پاسخ همسر احمدرضا جلالی به دادستان تهران: این اتهامها تاسف بار است، احمدرضا هیچگاه جاسوس نبوده است
همسر احمدرضا جلالی، زندانی محکوم به اعدام در واکنش به اظهارات دادستان تهران که او را «عامل سرویس جاسوسی موساد» خوانده به کمپین حقوق بشر در ایران گفت: «این اتهام و استدلالها واقعا عجیب و تاسفبار است. احمدرضا جاسوس نیست و هیچ وقت با موساد ارتباطی نداشته است. به او اتهام زدهاند که دولت اسراییل به دولت سوئد برای اقامتش پول داده است. ما چندین بار برگه اقامت در سوئد را برای دولت ایران فرستادیم که مشخص است از چه طریقی احمدرضا به همراه خانوادهاش اقامت گرفته است اما گویا فایدهای ندارد.»
ویدا مهراننیا به کمپین گفت: «این اتهام عجیب است و بدتر اینکه ما نمیتوانیم این طرف کاری بکنیم و احمدرضا هم که در زندان است و هر چه بگوید فایدهای ندارد. اتهام را برایش بریده و دوختهاند.»
احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر مدیریت حوادث مترقبه و دارای اقامت سوئد به اتهام محاربه از طریق جاسوسی برای کشور اسراییل در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اعدام محکوم شده است. این حکم روز ۲۹ مهرماه به وکیل او ابلاغ شده است.
عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران روز سه شنبه دوم آبان ماه یک روز پس از آنکه حکم اعدام احمدرضا جلالی از سوی همسرش و رسانههای سوئد اعلام شد عنوان کرده یکی از عوامل سرویس جاسوسی موساد به اعدام محکوم شده است. دادستان تهران بدون اینکه نامی از احمدرضا جلالی ببرد حکم اعدام کسی که ساکن کشور سوئد بوده را تایید کرده است.
جعفری دولتآبادی در توضیح جاسوسی او گفت «با بیش از هشت افسر اطلاعاتی موساد» در ارتباط بوده «و از این طریق اطلاعات مرتبط با فعالیت سایتهای نظامی، سازمان انرژی اتمی و بسیاری از اطلاعات حساس دیگر را بهازای دریافت دستمزد و اخذ اقامت در کشور سوئد به افسران اطلاعاتی موساد انتقال داده است.»
سایت نیچر روز اول آبان ماه اعلام کرد ساعتی پیش ار زسانهای شدن حکم اعدام احمدرضا جلالی، منبعی که نخواسته نامش فاش شود نامهای از احمدرضا جلالی را که در زندان اوین نوشته را در اختیار این سایت قرار داده است. در این نامه احمدرضا دلیل بازداشت خود را رد کردن درخواست جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی ایران در سال ۲۰۱۴ عنوان کرده است.
احمدرضا در این نوشته با ذکر اینکه برای اعتراف دروغین بارها تحت شکنجه روحی و جسمی قرار گرفته است، نوشته است: «من هرگز عملی در ضدیت کشورم انجام ندادم. من هرگز جاسوسی برای اسراییل یا هیچ کشور دیگری نکردم. تنها تقصیر من این بود که نخواستم جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی ایران را قبول کنم و برخلاف اعتماد همکارانم و دانشگاهها در اروپا اقدام کنم.»
بر اساس این دست نوشته، در ۲۰۱۴ دو نماینده از دستگاه های نظامی و اطلاعاتی ایران از جلالی خواستند که در کشورهای اروپایی برای آنها جاسوسی کند. آن ها اطلاعات خاصی می خواستند که طرح های زیربنایی حساس و اقدامات ضد تروریستی در زمینه حملات شیمیایی، رادیواکتیو و بیولوژیکی و نیز برنامه های عملیاتی حساس را شامل می شد اما با مخالفت او مواجه شدند.
احمدرضا جلالی در زمینه بهبود امکانات بیمارستانها برای ارائه خدمات اورژانس پس از حملات تروریستی، رادیواکتیو، شیمیایی و بیولوژیکی همکاری میکرده است. همچنین این زندانی پیش از بازداشت بارها به ایران برای دیدار با خانوادهاش و شرکت در سمینارها و ورک شاپهای علمی و تخصصی به دعوت دانشگاه تهران و هلال احمر به ایران سفر کرده و هیچگاه مشکلی برایش فراهم نشده بود. اما در پنجم اردبیهشت ۱۳۹۵ وقتی به دعوت ایران به قصد شرکت در یک کنفرانس علمی به ایران آمد، بازداشت شد. یعنی یک سال پیش از عدم پذیرش جاسوسی برای کشور ایران به نقل از خودش او به ایران دعوت و بازداشت شده است.
احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر مدیریت حوادث مترقبه و دارای اقامت سوئد، فوق دکتری خود را در رشته مدیریت بحران در دانشگاه پیه مونتو ایتالیا گرفته و پس از آن به همراه همسر و دو فرزنش ساکن کشور سوئد شدند. آقای جلالی در تاریخ پنجم اردبیهشت ماه ۱۳۹۵ پس از سفر به ایران به قصد شرکت در یک کنفرانس علمی توسط ماموران وزارت اطلاعات دستگیر و روانه زندان اوین شد. او پس از هفت ماه بازجویی در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین به بند عمومی منتقل شد. اتهام آقای جلالی در ابتدا «همکاری با دول متخاصم» عنوان و پس از آن تبدیل به محاربه از طریق جاسوسی برای کشور اسراییل شد.