» درباره تخلف میلیونی در انتخابات
محمدعلی موحدی کرمانی رییس موقت مجمع تشخیص مصلحت نظام و امام جمعه تهران مدعی شد که در انتخابات ریاست جمهوری تخلف میلیونی صورت گرفته است. کرمانی با اشاره به اینکه اقبال مردم به ابراهیم رییسی بسیار زیاد بود، گفت: «معتقدیم تخلفات در حدی نیست که در نتیجه کل انتخابات اثرگذار باشد ولی ممکن است با بازبینی و بررسی مجدد گزارشات و تخلفات رأی آقای رئیسی از ۱۶ میلیون به ۱۹ میلیون افزایش و رأی روحانی نیز از حدود ۲۳ میلیون به ۲۱ میلیون کاهش پیدا کند اما در هر صورت معتقدیم که آقای روحانی رئیس جمهور است ولی شورای نگهبان وظیفه دارد که تخلفات را بررسی و نتیجه آن را به مردم اعلام کند.» (منبع: تسنیم)
*دستگیری عوامل ترور رییس شبکه «جم» در صربستان
روزنامه «ملیت» چاپ ترکیه به نقل از پلیس این کشور گزارش داده است که عوامل ترور «سعید کریمیان» رییس مجموعه شبکههای تلویزیونی «جم» در کشور صربستان دستگیر شدهاند. طبق این گزارش قاتلین از عوامل جمهوری اسلامی هستند. همچنین گفته شده که کریمیان که نفر هفتم سازمان مجاهدین خلق بوده، از طرف دولت ایران به اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام متهم بوده است. پلیس استانبول پس از به دست آوردن شواهد و دلایل، ضاربین را که قصد داشتند ابتدا به اروپا و از آنجا به ایران بروند، در قره داغ صربستان گیر انداختند. در عملیات مشترک با پلیس صرب هفته پیش مشخص شد که ضاربین از پاسپورتهای جعلی استفاده کردند.
سعید کریمیان و شریک کویتیاش ماه پیش در یکی از خیابانهای استانبول به ضرب گلوله کشتند. (منبع: ایراندرجهان)
*حسن روحانی: «در۸۸ با بداخلاقی کار را جلو بردند اما در ۹۶ نتوانستند»
حسن روحانی رییس جمهور منتخب در همایش تجلیل از فعالان ستادهای انتخاباتی خود گفت: «در سال ۸۸ بداخلاقی و تهمت توانست تا حدی کار را پیش ببرد اما در سال ۹۶ مردم مقابل بداخلاقیها ایستادند. این متانت و قضاوت مردم بود.»
روحانی همچنین با اشاره به سند ۲۰۳۰ و تخریب دولت توسط رقبا هم گفت: «چقدر در روستاها سم پاشی کردند؛ گفتند در تمام مدارس دین فراموش خواهد شد. من از همه گذشتم، ولی از این توطئه ۲۰۳۰ نمیگذرم. میخواستند امام رضا را ابزار سیاسی قرار دهند، اما مردم جوابشان را دادند. من توطئه ۲۰۳۰ را تا پایان این دولت پیگیری میکنم.» (منبع: بهار)
*درخواست «عفو بینالملل» برای آزادی هرچه سریعتر «مریم اکبری منفرد»
عفو بین الملل روز گذشته در بیانیه ای خواستار اقدام فوری براى آزادی مریم اکبرى منفرد شد. خانم اکبرى منفرد به علت نامه هاى سرگشاده اش در مورد کشتار سال ۶۷ تهدید به سه سال دیگر زندان و تبعید به زندانی در سیستان و بلوچستان شده است.
گفتنیست مریم اکبری منفرد در دی ماه سال ۱۳۸۸ و پس از حوادث عاشورای ۸۸ بازداشت شد، در ۱۱ خرداد ۱۳۸۹ و توسط صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. اتهام این زندانی سیاسی محاربه از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران است. اتهامی که او بارها آن را رد کرده است. (منبع: عفوبینالملل)
*بحث برسر نظام «پارلمانی» در مجلس شورای اسلامی
محمد حسین فرهنگی، نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی در خلال نطق پیش از دستور خود، گفت: «توصیه میکنم نمایندگان و همه دستاندرکاران جریانات سیاسی در خصوص نظام پارلمانی جدیتر بیندیشند.»
