شواهد جدید درباره امکان جاسوسی از کاربران و سانسور محتوا توسط تلگرامطلایی و هاتگرام
محققان شرکت سیسکو- تلسو میگویند تلگرام طلایی و هاتگرام امنیت و حریم خصوصی کاربران را نقض میکند.
تنها چند ماه پس از آنکه مقامات ایرانی دسترسی به اپلکیشن تلگرام با میلیونها کاربر ساکن ایران را در تمام کشور مسدود کردند، میلیونها کاربر در حال استفاده از نسخههایی تغییر یافته تلگرام هستند که حکومت را قادر خواهد ساخت تا محتوای تلگرام را سانسور کند، ارتباطهای شخصی آنها را تحت کنترل در آورد و بر اساس جدیدترین یافتههای محققین امنیت اینترنت اطلاعات خصوصی آنها را به سرقت ببرد.
براساس تحقیقات کمپین حقوق بشر در ایران، توسعه و استفاده از این اپلیکیشنهای تغییر یافته نه تنها از سمت نهادهای تندرو حمایت میشود بلکه دولت حسن روحانی نیز شدیدا از آنها حمایت میکند.
در حال حاضر تنها دو نسخه از اپلکیشن تلگرام که در داخل ایران تغییر یافته و توسعه پیدا کردند، به نامهای تلگرام طلایی و هاتگرام، در کافه بازار که بازار اپلیکیشنهای اندروید ایرانی است در دسترس هستند که هر دو هم محتوای تلگرام را بر اساس دستور مقامات ایرانی سانسور میکنند و هم کد تایید هویت کاربران را در دسترس آنها قرار میدهد.
احتمال اینکه اکثر کاربران این و اپلکیشن نسبت به محدودیتها و آسیبپذیریهای آنها آگاه باشند بسیار کم است. این دو اپلکیشن با سواستفاده از خوشنامی تلگرام در ایران که به دلیل امنیت این اپلیکیشن است، کاربران را فریب میدهد. تلگرام تا پیش از فیلتر شدن در اردیبهشت ۱۳۹۷ دارای ۴۰ میلیون کاربر فعال در ایران بود.
براساس گزارش شرکت سیسکو تلسو، که در سطح جهانی به موضوع امنیت ارتباطات میپردازد، اپلیکیشنهای جعلی تلگرام به همراه برخی از نسخههای جعلی اینستاگرام از روشهای مختلفی برای به سرقت بردن اطلاعات کاربران استفاده میکنند. این گزارش که توسط پنج محقق امنیت اینترنت نوشته شده است، نشان میدهد که اپلیکیشنهای ایرانی تلگرام از صفحههای لاگین جعلی برای به سرقت بردن اطلاعات حساس حساب تلگرام کاربران استفاده میکنند و همچنین قادر هستند تا با هایجک کردن بیجیپی کاربران ایرانی را هدف قرار میدهند.
این گزارش اضافه میکند که در صورت نصب این اپلیکیشنها بر روی گوشی حتی اگر کاربر از اپلیکیشن اصلی تلگرام استفاده کند، دسترسی کاملی به فهرست اطلاعات افراد (Contact List) کاربران دارند. همچنین این اپلیکیشنها اطلاعات کاربر را به محلهایی در داخل ایران ارسال میکنند.
گزارش سیسکو تلسو اضافه میکند که این اپلیکیشنها قادر هستند تا ترافیک این اپلیکیشنها – به عنوان نمونه تلگرام را- به سرقت ببرند. کمپین در تاریخ ۸ مرداد گزارش داد که شرکت مخابرات ایران با تغییر مسیر دادن آدرسهای ای.پی تلگرام، کاربران را به جای متصل کردن به تلگرام، به سمت سرورهای شرکت مخابرات هدایت کرده است و عملا دسترسی کاربران را به این پیامرسان قطع کردهاند. با وجود آنکه محمدجواد آذریجهرمی وزیر ارتباطات قول داده بود تا عوامل این اقدام را شناسایی و مجازات کند، اما تا امروز هیچ خبری مبنی بر مجازات و معرفی آنها منتشر نشده است.
