جامعه بهائیت در ایران در خطر است
خبرگزاری نیمه رسمی در ایران خواستار “انهدام کامل” بهائیت شد
۲۹ بهمن ماه ۱۳۸۷– کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز اعلام کرد که حمله به جامعه بهائیت در ایران با اعلام نیمه رسمی برای “انهدام کامل” آنها به سطح خطرناکی رسیده است. کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از دولت ایران خواست که فورا تهدید های روزافزون خشونت بار خود را علیه اعضای جامعه بهائیت متوقف کند و افراد بازداشتی اقلیت مذهبی بهائی را که بدون هیچگونه اتهامی در زندان بسرمی برند، آزاد کند. این کمپین همچنین از جامعه بین المللی خواست که آزارو اذیت روزافزون اقلیت مذهبی بهایی را بشدت محکوم کنند.
دولت در طول یکسال گذشته حملات خود را علیه اعضای جامعه بهائیت شدت داده است. در حال حاضر حداقل ۳۰ نفر از بهائیان در سراسر کشور در زندان بسر می برند. بهائیان که جمعیتی حدود ۳۰۰هزار نفر دارند اقلیت مذهبی ای هستند که در قانون اساسی ایران برسمیت شناخته نشده اند. بهائیان در طول ۳۰سال گذشته مورد تبعیض های رسمی قرار گرفتند و حدود ۲۰۰نفر از آنها از زمان انقلاب در سال ۱۳۵۷به بعد اعدام شدند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان – ایسنا- در تاریخ ۲۳ بهمن ماه ۱۳۸۷، قاضی حداد؛ مقام رسمی قوه قضائیه اعلام کرد که دادگاه هفت تن از رهبران جامعه بهائیت بزودی برگزار خواهد شد. در این گزارش به نقل از حداد برخی از اتهامات این افراد “جاسوسی برای اسرائیل، توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام ” عنوان شده است.
اعضای رهبری جامعه بهائیت از فروردین ماه ۱۳۸۷بدون دسترسی به وکیل در بازداشت هستند.شیرین عبادی؛ برنده جایزه صلح نوبل که وکالت آنها را بعهده دارد، به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که ایشان هنوز از جزئیات کیفرخواست و محاکمه مطلع نیستند . انتظار می رود که پرونده این متهمین در طول این هفته قبل از دادرسی در اختیار ایشان قرار بگیرد.
بنظر می رسد که شدت حملات مقامات علیه بهائیان یک حیله روابط عمومی ای باشد برای اینکه بتوانند نتیجه دادگاه آنها را تحت تاثیر قرار بدهند. خبرگزاری نیمه رسمی فارس در تاریخ ۲۷بهمن ماه ۱۳۸۷گزارش داد که دادستان کل کشور؛ آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی، در نامه ای به وزیر اطلاعات؛ محسن اژه ای نوشت که تشکیلات فرقه بهائیت “در تمامی رده ها غیر قانونی و غیر رسمی بوده و وابستگی آنها به اسرائیل و ضدیت آنها با اسلام و نظام اسلامی محرز و خطر آنها برای امنیت ملی مدلل و مستند است.”
گزارش منتشره توسط خبرگزاری فارس در پایان چنین جمع بندی می کند که این نامه مجوزی است از سوی دادستان کل برای “برخورد قاطع با عناصر تشکیلات؛ تا انهدام کامل آنها” .
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از مقامات قضایی خواست که دادگاه بهائیان را متناسب با معیارهای بین المللی دادرسی عادلانه برگزار کرده و حقوق متهمین را در فضایی شفاف و آزاد تضمین کنند.
هادی قائمی؛ سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران در مورد اتهامات اعضای رهبری جامعه بهائیت گفت: “این اتهامات خیلی جدی هستند. همه شواهد، از بازداشت آنها تا همین محاکمه ای که در پیش است، به نظر میرسد گواه بر بی اساس بودن این اتهامات و منشاء سیاسی آنها می باشد.” قائمی در مورد دادگاه این متهمین گفت: “محاکمه این افراد، در صورتی که دادگاه نتواند این اتهامات را بطور علنی ثابت کند و اگر امکان دفاع مناسب برای آنها فراهم نشود، کاملا بی اعتبار خواهد بود، و در چنین وضعیتی، این دادرسی چیزی بیش از یک تعقیب و آزارشبیه توهمات قرون وسطایی نخواهد بود.”
دولت ایران همواره مذهب بهایی را به ابزار دولت اسرائیل متهم کرده اما هرگز اطلاعاتی برای اثبات این اتهام ارائه نکرده است. در تبلیغات رسمی همواره برای اثبات این اتهام به این که مرکز بین المللی بهائیان در حیفا، اسرائیل قرار دارد اشاره می شود. اما تاسیس این مرکز به زمان تبعید موسسان آن به دوران امپراتوری عثمانی در سال۱۸۶۸میلادی بر می گردد.