بسته خبری (۷۱): از خط و نشان جدید احمدینژاد برای سران نظام تا تداوم اعتراضات مردمی در کازرون
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*واکنشها به رفتار خشن مامور گشت ارشاد
به دنبال انتشار فیلمی از نحوه برخورد خشن و نامتعارف مامور نیروی انتظامی”گشت ارشاد” با یکی از شهروندان وزیر کشور دستور بررسی جامع و ارائه گزارش آن را صادر کرد.
همچنین معصومه ابتکار، معاون ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده به دنبال انتشار فیلم ضرب و شتم دختر جوان توسط پلیس واکنش نشان داد. او در این مورد چنین نوشت:«فیلمی در فضای مجازی ازبرخورد درموضوع حجاب منتشر شده که به گشت ارشادمنتسب میشود.این رفتار چه توجیهی دارد؟دایره عمل یک مامور حتی در صورت توهین به وی تا کجاست؟به شدت این برخورد را محکوم و پیگیری میکنم این رفتارهای خشن و غیردینی در شان هیچ انسانی نیست.»
دفتر سخنگوی ناجا در واکنش به انتشار فیلمی از برخورد یکی از زنان پلیس با یک دختر در یکی از پارکها در شبکههای اجتماعی که واکنشهای بسیاری را هم به همراه داشت ضمن ابراز تاسف از اتفاق صورت گرفته اعلام کرد: پلیس به هیچ وجه چنین رفتارهایی را تایید نمیکند.
همچنین خبرگزاری فارس مدعی شد که این ویدیو مربوط به روزهای قبل است و به نوعی این جریان را توطئهیی از سوی دشمنان دانسته بود. درهمین حال حسینزاده نماینده مجلس در مورد ادعای توطئهآمیز بودن حرکت دخترانی که از گشت ارشاد کتک خوردند، گفت: «فراکسیون حقوق شهروندی مجلس آماده شنیدن سخنان این دختران است.» به گفته وی این ادعا اینگونه تلقین میکند که ارادهیی برای به رسمیت نشناختن حقوق شهروندی وجود دارد.
*درگیری نیروی انتظامی با مردم معترض در کازرون
مردم کازرون در ادامه اعتراضات خود نسبت به تقسیم شهرستان کازرون در میدان اصلی شهر تجمع کردند. حوزه علمیه، بازاریان، اصناف و فرهنگیان این شهر نیز امروز به نشانه اعتراض نسبت به تقسیم شهرستان کازرون به حالت تعطیل درآمدند و با حضور در جمع مردم، اعتراض خود را به گوش مسئولان شهرستان و استان رساندند.
در اعتراضات مردم کازرون نیروی انتظامی به مقابله با مردم پرداخت و نیروهای ویژه نیروی انتظامی با مردم درگیر شدند.
محمد خرسند، امام جمعه کازرون،با تاکید بر حفظ آرامش در شهرستان کازرون، از مسئولان دولت، وزارت کشور و مسئولان استان خواست که در بحث تقسیم شهرستان کازرون به نظر اکثریت مردم توجه داشته باشند.
*خط و نشان دوباره احمدینژاد برای سران نظام
محموداحمدینژاد، رئیسجمهوری سابق ایران باردیگر ازشیوه اداره جمهوری اسلامی انتقاد کرده و هشدار داده که مردم ناراضی هستند و اگراصلاحات اساسی انجام نشود، سیل در راه خواهد بود.
احمدینژاد در یک سخنرانی گفت: «براساس اصلاحات پیشنهادی او، مقام و جایگاه رهبر جمهوری اسلامی هم باید به اندازه هر اقدامی که انجام میدهد، پاسخگو باشد.»
وی همچنین دریک مصاحبه نیز گفته است: «یک جوری دست به دست هم میدهند و باندبازی میکنند که انگار تا ابد آنجا هستند. زیر پاهایشان خالی شده اما حواسشان نیست. خیال میکنند جایشان محکم است. اما یک نسیم و حرکتی در جامعه دارد اتفاق میافتد که به زودی همه جهان را اصلاح خواهد کرد.»
*ادعا درباره سرعت عمل قوه قضاییه در بررسی پرونده سعید مرتضوی
حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ادعا کرد که عملکرد قوه قضاییه در تعیین تکلیف و رسیدگی به پرونده تخلفات سعید مرتضوی قاضی سابق این دستگاه مثبت بوده است. نماینده مردم بهارستان و رباط کریم در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس گفت: «قطعا برخورد قوه قضاییه با دستگاههای خود متفاوت است و آنهایی که دراین دستگاه جرم مرتکب میشوند در اولویت رسیدگی پرونده بوده و قاطعانه با آنها برخورد می شود.»
بنا به گفته وی قوه قضاییه بدون اغماض و در اولین فرصت رسیدگی به پرونده قاضی سابق خود را به جریان انداخت و رأی را صادر کرد.
این در حالیست که بررسی پرونده سعید مرتضوی درموضوع کهریزک ۸ سال و در موضوع تامین اجتماعی ۴ سال طول کشید.
*واکنش اصولگرایان به گم شدن سعید مرتضوی
ملکشاهی ریاست کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به گم شدن سعید مرتضوی و با تاکید براینکه این گم شدنها طبیعیست و حتی اعتماد مردم را به سیستم قضا خدشه دار نمی کند گفت: «نمیدانم ایشان متواری شده یا خیر، شاید معذوریتی داشته باشد.» علی ادیانی نماینده اصولگرای قائمشهر درباره گم شدن مرتضوی نیز گفت: «این پدیده بسیار بدی است و اعتقاد دارم اگر این موضوعات برای افرادی که یا محکومیت دارند و یا می توان برای سوء رفتارشان پروندهای تشکیل داد که منجر به محکومیت قضایی می شود تکرار شود و به همین راحتی بگویند گم شدهاند یا مفقودالاثر شدهاند و نمیدانیم موقعیت مکانیشان کجاست به اعتقاد من در افکار عمومی مورد پذیرش قرار نمی گیرد. متهمان فراری مانند خاوری و محکومان فراری مانند مرتضوی قطعا باید بر اساس قانون با آنها برخورد شود و آنجایی که قانون تکلیف مجازات کرد مجازات شوند.» حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی درباره گم شدن مرتضوی گفت: «اصولا طبق قانون قضای ایران وقتی کسی تفهیم اتهام می شود باید از او قرار متناسب اخذ شود لذا در رابطه با پرونده مرتضوی مسئولیت با قاضی است که این تفهیم اتهام را کرده است و این قرار را اخذ کرده بلاخره باید هر طور شده او را پیدا کنند. با توجه به حساس بودن پرونده مرتضوی حتما برای او قرار متناسبی صادر شده بدین معنا که وثیقه لازم باید گرفته شده باشد. بنده نیز به عنوان یک قاضی نمی توانم بپذیرم که بگویند مرتضوی در دسترس نیست. این چه معنایی دارد؟»
همچنین سعیدمرتضوی در روزهای اخیر سفری به مشهد داشته و اخباری مبنی بر دیدار او با آیتالله حسینی بوشهری در این سفر به گوش میرسد. حسینی بوشهری نماینده بوشهر درمجلس خبرگان و امام جمعه موقت قم است.
