بسته خبری (۴۸): از هشدار درباره خشکسالی دائمی در ایران تا نابودی هشتاد درصد جانوران کشور
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*توافق برسر رفع حصر رهبران جنبش سبز تا پایان سال ۱۳۹۶
اشرف بروجردی رئیس کتابخانه ملی درباره رفع حصر گفت: «این مباحث خاص است که باید با مذاکرهای که آقای روحانی شروع کرده به سرانجام برسد. توافقی صورت گرفته که تا پایان سال ۹۶ دامنه حصر آرام آرام کم و یا برداشته شود.»
وی درباره برخی از گمانهزنی مبنی بر این رئیسجمهور به اردوگاه اصولگرایی خود بازگشته و گردش به راست کرده است، گفت: َ«من چنین باوری ندارم، افراد بسیاری از رئیسجمهور گله دارند اما بنا نیست هر گلهای صحیح باشد.» (منبع: ایلنا)
*جنجال تیتر جنگ طلبانه روزنامه کیهان
روزنامه کیهان در یک تیتر عجیب و جنگطلبانه و ضد منافع مردم و کشور با اذعان به همکاری ایران در جنگ یمن هدف بعدی موشکهای یمن را معلوم کرد و نوشت: «هدف بعدی، دوبی»
واکنشها به این تیتر خلاف منافع و دیپلماسی بالا گرفت و در نهایت این روزنامه تنها به مدت دو روز از حق انتشار محروم شد. به گفته زهیر مطهری سرپرست اداره کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی روزنامه کیهان دو روز ابتدایی هفته آینده حق انتشارندارد.
علی شریعتمداری نیز در واکنش به این حکم گفت: «کیهان را فقط به این جرم توقیف کرده اند که خبر تهدید انصارالله علیه آل سعود و امارات را پوشش داده است و سئوال ما این است که این اقدام مشترک وزارت ارشاد، شورای عالی امنیت ملی و دادستانی تهران، غیر از ارسال پیام حمایت برای رژیم های جنایتکار آل سعود و امارات چه مفهوم دیگری می تواند داشته باشد ؟»
*نگرانی از شرایط استخدام و تبعیض علیه کارگران
ناصر آقاجری فعال کارگری در ارتباط با اوضاع اقتصادی کشور و تلاش برخی از موسسهها برای دورزدن قانون کار و رواج استثمار گفت: َ«اگر کارگری با خوشحالی این استثمار برده گونه را میپذیرد و حاضر میشود با مبلغ زیر حداقل دستمزد کار کند؛ از روی ناچاری و فقر و بی قانونی در کشوری است که طبق قوانین و زیربناهایش قرار بوده حامی محرومان و مستضعفان باشد.ً»
به گفته این فعال کارگری در این شرایط چنانچه کارگران از روی درماندگی دست به اعتراض بزنند با برچسب اقدام علیه امنیت ملی باید شلاق و زندان را تجربه کنند.
این فعال کارگری با بیان این که آنچه برخی موسسات خیریه و نمایندگان آنها انجام میدهند و تبلیغ میکنند و ادعا میکنند حداقل مزد مانع اشتغال در کارگاههای کوچک است، گفت: «این حرفها تبلیغ مناسبات بردهداری است» (منبع: ایلنا)
*از بین رفتن ۸۰ درصد جانوران کشور در چهل سال گذشته
مهرداد فتحی بیرانوند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: «طی چهار دهه گذشته ۸۰ درصد جانوران کشور از بین رفتهاند.»
وی با اشاره به مخاطرات زیست محیطی در همه کشورهای جهان گفت: «گرمایش زمین، خشک شدن منابع آبهای زیرزمینی، کاهش بارندگی، طوفانهای دریایی، آتشسوزیها و ریزگردها مسایل مهم و حیاتیست که بشر نمیتواند به راحتی آنها را مدیریت کند.»
فتحی بیرانوند مناطق تحت مدیریت اداره کل محیط زیست استان را ۴۵۰ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: «سالیانه دهها هکتار عرصه طبیعی طعمه آتش میشوند و تغییر کاربری اراضی جنگلی و خشکی تالابها از بیمهریهایی است که نسبت به طبیعت صورت میگیرد.» (منبع: ایسنا)
*ادعای استاندار تهران درباره عدم برخورد با اعتراضات مردمی
محمدحسین مقیمی استاندار تهران در پاسخ به سوالی درباره تجمعات اعتراضی کارگران و دیگر اقشار معترض ادعا کرد: «هیچ برخوردی با تجمعات انتخاباتی، سیاسی و اعتراضی در ۴ سال اخیر صورت نگرفت.»
به گفته وی طرح دیوارکشی اطراف مجلس به دلیل رعایت مسایل امنیتیست و هیچ ربطی به اجتماعات مردمی مقابل مجلس ندارد. وی در توضیح علت اعمال محدودیتها در برگزاری برخی تجمعات مقابل مجلس اعلام کرد: «اعمال این محدودیتها عمدتاً بهخاطر شرایطی است که در دوره فعلی با آن روبرو هستیم. در واقع هر زمان که شرایطی که از خارج از کشور به ما تحمیل شده، تغییر کند طبیعتاً محدودیتهای احتمالی نیز دچار تغییر و تحول خواهد شد.» (منبع: جماران)
*جنگ الکترونیکی عامل مرگ دلفینها در خلیج فارس
مقام مسئول در سازمان شیلات تأیید کرد، مرگ دستهجمعی دلفینها در سواحل خلیج فارس و دریای عمان به دلیل جنگ الکترونیکی بوده است که هیچگاه به طور رسمی اعلام نشد. مرگ دستهجمعی دلفینها در سواحل دریای عمان و خلیجفارس طی سالهای ۸۳، ۸۶ و ۸۹ به وفور دیده شد تا جایی که در این سالها ۵۰۰ قطعه دلفین از بین رفتند.