دولت حسن روحانی و به حراج گذاشتن امنیت و نقض حریم خصوصی کاربران
دولت حسن روحانی نقشی فعال در حمایت و ترویج استفاده از این دو اپلیکیشن را بازی میکند. این دو اپلکیشن که نسخههای تغییریافته تلگرام هستند چند ماه قبل از مسدود شدن تلگرام در کافهبازار در دسترس کاربران ایرانی قرار گرفتند. تلگرام به دلیل اجرا نکردن سانسور محتوای مورد نظر مقامات ایرانی در ایران و همچنین انتقال سرورهایش به ایران، فیلتر شد.
نگاهی به روند گسترش این دو اپلیکیشن و تحولات مربوط به فیلتر کردن تلگرام نشان میدهد که فیلترشدن تلگرام در اردیبهشت ۹۷ که با جنجال و واکنش گسترده کاربران ایرانی در شبکههای مجازی و رسانههای داخل کشور مواجه شد، نه محصول اختلاف نظر بین جناحهای تندرو و فشار آنها برای مسدود کردن آن و ازسوی دیگر دولت و تلاش برای باز نگهداشتن آن، بلکه اقدامی برنامهریزی شده و مورد اتفاق مسوولین عالیرتبه نظام برای اطمینان حاصل کردن از اینکه با جایگزین کردن نسخه اصلی تلگرام – که کنترل و نظارت و سانسور آن درداخل کشور امکان پذیر نیست- با نسخههای داخلی، دستگاههای دولتی میتوانند هم محتوایی که به دست کاربر داخل ایران میرسد را سانسور کند، هم به برخی از اطلاعات شخصی آنها دسترسی داشته باشند.
در زمانی که تلگرام فیلتر شد، حسن روحانی اعلام کرد که دولت تلگرام را فیلتر نکرده است. به این معنی که فیلترینگ تلگرام نه در سطح شرکت ارتباطات زیرساخت بلکه با دستور قوه قضاییه در سطح شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت فیلتر شد تا به این ترتیب حسن روحانی هزینه فیلترینگ تلگرام را برای دولت خود کاهش دهد . اگرچه با مسدود نکردن تلگرام در شرکت ارتباطات زیرساخت، دولت حسن روحانی عملا راهی را برای دو اپلیکیشن تلگرام طلایی و هاتگرام باز گذاشته است تا آنها را قادر سازد تا بدون فیلترینگ فعالیت کنند در حالی که تمام نسخههای دیگر تلگرام و همچنین نسخه اصلی را فیلتر و از کافهبازار حذف کردند.
اگر چه شرکتی که این دو اپلیکیشن را ارائه میکند، در ظاهر متعلق به بخش خصوصی است، اما حمایت برخی از عالیرتبهترین مقامات دولتی و قضایی و اظهارات آنها در خصوص عملکرد این شرکت، و از جمله حذف همه نسخههای تغییر یافته تلگرام تولید شده در داخل کشور از فروشگاه اپلیکیشن ایرانی «کافه بازار» به غیر از این دو نسخه در تلگرام طلایی و هاتگرام نشان دهنده اراده مقامات کشوری برای تبدیل شدن این دو نسخه به اصلیترین کانال اتصال به تلگرام در سطح کشور بوده است.
در تاریخ ۱۹ آبان ۱۳۹۷ پیام تیرانداز مدیر عامل فارسنیوز در جلسه شورای مدیران خبرگزاری فارس اعلام کرد که این خبرگزاری مجددا در تلگرام و با استفاده از تلگرامطلایی فعالیت خواهد کرد. او گفت: «وزارت ارتباطات و قوه قضائیه، ۲ پیامرسان طلاگرام و هاتگرام را قانونی میدانند و فیلتر نکردهاند، بنابراین برای فعالیت در این پیامرسانها، منعی برای خبرگزاری فارس نیست.»
در صورتی که کاربران هر کدام از نسخههای ایرانی این اپلیکیشن را در کافه بازار باز کنند با پیغام «این برنامه به دستور کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، از حالت انتشار خارج شده است» رو به رو میشوند.
