اعتراض به دادرسی ناعادلانه و نقض حقوق متهم در نودمین روز بازداشت محمد حبیبی
محمد حبیبی علیرغم گذشت بیش از سه ماه بازداشت و پایان بازجویی ها، همچنان در زندان تهران بزرگ زندانی است، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان به مناسبت نودمین روز بازداشت، در بیانیهای صدور حکم حبس، شلاق، محرومیت و ممنوعیت خروج برای یک فعال صنفی را محکوم کرد و خواهان تبرئه و آزادی محمد حبیبی شد.
محمد حبیبی عضو نویسنده و هیئت مدیره کانون صنفی معلمان بیستم اردیبهشت ۹۷ در اجتماع مسالمت آمیز معلمان بازداشت شد. دادگاه نخست او را به هفت سال و نیم حبس اجرایی، هفتاد و چهار ضربه شلاق، دو سال محرومیت سیاسی-اجتماعی و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم کرد. حکمی که شورای هماهنگی فرهنگیان در بیانیه اش آن را ناعادلانه خواند.
بیانیه تشکل صنفی فرهنگیان که روز شانزدهم مرداد منتشر شد، به چند نمونه از موارد نقض حقوق متهم و اقدامات فراقانونی اشاره کرده است: « از روز بیستم اردیبهشت ماه و از نحوه بازداشت و سیر پرونده تا مکان بازداشت و نگهداری محمد حبیبی ، مشخص بود که اراده ای فراقانونی می خواهد روندٍ دادرسی را به صورت غیر قانونی بر این معلم زندانی تحمیل کند. فک وثیقه و درخواست انتقال وی به صورت غیرقانونی به زندان تهران بزرگ توسط ضابط قضایی اطلاعات سپاه، نمونه های نقض دادرسی عادلانه و در تضاد آشکار با حقوق متهم است.
این شورا ممانعت از درمان و عدم برخورداری از خدمات پزشکی ضروری را نیز یکی از موارد نقض حقوق متهم خواند که به دلیل وضعیت نامناسب زندان تهران بزرگ، ممکن است فاجعه ایجاد کند. این تشکل نوشته جامعه فرهنگیان ایران اتهام انتسابی به فعالان دربند را «اساسا» قبول ندارد و خواهان تبرئه و آزادی فوری و بدون پیش شرط معلم زندانی است.
دادگاه محمد حبیبی روز اول مرداد ۹۷ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب با اتهاماتی چون اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی برگزار شد. حکم را ماشاالله احمدزاده، رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب روز سیزدهم مرداد به وکیل او، حسین تاج، ابلاغ کرده است. احمدزاده به همراه قاضی صلواتی و مقیسه مسئول رسیدگی به پرونده و صدور حکم اغلب فعالان سیاسی طی دهه اخیر بوده است.
محمد حبیبی پس از بازداشت خشونت آمیز ابتدا به زندان اوین منتقل شد، اما بدون حکم تبعید یا رای قاضی به زندان تهران بزرگ منتقل شده است. همسر محمد حبیبی گفته است حقوق او به عنوان معلم، از ابتدای بازداشت با توجیه غیبت غیرموجه قطع شده است.
این معلم ۳۹ ساله که کارشناس «ساخت و تولید» و کارشناس ارشد علوم سیاسی است، به عنوان دبیر دبیرستانها و هنرستانهای شهریار، در رشته «ساخت و تولید» در کار میکند و پیشتر نیز یک بار در مقابل شاگردانش بازداشت و پس از مدتی با قرار وثیقه آزاد شد.
درباره زندانی سیاسی محمد حبیبی بیشتر بخوانید.