در همان زمان وقوع حادثه یکی از مسئولان سازمان حفاظت از محیطزیست کشورمان اعلام کرد که نشت آلودگیهالی نفتی در خلیجفارس میتواند عامل مرگ دلفینها باشد. این در حالی است که در ۶ ماه اخیر در کنگرهای که در یکی از کشورهای خلیجفارس برگزار شد، کارشناسان انگلیسی تأیید کردند که مرگ دستهجمعی دلفینهای سواحل خلیجفارس و دریای عمان به دلیل امواج الکترونیکی یا به تعبیری جنگ الکترونیکی بوده است؛ چراکه این موضوع سبب شد دلفینها مسیر خود را گم کرده و به خشکی پناه بیاورند. (منبع: فارس)
*بازداشت بیش از ۳۰ دوتابعیتی توسط سپاه پاسداران
خبرگزاری رویترز در گزارشی به بازداشت شهروندان دوتابعیتی در ایران پرداخته است. در این گزارش و به نقل از دیپلمات ها، وکلای مدافع و بستگان بازداشت شدگان گزارش داد که این رقم دو برابر تعدادی است که تاکنون در رسانه های داخلی و بین المللی گزارش شده بود.
رقم بازداشت شدگان نشانه افزایش فعالیت سپاه در این زمینه از سال ۲۰۱۵ بدین طرف است، یعنی زمانی که با امضای برجام انتظار می رفت حکومت ایران گام هائی در مسیر تنش زدائی با جهان غرب بردارد. تا پیش ازآن تاریخ هرگز شمار بازداشت شدگان دو تابعیتی به ۱۰ نفر هم نمی رسید.
دولت ایران با آنکه میثاق ملل متحد در مورد حقوق دو تابعیتی ها را پذیرفته است اما پیوسته به بازداشت ایرانیان دو تابعیتی ادامه داده و حقوق دو تابعیتیها را انکار می کند.
*واکنش کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری به سرکوب فعالان کارگری در ایران
کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری (ITUC) خواستار پایان دادن به سرکوب فعالان کارگری در ایران شد. این بیانیه بصورت مستقیم به وضعیت ابراهیم مددی، داوود رضوی، علیرضا ثقفی و محمود صالحی اشاره دارد. شارن بارو، دبیرکل کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری در نامهای خطاب به علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی نوشته است: ««به نام ITUC که ۱۸۱ میلیون کارگر در ۱۶۳ کشور و ۳۴۰ اتحادیه کارگری جهان را نمایندگی میکند، تعقیب و آزار فعالان تشکلهای مستقل کارگری در ایران را محکوم میکنم.»
وی خطاب به رهبر ایران گفته است اخیرا کمیته آزادیهای سندیکایی سازمان جهانی کار خواستار برسمیت شناختن تشکلهای مستقل کارگری و پایان دادن به ازار فعالان کارگری شده بود.
*درخواست سازمان عفوبینالملل برای لغو احکام ابراهیم مددی و داوود رضوی
سازمان عفو بینالملل طی بیانیه ای خواستار لغو احکام ابراهیم مددی و داوود رضوی شد. ابراهیم مددی، یکی از اعضای هیئت مدیره این تشکل صنفی، روز ۱۲ آذر به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر احضار شده است. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نیز گزارش کرده است که دادگاه تجدید نظر داود رضوی روز شنبه درشعبه ۳۶ دادگاه انقلاب بدون حضور قاضی و مدعی العموم برگزار شد. داوود رضوی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» به ۵ سال حبس محکوم شده است.
در حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران علیه داوود رضوی، اساس اتهام او «برگزاری تجمعات به بهانههای مختلف از جمله روز جهانی کارگر و حداقل دستمزد کارگران» و تهیه و انتشار عکس از این تجمعات که دادگاه آن را «خوراک تبلیغاتی ضد انقلاب» نامیده، عنوان شده است.
دادگاه همچنین به دعوتنامهای که داوود رضوی برای شرکت در یک اجلاس وابسته به سازمان جهانی کار دریافت کرده اشاره نموده و آن را به عنوان «سندی» دال بر ارتباط او با «عناصر جریان کارگری اپوزوسیون خارج از کشور» محسوب کرده است.
*مرگ هرساله بیش از هشت هزار ایرانی براثر بیماریهای شغلی
آمارهای ثبت شده از بیماریهای شغلی و حوادث ناشی از اشتغال در ایران، بسیار قابل تامل است. براساس پیشبینیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سالانه حدود ۱۴۰۰ نفر در کشور بر اثر حوادث فیزیکی ناشی از کار، از دنیا میروند که حدود نیمی از این حوادث در بخش صنعت ساختمان اتفاق میافتد. اغلب حوادث کار نیز در کارگاههای زیر ۲۵ نفر ثبت شده است، زیرا در این کارگاههای کوچک، دایره نظارت بازرسان محیط کار، چندان دقیق نیست و موارد ایمنی در خیلی از این کارگاه ها، در رتبه آخر قرار دارد. همچنین حدود شش برابر آمار فوتیهای حوادث شغلی نیز بر اثر ابتلا به بیماریهای شغلی فوت میشوند. یعنی سالانه حدود ۸۰۰۰ ایرانی فقط بر اثر ابتلای مستقیم به بیماریهای شغلی از دنیا میروند. همه این آمارها، جدای از هزاران نیروی کاری است که به بیماریهای شغلی مبتلا شدهاند. آنها با وجود بیماری، همچنان مشغول به کار هستند و با بیماری شان دست و پنجه نرم میکنند.
