رضا خندان در نامهای درباره وضعیت فرهادمیثمی، رییس جمهور، مقاماتقضایی و پزشکان بهداری زندان را مسوول وضعیت وخیم سلامتی او دانست
رضا خندان زندانی بند چهارم زندان اوین در نامهای که نسخهای از آن در اختیار کمپین حقوق بشر در ایران قرار گرفته از وضعیت وخیم فرهاد میثمی که از تاریخ ۱۰ مرداد ماه در اعتصاب غذا است اظهار نگرانی کرده است. او در نامه خود مقامات قضاییی، پزشکان بهداری زندان و رییس جمهور را به عنوان حامیان حقوق شهروندی مسوول و پاسخگو وضعیت فرهاد میثمی دانسته است. رضا خندان خبر داده است: «فرهاد میثمی بیش از هر زمان دیگری در وضعیت مخاطرهآمیزی است و باید سریعا به بیمارستانی مطمئن در خارج از زندان اعزام و تحت درمان فوری قرار گیرد.»
رضا خندان در ابتدای این نامه که تاریخ ۲۲ مهرماه ۹۷ را دارد خطاب به «هموطنان و فعالان حقوق بشر» نوشته آورده است: «بیش از ۷۵ روز از اعلام اعتصاب غذای سخت و نگرانکننده دکتر فرهاد میثمی میگذرد. نزدیک به سه هفته است او را به زور از بند عمومی به بهداری زندان منتقل کردهاند. مسوولان زندان ظاهرا به دستور دادستانی و همکاری رییس بهداری اوین، آنجا را که یک مرکز بهداشتی درمانی است و از نظر حرفهای و اصول اخلاق پزشکی باید زیر نظر وزارت بهداشت فعالیت کند، تبدیل به بازداشتگاه امنیتی کرده و از اتاقهای آن به عنوان سلول انفرادی استفاده میکنند.»
همسر نسرین ستوده در ادامه نامه خود با اظهار اینکه اتاقهای بهداری زندان اوین تبدیل به سلولهای انفرادی شده نوشته است: «هم اکنون فرهاد میثمی در یکی از اتاقهای آنجا تحت تدابیر شدید امنیتی نگهداری میشود. گفته میشود در رفتاری غیرانسانی او را که به شدت ضعیف شده است بارها با انواع وسایل علیرغم میل شخصیاش، بدون حضور وکیل و اعضای خانواده، به تخت بسته و سپس سرم را به او تزریق میکنند.»
رضا خندان با مسوول دانستن رییس جمهور و مقامات قضایی کشور نسبت به جان فرهاد میثمی نوشت: «در این مورد نه تنها مقامهای مسوول قوه قضاییه بلکه وزارت بهداشت و درمان و شخص رییس جمهور به عنوان حافظ حقوق مردم که برای پاسداری از حقوق ملت قسم خورده است، مسوولند و باید پاسخگو باشند. همچنین پزشک یا پزشکانی که برخلاف میل بیمار در اقدامی غیرحرفهای و غیرانسانی هر دستوری را حتی خلاف اخلاق حرفهای اجرا میکنند باید مورد بازخواست و پیگرد قرار گیرند.»
پیش از این محمد مقیمی وکیل فرهاد میثمی نیز به کمپین حقوق بشر در ایران گفته بود موکلش در اتاقی در مجاورت بهداری زندان نگهداری میشود. این وکیل همچنین در دیدار چند هفته قبل خود با فرهاد میثمی که به منظور امضای وکالتنامه صورت گرفته او را ضعیف و بیمار توصیف کرده بود.
در حالی رضا خندان از نیاز فوری فرهاد میثمی برای انتقال به بیمارستان گفته که او مدتها پیش قبل از انتقال به بهداری، گفته بود اگر او را بدون دستبند و پابند به بیمارستان منتقل کنند، میپذیرد. اما مسوولان زندان روز ۲۷ شهریور ماه پس از وخامت حال او میخواستند او را با دستبند و پابند و لباس زندان به بیرون منتقل کنند که او با انتقالش به این شکل مخالفت کرد.
فرهاد میثمی یک روز پس از بازداشتش در تاریخ ۱۰ مرداد ماه نسبت به بازداشت غیرقانونی خود و اذیت و آزار به فعالان حقوق بشر دست به اعتصاب غذا (تر) زد. او اعتصاب غذا خود را از تاریخ ۱۷ شهریور ماه به خشک تبدیل کرد. پس از وخیم شدن حالش مسوولان بند او را در تاریخ چهارم مهرماه به زور و خشونت از بند چهارم به بهداری زندان اوین منتقل کردند که تاکنون در همانجا نگهداری میشود. فرهاد میثمی پس از نامه نسرین ستوده در تاریخ ۱۱ مهرماه و درخواست از فرهاد میثمی برای شکستن اعتصاب غذایش، اعصتاب غذا خود را از خشک به تر تبدیل کرد. او مدتی است که با نوشیدنی و تزریقهای به زور سرم روزگار میگذراند.
آقای میثمی، ۴۸ ساله، فعال مدنی و پزشک است. او در دهه ۷۰ و ۸۰ کتابهای درسی و آموزشی کنکور را در انتشارات اندیشهسازان منتشر کرد. او روز ۹ مرداد ماه از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد. ماموران وزارت اطلاعات در زمان تفتیتش خانهاش تعدادی نشان سینه با مضمون مخالفت با حجاب اجباری را پیدا کرده و به عنوان مدرک جرم با خود ضبط کردند. میثمی در حال حاضر در شعبه هفتم دادسرای زندان اوین متهم به سه اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور با تحریک زنان به حضور خیابانی با سر لخت»، «تبلیغ بر علیه نظام» و «توهین به حجاب به عنوان یکی از مقدسات ضرروی اسلام» شده است.