فیلتر کردن تلگرام از یک سو و باز کردن مسیر برای دستیابی مردم به تلگرام بدون فیلتر با استفاده از نسخههای دستکاریشدهای که امکان کنترل و نظارت و سانسور را برای دستگاههای دولتی فراهم میکند، پروژه نسخههای جایگزین تلگرام را به عنوان یکی از فریبکارانهترین اقدامات دولت حسن روحانی برای اعمال سانسور و نظارت بر ارتباطات شخصی کاربران از یک سو، و به خطر انداختن حریم خصوصی کاربران و آزادیهای آنلاین آنها از سوی دیگر، تبدیل میکند.
بیپناه گذاشتن و فقدان شفافیت در خصوص چنین پیامرسانهایی و همزمان حمایت از فعالیت آنها توسط آذریجهرمی وزیر ارتباطات که خود دارای سابقه کار در وزارت اطلاعات یکی از نهادهای امنیتی مسوول بازداشت و پروندهسازی برای بسیاری از فعالین حقوق بشرو اینترنت است، نیز نشان دهنده امنیتی و اطلاعاتی شدن بیشازپیش موضوع دسترسی به اینترنت و پیامرسانها در ایران بعد از روی کار آمدن اوست.
از زمان رویکار آمدن جهرمی به عنوان وزیر ارتباطات رویکرد نظارت و کنترل بر کاربران و همچنین قادرسازی دستگاههای دولتی به امکانات مرتبط با دستیابی به اطلاعات و ارتباطات شخصی کاربران افزایش چشمگیری یافته است. الگوی نسخه دستکاری شده، عملا نیازها و اهداف مقامات اطلاعاتی و قضایی را برای نظارت و کنترل بر ارتباطات شهروندان برآورده میسازد.
سابقه کار در وزارت اطلاعات در هنگام اخذ رای اعتماد در مجلس در سال ۹۶ مطرح شد. منابع مطمئن به کمپین گفتهاند که در جریان اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، آذری جهرمی به عنوان بازجوی فنی با آنها گفتوگو کرده است و از زندانی خواسته است که پسوردهای ایمیلها و شبکههای اجتماعی خود را در اختیار او بگذارد. چنین سابقهای با روند افزایش نظارت و کنترل و احاطه امنیتی بر فضای ارتباطات اینترنتی کاربران ایرانی همخوانی دارد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در ایران توسط سه محقق امنیت اینترنت که کدهای این دو اپلیکیشن را بررسی کردند تلگرام طلایی و هاتگرام در دو سطح مسدود کردن پروکسی و فیلترشکنهای مخصوص تلگرام و مسدود کردن کانالهای مورد نظر مقامات مسوول فیلترینگ با دستگاههای مسوول فیلترینگ در ایران همکاری میکنند.
روش اول: تلگرام طلایی با ارسال اطلاعات پروکسیهای تلگرام به سرورهای تلگرام طلایی، در جمعآوری و مسدود کردن این فیلترشکنها با وزارت ارتباطات همکاری میکند. براساس تحقیقهای کمپین و همچنین گزارشهای کاربران، به محض اینکه کاربری یکی از این فیلترشکنها را بر روی این نسخه از تلگرام فعال بکند، سرور این فیلترشکن مسدود خواهد شد. به بیان ساده، سازندههای این اپلیکیشن در همکاری با مقامات به عنوان بازوی شناسایی فیلترشکنها به آنها کمک میکنند تا فیلترشکنهای مورد استفاده کاربران برای تلگرام را شناسایی و یک به یک مسدود کنند تا به این ترتیب تنها پل ارتباطی بدون دردسر و آسان برای کاربران ایرانی با تلگرام استفاده از همین اپلیکیشنها، یعنی تلگرام طلایی و هاتگرام باشد.
در گزارش سیسکو تلسو آمده است که با وجود آنکه چنین ویژگی برای دورزدن فیلترینگ تلگرام در این اپلیکیشنها وجود دارد اما آنها شواهی پیدا نکردند که از این ویژگی استفاده شود. به نظر میرسد عدم استفاده از این فیلترشکنها به دلیل آن باشد که تحقیقات کمپین نشان میدهد که سرورهای شرکت سازنده تلگرامطلایی و هاتگرام مستقیم به شرکت ارتباطات زیرساخت وصل هستند که در آنجه تلگرام فیلتر نیست.