به گفته رضا عزتیان، رئیس اداره خدمات بهداشتی و مشاغل خاص وزارت بهداشت بیماریهای اسکلتی و عضلانی، شایع ترین بیماریهای شغلی است که در بیشتر محیطهای کاری دیده میشود. هوای آلوده در محیط کار، رعایت نشدن بهداشت محیط کار و حوادث شغلی، به ترتیب از دیگر عوامل شایع بروز بیماریهای شغلی است. (منبع: جامجم)
*وضعیت تلخ کودکان زبالهگرد افغان در کرج
روزنامه ایران در گزارشی به وضعیت سخت و شرایط غیرانسانی کودکان اهل کشور افغانستان پرداخته است که به دلیل زبالهگردی در شهر کرج از وضعیت جسمانی و شرایط سخت زندگی در رنج به سر میبرند. در بخشی از این گزارش آمده است: «۷۰ مرد که ۳۰ نفرشان زیر ۱۸ سال سن دارند، همین جا زبالههایی را که جمع کردهاند به پیمانکار تحویل میدهند و مزد میگیرند. گفتهاند ساعت ۸ صبح اینجا باشیم تا بچهها را که با گاری دستیهایشان از کاسبی اول صبح برمیگردند، ببینیم. اینجا فقط محل کارشان نیست که محل زندگیشان هم هست. در میان زبالهها برای خودشان آلونکهایی ساختهاند و زندگی میکنند.»
*علمالهدی: «این تلقین شیطان است که میگویند مردم از انقلاب خسته شدهاند»
آیتالله علم الهدی در خطبههای نمازجمعه مشهد گفت: «برخی این حرکت را نمیبینند و عنوان میکنند مردم از انقلاب خسته شدهاند؛ وقتی این جمعیت دو میلیونی از ایران به سمت راهپیمایی اربعین حرکت میکنند، میتوان گفت مردم از انقلاب خسته شدهاند و یا انگیزه انقلابی خود را از دست دادهاند؟ اینها تلقینهای جریانهای شیطانی است که به دنبال تضعیف روحیه این جریان است.»
وی همچنین در اظهارنظری دیگر درخصوص فعالیت خویش در کمیتههای انقلاب اسلامی ابتدای انقلاب و وجود کمیتههای چهاردهگانه در آن دوران گفت: ««تهران چهارده کمیته داشت و اصطلاحا به آن چهارده معصوم میگفتند، چون اینها هر کاری میکردند کسی مواخذهشان نمیکرد.» (منبع: انتخاب)
*استان تهران جزو محرومترین استانهای کشور
رئیس مجمع نمایندگان استان تهران گفت: «استان تهران در بخشهای مختلف از جمله سرانه فضاهای ورزشی، آموزشی و بهداشتی و درمانی یکی از محرومترین استانهای کشور است.» محمدرضا عارف نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: «بر خلاف نام تصور، استان تهران در خیلی از شاخصها در ردیف استانهای غیربرخودار قرار دارد.»
به گفته وی در بخش آسیبهای اجتماعی، بافتهای فرسوده، حاشیه نشینی و همچنین موضوع آب و آلودگی هوا، پایتخت کشور با چالشهای جدی روبه روست و در حال حاضر برای کاهش این مشکلات ۳۵ نماینده استان تهران در مجلس شورای اسلامی به وحدت و هماهنگی خوبی رسیدهاند. (منبع: ایرنا)
*ادعای تازه حسن عباسی درباره هک شدن تلفن جواد ظریف و همسرش توسط آمریکاییها
حسن عباسی رئیس اندیشکده یقین ادعا کرد: «اخیراً یک تیم نفوذی از کشورمان به بخش ایران سازمان امنیت ملی امریکا نفوذ کرده بودند. بر اساس اطلاعات به دست آمده این سازمان تلفن تمام اعضای مذاکره کننده هسته ای و اعضای خانواده آنها را هک کرده بودند و حتی می دانستند که سر سفره شام چه میخورند و حتی حرف های خانواده آنها را هم شنود کرده بودند»
وی همچنین مدعی شد که ما تلفنهای اشتون یا مونیز را هک نکرده بودیم اما آنها تلفن همسر صالحی و ظریف را هم هک کرده بودند با این وجود آیا آمریکایی ها برای مذاکره قابل اعتماد هستند؟ البته برای استاد غرب گرای بیسواد ما همین بس که نمیدانند آمریکا چیزی به نام وزارت امور خارجه و وزارت خانه ندارند.» (منبع: خبرگزاری دانشجو)
*وضعیت وخیم مدارس استان خوزستان
خبرگزاری فارس در گزارشی به وضعیت بسیار بد برخی از مدارس استان خوزستان پرداخته است که دانشآموزان این مدارس بدون سرپناه در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.
دربخشی از این گزارش آمده است: «منطقه شاهزاده عبدالله شهر اندیکای شهرستان مسجد سلیمان ۲۰ مدرسه دارد که تنها ۵ مدرسه صاحب بنا هستند و دانشآموزان این مدارس در گرما و سرما سرپناهی جز چادر ندارند. سوز سرما در کوهپایههای زاگرس در مسجد سلیمانی که اولین شهر نفتخیز کشور است به دلیل نبود نفت و گاز بسیار آزاردهنده است و درس خواندن زیر سقف آسمان یا چادر در این شرایط بسیار سخت است.»