*توضیح حمید رضا جلائی پور از نحوه بازداشت پسرش
حمیدرضا جلاییپور عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی درمورد بازداشت پسرش محمدرضا جلائیپور گفت: «ساعت شش بعد از ظهر روز چهارشنبه محمد رضا به دفتر حجتالاسلام محمد خاتمی در خیابان باهنر مراجعه میکند. پس از خروج از دفتر جناب خاتمی توسط برادران اطلاعات سپاه در سه راه یاسر دستگیر میشود.ساعت یازدهونیم شب ماموران سپاه (ده نفر با دو ماشین و دو موتور) به همراه محمدرضا، به منزل بنده مراجعه و به قصد تفتیش منزل با فشار وارد منزل و اتاقها میشوند بطوریکه خانواده و همسایهها به وحشت میافتند. از مامورین حکم بازرسی خواسته شد. در حکم دادسرای ناحیه ۳۳ شهید مقدس (مستقر در زندان اوین شعبه یک) نوشته شده بود: به مخفیگاه محمدرضا، واقع در ده قلهک کوچه شهدای جلائیپور و منزل شهدای جلائیپور برای تفتیش مراجعه کنید. پس از یک تنش یک ساعته (تا مرزسکته قلبی) و نگران کردن همه اعضای خانواده در نیمه شب، سپس ماموران به همراه محمدرضا به محل مسکونیاش (درمجموع با پنج ماشین) رفته و پس از تفتش منزل و اتاق مطالعه او در ساعت دو نیمه شب او را به زندان اوین می برند.»
*امنیتی بودن ممنوع الخروجی همسرکاووس سیدامامی
درفشان یکی ازوکلای خانوادهی سیدامامی با اشاره به پروندهی «کاووس سیدامامی» با تاکید بر اینکه همسر ایشان هنوز ممنوع الخروج است، گفت: «خانم مریم ممبینی در لیست ممنوع الخروجی دادستانی کل کشور نبود و ممنوع الخروجیشان امنیتی است.»
درفشان همچنین دربارهی آخرین وضعیت پروندهی کاووس سیدامامی گفت: «به دادسرای امور جنایی مراجعه کردم. با ما هفتهی قبل هماهنگ کرده بودند که این دادسرا یک سری کلیپهای بازجویی که مواجههی حضوری آقای سیدامامی است با برخی اشخاص که مضنون هستند وهمچنین بدل پروندهی امنیتی را از دادسرای امنیت مطالبه کردند و به دادسرای امورجنایی ارسال شده است اما مجددا مراجعه کردیم به دلیل شلوغی این شعبه چون آقای شهریاری سرپرست دادسرا هستند، قرارشد ما تماس بگیریم که هماهنگ کنیم.»
*ادعای نماینده اصولگرای مجلس درباره خروج کاوه مدنی از کشور
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ماجرای خروج کاوه مدنی از ایران گفت: «فردی همچون کاوه مدنی که سطح ارتباطات خارج از کشورش تا به این حد زیاد بوده و تابعیت چندگانه داشته و حتی به کشورهایی سفر کرده که قانونا حق سفر به آنجا را نداشته و با آنها کار میکرده را در پرونده دارد و حتی در زمان انتصابش به عنوان معاونت سازمان محیط زیست در خارج از کشور به سر میبرده است.»
عضو هیات رئیسه مجلس همچنین گفت: «دستگاههای امنیتی ما که اجازه انتصاب این قبیل افراد را میدهند، عملکردشان جای سوال دارد و امروز ما شاهد هستیم که یکی از مهرههای درشت جاسوسی از کشور فرار کرده و دستگاههایی که اجازه دادند تا کاوه مدنی از کشور خارج شوند باید پاسخگو باشند. در همین راستا هم باید نظام قضایی ما پاسخگو باشد که فردی که در لیست مضنونین بوده و ممنوع الخروج بوده چگونه اجازه خروج به وی داده میشود و همچنین دستگاههایی که مدنی را برای احراز اینگونه سمتها تایید کردهاند باید پاسخگو باشند.»
*ادعای محمد علی رامین درباره همکاری محمود احمدینژاد با دشمنان نظام
محمد علی رامین معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در دولت دهم و مشاور سابق محمود احمدینژاد با اشاره به برخی مواضع و جملات احمدینژاد در سالهای اولیه تشکیل دولت نهم که ولایت فقیه را اساس زندگی خود می دانست، گفت: «سقوط چنین سیاستمداری درهرنظامی جای بحث دارد و وضعیت فعلی احمدینژاد عبرت آموز است.»
محمد علی رامین با اشاره به این که دشمن حتی مداحان و قاریان را هدف جاسوسی قرار می دهد، گفت: «احمدی نژاد هم در همین سیل گرفتار آمد.هیچ رئیس جمهوری در ایران جسارت به چالش کشیدن ساختار نظام را نداشته و این قدر نامههای وقیحانه و گستاخانه به راس نظام ننوشته است، حتی بنی صدر.»
