بسته خبری (۴۵): از انتشار تخلفات مالی محمود احمدینژاد در مجلس تا اجرای حکم قطع دست برای سارق مشهدی
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*ادعاهای جانشین اطلاعات سپاه درباره توطئهچینیهای دشمن
سردار نجات جانشین سازمان اطلاعات سپاه در مورد استراتژی «تغییر افکار و باور عمومی» گفت: «۲۴ میلیون نفر در ایران از تلگرام استفاده میکنند، داعش و جریان سلطنتطلب در تلگرام جریان سازی میکند.»
وی همچنین ادعا کرد: «سران فتنه در این مدت ۲۰ بیانیه و اطلاعیه دادند و در همه موارد هم جمهوری اسلامی را محکوم کردند، در این مقطع نیز دوباره همان افرادی که زندان رفتند و آزاد شدند از چند ماه قبل کمیتهای تشکیل دادند که ما نام آن را کمیته احیای فتنه گذاشتیم. اینها ابتدا بحث حصر را مطرح کردند و خواهان رفع حصر شدند اما از آن استقبالی نشد و اکنون نیز بحث محدودیتهای جدید برای خاتمی را مطرح کردهاند و به دنبال ایجاد کمپینی جدید هستند در حالی که محدودیت برای این آقا که در سال۸۸یکی از محور های فتنه بود در همان ایام تصویب شد و چیز جدیدی نیست» (منبع: تسنیم)
*اولین دیدار با مهدی کروبی در حصر پس از هفت سال
«حسین کروبی» فرزند مهدی کروبی، از محصورین جنبش سبز از دیدار«اسماعیل دوستی» با پدرش به عنوان اولین دیدار یک فعال سیاسی با محصورین پس ازهفت سال خبر داد و گفت: «شورای امنیت ملی، تصویب کرده است که به مرور یکسری اشخاص بتوانند با آقای کروبی و آقای موسوی دیدار کنند.»
او دربارهی این که آیا این تنها دیدار بوده، گفت: «بله در حال حاضر اولین ملاقات است البته خود آقای دوستی هم بسیار تعجب کردند که دیدند آقای کروبی بعد از نزدیک به هفت سال حصر، شاداب و از لحاظ روحی و جسمی در شرایط مطلوبی هستند.» (منبع: انصافنیوز)
*انتشار تخلفات گسترده مالی محمود احمدینژاد
کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی متن گزارش تخلفات نفتی دولت نهم و دهم و محکومیت رئیسجمهوری وقت به مبلغ ۴۶ هزار و ۱۰ میلیارد ریال را منتشر کرد.
براساس این گزارش غلامرضا تاجگردون، رئیس این کمیسیون در گزارشی اعلام کرد: «محمود احمدینژاد رئیسجمهوری وقت در سال ۸۸، محکوم به جبران مبلغ۴۶هزار و۱۰میلیارد ریال از طریق انتقال این مبلغ از حسابهای درآمدی شرکت ملی نفت به حساب ۹۳۱ خزانه شده است.»
به گفته وی پس از اظهارنظرهای گوناگون پیرامون این تخلفات و اظهارات دادستان دیوان محاسبات و جوابیههای مختلف مطرح شده دراین باره کمیسیون بودجه تصمیم گرفت، برای خاتمه دادن به این بحثها و تنویر افکار عمومی این گزارش را منتشر کند.
بنا به این گزارش محمود احمدینژاد به دلیل عدم حصول صحیح درآمد عمومی کشور و عدم تحویل ارز ۷۶ میلیون بشکه نفت و در نهایت درآمد آن به خزانه باید پاسخگو باشد. (منبع: دنیای اقتصاد)
*صادرات «بیکاران» ایران به کشورهای دیگر
محمد اکبرنیا،مدیر کل دفتر هدایت نیرو و کاریابی ها درباره اعزام نیروی کار به خارج از کشور گفت: «در کشورهای استرالیا، عمان، ترکیه و تاجیکستان دفاتر اعزام نیرو به خارج از کشور را راه اندازی کردیم.»
به گفته وی این دفاتر اعزام نیروی کار را تسهیل میبخشند، کنار این موضوع برنامه حمایت از شاغلین ایرانی نیز طراحی شده است که این دفاتر بتوانند با همکاری وزارت امور خارجه از شاغلین در این کشورها حمایتهای حقوقی و اجتماعی داشته باشد.
پیش از این وزیر کشور آمار بیکاری در برخی شهرهای ایران به ۶۰ درصد رسیده است.
*شناسایی بیش از هزار کودک بازمانده از تحصیل در استان اردبیل
کمال عالیزاده معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: «در سال گذشته یک هزار و ۳۸۴ نفر از کودکان بازمانده از تحصیل در استان اردبیل شناسایی شد.»
نهاد آموزش و پرورش متولی پوشش تحصیلی بازماندگان از تحصیل نیست و با توجه به دلایل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی که در جامعه وجود دارد، دیگر ارگانها نیز باید به یاری آموزش و پرورش بشتابند چرا که اگر میخواهیم پوشش تحصیلی ۱۰۰ درصدی داشته باشیم به مشارکت درون و برون سازمانی نیازمندیم. (منبع: تسنیم)
*هشدار درباره کمرنگ شدن نقش اسحاق جهانگیری در دولت
حمیدرضا جلاییپور فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتگو با روزنامه اعتماد گفت: «بیتوجهی به آقای جهانگیری یک خطا همچون ایجاد ترک در بدنه سیلندر موتور ماشین (دولت) است. این موتور در فشار و سربالایی ممکن است ناگهان از کار بیفتد. مثلا آقایان واعظی، نهاوندیان، ابوطالبی و آشنا افراد محترمی هستند. خیلی هم برای دولت آقای روحانی مغتنم هستند. ولی هیچ کدام یک دهم کار و نقش کلیدیای که آقای جهانگیری میتواند بازی کند، بازی نمیکنند.»