همچنین خبرگزاری تسنیم در گزارشی تصویری به وضعیت بسیار بد مدارس در شهرستان بانه از استان کردستان پرداخته است. به نوشته این گزارش با توجه به اقلیم کوهستانی شهر بانه و مشکلات تردد و صعب العبور بودن رودخانهها و کوهها باعت به وجود آمدن مدارس کوخی شده است.
*دستگیری دوازده نفر در روز «کوروش»
هادی پژوهش جهرمی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فارس از دستگیری ۱۲ نفر در مناسبت ۷ آبان بعنوان روز کوروش خبر داد. به گفته وی اولین منشور حقوق بشر متعلق به کوروش بوده و در دوران حاکمیتی او رفتارهایی انجام شده که مورد تائید همه انسانهای فرهیخته و آزاده دنیا است، اما نباید اجازه داد جریان معاند از این حس به نفع خود استفاده کند.
وی همچنین گفت: «وروش نیز مانند سعدی، حافظ و خیام در این کشور و تاریخ دارای جایگاه است بنابر این به دنبال مشخص کردن یک روز به این عنوان و ثبت در تقویم هستیم» (منبع: خبرنگاران جوان\)
*برگزاری چندین تجمع اعتراضی در کشور
دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در اعتراض به عدمنظارت بر کیفیت پایین غذاهای سلف مقابل ساختمان اموردانشجویی این دانشگاه تجمع کردند. انتشار عکسی مبنی بر وجود یک کرم در غذای سلف یکی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد موجی از اعتراضات را از سوی دانشجویان این دانشگاه در فضای مجازی به راه انداخت.
جمعی از کارگران مرز باشماق در شهرستان مریوان در اعتراض به عملکرد شرکت انبارهای عمومی تجمع کردند. از قرار معلوم، این شرکت تعهد داشته در ازای کسر مبلغی از دستمزد کارگران ، به آنها خدماتی ارائه دهد که تا کنون در ارائه این خدمات از قبیل سرویس بهداشتی و جای خواب، تعلل کردهاست. کارگران مرز باشماق، در ازای جابجایی و تخلیه بار مزد میگیرند و تعدادی از آنها میگویند: بخشی از مزد را به این شرکت پرداختهایم؛ اما هیچ خدماتی دریافت نکردهایم.
جمعی از کارگران شاغل در منطقه آزاد اروند در اعتراض به ممنوعیتی که به تازگی برای ورود یکی از نمایندگان حقوقی کارگران به دفتر اشتغال این منطقه آزاد اقتصادی وضع شده است، تجمع کردند.در این اجتماع صنفی شماری از کارگران که در کارگاههای مستقر در محدوده منطقه آزاد اروند، مشغول کارمد حضور دارند و خواستار پیگیری مطالبات خود از سوی نماینده صنفی منتخب خود هستند.
جمعی از بازنشستگان فولاد، با تجمع در مقابل استانداری خوزستان، خواهان پرداخت معوقات خود شدند.مدت هاست که بازنشستگان فولاد و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد ایران، هر ماه برای طلب حقوق و معوقات خود، دست به تجمعات مختلفی می زنند.
*خودسوزی یک جوان خوزستانی
شهیار میرخشتی رئیس مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی خوزستان گفت «روز گذشته، یک پسر جوان اقدام به خودسوزی کرد که مادر و خواهر وی در تلاش برای جلوگیری از سوختگی وی، خود نیز دچار سوختگی شدند.»
به گفته وی مصدومان این حادثه به بیمارستان مسجدسلیمان انتقال یافتند و میزان سوختگی این جوان بسیار بالا گزارش شده است اما وضعیت مادر و خواهر وی بهتر اعلام شده است. از انگیزه اقدام این جوان خوزستانی اطلاع دقیقی در دست نیست.
*مرگ و مصدومیت کارگران به دلیل فقدان ایمنی
یک کارگر نصاب سقف کاذب در شهرستان مهر- استان فارس حین نصب سقف کاذب در بلوار امام خمینی شهرستان مهر بر اثر سقوط از داربست جان باخت. به گفته سرپرست فرماندهی انتظامی شهرستان مهر این کارگر ۳۳ ساله بوده است که به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داده است.
همچنین دو کارگر شاغل در معدن شن و ماسه بالا رود شهرستان اندیمشک به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی حین کار کشته وزخمی شدند. به گفته پیمان جهانگیری فرماندار اندیمشک، علت این حادثه مشخص نیست اما این معدن مربوط به اداره راهداری بوده و عوامل این اداره در حال جمعآوری خاک بودند که این حادثه رخ میدهد.
در حادثه دیگری آتش سوزی در معدن ذغال سنگ خمرود شهرستان زرند یک کشته و ۲ زخمی بر جای گذاشت. فرماندار زرندشامگاه جمعه با تایید این خبر گفت: «متاسفانه در این حادثه یک نفر از مهندسان معدن جان خود را از دست داد و ۲ نفر دیگر نیز زخمی شده اند.» به گفته وی دلیل این حادثه در دست بررسیست.
*نجات ۱۶۸ نوزاد از خطر فروش در نیمه اول سال
احمد خاکی معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی گفت : «۱۶۸ نوزاد در شش ماهه نخست سال که در معرض فروش بودند شناسایی شده و به بهزیستی منتقل شدند. به گفته وی علی رغم موارد یاد شده، هنوز هم مواردی در خصوص خرید و فروش نوزادان مادران معتادمشاهده می شود که اگر چه اندک است، اما گاهی همچنان در میان آسیب دیدگان اجتماعی رخ می دهد.