به ادعای رامین برخلاف تصور موجود که احمدی نژاد را آلت دست مشایی و بقایی می داند، من معتقدم هر دوی اینها از اول آلت دست احمدینژاد بودند. رامین درعین حال با اشاره به این که تا زمانی که داوود احمدی نژاد در کنار برادرش بود، جایی برای مشایی باز نشد، مدعی شد: «عوامل آقای هاشمی توانستند بین این دو برادر جدایی بیندازند، آدمهای جدیدی هم که آمدند، بعضاً با خارج ارتباط داشتند، در بعد بینالمللی هم به احمدی نژاد قبولاندند که نظام و رهبری و نام ایران در دنیا شناخته شده نیست و این تو هستی که باید چهره شوی»/خراسان
*تشکیل هیأت ۲۵ نفره برای پیشبرد گفتوگوی ملی
علیرضا رحیمی با اشاره به جلسه مهم هیأت رئیسه فراکسیون امید گفت: «بنا داریم در ادامه مسیر ابتدا یک هیات ۲۵ نفره متشکل از سه فراکسیون مجلس تشکیل دهیم تا این گروه شاکله اصلی پیشبرد گفتوگوی ملی با محوریت مجلس یا همان گفتوگوی درونپارلمانی باشد.»
پس از اعتراضات مردمی در دی ماه سال گذشته بسیاری از سیاسیون و فعالان سیاسی در احزاب مختلف سیاسی با تاکید بر گفتگوی ملی در کشور این راه را تنها راه نجات از این بحرانها دانسته بودند که با واکنشهای زیادی مواجه شد.
*خداحافظی دستگاهها و سران نظام با تلگرام
پس ازآنکه در روزهای ابتدایی سال جدید بحثها بر سر فیلترینگ تلگرام بالا گرفت. بسیاری ازشخصیتهای نظام از جمله علی خامنهایی با بستن حساب تلگرام زمزمههای فیلترینگ تلگرام را به واقعیت نزدیکتر کرد این درحالیست که حسن روحانی نیز با بستن حساب تلگرام خود از این پیامرسان خداحافظی کرد. استانداری تهران نیز در اطلاعیه ای اعلام کرد: «در راستای اعمال رویه حاکمیتی واحد در روند و فرآیند اطلاعرسانی و تبعیت از تصمیم دولت و ارکان تصمیمگیر در حوزه ارتباطات مبنی بر امتناع از بهرهگیری از پیامرسان های خارجی و تأکید دولت براستفاده از پیامرسان ها و شبکههای داخلی، از این پس اخبار و اطلاعات استانداری صرفاً در پورتال استانداری و به مرور از طریق پیامرسانهای مورد تأیید داخلی منتشر و منعکس خواهدشد.»
سخنگوی وزرات خارجه نیز کانال تلگرامیاش را بست.
*درخواست نماینده مجلس از وزارت علوم برای حذف رشتههای هنری را از فهرست دانشگاهها
علی اکبری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در تذکری به وزیر علوم گفت: «حال که فارغ التحصیلان رشتههای هنری به رغم دریافت مجوز از مراجع مذکور با دخالت فرد یا افرادی امکان عرضه توانمندی خود را ندارند و در بازار کسب و کار نمی توانند از تخصص خود استفاده کنند؛چه ضرورتی برای تربیت نیروی انسانی در رشتههای فوق وجود دارد،لطفا با حذف این رشتهها از فهرست دانشگاه حداقل از هزینه تراشی و اتلاف وقت جلوگیری کنید.»
این نماینده مردم درمجلس دهم در تذکری به وزیر صنعت،معدن و تجارت و وزیر راه و شهرسازی نیز گفت: «یا دستگاههای قتاله را تعطیل کنید یا جادهها را اصلاح کنید یا موانع پرخطر را رفع کنید؛چرا که استان فارس امسال نیز اولین استان در برخورداری از بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات بود.»
*درخواست برای مستقل شدن «قم» به عنوان یک کشور
احمد زادهوش، مدیر «جامعه المرتضی» قم، دریادداشتی که در کانال تلگرامی «نامههای حوزوی» منتشر شد، با اظهار این ادعا که وقت آن است که حوزهی علمیهی قم به کشوری مستقل تبدیل شود، نوشت: «زمان آن فرا رسیده است که حوزه علمیه قم به کشوی مستقل تبدیل گردد. کشوری با مرزهای جغرافیایی مشخص، پرچمی مخصوص، قانون اساسی، پذیرفته شده در مجامع بینالمللی و پذیرنده سفیران کشورهای مختلف. منظور از حوزه علمیه قم مجموعه ای از تشکیلات و نظام مدیریت حوزه، شورای عالی، شورای گسترش، نهاد مرجعیت، جامعه مدرسین، نهادهای اقماری حوزه مثل جامعهالمصطفی ص و مدیریت حوزه های خواهران است. استقلال حوزه علمیه در قالب یک کشور مستقل (مانند واتیکان) این امکان را فراهم میسازد تا حوزه علمیه قم به نظام رهبری دینی شیعیان جهان تبدیل شود و ارتقا یابد. با توجه به اینکه حوزهها و تشکلات اهل سنت مثل الازهر و جامع مکه به علت وابستگی شدید به حکومتها و نیز اختلافاتی که دارند هنوز به چنین بلوغی نرسیده اند، کشور مذهبی قم با پذیرش سفیران خارجی و نظام دیپلماسی مستقل می تواند درواقع نقش رهبری دینی در دنیای اسلام را ایفا کند.»
این درحالیست که صادق زیباکلام در واکنش به این خبر گفت: «اگر در جمهوری اسلامی ایران یک هموطن کرد یا ترک بخواهد که فرزندش در مقطع ابتدایی به زبان کردی یا ترکی آموزش ببیند، بی تردید متهم به عناوینی تحت عنوان تجزیهطلبی خواهد شد.»
همچنین جمشیدی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که ما آنقدر روحانی در قم داریم که میتوانند یک قاره را اداره کنند، گفت: «ولی چه شده که سطح فرهنگی مردم قم در برخی مناطق قم پایین است و بعضی از بِزهها در نسبت به نوع خود در برخی لایههای شهری بالاست؟»
*انتقاد پروانه سلحشوری از سخنان سخیف درباره زنان
پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران در نشست علنی مجلس از نگاه ابزاری به زنان و حجاب آنها انتقاد کرد وگفت: «درقانون اساسی به کرامت و شأن زنان اشاره شده است؛ اما متأسفانه به علت نگاه جنسیتی و اینکه زن در مفهوم خاصی مطرح شده است؛ به زنان نگاه غیرانسانی میشود. این نگاه غیرانسانی که تفاوت انسان و حیوان در آن نهفته است آنچنان در کشور ما نفوذ پیدا کرده است که از تریبونها و کانونهای شبکههای اجتماعی مطرح میشود و شباهتهایی به زنان اطلاق میشود که در عصر جاهلیت چنین تعابیری وجود نداشته است.»