بهروز یک توسعه دهنده اندروید در همین مورد در حساب توییتر خود نوشت: «برای دوستی سرور با پراکسی MTProto بالا آورده بودم و کار میکرد. همین که دیشب به دوستی که تلگرام طلایی داشته پراکسی رو فرستاده امروز بلاک شده. پاک کنید این لامصبها رو.»
روش دوم: تلگرام طلایی و هاتگرام فهرستی از کانالهای ممنوعه را توسط یک API دریافت میکنند و در صورتی که کاربر درخواست بازکردن یکی از این کانالها را کند، به او پیغامی مبنی بر «غیر مجاز» بودن این کانال نمایش میدهد.
به عنوان نمونه دسترسی به کانالهای مانند کمپین حقوق بشر در ایران، بیبیسی فارسی، دور تیوی(تلویزیون وابسته به دراویش)، رادیو فردا، وحیدآنلاین، پسکوچه(پخش فیلترشکن) و دهها کانال دیگر فارسی زبان بر روی این دواپلیکیشن مسدود هستند و در صورتی که کاربر درخواست بازکردن این کانالها را بدهد با پیغام «به علت محتویات غیرمجاز، این کانال مسدود شد.» رو به رو میشود. این در حالی است که این کانالها در اپلکیشن اصلی خود تلگرام مسدود نیستند و تنها در این دو اپلیکیشن مسدود شدند.
به این ترتیب تلگرام طلایی در همکاری با وزارت ارتباطات و نهادهای مسوول در سانسور و فیلترینگ، تلاش دارند تا تنها یک راه را برای استفاده از تلگرام باز نگهدارند و آن استفاده از یکی از این دو اپلیکیشن یعنی تلگرام طلایی و یا هاتگرام است.
این درحالی است که کدهای اضافه شده به این دو اپلیکیشن مالکین آنها را قادر میسازد از کاربران جاسوسی نیز بکنند. به عنوان نمونه تلگرام طلایی دای توابعی است که ارسال کدهای تایید هویت کاربران تلگرام را ذخیره و به سرورهای خودش ارسال میکند.
اپلیکیشن تلگرام برای جلوگیری از هک شدن کاربران، در زمان وارد شدن به حساب کاربری، کدی را برای کاربر به صورت پیامک و یا در خود اپلییشن ارسال میکند. یکی از روشهای رایج هک کردن حسابهای تلگرام در ایران به سرقت بردن این کد است. کمپین پیش از این دهها از استفاده از این روش برای هک کردن حسابهای کاربران را ثبت کرده است.
اعلام تعداد دقیق کاربران این دو اپلیکیشن توسط خرمآبادی، خود گواهی بر کنترل فعالیت کاربران در این اپلیکیشن است. تعداد کاربران این اپلیکیشن یا باید توسط خود شرکت تلگرام اعلام شود و یا سازندگان این اپلیکیشنها -هاتگرام و تلگرام طلایی- قادر هستند که فعالیت کاربران را شنود و تعداد کاربران را محاسبه کنند.
تلگرام طلایی و هاتگرام: تصمیمی دربالاترین سطوح نظام
دو اپلیکیشن تلگرام طلایی و هاتگرام که نسخههای از اپلیکیشن تلگرام هستند که توسط شرکت «راهکار سرزمین هوشمند» با مجوز مرکز ملی فضای مجازی، نهاد زیر مجموعه شورای عالی فضای مجازی، بدون فیلتر شدن فعال هستند. تغییراتی که در کد این دو اپلیکیشن ایجاد شده است، به مقامات ایرانی این امکان را میدهد که نه تنها محتوای مورد نظر خودشان را در سطح تلگرام سانسور کنند، بلکه بر اساس یافتههای سه محقق امنیت اینترنت در داخل ایران بسیاری از اطلاعات خصوصی و محرمانه کاربران را جمعآوری و ذخیره میکند.
مرکز ملی فضای مجازی براساس حکم آیتالله علی خامنهای و زیر نظر شورای عالی فضای مجازی در سال ۱۳۹۰ و با هدف «اشراف کامل و به روز نسبت به فضای مجازی در سطح داخلی و جهانی و تصمیم گیری نسبت به نحوه مواجهه فعال و خردمندانه کشور با این موضوع» تاسیس شد که ریاست آن بر عهده سیدابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی است. حسن روحانی رییس شورای عالی فضای مجازی است.
