میرحسین موسوی: دولت نقشی در اعدام های سال ۶۷ نداشته است…. آیا راز اعدام گسترده زندانیان سیاسی گشوده خواهد شد؟
بلاگ/یادداشت: آیا راز اعدام های گسترده زندانیان سیاسی در سال ۶۷ گشوده خواهد شد؟ آیا هزاران خانواده که عزیزان خود را درظرف کمتر از چندین ماه از دست دادند آمران و مجریان چنین فجایعی را پاسخگوی عدالت خواهند دید؟ و آیا تابوی سخن گفتن از ناگفته های یکی از فجیع ترین مواردنقض گسترده حقوق بشر شکسته خواهد شد؟ اظهارات روز گذشته موسوی نخست وزیر سالهای جنگ ایران در مورد اعدام های گسترده زندانیان درسال ۶۷ بار دیگر توجهات را به یکی از تاریک زوایای تاریخ جمهوری اسلامی جلب کرده است و البته سوالات بسیار دیگری را با خود به همراه آورده است.
میرحسین موسوی درآستانه روز خبرنگار درجمع تعدادی از مدیرمسوولان روزنامه ها وخبرنگاران و خانواده های روزنامه نگاران دستگیر شده با اشاره به سوالات بسیاری که درباره سال ۶۷ وجود دارد گفت: « مسئله سال ۶۷ را باید در منظر تاریخی خود باید بررسی کرد و بعد هم دید آیا دولت در این زمینه اطلاعی داشته است؟ نقشی داشته است؟ آیا اصلا امکانی برای دخالت داشته است؟ آیا در احکام و اسناد، نامی از دولت وجود داشته است؟ دولت که نقشی در این مسئله نداشته است. خیلی از کسان دیگر هم اطلاع نداشته اند. اما برای مطرح کردن این مسائل با ذکر جزئیات، من هم محذوراتی دارم.»
آقای موسوی همچنین گفته است که سکوت وی به معنی موافقت وهمراهی با جریانات یاد شده نیست: « قدرت جنبش سبز در اخلاقی بودن آن است؛ در این که سفید را سفید گفته و سیاه را سیاه گفته است. ما چیزی که بد بوده را قبول نمی کنیم اما اگر کسی در جایی سکوت می کند، معنای آن موافقت و همراهی با آن نیست و باید این حق را برای افراد قائل باشیم.» آقای موسوی البته دلایل خود را برای سکوت مطرح نکرده و در خصوص حق خانواده های هزاران تن درخصوص دانستن زوایای تاریک این ماجرا سخنی نگفته است.
طی روزهای گذشته نامه ای منسوب به آقای موسوی توسط وب سایت انقلاب اسلامی که دکترابوالحسن بنی صدر اولین رییس جمهور ایران اداره می شود منتشر شده بود که در آن نخست وزیر ایران دلایل استعفای خود را برای رییس جمهوری وقت سیدعلی خامنه ای تشریح کرده بود. در بخشی از این نامه علت استعفا بی خبری دولت از بخشی فعالیت های برون مرزی برشمرده شده بود که به صراحت از انجام برخی اقدامات ضدحقوق بشری و حتی تروریستی خبرداده است.
در بخشی از این نامه همچنین آقای موسوی از بی خبری خود نسبت به آنچه در کشور رخ می دهد گلایه کرده بود و دلیل استعفای خود را ناتوانی در انجام مسوولیت ذکر کرده بود.دربخشی از این نامه آمده است: « عملیات برون مرزی که بدون اطلاع و دستور دولت صورت میگیرد. شما بهتر میدانید که تاکنون فاجعه آفرینی و اثر نامطلوب آنها برای کشور چقدر بوده است. بعد از آنکه هواپیمایی ربوده میشود، از آن باخبر میشویم. وقتی مسلسلی در یکی از خیابانهای لبنان گشوده میشود و صدای آن در همه جا میپیچد، متوجه قضیه میشویم. پس از کشف مواد منفجره از حجاج ما در جده، اینجانب از این امر آگاه میشوم. متاسفانه و علیرغم همه ضرر و زیانی که این حرکت متوجه کشور کرده است، هنوز نظیر این عملیات میتواند هر لحظه و هر ساعت بنام دولت صورت گیرد.»
لینک های مرتبط:
– متن کامل سخنان میرحسین موسوی درمیان خبرنگاران (سایت کلمه)
– متن نامه استعفا منسوب به میرحسین موسوی (گویانیوز)