در روزهای گذشته شایعاتی مبنی بر کنار گذاشتن اسحاق جهانگیری از تیم دولت به گوش رسیده بود.
*نگرانی از وضعیت سلامت زنان در کشور
معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: «آمار موجود درباره سلامت زنان به عنوان یک زنگ خطر است و باید در حوزه برنامه ریزی این روند را اصلاح کرد.»
به گفته وی در کشور برای همه برنامه ریزی می شود اما نیازهای زنان متفاوت است و فرصت های برابر برای زنان اتفاق نمی افتد و مساله دسترسی به فرصت ها در بخش های فرهنگی و اجتماعی و وجود سقف های شیشه ای همچنان وجود دارد که باید اینها را مدنظر داشت.
ابتکار با اشاره به آموزشهای لازم در این حوزه گفت: « باید این آموزش ها را از مدارس شروع کرد چون یکسری بیمار های شایع در زنان نگران کننده است و هزینه های زیادی برای جامعه دارد.» (منبع: ایرنا)
*وضعیت غمانگیز ساکنان شهرک صنعتی در «کرمان»
خبرگزاری ایسنا در گزارشی تصویری به وضعیت بسیار سخت و غیرانسانی زندگی ساکنان شهرک صنعتی در نزدیکی دانشگاه شهر کرمان پرداخته است. شهرکی در میان کورههای آهک که با مشکلات فراوانی چون بیآبی و فقر و اعتیاد دست به گریبان است.
دربخشی از این گزارش آمده است: «کودکانی که خاک و تکههای سنگ آهک، دود تمام دنیای کودکیشان است روزها در کوچهها بازی میکنند و شادند؛ شادی کودکانهای فارغ از آیندهای مبهم که برایشان ساختهاند؛ دنیای آنها همین است؛ اما این همهی زندگی نیست؛ فقر، اعتیاد، بی آبی، بی برقی و بیپولی برای پدران آنها جنس دیگری از زندگی ساخته؛ پدرانی که اعتیاد، زندان، فقر و تنهایی سرنوشت آنها شده و مادران را تنها گذاشتهاند»
به گفته یکی از ساکنان این شهرک؛ بیشتر ساکنین شهرک میخواهند زندگی بهتری داشته باشند بارها خواستهاند اما انگار ما وجود نداریم. برقمان پنهانی، آبمان کم و پر از آلودگی، خاک، آشغال و دود آهک سرگرمی روزانه مان است اینها را بارها گفتهایم اما کو گوش شنوا.
*هشدار درباره روند احیای دریاچه ارومیه
روزنامه ایران در گزارشی به وضعیت روند احیای دریاچه ارومیه پرداخته است. در بخشی از این گزارش و به نقل از یکی از روستا نشینان حاشیه دریاچه ارومیه آمده است: «حال دریاچه ارومیه خوب نیست اما مسئولان میگویند حال دریاچه خوب است»
به نوشته این گزارش با گذشت چهار سال از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه، اما حالا بر اساس اعلام این ستاد، تراز فعلی دریاچه با کمترین تراز ثبت شده برای آن در ۵۰ سال گذشته، تنها ۲۳ سانتیمتر فاصله دارد و در مقایسه با سال قبل در همین زمان حدود ۱۰ سانتیمتر هم کاهش داشته است. اوضاع به قدری نگران کننده است که مساحت دریاچه حدود ۲۷۰کیلومتر نسبت به سال گذشته در همین زمان کمتر شده و میزان آب موجود در دریاچه نیز با کاهش حدود ۴۰۰ میلیون متر مکعبی نسبت به سال قبل به کمتر از یک میلیارد مترمکعب در حال حاضر رسیده است.»
*بیستوسه درصد مردان و بیستوهفت درصد زنان ایران دچار اختلالات روانی
آرش میرابزاده دبیرعلمی سی و چهارمین کنگره سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران، گفت: «۲۷ درصد زنان و ۲۳ درصد مردان دچار اختلالات روانپزشکی هستند که باید به این حوزه اهمیت ویژهای داد.»
وی با تکید براینکه پیشگیری اولیه و توجه به آموزش برای جلوگیری از بروز اختلالات روانی باید اصلیترین قسمت کار باشد گفت: «در کشور بیشترین تمرکز روی پیشگیریهای ثانویه و درمان است»
همچنین احمد حاجبی مدیرکل دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به افراد درگیر با افسردگی گفت: «۵۹ درصد کسانی که افسردگی دارند به صورت همزمان دچار اضطراب میشوند و ۲۴ درصد آنها به صورت همزمان اختلال مصرف مواد مخدر دارند.»
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت ۱۰ درصد افراد شاغل در محیط کار به دلیل افسردگی، سالانه ۳۶ روز مرخصی استعلاجی میگیرند.
*هشدار به متخلفان بهرهبرداری از منابع آب
محمد باقر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه دستگاه قضایی در برخورد با زیاده طلبی در بهره برداری از منابع آب با کسی شوخی ندارد گفت: «برخوردها قاطع و بازدارنده خواهد بود.»