وی همچنین ادامه داد: «از تشبیه زنان و حجاب زنان به پوسته شکلات و روکش ماشین که نگاه ابزاری به زن را میرساند و توهین به زنان است تا اینکه زنان به گوسفندانی تشبیه میشوند که باید در آغل توسط چوپان نگهداری شوند، توهین مسلم به شأن زنان است. متأسفانه فقط در شبکههای مجازی چنین توهینهایی وجود ندارد؛بلکه از مجلس بازهم همان نگاه زشت و زننده و ابزاری به زن دیده میشود.»
اشاره او به واقعهای بود که در بین نطق نماینده میاندوآب در صحن علنی مجلس رخ داد و این نماینده مجلس از لفظ زشتی برای زنان استفاده کرده بود.
*انتقاد همسر مهدی کروبی از رئیس جمهور
جمعی از نمایندگان ادوار مجلس به همراه تعدادی از زندانیان پیش از انقلاب به دیدار فاطمه کروبی رفتند. این نماینده دور پنجم مجلس به نمایندگان ادوار گفت: «در هشتمین سال حصر هستیم و پس از این مدت طولانی گشایشهای اندکی انجام گرفته است. بارها گفته ایم که این حصر بدون ضابطه برخلاف نص صریح قانون اساسی و قوانین کشور است و اصرار بر تداوم آن اصرار بر بی قانونی است.»
فاطمه کروبی با اشاره به اینکه نزدیک به شش سال است که آقای روحانی بعنوان رئیس جمهور در جایگاه رئیس شورای عالی امنیت ملی قرار دارند، گفت: «جای تاسف است که ایشان برخلاف سوگندشان هم در دور اول و هم در دور دوم اقدامی مؤثر در صیانت از حقوق محصورین برنداشتند. حتی باید بگویم دولت برآمده از مردم معترض حتی به شفاف سازی این موضوع تاکنون اقدام نکرده است و خواست مشروع و قانونی مردم و دو خانواده محصور مبنی بر رویت مصوبه شورای عالی امنیت ملی- اگرچه در صورت وجود چنین مصوبهای آن هم غیرقانونی است- را برآورده نکرده است.»
همسر این رهبر محصور با اشاره سخن معاون اول دولت آقای جهانگیری که گفته بود مطالبه رفع حصر حتی در شهرهای کوچک ایران مطالبه اول مردم در انتخابات ریاست جمهوری بود گفت: «وقتی مردم ببینند تلاشی برای تحقق وعدهها چه در حوزه آزادیها و چه در حوزه اقتصاد و فرهنگ صورت نمی گیرد آنگاه ناامید می شوند و خسران ناامیدی مردم به مراتب بزرگتر ازاین حصر غیر قانونی است.»
*کلاهبرداری دولت احمدی نژاد در مورد ارز
محمدرضا پور ابراهیمی نماینده مجلس درباره عملکرد احمدی نژاد در حوزه ارز گفت: «به دلیل اتفاقاتی که در سال ١٣٩١ در دولت آقای احمدینژاد افتاد، حساب ارزی دچار یک عدم اطمینان شده است. الان هم حساب ارزی داریم، اما کسی ارز خود را در آن نمیگذارد؛ در سال ٩١ وقتی افراد برای دریافت ارزی که در حساب ارزی خود گذاشته بودند، به بانک مراجعه کردند، به آنها گفته شد که ارز نداریم و وقتی با اصرار مواجه شدند، گفتند ریال میدهیم، آن هم ریال به رقم دلار مبادلهای. این خطای فاحشی بود؛ این کلاهبرداری و لهکردن منافع بخش خصوصی در اقتصاد بود.»
او در بخشی دیگر ازسخنان خود گفت: «ما الان میگوییم چون آن تجربه تلخ وجود دارد، کسی حساب ارزی باز نمیکند و در خارج از کشور ارز خود را نگه میدارد. ضمن اینکه اگر التهابات موجب افزایش قیمت شود، برای آنها انتفاع هم دارد، چون با تأخیر ارز را وارد کشور میکنند؛ مثلا یکزمان نرخ ارز چهارهزار تومان بود و بعد به پنجهزار تومان رسید. این فرد به راحتی میتواند ارز را زمانی که گران شد وارد کشور کند و منتفع شود.»
*اسماعیل کهرم: «شرط بسته بودم که کاوه مدنی بیش از شش ماه نمیماند»
اسماعیل کهرم، استاد دانشگاه و فعال محیط زیست نوشت: «کاوه مدنی که با عشق و علاقه به ایران آمد در حالیکه دانشیار امپریال کالج لندن بود و نه تنها در انگلستان که در سطح دنیا کار کرده بود. او دارای مدرک فوق دکترا بود ولی با کمال تأسف کاری کردیم که بعد از رفتنش در شعری نوشت که با میل خودش رفته و استعفایش را بعد از رفتن فرستاد. اگر بخواهیم در دنیا سرفراز شویم نیاز به این نخبهها داریم. با یکی از خبرنگاران شرط بستم که کاوه مدنی تا شش ماه بیشتر دراینجا دوام نمیآورد و حالا من شرط را بردهام!»
به نوشته وی بهترین فرزندان این مملکت بورسیه میشوند ولی وقتی برمیگردند به حرفشان گوش نمیدهند. متأسفانه متخصصین به کار نمیآیند و دیده میشود که گاه بیتخصصها طرفدار بیشتری دارند. کاوه مدنی مدحگو نبود. او خیلی سعی کرد که خودش را هماهنگ کند ولی نشد. در این بازی و تا اینجا یک به نفع انگلستان و جهان و هیچ به نفع ایران!»
