انکار آزار و اذیت خبرنگاران توسط نماینده ایران در سازمان ملل: ایران هدف جنگ رسانهای قرار گرفته است
یک روز پس از آنکه گزارشگر ویژه سازمان ملل در حوزه آزادی بیان و عقیده روز اول آبان ماه در گزارش خود به آزار و اذیت خبرنگاران بخش فارسی رسانه بیبیسی و خانوادههایشان اشاره کرد، زهرا ارشادی یکی از نمایندگان ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل این گزارش را محصول جنگ رسانهای دانست و گفت این گزارشها به این دلیل است که «ایران هدف جنگ رسانهای قرار گرفته است.»
دیوید کی گزارشگر ویژه سازمان ملل در حوزه آزادی بیان و عقیده در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد گزارش خود را درباره سرکوب روزنامهنگاران در سراسر جهان را روز اول آبان ماه ارائه کرد. بخشی از گزارش او به عدم توجه واقعی به علت مرگ روزنامهنگار سعودی، جمال خاشقچی اختصاص داده شده بود. او همچنین در بخشی از حرفهایش به آزار و اذیت دولت ایران نسبت به خبرنگاران ایرانی بخش فارسی بیبیسی و خانوادههایشان اشاره کرد. دیوید کی در گزارش سال گذشته خود نیز به آن اشاره کرده بود و از دولت ایران خواسته بود تا به این رفتار پایان دهد.
با این حال زهرا ارشادی نماینده ایران در نشست کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل، شبکه بیبیسی را «مشغول پمپاژ کور نفرت، ساختار اخبار دروغین و تحریک و تخریب » خواند و گفت «دولتهای متخاصم» برنامهریزی و تامین مالی این شبکه را برعهده دارند.
او با انتقاد از دیوید کی گفت «باعث تاسف است» که گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارش خود از «این ویژگیهای مضر» پرهیز کرده و از خبرنگاران فارسی بیبیسی دفاع کرده است.
با این حال نماینده ایران در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل هیچ اشارهای نکرد که چرا جمهوری اسلامی تقریبا ۱۵۰ کارمند فعلی و سابق بخش فارسی رسانه بیبیسی و بعضی از خانوادههای آنها را تحت آزار و اذیت قرار داده و حتی برخی از نزدیکان آنها را بازداشت و یا تحت بازجویی قرار داده است.
خانم ارشادی گفته برخلاف گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل دولت ایران «دولت جمهوری اسلامی ایران به طور جدی به حفظ محیط رسانه ای باز و پویا برای همه شهروندان خود اعتقاد دارد.» با این حال و علیرغم گفتههای این دیپلمات ایرانی، حتی حمایت روزنامهنگاران در داخل کشور نیز تامین نمیشود. در شامگاه دوم آبان ۹۷ در همان روز صحبتهای خانم ارشادی، پویان خوشحال خبرنگار جوان روزنامه ابتکار به دلیل نوشتن یک گزارش به اتهام «هتاکی به ساحت مقدس امام حسین و ائمه هدی» بازداشت شد.
علاوه بر آن محمدحسین میراسماعیلی خبرنگار سابق روزنامه دنیای اقتصاد به اتهام توهین به معصومان و مسوولان به ۱۰ سال حبس، دو سال محرومیت از فعالیت در رسانهها و فضای مجازی، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و جزای نقدی شش میلیون ریال در دادگاه بدوی محکوم شده است. در طی ۴۰ سال گذشته روزنامهنگاران کثیری بازداشت و متهم به حکمهای سنگین، تهدید به بازداشت و یا فشار و آزار و اذیت از سوی ماموران وزارت اطلاعات و قوه قضاییه قرار گرفتند.
یک ماه پیش حسن روحانی رییس جمهور ایرانن نیز در کنفرانس خبری در مجمع عمومی سازمان ملل پاسخ خبرنگاری درباره علت آزار و اذیت روزنامهنگاران بخش فارسی بیبیسی را بیپاسخ گذاشت.
خبرگزاری میزان سایت خبری رسمی قوه قضاییه روز ۱۶ مرداد ۹۷ با تهدید امنیت روزنامهنگاران بیبیسی نوشت: «بدون تردید باند مافیایی وابسته به ستاد مشترک عملیات روانی براندازی نظام جمهوری اسلامی که مستقیما مردم ایران و امنیت آنها را نشانه گرفتهاند، آزاد نیستند که هر اقدام ضدامنیتی را علیه مردم ایران انجام دهند و اعضا و همکاران این باند که بخشی از آنها در دستگاه تبلیغاتی – امنیتی بی بی سی فارسی گرد آمدهاند و حتی همکاران داخلی آنها که همان خط را دنبال میکنند، باید پاسخگوی اعمال خود علیه مردم ایران باشند و قطعا روزی در پیشگاه ملت ایران رسوا خواهند شد و دست عدالت خداوند در مورد این افراد از آستین مردم ایران بیرون خواهد آمد و به سزای اعمالشان خواهند رسید.»
بیبیسی به عنوان یکی از رسانههایی که منبع اخبار بدون سانسور در ایران شناخته میشود، مدتهاست که هدف حملههای خشونتبار حکومتی در ایران است. روزنامه نگاران بیبیسی تحت آزار و اذیتهای حکومتی، حملهای سایبری و مسدود کردن دارایی و اموال آنها در ایران قرار گرفتهاند و همچنین اعضای خانوادههای آنها در ایران توسط نهادهای امنیت دولتی و حکومتی تهدید شدند و در مواردی دستگیر و بازجویی شدهاند.