این مقام قضایی خالی شدن روستاها از سکنه و مهاجرت ناشی از کم آبی را از نشانه های بحران دانست و گفت: «این موارد تبعات امنیتی به دنبال دارد که باید برای آن چاره اندیشی کرد بسیاری از روستاها به مخروبه تبدیل شده است، مهاجرت بحث بسیار جدی است که با سیاست های کلان نظام مبنی بر توانمندسازی روستاها باید برای آن چاره اندیشی کرد.» (منبع: ایرنا)
*درخواست نماینده مجلس برای اختصاص محلی برای تجمعات مردمی
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در واکنش به دیوارکشی اخیر پیرامون ساختمان پارلمان، گفت: «لازم است، محوطهای برای برگزاری تجمعات مردمی مشخص شود.»
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: «به هر حال بعضاً برگزاری این تجمعات ترافیک شدید ایجاد میکند و بنابراین باید محوطهای به این منظور درنظر گرفته شود که مردم بتوانند با حضور در این محوطه، صدایشان را به گوش نمایندگان برسانند.»
مسعود پزشکیان نایب رییس مجلس نیز اعمال برخی محدودیتها در برگزاری تجمعات مردمی مقابل مجلس و دیوارکشی پیرامون ساختمان پارلمان، همزمان با تغییر نحوه برگزاری جلسات مجلس گفت: «این اتفاقات تصمیم شخص رییس بود و این مسئله در هیات رییسه مجلس مطرح نشده است.»
*آمار بالای بیکاری نابینایان کشور
حسین نحوینژاد معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد نابینایان در کشور بیکار هستند، گفت: «در طرحی، برای خانوارهای ۵ معلول به بالا خدمات حمایتی ویژهای در نظر گرفته شده است.»
به گفته وی در حال حاضر نابینایان با مشکلات زیادی برای عبور و مرور مواجه هستند و آن نیز به این دلیل است که اماکن و ادارات برای استفاده این افراد مناسبسازی نشدهاند و همچنین از نظر تجهیزات نیز با مشکلاتی مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه استفاده از عصای سفید هنوز در جامعه فرهنگسازی نشده، گفت: «۱۵۰ هزار فرد کمبینا و نابینا در کشور زندگی میکنند که ۳۰ هزار نفر آنها نابینای شدید هستند که ۶۵ درصد آنها مرد و ۳۵ درصد نیز زن هستند.
علی صابری عضو سابق شورای شهر تهران خواستار احیاء کارگروه معلولان و نایینایان شد. (منبع: مهر)
*انتقاد از عدم استقلال دولت در انتخاب وزیر علوم
علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس با انتقاد از عدم معرفی وزیر علوم از سوی دولت گفت: «علت طولانی شدن معرفی وزیر علوم به روش آقای روحانی بر می گردد. ایشان می خواهد رضایت همه نهادها را جلب کند و چنین چیزی ممکن نیست. در واقع حق مجلس ضایع می شود. تنها نهادی که باید نظر بدهد، مجلس است. رئیسجمهور باید گزینه پیشنهادی خود را معرفی کند و مجلس باید نظر بدهد.» به گفته مطهری دولت باید در این مواقع مستقل تصمیم بگیرد و عمل کند.»
گفتنیست محمود صادقی دیگر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ادعای بیت رهبری مبنی بر عدم دخالت در انتخاب وزیر علوم نوشت: «تا کنون بیش از ده گزینه برای وزارت علوم معرفی شده است که مورد تایید رهبری قرار نگرفتهاند.»
*وضعیت بحرانی رودخانههای «نکارود» و «دز»
مهدی کشاورزیان رئیس اداره محیط زیست نکا با اشاره به تلفشدن دوهزار و ۱۰۰ قطعه ماهی در «نکارود» گفت: «احتمال دارد که این اتفاق بر اثر ورود سم یا هدایت فاضلابهای خدماتی یا خانگی اطراف رودخانه باشد.»
وی با اشاره به اینکه واحدهای خدماتی اطراف رودخانه فاضلابها را بهسمت رودخانه هدایت میکنند گفت: «دو نمونه آلودگی احتمالی و همچنین نمونهای از ماهیان تلفشده بهویژه ماهی سفید رودخانه نیز دریافت و روز گذشته تحویل پژوهشکده اکولوژی خزر شد تا علل مرگ شناسایی شود.»
همچنین رشد انبوه جلبکها و خزهها و آلودگی ناشی از فاضلاب و انبوه زباله در پیرامون رود «دز» در شهر دزفول به مرز نابودی کشیده شود. این رودخانه که تا چندی قبل شریان اصلی شهر بود به دلیل مشکلات زیادی به مرز خشکی نزدیک شده است.
*انتقاد صریح رییس سازمان محیط زیست از سیاستهای سی ساله نظام درباره «آب»
عیسی کلانتری رییس سازمان محیط زیست با تاکیدبراینکه ایران به «ورشکستگی» آبی رسیده است به صراحت از سیاستهای کلی نظام در حوزه آب انتقاد کرد و گفت: «بدون شک از سه دهه قبل بسیاری می دانستند که سیاستهای آبی کشور نادرست است ولی اعتراضی نکردند و سکوت پیشه کردند. سکوت صاحب نظران در خصوص اعمال سیاستهای نادرست آبی باعث شده است امروز کشور به ورشکستگی در بخش آب برسد.»
با اشاره به وضعیت یوزپلنگ ایرانی گفت: «باید بپذیریم یوزپلنگ ایرانی نیز مثل بسیاری از گونههای ایرانی از بین رفته محکوم به نابودی است. تعداد یوزپلنگهای ایران از ۱۱۲ قلاده به ۴۷ قلاده رسیده است چون این حیوانات گرسنه هستند و پوشش گیاهی مناسبی وجود ندارد تا امکان رشد حیواناتی که یوزپلنگهای موجود از آنها تغذیه میکنند فراهم شود.»