وی همچنین با اشاره به روند برخورد با فروش نوزادان نیز گفت: «از ابتدای سال جاری و با توجه به حساسیت جرم خرید و فروش نوزادان مادران معتاد،نوزادانی که به دلایلی چون اعتیاد مادر در بیمارستان های کشور در معرض خطر فروش باشند با هماهنگی اورژانس اجتماعی، مدیریت بیمارستان و قوه قضائیه به مراکز شیرخوارگاه بهزیستی منتقل شدند»
*ممنوعیت فعالیت زیر ۱۸ سالهها در مراکز بازیافت
رضا عبدلی سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهردای تهران با اشاره به اینکه زباله گردی به عنوان یک معضل اجتماعی مطرح است، گفت: «طبق دستورالعمل فعالیت افراد زیر ۱۸ سال در مراکز بازیافت ممنوع است.»
وی همچنین گفت: «باتوجه به اینکه موضوع تفکیک زباله از مبدا به صورت منسجم توسط مردم صورت نمی گیرد، زبالهها منبع خوبی برای جمع آوری مواد قابل بازیافت بوده و درآمدزایی خوبی برای زباله گردها دارد، بنابراین زباله گردی به عنوان انگیزه ای برای کسب درآمد محسوب می شود و هزاران نفر در تهران به این کار مشغول هستند.»
به گفته وی حضور زباله گردها در شهر علاوه بر اینکه از لحاظ بصری تصویر مناسبی نیست، از نظر بهداشتی نیز تهدیدی برای سلامت این افراد محسوب می شود.
*جلوگیری از انتشار شناختنامه «علی اشرف درویشیان»
به گفته آرش سنجابی نویسنده شناختنامه علیاشرف درویشیان، این کتاب از سوی اداره کتاب وزارت ارشاد ابتدا با جمله اثر «در حال بررسی است» و بدون گفتن پاسخ «نه» برای ۹-۸ سال بلاتکلیف مانده بود و حتی اصلاحیهای که برای تغییرات به نشر مروارید اعلام شده بود پس گرفته شد تا با بررسیهای دقیقتر اصلاحیهها را مجدد عنوان کنند، نهایتا هم وزارت ارشاد چاپ کتاب را ممنوع اعلام کرده است.
سنجابی همچنین گفت: «وزارت ارشاد هیچ زمان دلیلی را برای ممنوع اعلام کردن یک اثر اعلام نمیکند یا به اصطلاح توضیحی به ناشر نمیدهد. حجم این اثر چیزی نزدیک به ۱۰۰۰ صفحه است و مطمئنا اگر موارد حذفی کم بود، قطعا به ما اعلام میکردند که با اصلاح کار را چاپ کنیم ولی وقتی ممنوع اعلام شده یعنی با کلیت محتوای اثر مشکل دارند»
علیاشرف درویشیان نویسنده معاصر ایرانی اوایل آبان ماه امسال چشم از جهان فروبست.
*مولی عبدالحمید: «رحم کنید به حال مردم سیستان؛ مرزها را باز کنید»
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید با اشاره به مشکلات شدید اقتصادی مردم در سیستان و بلوچستان و اظهار تاسف از بسته بودن مرزها، گفت: «بستن مرزها در استان سیستانوبلوچستان برای مردم این استان ضایعات بسیار سنگینی را به دنبال داشته است.»
به گفته وی مرزهای موجود جزو نعمتهای الهی و استعدادهای استان سیستانوبلوچستان بهشمار میروند. ما همواره به وجود این مرزها افتخار میکنیم، اما این مرزها باید باز باشند تا مردم استان از طریق آنها به تجارت و کسبوکار مشغول بشوند.
امامجمعه اهلسنت زاهدان به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم اشاره کرد و گفت: «مردم سیستانوبلوچستان از یک طرف با خشکی و قحطی مواجه هستند و از یک طرف تجارت و کسب و کار هم در استان وجود ندارد. مردم با بیکاری و تنگدستی شدید مواجه هستند، باید به حال این مردم رحم بشود.» (منبع: انصافنیوز)
*روایت تابش از خواست نظام درباره حصر
محمدرضا تابش، نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص تحولات جدید در ماجرای حصر گفت: «اینکه میگویند خواست آقای کروبی این بوده که افرادی غیر از خانواده به دیدارش بروند، نمی تواند درست باشد. به احتمال زیاد این خواست نظام بوده که افرادی با ایشان دیدار کنند. مجموعه نظام راغب به حل و فصل مسأله حصر است. ملاقات های آقای موسوی و کروبی انجام شده است. اما گشایش هایی برای ملاقات های خانواده محصورین اتفاق افتاده است.»
وی همچنین با اشاره به صحبتهای علی شمخانی گفت: «متعجبم که آقای شمخانی چطور گفتند حصری وجود ندارد، شاید در واژگان ایشان معنای حصر با آنچه که ما می دانیم متفاوت است.»
وی همچنین تاکید کرد که حکم محدودیت خاتمی از طرف دادستان ویژه روحانیت تهران امضا شده است و خاتمی هرگز به دادگاه احضار نشده است و حکم به درخواست بعضی دستگاهها صادر شده است. (منبع: جماران)
*نظر احمد توکلی درباره انتقاد از «علی خامنهای»
احمد توکلی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به امکان نقد رهبری جمهوری اسلامی گفت: «حرف من همین است که با ادبیات مناسب با شان و جایگاه رهبری می شود از ایشان انتقاد کرد. ما به هیبت رهبری احتیاج داریم. همه به هیبت او احتیاج داریم. اگر هیبت نداشته باشد، دشمن ما را از بین می برد. در داخل هم به مشکل برمی خورد.
