وکیل بدرالسادات مفیدی پس از صدورشش سال زندان: حتی یک دلیل قانونی برای محکوم کردن موکلم وجود نداشت
کمپین/مصاحبه: محمدشریف وکیل بدرالسادات مفیدی روزنامه نگار ودبیرانجمن صنفی روزنامه نگاران در پی صدور شش سال حکم قطعی زندان وپنج سال محرومیت از فعالیت های مطبوعاتی توسط دادگاه انقلاب به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت این حکم به شدت غیرمنتظره بود چرا که درانتظار تبرئه موکلش بود. آقای شریف به کمپین گفت که جلسه دادگاه «بی شباهت به جلسه بازجویی» نبود و افزود: «وقتی حکم صادره را مطالعه کردم برایم به شدت غیرمنتظره بود و من حتی نمی دانستم با چه رویی باید به خانم مفیدی این خبر را بدهم.»
بدرالسادات مفیدی، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران از شوی شعبه ۲۶دادگاه انقلاب اسلامی به شش سال حبس قطعی و پنج سال محرومیت از فعالیت مطبوعاتی محکوم شد. وکیل وی درحال تهیه لایحه دفاعیه برای ارسال به دادگاه تجدیدنظر است. شریف به کمپین بین المللی حقوق بشر درایران گفت: «اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم و تبلیغ علیه نظام به عنوان اتهامات خانم مفیدی مطرح شده بودند که با توجه به ماهیت پرونده، اتهام اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم فاقد حداقل مبنای قانونی است. چرا که ایشان دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران بود که از کمیسیون موضوع ماده ۱۰ قانون احزاب مجوز فعالیت داشته است. بنابراین، جلساتی که این قبیل تشکلها برگزار می کنند و یا تصمیماتی که در این تشکلها گرفته می شود، قانونی هستند و نمی توانند مصداق اجتماع مخفیانه و اتخاذ تصمیم مخفیانه یا همان تبانی تلقی شوند. از این حیث چون مصداق دیگری در پرونده برای اتهام اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم وجود نداشت و با توجه به جلسه مفصلی که دادگاه بدوی انجام داد که به جای محاکمه بی شباهت به جلسه بازجویی نبود، من متوقع بودم که خانم مفیدی از این اتهام براءت حاصل کنند. »
وی ادامه داد: «موکلین من می دانند که من نظر نشدنی به آنها نمی دهم. همسر خانم مفیدی (آقای مسعود آقایی) همزمان با ایشان در روز عاشورا بازداشت شدند و اتهامات مشابهی داشتند. اتهامات ایشان در همین شعبه (شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی) بررسی شد. ایشان از اتهام اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم تبرئه شدند و برای اتهام تبلیغ علیه نظام به شش ماه حبس محکوم شدند. من با توجه به این پیشینه و اینکه انجمن صنفی روزنامه نگاران یک تشکل ثبت شده است، به خانم مفیدی در خصوص رای صادره دادگاه ابراز امیدواری کرده بودم. حال که این اتفاق هم پیش آمده من احساس می کنم که هیچ نقشی به عنوان وکیل در روند بررسی این پرونده نداشتم و اگر این روند ادامه پیدا کند، اساسا حضور وکیل را زیر سوال خواهد برد»
محمد شریف در خصوص اعتراض به حکم صادره گفت: «روند قانونی اعتراض به حکم و ارجاع پرونده به دادگاه تجدید نظر را قطعا انجام خواهد داد منتهی نمی توانم به رای دادگاه تجدید نظر چندان امیدوار باشم. اگر چه بعد از قعطیت حکم، لااقل برای اینکه خودم را بتوانم در انظار جامعه توجیه کنم، رفع موانع قانونی احکام را منتشر خواهم کرد تا در معرض قضاوت حقوقی ایران و جهان قرار گیرد. اگرچه حتی در انشای این حکم هم یک واقعه مادی و یا یک دلیل قانونی که بتواند اتهام اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم بر علیه امنیت کشور را توجیه کند، وجود ندارد.»
مفیدی به اتهام اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم به ۵ سال حبس و به اتهام تبلیغ علیه نظام، به یک سال حبس و محرومیت از حرفه خبرنگاری به مدت ۵ سال محکوم شده است. وی پس از حدود شش ماه حبس، در خرداد ۸۹ بطور موقت از زندان آزاد شد. دادگاه غیر علنی خانم مفیدی، سه شنبه هفته گذشته (۱۲مرداد ماه) به ریاست قاضی احمد زاده برگزار شد.