*دستور وزیر کشور برای برخورد با کشف حجاب در خودرو
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور با اشاره به مساله حجاب در ایران و همچنین بحث حریم خصوصی در اتوموبیل گفت: «با کسانی که اقدام به کشف حجاب در خودرو، ایجاد مزاحمت برای نوامیس مردم و اقدامات از این قبیل که طبق قانون تخلف به شمار میروند، میکنند، باید به طور مناسب این موارد تخلف به آنها تفهیم شده و طبق قانون برخورد شود.»
وزیر کشور گفت: «تعداد سازمانهای مردم نهادهای فعال در حوزه عفاف و حجاب کم هستند که با توجه به این که مسئله حجاب مسئلهای اجتماعی است و باید از طریق اجتماعی به آن پاسخ دهیم لذا ارائه مجوز به سازمانهای مردمنهاد متقاضی فعالیت در حوزه عفاف و حجاب تسهیل میشود هرچند تنها ارائه مجوز کافی نیست و باید نسبت به توانمند سازی و ایجاد گفتمان دقیق بین این “ان جی اوها” اقدام کرد.»
*چرخش ناگهانی دبیرشورای عالی مجازی درباره فیلتر تلگرام
ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورایعالی فضای مجازی در چرخشی ناگهانی درقبال مساله فیلترینگ تلگرام گفت: «مخالف فیلترینگ تلگرام است و خودش هم در اینستاگرام و هم تلگرام حضور دارد!» این در حالی رخ داد که فیروزآبادی قبل از این به تلویزیون گفته بود تلگرام برای اقتصاد ایران مضر است و از مدافعان فیلترینگ تلگرام به نظر میآمد. حالا برخی نمایندگان مجلس و البته فعالان فناوری اطلاعات و ارتباطات معتقدند چرخش مواضع عدهای نسبت به تلگرام از آن جهت است که مسئولیت فیلترینگ احتمالی این پیامرسان را به دوش دولت بیندازند.حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأیید این ادعا گفت: «من اطلاع دارم که روحانی سفت و سخت مقابل فیلترینگ تلگرام ایستاده و حتی برای این مسأله گوش بعضیها را هم پیچانده است»
*درخواست برای ترغیب مردم به فرزندآوری بیشتر
جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی دررابطه با تاکیدات رهبری بر فرزند آوری بیشتر خانوادهها گفت: «طبق آمارها نسل ایران در حال حرکت به سمت پیر شدن است. دولت باید بخش نامهها و طرحهای ویژهای را در جهت تشویق خانوادهها به فرزند آوری بیشتر ارائه و اعمال کند. علاوه بر این کمیسیون بهداشت و درمان مجلس باید در این رابطه از دولت مطالبه کند و طرحهای انقلابی را در این راستا ارائه دهد.»
کریمی قدوسی همچنین گفت: «وزارت بهداشت نیز وظیفه سنگینی در زمینه تشویق مردم به فرزند آوری بیشتر بر عهده دارد. متاسفانه در برخی از مراکز درمانی زیر نظر وزارت بهداشت به فرزند کمتر توصیه میشود و طرحهایی را به صورت افراطی اجرا میکنند که میتواند خطرساز باشد؛ لذا وزارت بهداشت و درمان هم باید پاسخگوی مسائل اینچنینی باشد.»
*نماینده مجلس: «مرتضوی خودش را خط قرمز احمدی نژاد میداند»
محمد جواد جمالی نوبندگانی نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناپدید شدن سعید مرتضوی پیش از ابلاغ حکم وی گفت: «آنچه می توان درباره مرتضوی گفت این است که نباید زمانی که حکم علیه شخصی صادر می شود توقع تمکین صددرصدی هم داشته باشیم بلکه باید مراقبتهای لازم برای تمکین افراد به حکم نیز فراهم باشد.»
نماینده مردم فسا درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرایط برای تمکین افراد به رأی مطمئن و قاطع باید فراهم باشد، گفت: «مرتضوی خودش را از خطوط قرمز احمدی نژاد می داند و متأسفانه این قبیل اقدامات از زمانی شروع شد که قرار بازداشت جوانفکر صادر شده بود اما احمدینژاد شخصا درایرنا حاضر شد تا مانع دستگیری شود.»
به گفته وی درحال حاضر نیز احمدینژاد داستان دیگری را درباره دو نفر از همکاران خود به راه انداخته است. از این روی، اگر آقای مرتضوی اقدامی در جهت مخفی شدن یا فرار کرده باشد یا بخواهد با حکم خود مخالفت کند، به نظر می رسد مشورت احمدی نژاد را داشته است.
*صادق و على لاریجانى بر پایان یافتن حصر تأکیده بودند
حسین کروبی فرزند مهدی کروبی از رهبران جنبش سبز به روزنامه آرمان گفت: «اعضای کمیته رفع حصر که از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است، در این زمینه دیدار مثبتی با آقای آملی لاریجانی انجام دادهاند و هنگامی که جلسه را ترک کرده بودند، خوشحال بودند و نسبت به آینده خوشبین بودند. یکی از اعضای رفع حصر به بنده گفت که انتظار نداشتیم دیدگاه ایشان نسبت به مسأله حصر تا به این اندازه باشد. البته اولین دیدار اعضای کمیته رفع حصر با آقای علی لاریجانی بوده است که ایشان در این دیدار قول کمک دادهاند و عنوان هم کردهاند هرچه زودتر این مسأله باید حل شود و به سود همه خواهد بود و ادامه آن به صلاح کشور نیست.»
به گفته وی در مرحله نخست باید عنوان کنم که آقای روحانی تا الان به کمیته رفع حصر وقت ملاقات نداده است. نکته دیگر اینکه ما هنوز اطلاع دقیقی از برنامه دولت برای رفع حصر نداریم گرچه آقای نوبخت بارها عنوان کرده است که دولت به صورت جدی دنبال حل موضوع میباشد ولی دقیقأ هیچ کس نمیداند دولت تا به حال چه قدم مثبتی بر داشته است اینکه بعد از پنج سال از استقرار این دولت گفته شود گشایشهای صورت گرفته است به هیچ عنوان با انتظارات رای دهندگان که تا ساعت۱۲ شب در صفهای رای ایستادند همخوانی ندارد. مشخص است آقای روحانی در کار خود جدی نیست. به هر حال آقای روحانی رئیس شورای عالی امنیت ملی هستند و اگر ارادهای بود میتوانستند گامهای مهمی در این زمینه بردارند. با این وجود هنوز برای ما مشخص نیست که آیا ایشان دستوری به شورای عالی امنیت ملی در زمینه دادهاند و یا خیر.»
