حمل و نقل عمومی غیرقابل دسترس
بسیاری از مصاحبهشوندگان دارای معلولیت به ما گفتند که به دلیل دسترسیپذیری ضعیف سیستم حمل و نقل، راهها و ساختمانها عملا در خانه خود زندانی شدهاند و قادر به زندگی مستقل و حضور در جامعه به شکلی برابر با سایرین نیستند. برای مثال با اینکه برخی اتوبوسهای جدید مجهز به سطح شیبدار هستند تا افرادی که از ویلچر و واکر استفاده میکنند بتوانند به آنها دسترسی داشته باشند، برخی افراد میگویند اغلب رانندهها نمیدانند چطور سطح شیبدار را باز کنند. در شهرهای بزرگی که مترو دارند، در برخی ایستگاههای مترو آسانسور هست اما بیشتر وقتها کار نمیکند. این وضعیت باعث شده بعضی از افرادی که از ویلچر استفاده میکنند، با وجود خطر، از پلههای برقی استفاده کنند.
در سیستم اتوبوسرانی، ایستگاههای اتوبوس اعلام نمیشوند و گاه اتوبوسهای عادی خارج از ایستگاه میایستند؛ در نتیجه برای افرادی که نابینا هستند مانع ایجاد شده است و در نبود اعلام نام ایستگاه نمیتوانند ایستگاهها را برای جهتیابی بشمارند. چندین مورد آسیب و یک مورد مرگ افراد نابینا در هنگام سوار شدن به مترو در تهران گزارش شده است.
افرادی که در شهرهای کوچکتر و مناطق روستایی زندگی میکنند برای دسترسی به وسایل حمل و نقل با مشکلات دیگری روبرو هستند چون در این مناطق وسایل حمل و نقل عمومی یا وجود ندارد یا بسیار کم است و جاهایی هم که وجود دارد کاملا غیرقابل دسترس است.