در حکم رهبر ایران برای تاسیس این مرکز آمده است: «کلیه دستگاه های کشور موظف به همکاری همه جانبه با این مرکز می باشند.»
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در تاریخ ۲۷ تیر ۱۳۹۷ در مورد نهادی که مجوز فعالیت به اپلیکشنهای تلگرام طلایی و هاتگرام را داده است گفت: «تصمیمگیری درباره فعالیت دو نسخه از تلگرام تا زمان گذار در مرکز ملی اتخاذ شده و اینکه دو سه دستگاه برخلاف قانون درباره این تصمیمگیری صحبت کنند و به دولت تهمت بزنند همچنان مورد سوال است.»
اظهارات آذری جهرمی نشان میدهد که تصمیمگیری برای جایگزینی تلگرام با نسخههایی از این پیامرسان که همه امکانات لازم برای نظارت و سانسور کاربران را به دستگاههای دولتی و امنیتی میدهد، در عالیترین سطوح تصمیمگیری درباره سیاستهای اینترنتی در ایران اتخاذ شده است.
عبدالصمد خرمآبادی معاون دادستان کل کشور در تاریخ ۲۶ تیر ۱۳۹۷ با اشاره به این که ۳۰ میلیون کاربر ایرانی از هاتگرام و تلگرام طلایی استفاده میکنند به صورت تلویحی اعلام کرد که این دو اپلیکیشن تحت کنترل و مالکیت نهادهای امنیتی ایران قرار دارند. معاون دادستان کل کشور که تا پیش از این اصرار داشت که این اپلیکیشنها باید مسدود شود افزود: «مشکل کاربران ایرانی در مراجعه به پیام رسانهای خارجی مشکل امنیتی نیست. مردم علیرغم تبلیغات گسترده دشمن به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران کاملا اعتماد دارند و نرم افزارهای داخلی را بر خارجی ترجیح میدهند.» او همچنین گفت که «بررسی آمار ترافیک درگاه بینالمللی اینترنت کشور بیانگر این واقعیت است که بعد از فیلتر تلگرام تنها ده درصد از حجم دادههای موجود تلگرام از طریق فیلتر شکنهای خارجی بازدید شدهاند.»
حسن بیکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از قول وزیر اطلاعات تایید کرده بود که این دو اپلیکیشن تحت مالکیت ایران است. حسن بیکی به خبرنگاران گفت: «وزیر اطلاعات در ضیافت افطاری اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و جمعی از نمایندگان مجلس عنوان کرد که تلگرام طلایی متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و اکنون ۲۵ میلیون عضو دارد و قانونی است.»
طرح تعلق داشتن «تلگرامطلایی» به «جمهوری اسلامی ایران» از سوی وزیر اطلاعات ایران و طرح موضوع اینکه استفاده از این پیامرسانها نشان میدهد مردم ««به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران کاملا اعتماد دارند و نرمافزارهای داخلی را بر خارجی ترجیح میدهند»، و اظهارات آذری جهرمی مبنی بر تصمیم مرکزملی فضای مجازی برای فعالیت این دو پیامرسان، سه ضلع مثلثی هستند که توضیح میدهند چرا پس از فیلتر کردن تلگرام در اردیهبشت ۹۷ توسط یک دادستان در تهران و علیرغم درخواست برخی از وکلا و بسیاری از شهروندان از حسن روحانی برای پیگیری حقوقی این اقدام و به چالش کشیدن این تصمیم توسط قوهقضاییه، حسن روحانی رییس جمهوری، از پیگیری این موضوع خودداری کرد و به چنین تصمیمی تن داد.
اینکه به دنبال فیلتر کردن تلگرام در اردیبهشت ماه، این فیلترینگ تنها از طریق شرکتهای ارائه دهنده اینترنت اعمال شد وشرکت زیرساخت به عنوان تنها شرکتی که به صورت انحصاری اینترنت ایران را تعمین میکند، از فیلتر کردن تلگرام سرباز زد، هم اکنون با تحولات مرتبط با این پیامرسانهای دستکاری شده معنیدارتر میشود و نشان میدهد باز نگهداشتن مسیر برای دسترسی به تلگرام و جایگزین کردن آن به جای تلگرام در صورت فیلتر شدن آن، در همان زمانی که تلگرام مسدود شده بود، جزو برنامههای مقامات وزارت ارتباطات و دولت بوده است.