کلانتری با بیان اینکه «فاتحه» تالابهای کشور خوانده شده و حتی یک دریاچه و تالاب زنده در کشور نداریم، گفت: « طی این سالها اگر هر دشمنی در این سرزمین حاکم میشد این رفتار را با منابع طبیعی و محیط زیست انجام نمی داد.»
همچنین شهربانو امانی عضو شورای شهر تهران گفت: «فرونشست و فروچالههای اخیر پایتخت ناشی از خالی شدن سفرههای آب زیرزمینی است.» (منبع: ایسنا)
*درخواست برای افزایش تعداد کمپهای ترک اعتیاد بهجای مجازات معتادین
محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور گفت: «مسئله اعتیاد مسئله ای نیست که با صرف مجازات حل شود بلکه باید یک سری اقدامات پیشگیرانه ای انجام شود و اینکه معتاد را صرفا در زندان نگه داریم و اشد مجازات را برای او قائل شویم درست نیست»
حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی نیز درباره معتادان بهویژه معتادان متجاهر گفت: «درخصوص معتادان متحاهر وظیفه نیروی انتظامی شناسایی و تحویل برای نگهداری در کمپ ها است و دستگاه های ذیربط مسئولیت دارند.»
وی با ابراز امیدواری مبنی بر افزایش کمپها، گفت: «نخست باید محل نگهداری معتادان افزایش یابد تا به اندازه طرفیت ابن محل ها ،معتادان نگهداری شوند» (منبع: ایرنا)
*آغاز اعمال محدودیتهای بیشتر برای سید محمد خاتمی
به گزارش سحامنیوز از سوی نهادهای امنیتی به سید محمد خاتمی اطلاع داده شده که حق خروج از منزل را ندارد. همچنین به محافظان وی نیز دستور مشابهی مبنی بر ممنوعیت خروج رئیس دولت اصلاحات از منزل داده شده است.
حضور نیروهای امنیتی در اطراف خانه رییس دولت اصلاحات شرایط مشابه روزهای نخستین حصر خانگی مهدی کروبی است. اخبار مربوط به اعمال محدودیتهای بیشتر برای محمد خاتمی در هفتههای گذشته واکنشهای زیادی را درپی داشت.
*ناگفتههای قاضی کهریزک درباره سال ۸۸
علی اکبرحیدریفر، قاضی کهریزک که به عنوان یکی از اصلیترین مسببین برخورد وحشیانه و غیرانسانی با دستگیرشدگان جنبش سبز شناخته میشود درگفتگویی با روزنامه شرق گفت: «در ٢۴ خرداد ٨٨ درگیریها شروع شد و حکم دستگیری بسیاری از فعالان سیاسی را بنا بر درخواست مراجع امنیتی صادر کردیم. نظر مقام معظم رهبری درهر زمینهای فصلالخطاب و درعین عمل به دستور رسول اکرم و امام معصوم است و مخالفت با آن مخالفت با امام معصوم و مشمول مجازات مقرر شرعی در قبال آن است.»
به گفته وی تاریخ صدور بازداشت برخی فعالان سیاسی مربوط به ١٩ خرداد ٨٨ بود یعنی در واقع احکام برخی بازداشتها پیش از شروع اعتراضات صادر شد چون این موضوع یک عقبه داشت.
وی در این گفتگوهمچنین ازعلاقه بسیار زیادش به سعید مرتضوی گفته و اینکه اگر محسن روحالامینی ازجانباختگان کهریزک میگفت که فروزند کیست حتما آزاد میشد. به گفته وی دستور اعزام بازداشتشدگان به کهریزک را صادر کرده است.
به گفته حیدریفر تنها حکم بازداشت قبل از انتخابات که آقای مرتضوی داده بود، حکم دستگیری عام خطاب به نیروی انتظامی بود و اعضای ستاد قیطریه به علت اقدامات مخرب عبدالله رمضانزاده بازداشت شدند.
*وضعیت تاثربرانگیز صیادان ایرانی ربوده شده
علیم افشار،مدیرعامل تعاونی صیادان چابهار و کنارک با اشاره به حادثهیی که برای قایق ایرانی رخ داد گفت: «اکنون شمار صیادان ربوده شده به بیش از ۴۴ نفر رسیده است. پیش از این حدود ۸ صیاد ایرانی توسط گروه موسوم به دزدان دریایی سومالی ربوده شده بودند که با ربوده شدن یک لنج صیادی دیگر درابتدای هفته گذشته ۱۶ ماهیگیر دیگر به این تعداد اضافه شدند اما که با حمله روز یکشنبه دستکم ۲۰ دریانورد ایرانی دیگر بر این تعداد اضافه شده است.
دزدان دریایی برای آزادی هر یک از صیادان در بند ۱۵۰۰ دلار خواستهاند که اگر به زندگی این صیادان نگاهی بیندازیم حتی ۱۰۰ دلار هم ندارند، بپردازند. (منبع: ایلنا)
*مقایسه ترامپ و احمدینژاد از زبان وزیر دولت نهم
پرویز کاظمی وزیر رفاه دولت نهم که از سوی محمود احمدینژاد برکنار شد با اشاره به دونالد ترامپ رییس جمهور کنونی آمریکا گفت: «آقای احمدی نژاد علاقهمند است که همیشه روی آنتن خبرها باشد و در تمام جریانات به نحوی حضور داشته باشد. ببینید ترامپ دارد چکار می کند، ترامپ با رئیس جمهور شدن برای خودش یک سرگرمی درست کرد او یک تاجر است. انگیزه اش از ریاست جمهوری در سن۷۵ سالگی یک کنجکاوی بود و احمدی نژاد هم همین وِیژگی ها را دارد.»
