توییتر امکان گزارش «نفرت پراکنی علیه افراد دارای معلولیت» را به گزینههای خود اضافه کرد
دوماه پیش یکی از کاربران توییتر به نام ناتالی ویور از توییتر خواست تا گزینه نفرت پراکنی علیه افراد دارای معلولیت را در کنار سایر گزینهها در فرم گزارشات خود اضافه کند. این کاربر بعد از انتشار عکسی از دخترش که به دلیل معلولیت ظاهری متفاوت داشت با توییتهای توهین آمیز مواجه شد و از توییتر درخواست کرد که این توییتها را پاک کند.
ناتالی در این مورد به شبکه اجتماعی مایتی که در زمینه بهداشت در جامعه دیجیتالی و اینترنتی فعال است، گفت: «در ابتدا توییتر از پاک کردن این توییتها خود داری کرد اما بعد از تجدید نظر نهایتا حاضر شد که توییتهای توهین آمیز را پاک کند.»
ملیسا بلیک که خود دارای معلولیت است درباره تجربهاش در شبکههای مجازی نوشت: «من با سندرم فریمن که یک بیماری استخوانی نادر و عضلانی است متولد شدم؛ مردم من را زشت و یا هیولا خطاب میکنند و عکس من را با بادکنک مقایسه میکنند.»
شبکه اجتماعی توییتر به کاربران خود این امکان را میدهد تا توییتهایی که محتوای، نفرت پراکنی و یا تهدید علیه شخص یا گروهی دارند را گزارش کنند تا توییتر پس از بررسی، آنها را حذف کند. محتوای توییت ممکن است شامل تهدید به مرگ، حرفهای نژادپرستانه، و یا توهین به یک گروه خاص مانند LGBTQ (افراد با گرایشات جنسی متفاوت) باشد.
بعد از این واقعه، توییتر در پستی با اعلام قرار دادن امکان گزارش نفرت پراکنی علیه افراد معلول در فرمهای خود نوشت: «این برخلاف مقررات توییتر است که شخصی به خاطر این که به یکی از گروههای مورد حمایت اجتماعی، از جمله افراد معلول تعلق دارد مستقیما مورد حمله یا تهدید قرار گیرد. شما از ما خواستهاید این را در فرم گزارشات خود قرار دهیم و ما هم با پذیرش این درخواست، فرم اعلام شکایات را به روز کردیم.»
در گزارشی که سیانان در این مورد منتشر کرد آمده است: هنگامی که از نفرت پراکنی سخن میگوییم و اینکه شامل چه چیزهایی میشود به طور ناخودآگاه به مسائلی از جمله نژادپرستی و LGBTQ فکر می کنیم. اما موارد دیگری هم هست که به طور خودکار به ذهن نمیرسند. مانند تبعیض علیه افراد دارای معلولیت که در جامعه شایع هستند اما دیده نمیشوند.
در گذشته نگاه نسبت به افراد دارای معلولیت نگاه ترحمآمیز بود که باعث میشد این افراد را منزوی کند اما امروزه دید جامعه نسبت به افراد دارای معلولیت تغییر کرده است و هر روز حقوق این افراد بیشتر مورد توجه قرار میگیرد. در اوایل آوریل نیز شرکت اپل از اضافه کردن ۱۳ ایموجی جدید مربوط به افراد دارای معلولیت خبر داد.
ملیسا بلیک که خود دارای معلولیت است در گزارش خود در سیانان درباره این اقدام توییتر نوشت:«برای افراد دارای معلولیت مانند من که سالهاست به صورت آنلاین در حال مبارزه هستند این یک پیروزی است در نبردی که به نظر نمیرسد به زودی پایان یابد. خوشبختانه، توییتر در اوایل ماه جاری[آوریل] به این مبارزه پیوست و گزینه نفرت پراکنی درمورد افراد دارای معلولیت را در فرم گزارشات اضافه کرد.»