مالک تلگرام طلایی و هاتگرام کیست؟
راهکار سرزمین هوشمند، به عنوان شرکت دانشبنیان صنعتی ﺩﺭ سال ۱۳۸۴ ﺩﺭ ﺍﺩﺍﺭﻩ ﺛﺒﺖ ﺷﺮﻛﺖﻫﺎی ﺗﻬﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﺛﺒﺖ ﺭﺳﻴﺪه است و بر اساس اطلاعات این شرکت در وبسایت لینکدین ۳۷ نفر برای این شرکت مشغول به کار هستند. نام این شرکت که سازنده تلگرام طلایی و هاتگرام است برای نخستین بار بعد از آنکه تلگرام در دی ماه ۱۳۹۷ برای اولین بار فیلتر شد مطرح شد. این شرکت در آن زمان با پخش فیلترشکنهای مخصوص تلگرام اقدام به جذب کاربر کرد و مدت کوتاهی بعد از آن هاتگرام را به عنوان اولین نسخه از تلگرامی که فیلتر نبود معرفی کرد، این در حالی است که در همان زمان اپلیکیشن تلگرام به مدت دو هفته فیلتر شده بود.
پس از آنکه تلگرام برای دومین بار در اردیبهشت ۱۳۹۷ فیلتر شد، این شرکت مجددا اقدام به پخش فیلترشکنهای مخصوص تلگرام کرد و به سرعت نسخه دوم از اپلیکیشن تغییر یافته تلگرام تحت عنوان تلگرام طلایی را منتشر کرد. این اپلیکیشن در هیچ کدام از فروشگاههای اپلیکیشنهای موبایل در خارج از ایران وجود ندارد و تنها راه نصب آن استفاده از فروشگاه اپلیکیشن ایرانی کافه بازار است.
براساس اطلاعاتی که مصاحبه هفتهنامه عصر ارتباط با یکی از مدیران این شرکت انجام داده است، هاتگرام «بیش از دو سال قبل» یعنی در حدود سال ۱۳۹۵ ساخته شده است. مدیران این شرکت بدون ذکر نامشان در پاسخ به سوالهای عصرارتباط در مورد این اپلیکیشن در تیر ماه ۱۳۹۷ گفتند: «سابقه حضور اپهای مورد نظر در بازار ارائه به مشتریان به بیش از دو سال قبل برمیگردد. بهراحتی میتوان این سوابق را از اپاستورهای ایرانی تعقیب کنید و در واقع مطلع شوید. پس به سفارش ایجاد نشده است و به دو سال قبل باز میگردد.»
بر اساس یافتههای سه محققها امنیت اینترنت که ساکن ایران هستند، تلگرام طلایی قادر است تا:
- لیست تمام گروهها و رباتها که کاربر در آنها عضو است را به سرورهای خود ارسال کند
- امکان ارسال لیست تمام کانالهایی که کاربر در آنها عضو هست و اینکه آیا کاربر مدیر آن کانال است یا نه؟
- امکان دریافت و ارسال لیست تمام مخاطبین کاربر به همراه نامکاربری آنها
- امکان ارسال موقعیت مکانی کاربر به سرورهای تلگرام طلایی
- امکان سرقت کد تایید هویت تلگرام که با استفاده از آن میتوان به اکانت تلگرام کاربر مد نظر دسترسی کامل پیدا کرد.
- ارسال اطلاعات پروکسی سرور ذخیره شده روی کلاینت به سرورهای تلگرام طلایی.
و همچنین این اپلیکشن قادر است تا بدون اطلاع کاربر از طرف فعالیتهای زیر را انجام دهد:
- امکان عضو کردن کاربر در یک کانال خاص به صورت اجباری
- امکان رپورت کردن یک کانال خاص توسط کاربران به صورت مخفی
- امکان بیرون رفتن و پاک کردن کانال توسط مدیر کانال
- امکان بازدید نشانی اینترنتی مورد نظر مالکین اپلیکیشن به نام کاربران به صورت مخفی (میتواند برای انجام حملات DDoS یا افزایش آمار بازدید یک سایت استفاده شود)