به گفته وی احمدی نژاد دلش می خواهد یک کاری انجام دهد که مردم درموردش حرف بزنند شلوغ شود وهدف منطقی پشت کارهایش نیست. پایه فکری احمدینژاد مطرح شدن است و مصداقهای مختلفی را برای این موضوع اجرا میکند. (منبع: عصرایران)
*برگزاری چندین تجمع اعتراضی در کشور
گروهی از کارگران شاغل در کارخانه «گسترش توسعه صنعت آذربایجان» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گفته این کارگران شمار معترضین نزدیک به ۴۰ نفر میشود و در بیست ماه گذشته با مشکل پرداخت معوقات مزدی مواجه بودهاند. به گفته کارگران معترض، شرکت گسترش توسعه صنعت آذربایجان که در زمینه تولید کمباین های کشاورزی، ساندویچهای پانل و انواع کانکس فعالیت دارد پیش از سال ۹۰ حدود ۵۰۰ کارگر شاغل داشت که این رقم به مرور با افزایش مشکلات مالی کارخانه تا هم اکنون به حدود ۴۴ نفر کاهش یافته است.
همچنین جمعی از آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی آذربایجان غربی مقابل استانداری این استان تجمع کردند.تجمع کنندگان که تعداد آنها حدود بیست نفر بود، خواستار پایان بلاتکلیفی و جذب در آموزش و پرورش هستند. پیش از این آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی در استان یزد نیز تجمع اعتراضی برپاکرده بودند.
شماری از کارگران شاغل در پروژه بازرسازی و مرمت ارگ قدیم بم بابت معوقات مزدی خود تجمع صنفی برپا کردند. همزمان با ادامه اعتراضات صنفی کارگران شاغل در پروژه بازسازی و مرمت ارگ قدیم بم کرمان، رئیس شورای اسلامی این شهر از پیگیری این نهاد اجتماعی برای پرداخت معوقات مزدی این کارگران خبر داد.
*بحران کمآبی در روستاهای استان کهکیلویه و بویراحمد
فیض الله پاسره مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه وبویراحمد گفت: «۲۰۰ روستا در این استان با تانکر سیار آبرسانی می شود.» به گفته وی از این تعداد روستا تنها شش روستا جمعیتی بالای ۲۰ خانوار دارند.
وی با اشاره به بحران کم آبی در روستاهای این استان گفت: «در راستای افزایش کیفیت آب شرب در روستاها ۱۰۰طرح آبرسانی روستایی در مناطق مختلف استان در حال اجرا است»
بسیاری از مناطق ایران دچار بحران کم آبی و خشکسالیست. پیشتر رییس سازمان محیط زیست گفته بود کمبود آب تمدن ایران را از بین میبرد.
*مرگ و آسیب کارگران در محیط کار
یک کارگر ساختمانی حین انجام کار در یک واحد مسکونی مربوط به پروژه مسکن مهر کارگران هواشناسی در شهرستان روانسر در استان کرمانشاه براثر سقوط از داربست دچار حادثه شد و جان باخت. در آبادان نیز پسر جوان در حال کار روی پشت بام ساختمان بود که به پایین سقوط کرد. در مشهد هم بر اثر ریزش آوار ساختمانی در بلوار خیام جنوبی مشهد دو کارگر ساختمانی مجروح شدند.
همچنین مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب درباره حادثه نشت گاز در واحد بهره برداری« اهواز۲» گفت که این حادثه منجر به مسمومیت چهار نفر شد. این مقام مسئول در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: «علت این حادثه در دست بررسی است و در صورتی که دلیل این اتفاق سهل انگاری در موارد ایمنی باشد، برخوردهای لازم در این رابطه برابر قوانین و مقررات انجام خواهد شد»
دو کارگرمقنی حین حفرچاه دریک زمین کشارورزی واقع در روستای خاندانقلی شهرستان بیجاربراثر ریزش دیوارجانشان را ازدست دادند. این کارگران از طرف مالک زمین، مامور حفر چاه در زمین کشاورزی شده بودند. همچنین آتشسوزی در کارخانه جهان ترمز واقع در شهرک صنعتی راوند کاشان باعث کشته شدن یک کارگر و مصدوم شدن دو کارگر دیگر شده است.
*بیاطلاعی وزارت بهداشت از آمار آزار جنسی در محیط کار
احمد حاجبی مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: «یکی از مسائلی که در محیط کار دنبال میکنیم، آزار جنسی است، اما آمار دقیقی دراین باره وجود ندارد.» به گفته وی معمولا اگر این مسائل به وجود بیاید به مراجع قضائی ارجاع داده میشود و وزارت بهداشت نیز این موضوع را پیگیری میکند.
حاجبی همچنین گفت: «تمرکز ما بر توانمندسازی و آموزش افراد است، زیرا یکی از بزرگترین مشکلات در محیط کار، استرسهای شغلی است. طبق آمار در ایران۲۳.۶ درصد، دچار درجاتی از اختلالات روان هستند که از این میزان ۱۲.۷ درصد افسردگی و ۱۵.۶ درصد اختلالات اضطرابی دارند»
*تذکر لسانی به بیش از ۲۱هزار زن در تنکابن به دلیل نوع پوشش
رامین شمس فرمانده انتظامی تنکابن در استان مازندران با ادعای آمار دقیق نیروی انتظامی این شهر در برخورد با مفاسد اجتماعی گفت: «امسال به ۲۲ هزار و ۱۶۳ نفر توسط نیروهای انتظامی شهرستان تنکابن تذکر لسانی داده شد و ۴۱۰ خودرو که سرنشینان آن با کشف حجاب دهنکجی به آرمانهای ارزشی ما کرده بودند، توسط سامانه مخصوص پلیس توقیف شدند»
به گفته وی امسال ۲۷ هزار و ۷۴۰ نخ سیگار قاچاق، ۲ هزار و ۷۹۷ تجهیزات دیش ماهواره، ۲۹ درصد مشروبات داخلی و ۹۸ درصد مشروبات الکلی خارجی کشف شده که به زعم این مقام مسوول نگران کننده است. (منبع: تنکابن ۲۴)
*وضعیت نامساعد مدارس تهران و مازندران
عباسعلی باقری مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه ۲۵ درصد مدارس تهران قدمت بالای ۴۰ و ۵۰ سال دارند و فرسوده شدند،گفت: «اداره کل آموزش و پرورش تهران و سازمان نوسازی مدارس دیگر تایید نمیکنند دانش آموز وارد برخی از این مدارس شود زیرا امنیت ندارند و مدارس خالی میمانند.»