وی با بیان اینکه رهبری چند سال پیش بررسی مجدد صلاحیتهای لازم افراد برای حضور در انتخابات را بلامانع اعلام کردند، گفت: «بهترین زمان مطرح شدن و بررسی آن در شورای بازنگری قانون اساسی، موضوع اصل ۱۷۷ آن در ابتدای دوره دوم هر رئیس جمهور است که شائبه حذف آن دولت به نظر نرسد.»
از طرفی علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در مخالفت با این مساله گفت: «با نظام پارلمانی نقش مردم کم می شود. در حال حاضر رئیس جمهور مستقیم توسط مردم انتخاب می شود؛ اما در نظام پارلمانی باید یک بار مردم نمایندگان را انتخاب کنند و یک بار نمایندگان رئیس جمهور را برگزینند. در این شرایط نقش مردم کمتر میشود.» (منبع: تابناک)
*ترک مسوولیت برخی مدیران شهرداری پس از اعلام نتایج انتخابات
احمد حکیمیپور عضو شورای شهر تهران گفت: «شنیده شده که برخی از مدیران ارشد شهرداری بعد از انتخابات و مشخص شدن نتایج، جایگاه و مسوولیت خود را ترک کردهاند.»
درهمین حال مهدی چمران در پاسخ به این ادعا گفت: « چنین چیزی نیست؛ فقط یک نفر رفته که آن هم به دلیل مسایل خانوادگی و بیماری سرطان فرزندش بوده است. بنابرین اینکه گفته میشود تعداد زیادی رفتهاند صحیح نیست.»
حکیمیپور همچنین با اشاره به پرونده فروش یک باشگاه سوارکاری در تهران نیز گفت: «این باشگاه به هر دلیلی یا بابت بدهی یا موضوعی دیگر با قیمت نازلی در حال فروش است که باید جلوی این کار گرفته شود.» (منبع: ایلنا)
*هشدار علی مطهری درباره هور دوباره گروهک «فرقان»
علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی در یادداشت کوتاهی که در روزنامه شرق منتشر کرده است درباره زمینهها و انگیزههای ظهور مجدد گروهک تروریستی «فرقان» هشدارداده است.
گروه «فرقان» که مسوولیت ترور «آیتالله مطهری» را نیز به عهده گرفته است، به ضدیت آشکار با طبقه مرفه جامعه میپرداخت و در این مسیر از ترور فیزیکی افراد نیز سرباز نمی زند.
در بخشی از این یادداشت آمده است: «شیخی بود به نام آشوری از طلاب مشهد که مظهر این تظاهر و ریا بود و با گروه فرقان همکاری نزدیک داشت. همیشه لباسهایش وصلهدار و کثیف بود و روی فرش نمینشست و بسیاری از جوانان و دانشجویان را فریب داده بود. متأسفانه امروز هم افکاری شبیه افکار آنها پیدا شده.»
*حمیدرضا ترقی: «امیر تتلو اصرار داشت رییسی را ببیند»
حمیدرضا ترقی نماینده سابق مجلس و از اعضای ارشد حزب موتلفه اسلامی با اشاره به دیدار «ابراهیم رییسی» با «امیر تتلو» گفت: «تتلو خودش به سمت رئیسی آمد، نه اینکه او را آورده باشند. او خود اصرار داشت که رئیسی را ببیند و ایشان هم نمیخواست دست رد به سینهاش بزند، به لحاظ اخلاقی هم درست نبود. ولی اینطور نبود که رئیسی نیازمند او باشد و گذایی رای کند.»
وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد ریزش آرای مذهبی رئیسی پس از دیدار با امیر تتلو مدعی شد: «ممکن است برای بعضیها این مسئله بعنوان یک نقطه منفی تلقی شود، اما میزان رایی که جذب کرده بیشتر از رای ریزش پیدا کرده است.»
در همینحال «امیر تتلو» با انتشار یادداشت کوتاهی در اینستاگرام از «علمالهدی» امام جمعه مشهد خواسته است تا اجازه برگزاری کنسرت در آن شهر برای وی فراهم شود. (منبع: انتخاب)
*هشدار درباره عبور ۱۰ استان از «خط قرمز» حجاب
احمد صحت قول مدیرکل امور فرهنگی و رسانه تبلیغات اسلامی ادعا کرد: «بررسیهای کارشناسی وضعیت حجاب در شهرهای کشور نشان میدهد در ۱۰ استان خط قرمز حجاب رد شده است.»
وی به نام این استانها اشارهای نکرد و مدعی شد دشمن به دنبال دستدرازی به خانوادهها با ترویج آسیبهای اجتماعی است و گفت: «در صورتی که از راهکار هدفمندی استفاده نشود بنیان خانواده تا پنج سال آینده متزلزل خواهد شد.»
