انتقاد حمیدرضا جلاییپور از پاسخگو نبودن اطلاعات سپاه درباره بازداشت ۴۰ روزه پسرش
پدر محمدرضا جلاییپور پس از گذشته ۴۰ روز بازداشت فرزندش به کمپین حقوق بشر در ایران گفت هنوز از علت بازداشت و اتهام او اطلاعی ندارد. به گفته حمیدرضا جلاییپور فرزندش در بند دو الف سپاه پاسداران به سر میبرد و از زمان بازداشت تاکنون فقط پنج بار تماس تلفنی کوتاه با خانواده داشته است.
همچنین به گفته آقای جلاییپور، فرزندش هنوز در مرحله بازجویی است و وکیل او اجازه ورود به پرونده را پیدا نکرده است. حمیدرضا جلاییپور گفت: «پسرم ۲۰ روز اول در انفرادی بود و پس از آن به بندی که چند نفر دیگر هم حضور دارند منتقل شد. در این دوران همبندیهای متفاوتی داشته، مدتی با چند نفر از فعالان محیط زیست بود، مدتی با داعشیها، مدتی با آقای محمدعلی طاهری و این روزها هم با آقای مشایی هم بند است.»
حمیدرضا جلاییپور، جامعهشناس و مدیر مسوول روزنامه توقیف شده جامعه درباره وضعیت فرزندش که از تاریخ ۲۹ فروردین ۹۷ در بازداشت به سر میبرد به کمپین گفت: «محمدرضا تاکنون فقط پنج بار تماس تلفنی کوتاه داشته که در حد احوالپرسی بوده، ما بارها تقاضای ملاقات دادیم که موافقت نشده است. برای او وسایلی مانند کتاب و پول فرستادیم که به او در زندان تحویل دادهاند.»
پدر محمدرضا جلاییپور در ادامه گفت: «۴۰ روز از بازداشت او گذشته، آیا این مدت برای بازجویی کافی نبوده تا دادگاه تشکیل دهند و یا آزادش کنند. من انتظار خاصی جز اجرای قانون برای فرزندم ندارم و اینکه زودتر وضعیتش روشن شود.»
محمدرضا جلاییپور فعال سیاسی روز ۱۹ فروردین ۹۷ هنگام خروج از منزل محمد خاتمی رییس جمهور سابق ایران بازداشت شد و پس از آن به همراه ماموران به خانه پدریش برای تفتیش خانه و ضبط وسایلی منتقل شد. او از آن زمان تاکنون در بازداشت به سر میبرد و نه تنها قوه قضاییه بلکه سپاه پاسداران که مسوول بازداشت اوست جوابی به علت بازداشت و اتهام او نداده است.
محمدرضا جلاییپور پیش از این در حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ بازداشت و با قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد. در آن زمان او سخنگوی کمپین «پویش موج سوم» برای حمایت از خاتمی و موسوی در انتخابات ۸۸ و فعال در ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی بود.
اعتراض به تخلفات سازمان اطلاعات سپاه پاسداران
حمیدرضا جلاییپور نوشتهای در کانال تلگرامی خود در تاریخ پنج خرداد ماه منتشر کرد که در آن درباره تخلفات و بیقانونیهای سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران در ارتباط با بازداشت شهروندانی مانند فرزندش و فعالان محیط زیست توضیح داده است.
جلالیپور در این نوشته با اشاره به چهل روز بازداشت فرزندش نوشته است: «اینجانب در این چهل روز فقط به مقام معظم رهبری دسترسی نداشتهام، ولی از طریق مقامات دیگر قضایی و سیاسیو روحانیتی تا میتوانستیم موضوع دستگیری محمدرضا را پیگیری کردهام ولی هنوز یک پاسخ رسمی دریافت نکردهام.»
او در ادامه با خطاب قرار دادن سپاه پاسداران نوشت: «الان سوالم از برادران اطلاعات سپاه این است: شما وقتی فردی را با اعزام سی نفر دستگیر میکنید، آیا برای چنین فردی چهل روز وقت برای پرونده سازی کافی نیست؟!! مگر چکار میخواهید بکنید؟ چرا تاریخ دادگاه را مشخص نمیکنید؟ چرا ملاقات نمیدهید؟ چرا به پیگیریها پاسخ نمیدهید؟»
این جامعهشناس با اشاره به با این جمله که «آخر زور گفتن نه فقط در قاموس حقوق مدنی یا شرع حتی در عرف محله هم حدی دارد!» نوشته است: «حتی از طریق مقامات رسمی نتوانستم بفهمم اطلاعات سپاه به چه جرمی محمدرضا را دستگیر کرده، کجا نگه میدارد و چرا ملاقات نمیدهد و چرا دادگاه تشکیل نمیدهد؟»
ابراز نگرانی از وضعیت خانوادههای فعالان محیط زیست بازداشت شده
او همچنین در بخش دیگری از نامهاش نوشته نگرانیهای این روزهای او نسبت به فعالان محیط زیست بازداشت شده بیشتر از فرزندش است: «من بدون اینکه قصد ریا داشته باشم انصافا الان نگرانی من بالاتر از نگرانی برای محمدرضا است. و آن نگرانی برای خانوادههای محیط زیستیها است.»
او با نقد عملکرد سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران از رهبر ایران درخواست کمک برای آزادی فعالان محیط زیست کرد: «من میخواستم به مقام رهبری عرض کنم که هیچ شخص و سازمانی الان نمیتواند نسبت به کارهایی که سازمان اطلاعات سپاه (جناب طائب) انجام میدهد کاری بکند و روند اقدامات این فرد را شفاف پیگیری کند. زندانیهای محیط زیستی مثل من در بیست سال پیش خوششانس نیستند که مادرشان مادر سه شهید باشد و بتواند پارتی آنها شود.»
حمیدرضا جلاییپور خطاب به رهبر ایران نوشته این فعالان محیط زیست هیچ پارتی ندارند که واسطه آزادی آنها شود: «من میخواهم خدمت مقام رهبری عرض کنم این وضعی که بر خانواده محیط زیستیها می رود وضع دلخراشی است. زیرا پس از شش ماه اصلن راه پیگیری از هیچ کانالی را ندارند. انصافا معلوم نیست پرونده سازی از افرادی که هیچ نظارتی بر آنها نیست چقدر اصالت دارد؟! اینکه درست نیست افراد بیگناه را بگیرند و با «ابزار زندانی کردن بلند مدت» بخواهند پرونده بسازند.»