وی همچنین با اشاره به اینکه مدارس فرسوده بیشتر در بافت میانی تهران و مناطقی چون ۱۲ مستقر هستند گفت: «هر کجا قدمت تهران بیشتر است، قدمت مدارس آن هم بالاتر است. منتظر طی مراحل برای تخریب مدارس فرسوده هستیم»
سید علی قاسمی مدیرکل آموزش و پرورش مازندران نیز با بیان اینکه مدارس این استان مشکل تأمین سوخت دارند، گفت: «سرویسهای بهداشتی مدارس در حد خط قرمز قرار دارد و سلامتی دانشآموزان در خطر است و تجهیز مدارس استان خوب نیست» به گفته این مقام مسوول وضعیت آموزش و پرورش مناسب نیست و ۹۹ درصد هزینهها برای پرسنل میرود و چیزی برای تجهیز مدارس نمیماند.
*آمار «دختران فراری» از خانهها در سال گذشته
حبیبالله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی، با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از هزار «دختر فراری» در مراکز بهزیستی پذیرش شدهاند گفت: «مدت زمان نگهداری دختران و زنان آسیب دیده و فراری ۳ تا ۴ ماه است که کارشناسان مرکز در طول این مدت برای بازگشت این افراد به خانوادهها تلاش و رایزنی می کنند و در ۸۰ درصد موارد خانواده این دختران پذیرای آنها هستند»
به گفته وی زنان و دخترانی نیز که خانواده آنها از پذیرش شان سر باز می زنند تا حدود ۸ ماه در مراکز نگهداری می شوند و در این مدت در جهت توانمندسازی و حرفه آموزی آنها اقدام می شود تا پس از خروج از مرکز توانایی کار و فعالیت و تشکیل زندگی مستقل را داشته باشد. (منبع: مهر)
*آمار بالای اعتیاد در زنان زندانی
مهرزاد تشکریان مدیرکل بهداشت و درمان سازمان زندانها گفت: «۶۰ درصد زندانیان زن به نحوی درگیر اعتیاد هستند، به طوری که وقتی وارد زندان می شوند، با بیماری های مختلفی همچون کم خونی، سوءتغذیه و بیماری های عفونی دست و پنجه نرم میکنند.»
تشکریان همچنین با بیان این مطلب که بیش از ۹۰ درصد زنان زندانی بعد از آزادی از زندان، از طرف خانواده طرد می شوند، گفت: «این افراد نیاز به ارتباط عاطفی دارند؛ در حالی که وقتی از طرف خانواده طرد شوند، دچار مشکلات روحی شده و در نتیجه می بینیم که دوباره به سمت موادمخدر، تن فروشی و دیگر آسیب ها کشیده می شوند»
طیبه سیاوشی شاهعنایتی نماینده مجلس شورای اسلامی نیز از خشونتهایی که به همسر و بدرفتاری با کودکان صورت میگیرد، به عنوان شایع ترین خشونتها نام برد و گفت: «به این دسته از خشونتها، باید خشونت های اجتماعی و سیاسی را نیز اضافه کرد که هر روز با انواع آن در جامعه مواجه هستیم»
*نامه سرگشاده فرزندان میرحسین موسوی و زهرا رهنورد
کوکب، زهرا و نرگس موسوی، دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، دو تن از رهبران جنبش مردمی سال ۱۳۸۸ ایران در نامهای سرگشاده به مراجع و علمای عظام، حوزههای علمیه و مدارس دینی در جهان اسلام، بشدت از وضعیت حصر والدین خود انتقاد کردهاند.
در بخشی ازاین نامه و با اشاره به اینکه عدهای درپی وخیمترشدن اوضاع جسمانی رهبران درحصر هستند آمده است: «اکنون به جای آزادی، مرگ تدریجی محصوران در حصر آرزو و برنامه عدهای و نیز راه حل آسان منتخب، برای عدهای دیگر شده تا به جای حل این مشکل غیرقابل انکار، به انتظار آن بنشینند و بعد هم با هزار ترفند از مسئولیت آن بگریزند»
*آمار تاسفبرانگیز سوءاستفاده جنسی از کودکان کار
رضا قدیمی، مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به طرح «جمعآوری کودکان کار» وخطاب به مخالفین این طرح گفت: «الان هم که یک کاری در این زمینه در حال صورت گیری است مقابل این طرح قرار گرفتهاند و باید از قبر و قیامتشان بترسند.باید از کودکانی بترسند که ۹۰ درصدشان مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند»
وی همچنین در دفاع از این طرح گفت: «این اجرای قانون است و اسم آن حمایت از کودکان آسیبپذیر و بدسرپرست است و نه دستگیری، جمعآوری وبازداشت. اقدامات این چنینی درتمامی دنیا صورت میگیرد اما برخی از افرادی که دراین حوزه صاحب نظرند به خاطر عوام فریبی اظهارنظرهایی میکنند» (منبع: شوراآنلاین)
*افزایش آمار ازدواج کودکان در سه سال گذشته
براساس آمارهای منتشرشده توسط معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، در سال ۹۰ ، ۳۹ هزار و ۶۰۹ نفر ( ۴.۵ درصد) از کودکانی که ازدواج کرده اند ۱۰ تا ۱۴ سال سن داشته اند. این ارقام با روندی رو به رشد در سال ۹۱ به ۴.۹ درصد رسیده و ۴۰۴۶۴ نفر را شامل شده است. ازدواج کودکان ۱۰ تا ۱۴ ساله در سال ۹۲ نیز با افزایش رو به رو بوده است.
