محمدشریف وکیل زندانیان سیاسی: برای پرونده ای که ۵ سال پیش حکم ۳ سال زندان می دانند الان حکم اعدام می دهند
[audio:https://chrifa.wpengine.com/wp-content/uploads/Sharif_zeinab_1.mp3|titles=Sharif_zeinab_1]
محمدشریف وکیل زندانیان سیاسی و از وکلای کانون مدافعان حقوق بشر درمصاحبه باکمپین بین المللی حقوق بشر در ایران به تفصیل در رابطه با پرونده زینب جلالیان فعال سیاسی کرد مطالبی را مطرح کرده است. او از منبع اخباری که طی روزهای گذشته در مورد اعدام قریب الوقوع خانم جلالیان مطرح شده اظهار بی اطلاعی کرد و تصریح کرد که معتبرترین منبع خبری برای تایید اجرای حکم وی، پدر، وکیل و یا روابط عمومی دادگستری می تواند باشد. تا کنون منابع یاد شده اطلاعات دقیقی در این خصوص منتشر نکرده اند. او همچنین به کمپین گفت که به دلیل عدم امکان دسترسی به پرونده وی قادر نیست به اظهار نظر ماهوی راجع به وضعیت آن بپردازد.
شریف در رابطه با جزییات پرونده زینب جلالیان گفت: « بعد از این که حکم اعدام در مراحل بدوی و تجدیدنظر صادر شد، پدر زینب، کشاورزی از اهالی ماکو، که زبان فارسی را هم به راحتی صحبت نمیکند از ماکو به تهران آمد و از من خواست وکالت زینب را به عهده بگیرم؛ علی رغم مراجعه مکرر من و همکارم آقای امیرسالار داوودی برای به ثبت رساندن وکالت نامه، موفقیتی حاصل نشد و نهایتا وکالت را با یک لایحه به دفتر دادستان تهران، تسلیم کردیم.»
[audio:https://chrifa.wpengine.com/wp-content/uploads/Sharif_zeinab_2.mp3|titles=Sharif_zeinab_2]
شریف افزود: « در مرحلهای وارد پرونده زینب شدم که حکم اعدام، قطعیت پیدا کرده بود و تلاش مان برای اخذ سند جدید که مثلا توبه نامه باشد که بتوانیم از طریق آن اعاده دادرسی کنیم، نیز قرین موفقیت قرار نگرفت. پرونده زینب در کرمانشاه مطرح بود آن جا حکم اعدام صادر و در دادگاه تجدید نظر تأیید و از طریق دایره نیابت به تهران ارجاع شده بود.از طریق دایره نیابت تلاش کردیم، ردی از پرونده پیدا کنیم که موفق نشدیم. بعد از ان همکارم اقای امیرسالار داوودی به دفتر دادستان تهران مراجعه کردند و با وکالت نامهی امضا شده و یک تقاضا به دفتر دادستان تهران، مراجعه کردند که این وکالت نامه به زندان برده شود و زینب جلالیان امضا کند و برگردانند تا ما به عنوان وکیل اقدام کنیم.»
وی با اشار به اقدامات اخیر خود در این زمینه گفت: « دیروز که همکارم مراجعه کرده بود،اعلام کردند، تقاضا به دلیل این که حکم به قطعیت رسیده رد شده است و مطرح کرده اند؛ حضور وکیل در پرونده، موضوعیت ندارد و این پاسخ از نظر من، توجیه حقوقی ندارد؛ چون در نظام حقوقی ما بعد از قطعیت حکم هم مراحلی وجود دارد، ولو شانس موفقیت دراین مراحل کمتر از ۵% باشد.»
این وکیل پرونده زندانیان سیاسی همچنین در مورد ملاقات با زینب جلالیان گفت: چون موفق به گرفتن وکالت از او نشدم امکان ملاقات میسر نشد ولی پدرش با او ملاقات داشته است.پدرش اطلاعات چندانی از اقدامات دخترش ندارد، فقط به شدت، نگران از دست دادن دخترش است.»
محمد شریف راجع به احکام صادره پس از انتخابات گفت: «پرونده ای که برای موکلم پنج سال پیش از این۳ سال حبس صادر می شد، الان بعضا در همان حد، حکم اعدام صادر می شود. خوش بین نیستم، اما برای نجات جان زینب، همه تلاشم را می کنم.»
در پایان شریف این قسم اعدام ها را برای جامعه، زیان آور دانست و گفت: « من روی این نوع پرونده ها زیاد کار کردم وکیل بسیاری از دختران کرد بودم که با جریان هایی مثل پژاک همکاری داشتند، با بسیاری از این افراد و خانواده هاشان از نزدیک ارتباط داشتم و به خوبی میدانم، از دست دادن این افراد، ضربه به جامعه می زند؛ چون انسانهای برجسته و کم یابی هستند. دختری بین سنین نوزده تا بیست و پنج سالگی چه احساسات و افکار و عواطفی دارد و چه انگیزه هایی می تواند داشته باشد! دختری در این سن و سال بهترین سال های عمرش را یا در کوهها سپری کند یا در زندان، این دلیل کافی هست برای حساسیت من روی این پرونده ها. هر وقت یکی از این افراد از دست می رود جامعه متضرر می شود.اصلی ترین ضررش این است که افراد دورو و چاپلوس، فاقد انگیزه های انسانی، جای گزین این انسان های مخلص می شوند. وقتی انسان هایی که در این درجه از اخلاص، گذشت و فداکاری هستند،از دست بروند؛ یک خون حیات بخش، از رگ یک ساختار حکومتی بیرون می رود.»
سابقه خبر:
زینب جلالیان، متولد ۱۳۶۱ در سال ۱۳۸۶ در کرمانشاه دستگیر و به اتهام محاربه از طریق عضویت در گروه پژاک، در آذرماه ۱۳۸۸ حکم اعداماش صادر و در دیوان عالی کشور تأیید شد. نزدیکان وی میگویند:” جلالیان اتهاماتش را نپذیرفته است. با صدور حکم اعدام، برای این فعال سیاسی کرد، شمار فعالانی که طی دوسال گذشته محکوم به اعدام شدهاند به ۱۳ تن رسیده که اسامی آنان به قرار زیر است:
۱- رمضان احمد، ۲- فرهاد چالش، ۳- شیرکو معارفی، ۴- رستم ارکیا، ۵- فرزاد کمانگر، ۶- علی حیدریان، ۷- فرهاد وکیلی، ۸- هیوا بوتیمار، ۹- انور حسین پناهی، ۱۰- ارسلان اولیایی، ۱۱- حبیب الله لطیفی،۱۲- فصیح یاسمنی، ۱۳- زینب جلالیان