دستگیری بیش از ۲۳۰ نفر در دو مهمانی شب یلدا در تهران
ماموران پلیس تهران شامگاه ۳۰ آذر ماه با اخذ مجوز از مقام قضایی به دو مهمانی در دو نقطه مختلف تهران در منطقه فرمانیه و لواسان حمله کرده و بیش از ۲۳۰ جوان را که در مهمانی شب یلدا شرکت کرده بودند، دستگیر کرد. رییس پلیس امنیت اخلاقی تهران این خبر را در گفتوگو با رسانههای داخلی مطرح کرده اما از وضعیت بازداشتشدگان پس از بازداشت و محل نگهداریشان تاکنون هیچ توضیحی نداده است.
سرهنگ ذوالفقار برفر، رییس پلیس امنیت اخلاقی تهران بزرگ روز اول دی ماه گفت پلیس «در دو عملیات جداگانه» ۲۳۰ نفر را در «دو پارتی شبانه» دستگیر کرد. این رییس پلیس گفت: «یکی از مهمانیها در باغی در لواسان بود که تعداد ۱۴۰ نفر در آن دستگیر شدند. » به گفته او در منزلی در فرمانیه نیز ۹۰ شهروند دستگیر شدند.
شرکتکنندگان در این دو مهمانی با انتشار عکسها و فیلمهای از خود در اینستاگرام باعث هدایت پلیس به محل برگزاری شدند. سرهنگ ذوالفقار برفر با تایید باخبر شدن پلیس از مهمانیها از طریق اینستاگرام، گفت وقتی ماموران پلیس وارد شدند «این افراد به صورت مختلط در حال پایکوبی و مصرف مشروبات الکلی بودند.»
رییس پلیس امنیت اخلاقی تهران همچنین گفت: «خوانندههای این دو پارتی دستگیر شدند و به همراه ابزار خود به پلیس امنیت اخلاقی منتقل شدند.» او مقادیری مشروبات الکلی و مواد روان گردان در مهمانیها را نیز از کشفیات خود و تیمش ذکر کرد.
او به خانوادهها توصیه کرد: «مراقب فرزندان خود باشند و عواقب شرعی و قانونی حضور در این مکانها را به آنها گوشزد کنند چرا که زمینهساز انحرافات بسیار و ارتکاب جرایم مختف میشود.»
حمله فلهای نیروی پلیس به مهمانیهای که به «پارتی شبانه» یا «پارتی مختلط» نام برده میشوند سابقه طولانی دارد با این حال حمله پلیس به دو مهمانی در شب یلدا که یکی از مهمترین جشنهای ایرانیست و بازداشت جمعی «بیش از ۲۳۰ نفر» کمسابقه است.
در حالی حمله نیروهای پلیس به جشنهای مردم به دلیل پایکوبی مختلط و مصرف مشروب صورت میگیرد که حسن روحانی، رییس جمهور ایران روز اول اردبیهشت ماه ۱۳۹۵ گفت: «حق نداریم در زندگی خصوصی و عمومی مردم دخالت کنیم.» او همچنین گفته بود:«آزادی مردم با آیین نام و سلیقه افراد وبرخی دستگاهها نمی توانند محدود شود و آزادی مردم به غیر از قانون با هیچ چیز دیگری محدود نمیشود و حتی دولت و قوه قضاییه هم نمیتوانند مردم را محدود کنند و فقط قانون میتواند چارچوبهایی در این زمینه داشته باشد.»
رییس جمهور ایران همچنین روز هشتم تیرماه ۹۵ در سخنرانی خود گفت: «مردم باید احساس کنند که به حقوق عمومی و آزادی انها احترام گذاشته میشود و یکی از وظایف قوه قضاییه که در قانون اساسی بر آن تصریح شده است، احیای حقوق عامه مردم و گسترش عدل و آزادی است.»
اینگونه رفتارهای افراطی، تلاش تندروهای مخالف دولت متمرکز برای نشان دادن قدرت خود در کنترل زندگی شخصی و روشهای زندگی مردم است. این تلاش را در حوزههای مختلف فرهنگ، سینما، کتاب، تئاتر، برجام، فیشهای حقوقی و همچنین برخورد با روزنامه نگاران میتوان دید. با این حال در این برخوردها و بازداشتها حسن روحانی به عنوان رییس جمهور و علیرغم شعارهای انتخاباتیاش اقدامات، دخالتها و حمایتهای لازم را در مواردی انجام نداده و نمیدهد.
در راستای تهدیدها، عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران روز هفتم دی ۱۳۹۵ با برای چندمین بار به مردم، هنرمندان و ورزشکاران هشدار داد که در مهمانیهای شبانه مختلط شرکت نکنند. او در طی سال ۱۳۹۵ حداقل سه بار در تاریخ های ۱۶ دی ماه ۱۳۹۴، ۲۱ اربیهشت ۱۳۹۵، ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۵ مکررا به هنرمندان و ورزشکاران برای شرکت نکردن در میهمانی های مختلط، مصرف مشروب الکلی و انتشار عکس با زنان هشدار داد.
عباس جعفری دولت آبادی همچنین در هفتم دی ۱۳۹۵گفته بود طبق آمار ده ماهه اول سال (۱۳۹۵) : ۱۱۳ باند فساد و فحشا و ۶۵ پارتی مختلط، ۲۰۰/۱۸۶ لیتر مشروب الکلی ساخته داخل، ۲۹۸۰۰ بطری مشروب، ۹۲۶ عدد تجهیزات ماهواره و ۲ میلیون و ۳۷۰ هزار محصولات ضد فرهنگی فقط در شهر تهران شناسایی، کشف و جمعآوری شده است.