این درحالیست که براساس اعلام سازمان ثبت احوال کشور، سال ۹۳، در ۵ سال اخیر بالاترین میزان ازدواج کودکان را نشان می دهد. تعداد کودکان ۱۰ تا ۱۴ ساله ای که ازدواج کرده اند در این سال به ۴۰ هزار و ۲۲۸ نفر ( ۵.۶ درصد) رسیده است. سال ۹۴ نیز رقم ۵.۴ درصد (۳۶ هزار و ۹۳۸) کودکانی است که در سنین یاد شده و پیش از پایان دوران کودکیشان وارد زندگی زناشویی شده اند. (منبع: ایسنا)
*مجروحیت براثر انفجار مین در «بانه» و «قصرشیرین»
سرهنگ عنایت فلاحی فرمانده انتظامی قصرشیرین از مجروح شدن یکی از عوامل پاکسازی مین در حین انجام عملیات خاکبرداری و تسطیح زمین در حوالی پاسگاه برج احمدی از توابع بخش مرز خسروی این شهرستان خبر داد. به گفته وی راننده بولدوز متعلق به شرکت مین زدایی بود که در اثر خاکبرداری با مین به جای مانده از جنگ برخورد کرد که درجریان این انفجار فرد یاد شده از ناحیه سر، صورت، بازو، پا و دست چپ دچار مجروحیت و به یک دستگاه بولدوزر نیز خسارت مادی وارد شد.
همچنین یک جوان ۲۸ ساله اهل روستای دشتی از توابع شهرستان بانه در مرز سارداوی بر اثر انفجار مین یک پای خود را از دست داد و بشدت مجروح گردید. ایران در حدود ۴۲۰۰۰ کیلومتر مربع از اراضی ایران آلوده به مینهای بهجا مانده و عملنکرده جنگ ایران و عراق است که نظامیان عراقی در زمان اشغال این مناطق در زمین تعبیه کردهاند.
*اجرای حکم غیرانسانی قطع دست برای سارق مشهدی
غلامعلی صادقی دادستان مرکز خراسان رضوی از قطع کردن دست سارقی خبر داد که با همدستانش ۶ سال پیش در زمانی که ۲۵ سال سن داشته به گاوصندوق یک طلافروشی در مشهد دستبرد زده بود. دادستان مرکز خراسان رضوی پس از اجرای حکم قطع دست این سارق که هم اکنون ۳۱ سال سن دارد ،گفت: «دستگاه قضایی برای احساس امنیت مردم و مبارزه با سارقانی که به اموال مردم دست درازی می کنند، برخورد قاطعی دارد» (منبع: خراسان)
جمهوری اسلامی ایران به دلیل اجرای حکم غیرانسانی «قطع دست» بارها با انقتاد جدی از سوی مجامع بینالمللی روبرو شده است.
* حسین شمقدری: «اتفاقات ۸۸ یک انقلاب جنسی بود»
حسین شمقدری، کارگردان مستند انقلاب جنسی گفت: «در سال ۸۸ خیلی از جامعه شناسان معتقدند که اتفاقات رخ داده یک انقلاب جنسی بوده است و هیچ ربطی به سیاست نداشته است، انگار سیاست کاملا یک بهانه بوده است.»
وی با طرح این مساله که انقلاب جنسی بحثی است که به حکومت، اندیشمندان تلنگر میزند. گفت: «به نظرمن قرائت حکومت ما از مساله نیازهای جنسی قرائت غلطی بوده است. این نوع قرائت محکوم به انقلاب جنسی است که شاید جا داشته باشد درمستندهای بعدی یا مستندسازان دیگر، روی سوژه فتنه ۸۸ هم کار کنند.»
حسین شمقدری فرزند جواد شمقدری معاون سینمایی وزارت ارشاد در روران محمود احمدینژاد است. (منبع: تسنیم)
*ادعای عجیب درباره جعل اسناد کودتای ۲۸مرداد توسط سازمان «سیا»
عبدخدایی دبیرکل جمعیت فداییان اسلام با اشاره به انتشار اسناد تاریخی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ و نقش پررنگ روحانیت در سقوط دولت مصدق ادعاکرد: «سازمان سیا به دلیل ایستادگی امروز رهبری و روحانیت در مقابل مخوفترین قدرت تاریخ، میخواهد با انتشار اسناد جعلی همکاری با آیتالله کاشانی، جایگاه استعمارستیز او را تضعیف کند.»