*سردارنقدی: «پیامرسانهای خارجی از اعضای خود بردگی میکشند»
سردارنقدی با تأکید براینکه پیامرسانهای خارجی از اعضای خود بردگی میکشند، ادعا کرد: «ما تمام سوئیچها و فیبرهای نوری را نصب میکنیم و میکشیم؛ اما با وجود همه این زحمات و هزبنههایی که انجام میدهیم، بهره آن را دشمنان میبرند و ما برغم همه پیشرفتهایی که در کشور داریم در شبکههای پیام رسان که مدیریت آن در دست بیگانگان است، فعالیت میکنیم؛ لذا امیدواریم آثار سوء فعالیت ایرانیها در شبکههایی که مدیریت آنها در دستان خارجیهاست را برخیها متوجه شوند و هر چه زودتر برای آن اندیشه کنند.»
*گلایه از عدم برخورد با «احمدینژاد» و دستگیرنکردن «مرتضوی»
کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: «دستهای پنهان در اقتصاد کشور که رئیسجمهور از آن سخن می گوید، نباید افشا شود؟ نباید گفته شود که فقط در سال ۹۶ نزدیک ۱۹ میلیارد دلار ارز از کشور خارج شده است؟ آیا مسئولان ارکان حکومتی نباید از کالاها و خودروهای داخلی استفاده کنند؟ اگر کالاها و خودرودهای داخلی کیفیت لازم را ندارند چرا مردم را باید به استفاده از آن توصیه کنیم؟ راستی طرح گفتوگوی ملی چه شد؟ من بارها از مقام معظم رهبری تقاضا کردم بازهم تکرار می کنم، رهبر عزیز پس از هفت سال دستور فرمایید رفع حصرها انجام شود و رئیسجمهور محترم ما به عنوان رئیس شورای امنیت ملی به وعده خود عمل کند. به ویژه آنکه ماهیت افرادی همچون احمدی نژاد دیگر بر همگان روشن شده است.»
به گفته وی ما اگر دیر بجنبیم ممکن است دیگر فرصتها از دست برود. شما می گویید در عدم برخورد با احمدی نژاد حکمتی است. حالا که سعید مرتضوی هم دستگیر نمی شود، آنهم حکمتی دارد؟ آیا شما می خواهید با این برخوردها مدعی عدالت قضایی باشید؟
*محمد زهیرغرضی: «اگر مسلمانید این گونه تلگرام را فیلتر کنید»
سید محمد زهیر غرضى فرزند محمد غرضی گفت: «در فقه اسلامی اگر کسی زمینی را آباد کند، معدنی را به بهره برداری برساند، کتابی را بنویسد و تولیدی را به سرانجام برساند، مالک آن زمین یا معدن می شود و حقی در آن دارد و حاکمیت اگر بخواهد امکانات او را بگیرد باید رضایت او را جلب کند. حال اگر کسی در فضای مجازی کانال تلگرامی ایجاد کند یا صفحه ای در اینستاگرام سامان دهد و افرادی را با وقت و هزینه جذب کند حاکمیت و دولت نمی تواند ابزار او را از بین ببرد. او حقی دارد و باید برای تغییر فضای کسب و کار آن فرد رضایت او را به دست بیاورد. اگر می خواهند پیام رسان داخلی را جایگزین کنند. باید پیامرسان داخلی از مشابه جهانی بهتر باشد و این مزیت را باید کاربران و مردم تشخیص دهند نه اینکه خودشان خوششان بیاید و دستوری عمل کنند.»
*کنایههای عباس عبدی و ابطحی درباره گم شدن سعید مرتضوی
عباس عبدی درتوئیترش نوشت: «نمی دانم که آیا اقای مرتضوی پنهان شده یا خیر، اگر نشده وای به حال دستگاه قضایی با این ادعای سخنگوی آن. اگر شده وای به حال هردوی آنها. درهرحال پاسخ آقای سخنگوی به منزله خفت و خواری مرتضوی است. ظاهرا سقوط حد و مرزی ندارد.»
محمدعلی ابطحی فعال سیاسی اصلاح طلب هم در توئیتی نوشت: «می گویند قاضی مرتضوی گم شده و نمی توانند حکم زندانش را اجرا کنند. فقط خدا کند چند وقت دیگر در داخل یا خارج کشور متولی حقوق مردم و دفاع از مردم ایران و سخنگوی مظلومان کشور نشود و توقع نداشته باشد قربانیانش به حمایت از او بست نشینی کنند. دیدیم که میگیم.»
*صادق زیباکلام: «بعید میدانم «تَکرار میکنم» دوباره معجزه کند»
صادق زیباکلام در پاسخ به این که آقای عارف نماد اصلاح طلبی در انتخابات مجلس دهم بود، آیا باید این نماد تغییر کند یا خیر؟ گفت: «اصلا این نماد تغییر کرده است. من تردید دارم که شخص آقای عارف همین الان اگر انتخابات شود بتواند آن موفقیت سال ۹۴ را کسب کند. همچنانکه تردید دارم تکرار میکنم آقای خاتمی بتواند مثل عصای موسی معجزه سال ۹۴ را دوباره خلق کند.»
زیباکلام در پاسخ به این که آیا پزشکیان میتواند به جای عارف نماد اصلاح طلبی در انتخابات مجلس آینده شود؟ گفت: «خیر، جریان اصلاحات را باید از حالت فردی خارج کنیم ولی فکر می کنم محبوبیت آقای محمود صادقی ظرف دو سال گذشته خیلی بیشتر از آقای عارف شده است.»
*برگزاری چندین تجمع اعتراضی در کشور
جمعی از دانشجویان و شاغلین جامعه علوم آزمایشگاهی کشور در اعتراض به ورود رشتههای غیرمرتبط در حرفه علوم آزمایشگاهی، حذف مقطع دکتری از این رشته، نداشتن پروانه نظام پزشکی و سختی کار فراوان و حقوق بسیار پایین در این رشته، در سالروز تولد حکیم جرجانی و هم زمان با روز علوم آزمایشگاهی در مقابل سازمان نظام پزشکی تجمع کردند.