به گفته وی با وجود تلاش دشمن با وارد کردن شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی به خانهها و ترویج بدحجابی همچنان حجاب شرعی وضعیت مطلوبی دارد. (منبع: مهر)
*کنایه رییس نهاد رهبری در دانشگاهها به هواداران «حسن روحانی»
محمد محمدیان رئیس نهاد نمایندگی علی خامنهای در دانشگاهها گفت: «کسی که برای خدا در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری رای نداده است٬ به هر کسی که رأی داده باشد، جز ندامت و خسران، چیزی نصیبش نمیشود.»
به ادعای محمدیان آن کسانی که در این انتخابات برای خدا اقدام کردند، چه به آن نتیجهای که میخواستند، رسیده باشند و چه نرسیده باشند، برنده هستند.
به گفته وی «در این انتخابات برنده کسانی هستند که برای خدا گام برداشتند، برای خدا تلاش کردند که درست تشخیص دهند و بفهمند، و درست عمل کنند، قطعاً آنچه که برای خدا باشد، باقی میماند.» محمدیان همچنین اضافه کرده که نظام انتخاباتی ایران دارای نقایصی است که باید اصلاح شود.
به گفته وی اینکه نامزدهای انتخابات میتوانند هرچه دلشان خواست بر زبان بیاورند و این جزو نقائص سیستم انتخابانی و قوانین انتخابات است که امیدواریم اینها برطرف شود. (منبع: مشرق)
*بازداشت فردی که مدعی ارتباط با «امام زمان» بود
حسن جهانشاهلو دادستان عمومی و انقلاب شهرستان فردیس از دستگیری فردی خبر داد که مدعی ارتباط با امام زمان بود. وی درباره این فرد گفت: «این فرد میانسال با این ادعا که با امام زمان ارتباط دارد اقدام به دریافت وجوه از مردم در قبال رساندن نامهها و نیز دریافت پاسخ میکرده است.
همچنین ناصر غلامی دادستان عمومی و انقلاب آبادان از بازداشت یک فرد متخلف در شبکه های مجازی که مردم را به تجمع دعوت می کرد، خبر داد و گفت: «متاسفانه فردی که آبادانی نیست، گروه هایی را با نام آبادان در شبکه های مجازی تشکیل داد و نامزدهای انتخاباتی و همچنین مردم را با موضوع انتخابات به تجمع دعوت می کرد.»
*درگیری فیزیکی دو نماینده کشتیگیر شورای شهر تهران
دراولین جلسه شورای شهر تهران که پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات شوراهای شهر تشکیل شده بود و به دلیل عدم موفقیت تمامی نمایندگان اصولگرای سابق به شورای جدید با تنش نسبی همراه بوده است، دو عضو «کشتیگیر» شورا، علیرضا دبیر و عباس جدیدی که پیش از این سابقه جروبحث با یکدیگر را داشتند، درگیر فیزیکی پیدا میکنند که منجر به شکایت عباس جدیدی از دبیر نیز میشود.
این دو البته چندی بعد باهم آشتی میکنند که کبودی زیر چشم عباس جدیدی در مراسم آشتیکنان از حواشی جلسه بوده است. گفتنیست که هیچ کدام از این دو عضو کنونی شورای شهر تهران موفق به کسب رای لازم برای ورود مجدد به شورای شهر نشدند. (منبع: خبرآنلاین)
*سردبیر همشهری: «اگر رییسی به نفع قالیباف کنار میکشید انتخابات به دور دوم میرفت»
حسین قربانزاده، سردبیر همشهری، مشاور قالیباف و دبیرکل حزب «پیشرفت و عدالت ایران اسلامی»، درباره پشت پرده انصراف قالیباف به نفع رییسی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: «اگر آقای رئیسی به جای آقای قالیباف کنار میرفتند، نهتنها فاصله رای این نبود؛ بلکه انتخابات به دور دوم هم میرفت. همه نظرسنجیهای معتبر با یک منطق دودوتا چهارتا، چنین حالتی را پیشنهاد میدادند.»
به ادعای وی انصراف قالیباف از مبارزات انتخاباتی باعث شد تا ۴۰ درصد از آرای وی به سبد «حسن روحانی» ریخته شد و «جمنا» هیچ نقشی در کنار رفتن قالیباف نداشته است و این تصمیم حاصل جمعبندی ستاد قالیباف بوده است. (منبع: شرق)
*غلامرضا تاجگردون: «رفع حصر سختتر از برجام نیست»
غلامرضا تاجگردون رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حل مشکلاتی همچون رفع حصر و لغو ممنوعالتصویری سختتر از برجام نیست و نیاز به مذاکره دارد، گفت: «تابوی عدم استفاده از اقلیتهای مذهبی، قومی و زنان در کابینه باید شکسته شود.»