وی همچنین با بیاناینکه امروز جمهوری اسلامی قدرت بسیار زیادی در جهان دارد گفت: «اگر امروز سازمان سیا اسناد جعلی همکاری با آیت الله کاشانی را منتشر می کند، برای این است که ایران اسلامی امروز با رهبری یک روحانی فرزانه چون جزیره ای آرام در مقابل تلاطم جهانی ناشی از استعمار فرانو آمریکا ایستاده است. البته اشتباهاتی هم در داخل داریم که اگر اینها نبود ایران بهشت میشد.» (منبع:خبرآنلاین)
*عبدالله نوری: «رئیسجمهور قدرت اصلی نیست»
عبدالله نوری وزیر کشور دولت اول اصلاحات گفت: «همه میدانیم در کشور ما رئیسجمهور قدرت اصلی نیست و آقای روحانی هم با همین مقدار قدرت و امکانی که دارد، باید تلاش کند در جهت تحقق وعدههای خود گام بردارد. البته اصلاحطلبان باید همچنان انتظارات خود را بیان کنند و از آقای روحانی بخواهند جهت تحقق وعدههایی که داده و انتظارات اکثریت جامعه که به او رأی دادهاند، تلاشی جدی و همهجانبه کند.»
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به میانگین سنی مسوولان نظام نیز گفت: «میانگین سنی دولت اول آقای مهندس موسوی در سال ١٣۶٠، ٣٩ سال بود و تمامی کابینه هم دانشآموختههای پیش از انقلاب بودند. آیا در این ۴٠ سال افرادی تربیت نشدند که بتوان آنها را برای وزارت معرفی کرد؟ الان وزرای ما در سنین نزدیک به ۶٠ هستند و این سن بازنشستگی است.» (روزنامه: شرق)
*زد و خورد و تحقیر ملوانان آبادانی در کویت
غلامرضا شرفی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: «ملوانان ایرانی که سوار بر لنجها، آبادان را به مقصد بندر دوحه کویت ترک میکنند؛ میدانند که در این بندر بدرفتاری و برخوردهای فیزیکی در انتظارشان است و متأسفانه مسئولان بنادر کویتی با ملوانان ایرانی به دلیل اختلافات سیاسی میان دو کشور بدرفتاری میکنند.»
او ادر توضیح این ماجرا و نقش مسوولین کشور نیز گفت: «ما به عنوان نمایندگان شهروندان آبادانی در مجلس شورای اسلامی با معاون پارلمانی وزارت امور خارجه و دیگر معاونان وزیر امور خارجه جلساتی را برگزار کردهایم تا به وضعیت ملوانان آبادانی رسیدگی کنند ولی به دلیل اینکه فرمانداری و استانداری هنوز گزارشی در مورد زد و خورد ملوانان آبادانی در کویت ارائه ندادهاند؛ روند پیگیری این موضوع به کندی پیش میرود.» وی در مورد اعتراضات مردم آبادان به برخورد مسئولان کویت با ملوانان این شهر بندری نیز گفت: «مردم برای رسیدگی به این وضعیت مرتب به دفتر نمایندگان مجلس مراجعه میکنند و میخواهند که این وضعیت هرچه زودتر با رایزنی بین دو کشور به پایان برسد و همچنین تعداد بیشماری نامه برای ما نوشتهاند.» (منبع: ایلنا)
*جنجالها برسر تعلیق حکم نماینده زرتشتی شورای شهر تبریز
پس از اعلام حکم تعلیق موقت سپنتا نیکنام نماینده زرتشتی شورای شهر یزد مجمع نمایندگان استان یزد شامل محمدرضا تابش، سید ابوالفضل موسوی بیوکی، کمال دهقانی فیروزآبادی و محمدرضا صباغیان بافقی در نامهای به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، خواستار رسیدگی به موضوع سلب صلاحیت عضو زرتشتی شورای اسلامی شهر یزد و رفع اثر حکم موقت صادره شدند.
پیش از این سیدمحمد خاتمی رییس دولت اصلاحات نیز با انتقاد شدید از این حکم گفته بود: «بسیار متاسفم که می شنویم به حضور یک هموطن زردشتی در شورای شهر یزد، ایراد میگیرند.»
این درحالیست که آیت الله ناصری امام جمعه یزد در دفاع از این حکم گفت: «وظیفه شورای شهر رسیدگی به مسائل شهری است و اگر مسألهای خارج از حیطه وظایف شورا به وجود آمد، اعضا باید اجازه دهند تا مسأله از طریق قانونیاش حل شود.»
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان نیز در دفاع از حکم تعلیق موقت عضو شوری شهر یزد گفت: «نظر شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام لازم الاجر است.»
گفتنیست علی لاریجانی رییس مجلس، با اشاره به اینکه لغو عضویت عضو زرتشتی شورای یزد غیرقانونی است، گفت: «موضوع حل نشود به شورای حل اختلاف ارجاع میشود»
*معاون وزیر ورزش: «شرایط فراهم شود به حضور زنان در ورزشگاه پاسخ مثبت میدهیم»
لیلا محمدیان، معاون ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان گفت: «امکان حضور زنان در ورزشگاه زمانبر است ولی اگر شرایط فراهم شود، به مطالبه حضور زنان در ورزشگاه پاسخ مثبت میدهیم.»
وی با اشاره به اینکه مشکلات ورزشی زنان و مردان در همه موارد همانند یکدیگر نیست، گفت: «در برخی موارد، مشکلات عام است و جنسیت نمیشناسد ولی ماهیت برخی مباحث از جمله نقشهای اجتماعی در حوزه زنان و مردان متفاوت است. با همه این تفاسیر، فضا در سطح کلان و خرد به گونهای مدیریت میشود که همه موانع مدنظر قرار گیرد و شرایط به سمت و سویی برود که زنان علاوه بر ایفای نقشهای اصلی خود در خانواده و اجتماع، به ورزش هم بپردازند.»
این در حالیست که سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان گفت: «زیر ساخت های لازم در کشور برای حضور خانوادهها در ورزشگاهها وجود ندارد و هماهنگیهای فرهنگی و اجتماعی باید در این زمینه صورت گیرد که درحال پیگیری و انجام آن هستیم.» (منبع: ایرنا)