تعدادی از بازنشستگان رنگین نخ سمنان در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی مقابل استانداری سمنان اقدام به برگزاری تجمع کردند. خواستهی معترضان پرداخت معوقات مزدی است. حاضران در تجمع میگویند: «از سال ۹۲ که کارخانه تعطیل شده به دنبال دریافت مطالبات مزدی خود ازجمله حق سنوات و عیدی و حقوق معوق هستیم. بارها هم به نهادهای مرتبط مراجعه کردهایم اما تاکنون پاسخی نگرفتهایم.» جمعی ازمالباختگان موسسه کاسپین درنمایشگاه بینالمللی بانک، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.
*گستردگی اعتراضات مردم در شهرهای مختلف مرزی
درپی اعتصاب و تجمعات چند روز اخیر کسبه و بازاریان شهرهای مختلف در اعتراض به بالا رفتن تعرفههای گمرکی و بسته شدن مرزها، ۷ تن از معترضان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
کسبه وبازاریان شھرستان جوانرود، پیرانشهر و بوکان در اعتراض به بالابردن تعرفە گمرکی و بستە شدن مرزھا اعتصاب کردند.مغازهداران در شهرهای مرزنشین غرب کشور میگویند: «با بسته شدن مرزهای کولبری و بالا رفتن تعرفههای گمرکی، قادر به خرید اجناس و فروش آنها با قیمت بالاتر نیستیم و در نهایت بازارمان را از دست میدهیم»
رسول خضری نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس، نسبت به بسته شدن مرزها توسط دولت و بیکاری ۷۰ تا ۸۰ هزار کولبر و ۶ میلیون کسبه مرزی انتقاد و ابراز ناراحتی کرد.
*بحران زیستمحیطی در رودخانه گاماسیاب
خبرگزاری تسنیم درگزارشی تصویری به بحران زیست محیطی در رودخانه گاماسیاب پرداخته است. در بخشی از این گزارش آمده است: «رودخانه گاماسیاب سی ودومین اثر طبیعی ملی ثبت شده درلیست میراث فرهنگی کشور میباشد که از استان همدان سرچشمه میگیرد و پس از کرمانشاه به سمت لرستان حرکت میکند. این رودخانه به علت همجواری با مجموعه تاریخی بیستون میزبان گردشگران زیادی از سراسر کشورمیباشد. متاسفانه همجواری این رودخانه با کارخانههای صنعتی از قبیل کارخانه قند و پتروشیمی بیستون و سرازیرشدن پسماندهای شیمیایی این کارخانهها به داخل رودخانه،باعث آلودگی گاماسیاب شده است.»
*آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
خبرگزاری ایسنا درگزارشی تصویری به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه پرداخته است. در بخشی از این گزارش آمده است: «طبق آخرین آمار تا هشتم فروردین ماه سال جاری، تراز دریاچه ارومیه برابر با یک هزار و ۲۷۰.۷۰ بوده است که حدود چهار متر از تراز نرمال پایینتر است، در مقایسه با اول سال آبی ۹۵_۹۶، تراز سطح آب دریاچه حدود ۴۰ سانتی متر افزایش یافته که افزایش ۴۰ میلیمتری بارندگی در این میان بیتاثیر نبوده است. وسعت دریاچه ارومیه نیز در حال حاضر برابر با دو هزار و ۲۳۰ کیلومتر مربع بوده و این در حالی است که وسعت نرمال برابر با چهار هزار و ۵۲۶.۷ کیلومتر مربع است.»
*بازداشت رییس اداره فرهنگ و ارشاد مشهد
قاضی حیدری معاون دادستان مشهد از بازداشت معاون مدیرکل و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد به دلیل جریحهدار کردن عفت عمومی، عدم رعایت قوانین مربوطه و ایجاد مزاحمت برای کاسبان برج سلمان خبر داد.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی نیز دراین باره گفت: «مسئول حفظ نظم دربرنامههایی نظیر آنچه در برج سلمان انجام شد برعهده اداره اماکن نیروی انتظامی است و اداره ارشاد دراین حوزه مسئولیتی ندارد.»
این بازداشت در پی برگزاری مراسمی در یک مجتمع تجاری به نام سلمان در شهر مشهد رخ داده است. به گفته قاضی حیدری در واقع دستگیری آقای دبیری به نفع کسبه برج سلمان انجام شده؛ چرا که به دلیل اتفاق چند روز گذشته در برج سلمان، بازار فروش آنها مختل شده است.
*وجود ۱۴۰هزارنفر بازمانده از تحصیل در کشور
رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از وجود ۱۴۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل خبر داد و گفت: «آماده همکاری با نهادهای مربوط هستیم تا با هم افزایی و البته پیگیری متمرکز بتوانیم کار بازگشت این کودکان را به مدرسه به نتیجه برسانیم.»
به گفته وی انتظار ما این است که همه نهادهای ذیربط با آموزش و پرورش همکاری داشته باشند. از جمله مهمترین اقداماتی که دراین زمینه انجام شده تشکیل شورای راهبری انسداد مبادی بیسوادی در استانها به منظور تسریع و تسهیل در امور است.
پیشتر معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از وجود بیش از ۱۳۶ هزار کودک بازمانده از تحصیل در کشور خبر داد و گفت بود که ۲۰ هزار از این تعداد در استان سیستان و بلوچستان زندگی می کنند.
*دفاع تلویحی علمالهدی از برخورد پلیس گشت ارشاد با یک دختر
آیتالله علمالهدی در خطبههای نماز جمعه مشهد با اشاره به برخورد خشن و غیرانسانی مامور گشت ارشاد با دختر جوانی در پارک گفت: «پلیسی در اجرای برنامه پلیسی خود خطا کرده و باید به آن رسیدگی شود، حال یکباره همه دستگاههای کشور راه میافتند تا بعد از این کسی با بیحجاب برخورد نکند. یعنی چه؟ ندا ضد قرآن و ندا ضد فریضه بر امر به معروف و نهی از منکر آن هم در مجلس؟ وزیر و وکیل راه میافتند و دستگاهها و مسئولان هم همینطور که به خانم بیحجاب اهانت شده و پلیسی در برخورد اشتباه کرده است. خب خطا را جبران کنید. نیروی انتظامی با خطای یک مامور و یک پلیس در یک مسأله منکر شرعی باید زیرسؤال برود؟ برای حمایت از یک خانم بیحجاب همه دستگاههای کشور راه میافتد اما در شهر امام رضا این فاجعه اسفبار را راه میاندازند و جز خواهران و برادران دارای غیرت دینی و مسئولان قوه قضائیه غیرتمند، کسی آن را به روی خودش نمیآورد.»