این نماینده اصلاحطلب مجلس با اشاره به فضای باز ایجاد شده بعد از انتخابات ریاست جمهوری و به واسطه مناظرهها و حرفهای نامزدها گفت: «روحانی باید دیگر مسئولان نظام را توجیه کند که جامعه این فرهنگ را پذیرفته و این درحالی است که حتی جریان رقیب هم پذیرفته و تمکین کرده که نیاز امروز جامعه ما متفاوت است و بهعنوان مثال نیاز به موسیقی دارد.» (منبع: ایلنا)
*تشریح آخرین وضعیت مدیران «تلگرامی» بازداشت شده
مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری در پاسخ به این سوال که آخرین وضعیت بازداشت مدیران تلگرامی چیست،گفت: «در جریان نیستم و امیدواریم مشکلاشان زودتر حل شود، پیگیری عمومی داشتهایم.»
وی همچنین درباره حضور و یا عدم حضورش در دولت آینده نیز گقت: « بحث جدی که اکنون در دولت مطرح است این بوده که در این سه ماه باقیمانده، دولت یازدهم وعدههایی که داده شده را نهایی کند و این دوره را بهخوبی پایان دهیم و آقای رئیسجمهور هر نظر و تدبیر داشته باشند در خدمتشان هستیم. بنابراین باید منتظر باشیم تا ببینیم چه تصمیمی میگیرند.» (منبع: فارس)
چندتن از مدیران کانالهای تلگرامی نزدیک به اصلاحطلبان پیش از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شدند که حتی با پیگیریهای وزیر اطلاعات نیز شرایط آنه برای آزادی فراهم نشد.
*هشدار عفو بینالملل درباره وخامت حال «آنتا دائمی»
سازمان عفو بینالملل با انتشار درخواستی فوری نسبت به وخیم شدن وضعیت جسمی آتنا دائمی، زندانی سیاسی ایرانی، هشدار داده است. به گفته این سازمان وی از ۴۶ روز پیش در زندان اوین در تهران در اعتصاب غذا بسر میبرد.
در اطلاعیه عفو بینالملل آمده که بدن خانم دائمی در اثر اعتصاب غذا، از جذب آب خودداری میکند، ولی مقامات زندان، با وجود هشدار پزشکان، از اعزام او به بیمارستانی در خارج از زندان برای مداوا خودداری کردهاند. (منبع: عفوبین الملل)
بیشتر درباره «آنتا دائمی» اینجا را بخوانید.
*برگزاری چند تجمع اعتراضی در کشور
مالباختگان مؤسسه مالی اعتباری کاسپین در استان سیستان و بلوچستان مقابل شعبه مرکزی این مؤسسه در زاهدان تجمع کردند. این مالباختگان که روبروی شعبه مرکزی این مؤسسه مالی و اعتباری تجمع کرده بودند، در پی ناپاسخگویی کارکنان این مؤسسه در مورد نحوه بازگشت سرمایه آنها اموال شعبه را به آتش کشیدند، در پی این حادثه نیروهای آتشنشانی و پلیس در محل حادثه حضور یافتند.
جمعی از کارگران کارخانه «آذر آب» واقع در شهر اراک در استان مرکزی در اعتراض به دریافت نکردن سه ماه دستمزد، دست از کار کشیده ودر محوطه کارخانه تجمع کردند. کارگران کارخانه «آذر آب اراک» که در زمینه اجرای پروژههای نیروگاهی و پالایشگاهی فعالیت دارند، با اعلام این خبر گفتند:«ما حدود ۱۵۰۰کارگر هستیم که جدا از ۳ماه مزد معوقه بابت ۷ ماه حق بن نیز طلبکاریم.»
همچنین درادامه پیگیری برای بازگشایی هرچه سریعتر کارخانه «روغننباتی پارس قو»، نزدیک به ۲۰۰ کارگر این واحد صنعتی مقابل ساختمان وزارت کار حاضر شدند. این کارگران که تعداد آنها در حدود ۲۰۰ نفر است خواستار بازگشایی هر چه سریعتر کارخانه پارس قو هستند. علاوه بر این، ۳۰۰ کارگر این کارخانه دستمزد بهمن، اسفند، بخشی از عیدی، سنوات ۹۵ و دستمزد فروردین ماه ۹۶ خود را دریافت نکردهاند.