توکلی همچنین ادعا کرد: «ما اصولگرایان ولی فقیه را قابل نقد میدانیم ولی همین نکته که گفتم مهم است که هدف نقد ما زدن اوست یا تصحیح اوست؟ اگر تصحیح باشد یک ادبیات به کار میگیریم. اگر زدن باشد، ادبیات دیگر به کار میگیریم.» (منبع: انصافنیوز)
*حمایت علی مطهری از ورود زنان به ورزشگاهها
علی مطهری در مورد پیگیری حضور زنان در ورزشگاهها از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه سیاستگذاری دارد نه قانونگذاری؛ قانونگذاری در انحصار مجلس است و موضوع ورود زنان به ورزشگاهها به ویژه در مورد فوتبال نیز در حوزه اختیارات دولت است و اگر نیاز به قانون باشد، دولت یا مجلس باید از طریق لایحه یا طرح اقدام کنند.» نماینده مردم تهران،همچنین گفت: «قاعدتا از نظر شرعی نیز این امر نباید مشکلی داشته باشد زیرا در مسابقات فوتبال بدن بازیکنان پوشیده است و از نظر فقهی اشکالی بر آن وارد نیست و مانند مسابقات کشتی نیست که بگوییم اشکال شرعی دارد.» (منبع: ایسنا)
*کنایه پزشکیان به شورای نگهبان و دولت قبل
مسعود پزشکیان، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی گفت: «در زمان احمدینژاد پول زیادی داشتیم و اگر ده میلیارد دلار میدادیم، میتوانستیم تمام شهرها را با قطار به هم وصل کنیم؛ ولی حالا تلاش میکنیم که سرمایهدار خارجی بیاوریم. معلوم نیست آن پولها چگونه خرج شده است.»
این نماینده مجلس همچنین با اشاره به ماجرای سپنتا نیکنام خطاب به شورای نگهبان گفت: «ما اجازه نمیدهیم یک نماینده از شهر خودش دفاع کند؛ نمیگذاریم یک زرتشتی وارد شورای شهر خود بشود؛ تابهحال شده شورای نگهبان یک قانون را به خاطر عدالت رد کند؟ عدل ما شده آستین کوتاه جوانان و موی بیرون از روسری بانوان.» (منبع: شرق)
*سلیمی نمین: «احمدینژاد دچار نوعی کجفهمی جدی است»
عباس سلیمی نمین، فعال اصولگرا در گفتگویی با روزنامه اعتماد درباره سابقه سیاسی محمود احمدینژاد در پیش از انقلاب گفت: «محمود احمدینژاد به عنوان عضو انجمن اسلامی دانشگاه علم و صنعت، همان موقع پیشنهاد تسخیر سفارت شوروی را میدهد اما این صدا و درخواست شنیده نمیشود و مورد توجه قرارنمیگیرد.چرا؟ برای اینکه احمدینژاد در دشمنشناسی دچار نوعی کمفهمی جدی است. ازقضا احمدینژاد دچار کج فهمی جدی دراین قضیه است. او در دشمنشناسی همان مشکلی را دارد که انجمن حجتیه داشتند.»
به گفته وی درآن زمان گروههایی مانند احمدینژاد دشمن اصلی را شوروی میدانستند وآیتالله خمینی از ماهها قبل از ماجرای سیزده آبان درباره امریکا موضعگیری میکردند. دانشجویان خط امام این سخنرانیها را میشنیدند به همین دلیل خودشان را خط امام میدانستند؛ احمدینژاد خودش را خط امام نمیدانست چون از امام خط نگرفته است. چرا که اگر خط امامی بود باید به سفارت امریکا میرفت. اینکه در آن زمان احمدینژاد دشمن اصلی ایران را شوروی میداند نگاهی بسیار سطحی است.
*علی مطهری: «گشایشی در وضعیت محصورین ایجاد شده»
علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به گشایشهای جدید برای محصورین ابراز امیدواری کرد که حصر خانگی به تدریج از بین برود. علی مطهری گفت: «به نظر میرسد شرایط جدیدی برای آقایان میرحسین موسوی، مهدی کروبی و خانم رهنورد به وجود آمده و ملاقاتهای اخیر با آنها نشان میدهد گشایشی در وضعیت آنها حاصل شده و بنا دارند قدری فضا را باز و شرایط جدیدی ایجاد کنند.»
وی با بیان اینکه امیدوارم این وضعیت ادامه یابد و به تدریج حصر خانگی از بین برود، گفت: «البته ما از مسئولینی که این تصمیم را گرفتهاند تشکر میکنیم چرا که در شرایط موجود کشور این کار میتواند به وحدت ملی کمک کند. من فکر میکنم خیلی به نفع کشور است که این کار انجام شود. با توجه به برنامهای که آمریکا برای ما دارد و میخواهد با فشارهای اقتصادی و سیاسی ما را به زانو در بیاورد هر قدر در داخل متحدتر و مستحکمتر باشیم به نفع کشور است.» (منبع: ایسنا)
*فائزه هاشمی: «روحانی همراه کامل اصلاحطلبان نیست»
فائزه هاشمی رفسنجانی با اشاره به سیاستها و خطمشی حسن روحانی گفت: «ما باید محدودیتها و فشارها بر روحانی را درک کنیم، من نمیتوانم چرخش شدید روحانی را تایید کنم و از طرفی هم روحانی را همراه کامل اصلاحطلبان نمیبینم. کسانی که با اعتدال مخالفند یا آنهایی که وجود افکار آیتالله هاشمی در جامعه را خطری برای خود و منافعشان میبینند، تلاش برای هاشمیزدایی در همه سطوح دارند.»