این سخنان در حالی مطرح میشود که برخورد توهینآمیز این مامور گشت ارشاد واکنشهای منفی زیادی به دنبال داشت.
*عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: «خرسندی ۶۵ درصد مردم از تلگرام»
حجتالاسلام سالک، نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: «امیدواریم کوچ مردم در فضای مجازی از تلگرام به پیام رسانان داخلی که بسیار حساس است تحت تأثیر القائات و فضاسازی بیگانگان قرار نگیرد، ملت ایران با بصیرت هستند و به خوبی این موضوع را درک می کنند.» سالک همچنین یادآور شد: «دریک نظرسنجی ۶۵ درصد مردم از فیلترینگ تلگرام ابراز خرسندی کردند، ۲۵ درصد نیز آمادگی خود را برای استفاده از پیام رسانهای داخلی اعلام کرده و برای آنها تفاوتی ندارد ولی تعدادی هم مخالفت کرده اند که اکثر آنها برخی جریانهای سیاسی داخلی و خارجی هستند، این جریانات منافع سیاسی خود را در شایع افکنیها و بحران می دانند. از این روی، نمی خواهند تلگرام بسته شود.» وی همچنین ادعا کرد: «روسیه، انگلیس، آلمان و فرانسه به فیلترینگ تلگرام روی آورده اند، زیرا این پیام رسان بنیان خانواده ها را از بین می برد و امنیت کشورها را به هم می ریزد.»
*رئیس بسیج: «برخی صحبتها از بلندگوهای رسمی، جایگاه سپاه را تضعیف نمیکند»
غلامحسین غیب پرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به صحبت های اخیرحسن روحانی گفت: «پاسداران ناب انقلاب اسلامی از روز اول عهد و پیمان با مولای خویش بسته که پای ولایت و انقلاب بایستد و اعلام برخی صحبتها از بلندگوهای رسمی کشور قطعا نمیتواند جایگاه سپاه را تضعیف کند چرا که جامعه پاسداری، پای انقلاب و رهبری ایستاده است.»
وی با اشاره به وجود دویست هزار مهندس بسیجی گفت: «مهندسان بسیجی ما آماده فعالیت در تقویت نظام با طرحهای آماده و بسیار بزرگی هستند، که اگر عرصه باز شود قطعا این نیروهای مومن مشکلات کشور را حل خواهند نمود.»
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در سخنانی به مناسبت روز ارتش گفته بود: «ارتش با آنکه سیاست را خوب میفهمد، در بازیهای سیاسی وارد نشده است»
*روایتی از دستور رهبری برای رفع حصر سران جنبش سبز
محمدرضا تابش نماینده اردکان و نایب رئیس فراکسیون امید با اشاره به تلاشهای کمیته رفع حصر برای ملاقات با رئیسجمهور، گفت: «علیرغم اینکه پیگیریهای زیادی از طریق معاون پارلمانی رئیسجمهور انجام شده، اما هنوز وقتی برای ملاقات کمیته حصر با روحانی تعیین نشده است.»
او با اشاره به اثرگذاری روحانی در زمینه رفع حصر، گفت: «آقای روحانی هم رئیس شورای عالی امنیت ملی است و هم رئیس جمهور هستند و در زمینه رفع حصر بسیار میتوانند ایفای نقش کنند. همان طور که آقای خاتمی هم چند روز پیش گفتند، ظاهرا مسأله رفع حصر در حد کلان آن از سوی مقام معظم رهبری با رویکرد حل به شورای عالی امنیت ملی ارجاع شده است.»
تابش گفت: «بعد از ارجاع مسأله حصر به شورای عالی امنیت ملی رئیس، دبیر و اعضای این شورا تعیین کننده هستند. امیدواریم اعضای شورای عالی امنیت ملی به این موضوع پی ببرند که رفع حصر به وحدت ملی استحکام میبخشد و این کار شایسته، مورد انتظار قاطبه مردم اعم از اینکه اصلاحطلبان یا اصولگرایان است.»
*دستور به مدیران تلگرامی برای ترک تلگرام
وزارت ارشاد با ارسال پیامک به ادمین کانالهای تلگرامی ثبت شده خواست در اسرع وقت به یک پیامرسان داخلی مهاجرت کنند. در متن این پیامک آمده است: «به منظور صیانت از حقوق مادی و معنوی نام کانال خویش پس از مهاجرت به پیامرسانهای داخلی در اسرع وقت لینک کانال خود در پیامرسانهای داخلی را در پنل کاربری وارد کنید. در صورت عدم مهاجرت و عدم اعلام لینک مربوطه در پنل کاربری این مرکز امکان حمایت از نام کانال شما را از دست خواهد داد.»
*اعدام غمانگیز بهمن ورمزیار برخلاف وعده مسوولین
حکم بهمن ورمزیار، جوان همدانی، که بهجرم «محاربه از طریق اقدام به سرقت مسلحانه و استعمال مواد مخدر»، به اعدام محکوم بود، سرانجام اجرا شد. این در حالی است که رسانهها و خبرگزاریها از توقف حکم اعدام ورمزیار و یک محکوم بهاعدام دیگر همدانی به دستور رهبری خبر داده بودند. مادر بهمن در ویدئویی با اعلام این مطلب از مقام معظم رهبری و رییس قوه قضائیه تشکر کرد. ورمزیار، در یک فقره دزدی مسلحانه، مشارکت داشت و برخلاف سایر همدستانش فرار کرده بود اما پیشاز آنکه پلیس به او و اموال مسروقه دسترسی پیدا کند، خودش و طلاها را تسلیم پلیس کرده بود.