*انتقاد دو نوازنده موسیقی سنتی از وضعیت برگزاری کنسرت
حسین بهروزینیا نوازنده بربط و ردیفدان موسیقی گفت: قرار بود روز جمعه۵ خردادماه در شیراز کنسرتی را برگزار کنیم اما با مخالفت روبهرو شدیم؛ آنها دلیل این مخالفت را بیان نمیکنند و فقط میگویند صلاح نیست اجرا کنید.» به گفته این نوازنده بلیتهای این کنسرت نیز فروخته شده بود اما برای برگزاری با مخالفت حراست اداره کل ارشاد شیراز مواجه شدهاند.
همچنین «کیوان ساکت» نوازنده تار گفت: «من روز جمعه ۵ خرداد در آبادان کنسرت دارم و متاسفانه عده معدودی از آدمهای متعصب اقدام به پاره کردن و پایین کشیدن بنرهای کنسرت من در سطح شهر کردهاند.» به گفته این نوازنده صاحبنام پاره کردن بنرها در سطح شهر آبادان احتمالا ادامه همان جریان ضدفرهنگی است که در برخی از شهرهای خراسان نیز رخ داده بود. همچنین به زعم وی شاید این اتفاق به دلیل این باشد که اکثر قریب به اتفاق اهالی هنر و موسیقی در انتخابات اخیر از آقای روحانی حمایت کردهاند.
*یک کشته و چند مجروح به دلیل انفجار «مین»
محمدرضا یاری فرمانده انتظامی شهرستان سرپلذهاب گفت: «یک قبضه مین درمنطقه سرقلعه بخش مرکزی شهرستان منفجر و متاسفانه منجر به کشته و زخمی شدن دو نفر شد.» به گفته وی با گذشت ۲۹ سال از اتمام جنگ تحمیلی مرزنشینان مناطق غربی استان کرمانشاه، همچون ساکنان سایر مناطق مرزی همچنان قربانی مین های خاموش و انفجار تلخ مهمات عمل نکرده هستند.
همچنین انفجار مین در منطقه مرزی پیرانشهر باعث قطع پای یک شهروند مرزنشین ۶۰ ساله شد. عملیات نجات وی به دلیل صعب العبور بودن منطقه بیش از ۸ ساعت به طول انجامید.
*آمار رای ایرانیان خارج از کشور در انتخابات ریاست جمهوری
وزارت امور خارجه روز بخشی از آمار رای ایرانیان خارج از کشور را در اختیار رسانهها قرار داد؛ غلامعلی خوشرو، سفیر و نماینده دائمی ایران در سازمان ملل، ضمن تشکر از ایرانیان مقیم آمریکای شمالی که با حضور در ۵۵ شعبه اخذ رأی در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کرده بودند،گفت: «این آمار رشدی تقریبا پنجبرابری نسبت به آمار دور قبل را نشان میدهد و بالاترین سطح مشارکت ایرانیان خارج از کشور بوده است».
از نکات جالب توجه در این آمار مشارکت بیش از ۳۰هزار نفر در آمریکای شمالیست. درحالی که ایرانیان مقیم کانادا نمیتوانستند در انتخابات شرکت کنند. در این آمار از ۳۰۰۳۹ رای اخذ شده ۲۸۸۴۰ به «حسن روحانی» و ۱۰۴۳ رای به اسم «ابراهیم رییسی» به صندوق ریخته شده است. (منبع: شرق)
*معوقات مزدی و اخراج کارگران در چند واحد صنفی
۵۲۵ کارگر شرکت پیمانکاری «آهاب» از کار اخراج شدهاند. این اخراج درحالی انجام میشود که این کارگران، سه ماه حقوق و سنوات و بن کارگری طلب کار هستند. در ۱۸ اسفند ۹۵، نیز این شرکت ۳۰ کارگر این مجموعه را بدون تسویه حساب با آنان اخراج نمود. بیشتر کارگران این شرکت کارگران افغانستانی و مابقی از کارگران فصلی شهرستانهای محروم هستند که از سر نیاز در فصول پاییز و زمستان در این کارگاهها مشغول به کار می شوند.
