جمعی از فعالان مدنی و زندانیان سیاسی سابق با دستههای گل به بیمارستان محل نگهداری کروبی رفتند
جمعی از فعالان مدنی و زندانیان سابق سیاسی روز نهم مرداد ماه ساعت هشت و نیم شب با حضور در جلوی درب اورژانس بیمارستان تخصصی قلب شهید رجایی با همراه داشتن دستههای گل، برای ملاقات با مهدی کروبی که برای مراقبت های پزشکی در این بیمارستان بستری اقدام کردند. اما هیچ کدام از این فعالان موفق به ملاقات با مهدی کروبی نشدند و پس از مواجه شدن با ممنوعیت ملاقات، گلهای خود را به ناچار تحویل نگهبانان بیمارستان دادند. نگهبانان وعده دادند گلها را به خانواده آقای کروبی بسپارند.
مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی و زندانی سابق، فخرالسادات محتشمیپور، فعال سیاسی، امین احمدیان و بهاره هدایت، فعال دانشجویی و زندانی سابق از جمله کسانی بودند که برای ملاقات با کروبی به بیمارستان رفتند و نهایتا دستههای گل را به نگهبانان بیمارستان سپرده و بازگشتهاند.
مهدی کروبی، در تاریخ دوم مرداد در بیمارستان بستری شد اما علیرغم نیاز به مداوای بیشتر بار فشار وزارت اطلاعات روز ششم مرداد ماه از بیمارستان مرخص شد اما مجددا همان روز با وخامت حالش دوباره به بیمارستان برگردانده و صبح روز دوشنبه نهم مرداد عمل آنژیوگرافی را انجام داد. آقای کروبی اکنون در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان نگهداری میشود. مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از اسفند ماه ۸۹ تاکنون در حصر خانگی به سر میبرند. طی هفتههای گذشته وضعیت سلامتی آقای کروبی رو به وخامت گذاشت تا اینکه در تاریخ دوم مرداد به بیمارستان منتقل شد.
در روزهای اول نام بیمارستانی که آقای کروبی در آن بستری شده بود رسانهای نشد اما فعالان مدنی با پیگیریهای خود مطلع شدند او در بیمارستان رجایی بستری است.
محمد تقی کروبی، فرزند او در گفتگویی با کمپین در تاریخ سوم مرداد ماه گفته بود به جز همسر و فرزندان آقای کروبی شخص دیگری اجازه ملاقات با او را ندارد و آقای کروبی تحت تدابیر امنیتی در بیمارستان بستری است.
فرزند کروبی همچنین در این گفتگو خواستار پایان عمل غیرقانونی حصر خانگی شده بود و با اشاره به وعدههای عملی نشدهای انتخابات ریاست جمهوری درباره رفع حصر گفته بود، از آنجا که حصر یک امر غیرقانونی است دولت یا باید سریعا حصر خانگی را بردارد یا برای آنها دادگاه صالح و علنی تشکیل دهد.
همچنین خانواده کروبی شنبه هفتم مرداد ماه با انتشار نامهای خطاب به مردم ایران اعلام کردهاند وزارت اطلاعات و نهادهای امنیتی در روند درمان او کارشکنی میکنند. در بخشی از این نامه که در سایت سحام نیوز منتشر شده آمده است: در شش سال و نیم گذشته در کنار اراده غیر قانونی و ظالمانه حاکم در اعمال خودسرانه حصر و مجازات، وزارت اطلاعات نیز مسئول مستقیم اعمال حصر کروبی، موسوی و رهنورد است. نماینده آن وزارتخانه فردی ست ظاهرا بنام آقای فروغی. این فرد ایجاد موانع متعدد برای محصورین و آزار و اذیت دو خانواده کروبی و موسوی را از ابتدای حضورش به طرق مختلف رقم زده است. مختل کردن روند درمان و مانع شدن از پیگیری امور درمانی محصورین بخشی از رسالت تعریف شده این فرد است و شوربختانه دولت و شخص وزیر اطلاعات با وجود هشدارهای دو خانواده تاکنون کوچکترین توجهی به این مهم نکرده اند. لذا چاره ای نداریم جز آنکه صریحا اعلام کنیم که در کنار شخص حاکم و سیستم فشل قضایی، رئیس جمهور و وزیر اطلاعات مسئول مستقیم جان محصورین می باشند.
در روزهای گذشته چهار نماینده اصلاح طلب مجلس به نامهای محمود صادقی، احمد مازنی، محمدرضا تابش، الیاس حضرتی خواستار ملاقات با او در بیمارستان شدند اما نیروهای امنیتی مانع این دیدار شدند. الیاس حضرتی صبح روز نهم مرداد ماه پس از عمل جراحی مجددا به بیمارستان رفته اما فقط موفق به دیدار با همسر کروبی شده است. این نمایندگان شرحی از تلاش ناموفق خود برای ملاقات را در صفحات توییتر شخصی خود نوشتهاند.
هچنین در توییتر هشتگی با نام ملاقات با محصورین در روزهای گذشته به راه افتاده و مردم ایران از مقامات دولتی و نمایندگان مجلس طی توییتهای خواستار اجازه ملاقات با مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد پس از شش سال و نیم حصر خانگی شده ند.
همزمان اخباری مبنی بر نامساعد بودن حال میرحسین موسوی در حصر خانگی منتشر شد. وب سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی روز چهارم مرداد ماه اعلام کرد که حال عمومی او مناسب نیست و از نوسان و افت فشار و سرگیجه رنج میبرد، کلمه نوشت: «ختران میرحسین و رهنورد در ملاقات دیشب متوجه شدهاند آقای موسوی از نوسان شدید فشارخون و سرگیجه شدید رنج میبرد (سرگیجه ایشان مدت زیادی است که درماننشده و دلایل آن نیز بررسی و مشخص نشده است) و اکنون شدت یافته است. همچنین مشکل کلیه آقای موسوی طولانی و مزمن شده است که نگرانکننده و نیازمند بررسی عمیقتر میباشد». کلمه نوشت پزشکان مسئول، از ماهها پیش در جریان ناراحتی جسمی میرحسین موسوی قرارگرفتهاند اما پیگیری و پاسخ مشخصی نداشتهاند.
مهدی کروبی و میرحسین موسوی، دو نامزد انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۸۸ بعد از برگزاری انتخابات بحثبرانگیز آن سال، با اعتراضهای گسترده مردمی که معتقد به تقلب در شمارش آرا بودند، همراهی کردند. اعتراضهای مردمی پس از گذشت ماهها همچنان ادامه داشت و حدود یک سالونیم بعد و در بهمن سال ۱۳۸۹ با فراخوان دوباره رهبران جنبش سبز، راهپیمایی جدیدی در تهران برگزار شد که در نهایت به حبس خانگی مهدی کروبی و همسرش فاطمه کروبی و میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد انجامید. فاطمه کروبی همسر مهدی کروبی پس از مدتی آزاد شد، اما زهرا رهنورد همسر میرحسین موسوی همچنان در حصر ماند. حبس خانگی رهبران معترضان در ایران، بدون محاکمه و بدون طی مراحل قانونی انجام شد و تا کنون ادامه دارد. آنان نه در دادگاهی حاضر شدند و نه فرصت دفاع از خود یافتند.
خواسته آیتالله خامنهای و نزدیکان او آن بود که این افراد عذرخواهی کنند، و حتی رهبر جمهوری اسلامی این موضوع را در یکی از سخنرانیهای خود آشکارا اعلام کرد. با اینهمه رهبران جنبش سبز حاضر به عذرخواهی نشدند.