انتقال نرگس محمدی از زندان به بیمارستان به دلیل مشکلات کلیه و صفرا
همسر نرگس محمدی فعال حقوق بشر که از اردبیهشت ۹۴ در زندان به سر میبرد به کمپین حقوق بشر در ایران گفت او صبح شنبه ۹ تیرماه به دلیل درد شدید کلیه از زندان اوین به بیمارستان منتقل شده و همچنان در بیمارستان به سر میبرد. به گفته آقای رحمانی او از سال ۹۵ دچار مشکلات کلیه و کیسه صفرا است اما معاینات پزشکی او تاکنون به تعویق افتاده بود.
تقی رحمانی به کمپین گفت نیمه شب جمعه هشتم تیرماه حال نرگس در بند زنان زندان اوین بد شده و «اول او را به بهداری بردند اما به علت درد شدید بالاخره بهداری دستور اعزام او را به بیمارستان صادر کرد و او صبح شنبه به بیمارستان منتقل شد. تا جایی که اطلاع دارم پزشکان در حال بررسی کیسه صفرا و سنگ کلیهاش هستند. هنوز نمیدانم آیا نرگس نیاز به عمل جراحی دارد و تا چه زمانی در بیمارستان خواهد ماند.»
تقی رحمانی به کمپین گفت همسرش از اواسط سال ۹۵ مواجه با درد کلیه بوده و نیاز به معاینات پزشکی داشته اما به مدت دو سال انتقال او به بیمارستان و انجام آزمایشات به تعویق افتاده است: «اواسط سال ۹۵ دکتر دستور بررسی کلیه و کیسه صفرا او را داده بود اما اعزام او به بیمارستان برای انجام آزمایشات به دلیل مشکلاتی صورت نگرفت.»
آقای رحمانی در ادامه گفت: «رسیدگی مناسب پزشکی در زندانهای ایران به هر علتی مرسوم نیست و گاهی هم با کینهتوزی با برخی از زندانیان همراه میشود و امر مراقبتهای پزشکی را به تعویق میاندازد.»
به گفته همسر نرگس محمدی فعال حقوق بشر او از زمان بازداشت در اردبیهشت ۹۴ تاکنون که بیش از سه سال میگذرد حتی از «یک روز مرخصی» نیز علیرغم قانون برخوردار نبوده است. او با حکم ۱۰ سال حبس با اتهامات تکراری مواجه است.
محمد بهزادیراد وکیل نرگس محمدی نیز روز شنبه ۹ تیرماه در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا خبر انتقال موکلش را به دلیل مشکلات کیسه صفرا به بیمارستان داد و تایید کرد که موکلش مدتی بوده با مشکلات «مثانه و کیسه صفرای» مواجه بوده است. این وکیل اظهار امیدواری کرده بود که خانم محمدی با توجه به شرایطش بتواند از قانون «آزادی مشروط» استفاده کند.
نرگس محمدی، ۴۵ ساله، فارغالتحصیل رشته فیزیک، فعال حقوق بشر و سخنگوی سابق کانون مدافعان حقوق بشر است. او در سال ۱۳۸۸ به دلیل فعالیتهای عمومی خود در دفاع از حقوق زنان و ترویج حقوق بشر شغل مهندسی خود را در شرکت بازرسی فنی ایران از دست داد.
خانم محمدی دارای دو فرزند علی و کیانا است که پس از بازداشت مجدداش در سال ۹۴ به فرانسه رفتند تا در کنار پدرشان تقی رحمانی زندگی کنند. تقی رحمانی نیز از فعالان سیاسی، عقیدتی است که سالهای زیادی در زندان بود.
نرگس محمدی پس از بازداشتش اجازه صحبت تلفنی با فرزندانش را در پاریس نداشت. او در اعتراض به نداشتن این حق در تیرماه ۹۵ دست به اعتصاب غذا زد تا نهایتا مقامات زندان به او اجازه تماس تلفنی را دادند.
او برنده جایزه ساخاروف (انجمن فیزیک آمریکا) نیز در سال ۹۷ شد. نرگس محمدی در ابتدا در سال ۱۳۸۸ بازداشت شد و به ۱۱ سال زندان به اتهام «اجتماع، تبانی و اقدام علیه امنیت ملی»، «عضویت در کانون مداقعان حقوق بشر» و «تبلیغ علیه نظام» محکوم شد. حکم او در دادگاه تجدید نظر به شش سال زندان کاهش پیدا کرد. خانم محمدی سال ۱۳۹۲ به دلیل بیماری شدید (فلج عضلانی) از زندان زنجان آزاد شد.
او مجددا در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ و دو ماه بعد از آنکه با کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سفارت اتریش در تهران ملاقات کرد و در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران صحبت کرد، بازداشت و به ۱۶ سال زندان به جرم عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر، اجتماع، تبانی و اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام محکوم شد. خانم محمدی طبق قانون مجازات جدید اسلامی باید ۱۰ سال از این حکم را بگذراند.
نرگس محمدی در طی این سه سال نسبت به مسایل محالف حقوق بشر نظیر شکنجه «سلول انفرادی» نامههای خطاب به مسوولان قضایی و نمایندگان مجلس نوشته است. این مدافع حقوق بشر طی نامهای به رییس قوه قضاییه که چهارم اسفند ۹۶ از سوی کانون مدافعان حقوق بشر منتشر شد، او را «مسوول مستقیم همه رفتارهای غیرقانونی و غیرانسانی» به زندانیان دانست.