همچنین کارگران کارخانه «شیشه قزوین» مدعی هستند بابت چهار ماه دستمزد و عیدی سال ۹۵ از کارفرمای خود طلبکارند. این کارگران که تعداد آنها تا حدود ۲۸۰ نفر است در توضیح این طلب وصول نشده خود گفتند که مطالبات مزدی آنان مربوط به طلب مزدی ماههای بهمن و اسفند ۹۵ و فروردین واردیبهشت ماه سال جاری می شود . همچنین کارفرما به دلیل کمبود نقدینگی عیدی سال ۹۶ آنان را پرداخت نکرده است.
۷۲ کارگر ناحیه چهارم شهرداری اهواز از قبل شروع سال جدید تاکنون بابت معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند. از قرار معلوم این کارگران که شماری از آنها بهار سال گذشته و در جریان برپایی یک اجتماع صنفی مشابه تحت تعقیب قضایی قرار گرفتهبودند اکنون بابت دستمزد اسفند ماه و عیدی سال ۹۵ و نیز دستمزد فروردین ماه سال جاری طلبکارند و در پیگیریهای خود مدام میان پیمانکار و مدیران شهرداری پاس داده میشوند و همین مسئله باعث شده است تا نزدیک به ۴۰ نفر از این جمع برای پیگیری معوقات مزدی خود راهی مراجع تشخیص و حل اختلاف اداره کار بشوند.
*مرگ و مصدومیت کارگران در سه واحد صنفی
سخنگوی اورژانس از سقوط مصالح روی یک کارگر ساختمانی در یک ساختمان در حال ساخت خبر داد. کاظم هاشمآبادی سخنگوی سازمان آتشنشانی با اعلام این خبر گفت: «یک کار در ساختمان در حال ساخت در خیابان مطهری، خیابان ترکمنستان، خیابان نارنج در داخل چاهک آسانسور مشغول کار بوده که مصالح روی او سقوط میکند.»
همچنین در اثر انفجار در کارگاه شارژ گاز مایع «ال. پی. جی» در شهر ورامین یکی از کارکنان این کارگاه به دلیل شدت جراحت جان خود را از دست داد. در این حادثه دو کارگر دیگرهم مصدوم شدند.
در اراک نیز یک کارگر بر اثر سقوط از پلههای طبقه دهم ساختمان در حال ساخت، جان خود را از دست داد. به گفته کارشناسان این کارگر به دلیل نامعلوم از طبقه ششم یک مجتمع مسکونی ده طبقه درحال ساخت به پائین سقوط کرده و جان باخته است.
*سه میلیون مستاجر زیر خط فقر
فردین یزدانی مدیر مطالعات علمی طرح جامع مسکن گفت: «براساس مطالعات انجام شده در بخش مسکن سه میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار مستاجرین زیر خط فقر هستند که ۶۰ درصد این خانوارها در بافتهای ناکارآمد سکونت دارند.»
براساس آمار موجود یک میلیون و ۲۰۰هزار خانوار در اتاقهای ۱۲ متری زندگی میکنند و هنگامی که بیش از یک میلیون خانوار با این شرایط در کشور وجود داشته باشد نمیتوان انتظار داشت با وامهای چند صد میلیون تومانی که نیاز به چند ضامن و بازپرداختهای چند میلیونی ماهانه دارد، مشکل اینگونه افراد یکشبه حل شود. (منبع: جهان صنعت)
*انتشار تصویر «محمد خاتمی» دلیل توقیف یک نشریه در بوشهر
عباس فقیه دادستان عمومی و انقلاب شهرستان تنگستان استان بوشهرگفت: «بدلیل تخلف انتخاباتی دستور جلوگیری از انتشار و توزیع هفته نامه بیرمی به مدیرمسئولی یونس جعفری صادر شده است.»
به گفته این مقام قضایی هفته نامه بیرمی روز شنبه هفته جاری با چاپ عکسی در قالب پیام تبریک به رئیس جمهور منتخب اقدام به انتشار عکس «سید محمد خاتمی» که براساس مصوبه شورای امنیت ملی ممنوع التصویر است تخلف کرده بود. (منبع: ایرنا)
پیشتر«محمود صادقی» نماینده مجلس شورای اسلامی گفته بود که ممنوعالتصویری خاتمی به هیچ رسانهای ابلاغ نشده است.
*نگرانی نسبت به افزایش «قصور» پزشکی
بشیر خالقی نماینده مردم خلخال در مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش ۲۷ درصدی قصور پزشکی در سال گذشته گفت: «این آمار نسبت به میزان قصور پزشکی و شکایت های مردمی نگران کننده است وباید علت افزایش آن آسیب شناسی شود.»