بنا به ادعای وی خیلی از اتفاقاتی که پس از فوت آیتالله هاشمی در کشور رخ داد نتیجه خلا وجودی آیتالله هاشمی رفسنجانیست. (منبع: آرمان)
*کنایه امام جمعه قزوین به رئیسجمهور
عبدالکریم عابدینی امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان قزوین با اشاره به اینکه همواره باید برابر آمریکا سلاح به دست گرفت، گفت: « برخیها اشاره می کنند که مذاکره با آمریکا دیوانگی است باید از آنها پرسید این دیوانگی از چه زمانی بوده است؟ مردم، علما و بزرگان سیاسی انقلاب از گذشتگان بسیار دور تا به امروز صهیونیست و آمریکا را دشمن می دانستند.»
وی همچنین با تایید شعار مرگ بر آمریکا ادعا کرد: «ملت ایران سال هاست که با شعار “مرگ بر آمریکا” نشان داده بودند که مذاکره با آمریکا دیوانگی است؛ اما برخی ها امروز خیلی دیر گفتند که مذاکره با آمریکا دیوانگی است. کار آن کسانی که کلام خدا را نادیده بگیرند و با سلایق شخصی و منافع گروهی خودشان تصمیم می گیرند تا با دشمنان خدا دوستی کنند، دیوانگی است و این را قرآن فرموده و بر آن تأکید کرده است.» (منبع: ایسنا)
*علمالهدی: «قرارداد برجام ذلت است»
آیتالله علمالهدی، خطیب جمعه مشهد با اشاره به قرارداد برجام گفت: «حجت امام زمان فرمودند نرمش قهرمانانه اما عوضی عمل کردید. قراردادی بستید که اگر ما خلافش عمل کنیم نقض برجام است، اینها ذلت است، شما رفتید در چاله آب سنگین اراک سیمان ریختید و سانتریفیوژها را از دستگاهها جدا کردید؛ اشتباه کردید، فهم این اشتباه برای این ملت خیلی هزینه داشت.»
نماینده رهبر در خراسان رضوی با تاکیدبراینکه نباید دوباره اشتباهی مانند برجام تکرار شود گفت: «این ملت دو سال این برجام را تجربه کردند؛ اروپاییها همین الان در حال خیانت هستند و پشت آمریکا هستند و دم از قدرت دفاعی ما میزنند و با خائنان دوباره برجام اروپایی درست نکنید و همان راه مقام معظم رهبری به نام اقتصاد مقاومتی را دنبال کنید، دائم جلسه نگذارید و مرد و مردانه جلوی این ضربات مهلک به اقتصاد را بگیرید.» (منبع: تسنیم)
*ایران در مواجهه با خشکسالی دائمی
دکتر رضا مکنون، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیربا تاکید بر اینکه بحران آب ناشی از دو عامل تغییرات اقلیم و عدم نفوذ آب به زمین است،گفت: « ۱۰ تا ۲۰ درصد خشکی دریاچه ارومیه متاثر از تغییرات اقلیم است و مابقی آن ناشی از اتفاقاتی که بر روی زمین رخ داده است که از آن جمله میتوان به الگوهای مدیریتی منابع آب اشاره کرد.»
وی با اشاره به گرم شدن کره زمین،گفت: «درحالی که در بیشتر کشورهای دنیا تلاش میشود که دمای زمین تا سال ۲۰۳۰ بیشتر از ۱.۵ درجه گرمتر نشود، ایران جزء کشورهایی است که دمای آن تا ۲.۵ درجه گرمتر شده است که به این ترتیب ایران به سمت خشکی بیشتر در پیش است.» وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران در خشکسالی دورهای قرار دارد یا دائمی، گفت: «ما دو نوع خشکسالی داریم که یک نوع خشکسالی دورهای است که در بازه زمانی ۳۰ ساله رخ میدهد، ولی خشکسالی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم از نوع دورهای نیست.»
مکنون به وضعیت فرونشستهای پایتخت در سالهای اخیر اشاره کرد و یادآور شد: «فرونشستهایی که اخیرا مورد توجه قرار گرفته، ناشی از برداشتهای بیرویه آبهای زیر زمینی است. این امر موجب خالی شدن زمین و نشست در آن میشود؛ به گونهای که در برخی از مناطق همچون تخت جمشید به دلیل برداشتهای بی رویه از منابع آب زیر زمینی، زمین ترک برداشته است.»
*برخورد دادستانی تهران با پدیده «پرنسسها»
جعفری دولتآبادی دادستان تهران بار دیگر در اظهارات خود نسبت به فعالیتهای غیر قانونی برخی از آرایشگاههای زنانه هشدار داد. در حالی که همین یک ماه پیش خبر رسید که بیش از ۲۰۰ آرایشگاه متخلف زنانه پلمب شدهاند، جعفری دولتآبادی از لزوم برخورد با پدیده پرنسسها سخن گفت.
روزنامه آرمان در گزارشی به روند برخورد با فعالیت آرایشگاههای زنانه پرداخته است و در بخشی از این گزارش آمده است: «دادستان تهران در خصوص گزارش ارائه شده از سوی یکی از اعضای جلسه مبنی بر اخذ مبالغ کلان بابت آرایش عروس و پدیده پرنسسها که افرادی را آرایش و به عنوان ساقدوش ضمیمه عروس میکنند، این اقدامات را ترویج فرهنگ اشرافیگری دانست»
به گفته معاون دادستانی تهران در مواردی گستردگی تخلفات رخ داده آنقدر زیاد است که دیگر نمیتوان به برخورد صنفی اکتفا کرد و میبایست برخوردهای دیگری هم صورت گیرد.