به گفته این نماینده مجلس براساس آخرین اطلاعات حوزه زنان و زایمان بیشتری میزان شکایت از قصور پزشکی را به خود اختصاص داده است که برخی سهل انگاری ها از سوی پزشک باعث شکایت های مردمی شده است. (منبع: خانهملت)
گفتنیست در روزهای گذشته قصور پزشکی در معالجه یک دختربچه شش ساله در استان گلستان باعث مرگ این کودک شد.
*محرومیت عجیب دروازبان سابق «استقلال»
محسن فروزان دورازبان سابق تیم فوتبال استقلال تهران به سه ماه محرومیت در فوتبال محکوم شد. بر اساس حکم صادره فعالیت همسر آقای فروزان در فضای مجازی و انتشار تصاویری از وی بدون حجاب و رعایت شئونات اسلامی دلیل محرومیت این ورزشکار اعلام شده است.
پس از انتقادهای بسیار زیاد نسبت به اعلام این حکم غیابی از طرف کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال و بازتاب های منفی افکار عمومی به این حکم که در تناقض با قوانین حقوقی کشور و حقوق شهروندی بود، با دخالت «مهدی تاج» رئیس فدراسیون فوتبال و تقاضای او ، این حکم قطعی با زمان مجددی روبرو شد تا این بازیکن بتواند فرجام خواهی کند. (منبع: خبرآنلاین)
گفتنیست همسر این دروازبان فوتبال در زمینه «مدلینگ» فعالیت داشته است.
*هشتادهزارهکتار «بافت فرسوده» در سراسر کشور
محمد فرید لطیفی معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور از وجود ۸۰ هزار هکتار بافت فرسوده در ایران خبر داد و گفت:« ۳۰۰۰ هکتار از این بافت فرسوده در شهر تهران واقع شده است.»
به گفته وی معضل بافت فرسوده یکی از مواردیست که برای آن باید برنامه ریزی انجام شود. در حال حاضر برابر آخرین آمارها قریب به ۸۰ هزار هکتار بافت فرسوده در سراسر کشور داریم که ۲.۵ میلیون واحد مسکونی در آن قرار گرفته است که اگر متوسط تعداد خانوارها را چهار نفر بدانیم به عبارتی میتوان گفت که دستکم ۱۰ میلیون نفر در بافت فرسوده زندگی میکنند. (منبع: ایسنا)
*محمدعلی رامین: «طرفدار شکستن حصر هستم»
محمدعلی رامین معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در دولتهای نهم و دهم در جریان مناظره با صادق زیباکلام درخصوص انتخابات ریاستجمهوری گفت: «من هم طرفدار شکستن حصر هستم، بنده میگویم حصر ملت ایران باید بشکند. افرادی درون نظام مورد اعتماد واقع شدند و در جریان انتخابات قرار گرفتند اما به رای مردم تمکین نکردند قانون را شکستند و مورد حمایت اوباما و وزیر امور خارجهاش قرار گرفتند، درخواست کردند که ملت ایران در محاصره و تحریم قرار گیرند و ایران به محاصره دشمن در آمد، من نیز معتقد به شکستن حصر و تشکیل دادگاه هستم.»
صادق زیباکلام نیز در مقابل ادعاهای رامین گفت: «حصر نه قانونی، نه انسانی و نه اسلامی است، اگر فشار افکار عمومی به روحانی باشد شاید روحانی مجبور شود هر از گاهی از حصر صحبت کند اما اگر نباشد به روی خودش هم نخواهد آورد.» (منبع: قانون)
*پسابهای صنعتی در کمین دریاچه «ارومیه»
پریسا پیروزفر کارشناس محیط زیست با اشاره به مشکلات ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه گفت: «حریم دریاچه به مکانی برای تخلیه پسابهای خطرناک صنعتی مبدل شده است. این در حالی است که مسئولان کارخانهها هیچگونه اقدامی را جهت ایزولاسیون حوضچههای تبخیر پسابهای فوق تاکنون انجام ندادهاند به همین جهت نیز پسابهای یاد شده به سفرههای زیرزمینی نفوذ کرده و آبهای منطقه را تحت تاثیر قرار دادهاند.»
به گفته این کارشناس بیشترین تاثیرات زیستمحیطی در استانهای آذربایجان شرقی، غربی و کردستان مشهود خواهد بود آثاری از افزایش بیماریهای کوتاهمدت مانند حساسیتهای چشمی و پوستی، بیماریهای روحی و تنفسی در ساکنان حوضه آبریز ارومیه مشاهده شده است. (منبع: شهروند)
*تعطیلی تمام مراکز «ترک اعتیاد بانوان» در پایتخت
روزنامه شرق در گزارشی به تعطیلی تمامی مراکز ترک اعتیاد بانوان در شهر تهران پرداخته است. در بخشی از این گزارش و به نقل از سپیده علیزاده، مدیر مرکز کاهش آسیب سیمای سبز رهایی آمده است: «سازمان مراکز نگهداری زنان در بهزیستی، زن معتاد را نمیپذیرد. زنان معتاد در صورتی که به مراکز اقامتی بهزیستی بروند به آنها میگویند اول اعتیادت را ترک کن و بعد اینجا بیا. اما مسئله اینجاست که مرکز ترک اعتیاد زنان معتاد در تهران وجود ندارد.»
همچنین به گفته محسن روشنپژوه معاون دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی امروز نیاز جدی برای احداث مرکز ترک اعتیاد کودکان به وجود آمده است. (منبع: شرق)
*رییس انجمن ندای معلولان: «دیگر توان پیگیری مطالباتمان را نداریم»
محمود کاری رییس انجمن ندای معلولان گفت: «معلولان با دشواریهای فراوان فارغالتحصیل میشوند و به درجات بالاتر میروند، اما وقتی قرار است که از طریق مصوبه قانونی دولت به بازار کار جذب شوند متاسفانه با کارشکنیهای زیادی روبهرو میشوند.»
به گفته وی حدود ۲۲ درصد جمعیت کشور ما معلول و سالمند هستند و این افراد در تمام موضوعات از جمله آموزش، مسکن با مشکلاتی روبهرو هستند. محمود کاری معتقد است مهمترین مشکل معلولان در جامعه مشکل حملونقل عمومی و شهریست. (منبع: ایلنا)
*بازماندن سیزده درصد از کودکان ۱۵ تا ۱۷ سال از تحصیل
براساس آمار موجود در آموزش و پرورش ۱۳درصد ۱۵ تا ۱۷ سالهها در ایران مدرسه نمیروند. براین اساس آمار سالانه مربوط به بازماندگان از تحصیل برای سال تحصیلی ۹۶-۹۵ هم ۱۶۱هزار نفر اعلام شده است.
به گفته کارشناسان برخی کودکان بازمانده از تحصیل به دلیل ممانعت والدینشان از نعمت تحصیل محروم میشوند. این در حالی است که هرگونه اقدام مبنی بر محرومیت کودک از تحصیل بر اساس قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مصوب سال ۱۳۸۱ یک عمل مجرمانه محسوب و برای آن مجازات تعریف شده است؛ هر چند مجازات تعیین شده در عمل چندان اجرا نمیشود و این مجازات برای برگشت کودک به مدرسه چندان موثر نیست. (منبع: آرمان)
*ایران دهمین کشور «بلاخیز» در دنیا
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب گفت: «ایران دهمین کشور بلاخیز دنیا و چهارمین کشور سیل خیز آسیا است.» به گفته کارشناسان دستکاریهای انسانی در محیطزیست سیلها در ایران را خطرناکتر کرده است، چنانکه در سالهای اخیر شاهد خسارت دیدن شهروندان به دلیل جاری شدن سیل بودهایم.
براساس آمار از تعداد ۱۰ سیل ویرانگر در ایران، سیل گلستان در سال ۱۳۸۰ با به جای گذاشتن ۵۰۰ کشته و مفقودی در رده اول و سیل دربند و تجریش تهران در سال ۱۳۶۶ با بیش از ۳۰۰ کشته و مفقودی و سیل نکا در سال ۱۳۷۸ با بیش از ۶۰ کشته در ردههای دوم و سوم قرار دارند. (منبع: آرمان)
*گردشگران فرانسوی: «ایران در زمان احمدینژاد ترسناک بود»
دو گردشگر جوان فرانسوی که همزمان با روزهای انتخابات ریاست جمهوری، به ایران سفر کرده بودند درباره شرایط ایران گفتند: «چهار سال است که ما غربیها فکر میکنیم ایران کشور بازتر و آزادتری شده است. احساسمان این بود که دوره احمدینژاد، ترسناک بوده و حالا این دولت میخواهد آن ذهنیت را پاک کند.»
گفتنیست «حسن روحانی» در دوران فعالیتهای انتخاباتی خود تاکید فراوانی بر توسعه گردشگری در ایران داشت و گردشگری را یکی از مهمترین عوامل ایجاد اشتغال معرفی کرد. (منبع: ایسنا)