*انتقادها به پیشنویس لایحه «نظام رسانهای»
روزنامه اعتماد در گزارشی به بررسی انتقادها از پیشنویس لایحه «نظام رسانهای» پرداخته است که از چندین سال پیش محل مناقشه اهالی روزنامه و رسانه در ایران بوده است. طرحی که درصدد است با تصویب در مجلس برای فضای رسانهایی کشور یک نظام تعریف کند و مانند «نظام پزشکی». مخالفین این طرح را مغشوش و باعث دخالت بیشتر دولت در امر رسانه میشود.
دربخشی از این گزارش و به نقل از کامبیز نوروزی حقوقدان آمده است: «حرفه روزنامهنگاری با حرفهای مانند پزشکی و مهندسی وکالت فرق دارد. ضمن اینکه همین الان بسیاری از پزشکان و مهندسان و وکلا از دخالتهای نهاد دولت در تشکیلاتشان ناراضیاند.»
*هشدار درباره عوارض خطرناک «ریزگردها»
خبرگزاری ایسنا در گزارشی به خطرات تشدید پدیده «ریزگردها» پرداخته است. در بخشی ازاین گزارش آمده: «بر اساس اعلام محققان کشور در حال حاضر ۱۳۰هزار کیلومتر مربع اراضی با پتانسیل منشا گرد و غبار شناسایی شده است؛ ضمن آنکه تالابهای خشک شده و اراضی کشاورزی که به دلیل کم آبی با سوء مدیریت رها شدهاند، اکنون به کانونهای گرد و غبار در کشور تبدیل شدهاند.»
همچنین به گفته معاون مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی، مقابله با ریزگردها را نیازمند روشهای نوین است و چشمانداز کنونی، اُفق مرطوبی را برای کشور رقم نمیزند و شواهد نشان میدهد که ایران به سمت خشکتر شدن در حال حرکت است.»
*تولد نزدیک به پانصد نوزاد معتاد در شش ماه
روزنامه آرمان در گزارشی و به نقل از آمار مسوولین اورژانس اجتماعی کشور خبر از تولد ۴۸۲ نوزاد معتاد در شش ماه اخیر داد. به گفته حسین اسدبیگی رئیس اورژانس اجتماعی کشور در سال گذشته ۱۱۸۹ کودک مسمومیت با مواد مخدر داشته و در ششماهه امسال نیز ۴۸۲ کودک معتاد به دنیا آمدهاند. وی همچنین با اشاره به اینکه مسمومیت کودکان با مواد مخدر یکی از مصداقهای کودک آزاری است، گفت: «بسیاری از این کودکان از بدو تولد و از طریق مادران معتاد خود گرفتار آن میشوند.»
بر اساس آمار سال گذشته از سطح بیمارستانها و درمانگاهها،۸۶۹ کودک مسمومیت با مواد مخدر داشته اند و در ششماهه ابتدایی امسال نیز ۵۷۰ کودک تازه متولد شده در بیمارستان با مواد مخدر مسموم شدهاند.
*گزارشی از پاتوقهای مصرف مواد مخدر در تهران
روزنامه اعتماد در گزارشی به پاتوقهای مصرف مواد مخدر در سطح شهر تهران پرداخته است. مکانهایی که عمدتا در محلههای دورافتاده از چشم مسوولین تبدیل به محل مصرف مواد مخدر و همچنین زندگی آنها شده است. در بخشی ازاین گزارش و درخصوص یکی از این پاتوقها آمده است: «۵٠ یا ٢٣٧؟ تعداد پاتوقهای مصرف مواد مخدر تهران چقدر است؟ پاتوقخوابها نمیدانند. پلیس مبارزه با مواد مخدر هم نمیداند. صاحبان پاتوقها هم نمیدانند. آنقدر با هر طرح ضربتی مقابله با معتادان «متجاهر»، این دایرههای سیال، جابهجا و جمع و معدوم و دوباره از نو، متولد و سبز شدهاند که حتی فعالان ارایه خدمات سیار کاهش آسیب اعتیاد هم شمارش از دستشان بیرون رفته است»
*وضعیت بد آبرسانی در استان ایلام
روزنامه ایران در گزارشی به تشریح وضعیت بد و سخت آبرسانی به بسیاری از مناطق استان ایلام پرداخته است. مناطقی که در شرایط بسیار به نزدیک به خشکسالی مطلق زندگی میکنند.
دربخشی از این گزارش آمده است: «روستاهای بخش چوار آب ندارند. چشمه هایشان خشک شده و از ۲۰ سال پیش که آسمان با آنها کم لطفتر شده، کجدار و مریز زندگی میگذرانند. میگویند بیشتر روستاهای این بخش هیچ منابع آبی ندارند؛ نه چشمهای نه سدی و نه رودخانهای! حتی چاهی هم نیست که اندکی با خیال راحت گذران زندگی کنند.»
*تاثیرات مخرب ریزگردهای ناشی از خشکسالی دریاچه ارومیه
خلیل ساعی مدیرمنطقه ای ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به مخاطرات خشک شدن دریاچه ارومیه،گفت: «ریزگردهای حاصل از خشک شدن دریاچه ارومیه تا شعاع ۵۰۰ کیلومتری دریاچه را تحت تاثیرقرار خواهد داد.»
به گفته وی دریاچه ارومیه مملو از نمک است و حدود ۱۳ هزار میلیارد تن نمک در دریاچه وجود دارد. وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین تلاشهای دولت احیای این دریاچه است گفت: «این امر یکی از موضوعاتی است که شخص رئیس جمهوری بارها به آن پرداخته اند و تاکید کرده اند که ریزگردها جمعیتی ۱۴ میلیون نفری را تحت تاثیر قرار می دهد.» (منبع: ایرنا)