مسعود شفیعی ، وکیل پرونده سه گردشگر آمریکایی : برای سارا احضاریه صادر نشد، درخواست داده ام تا دو موکل دیگر م نیز با قرار وثیقه آزاد شوند
مسعود شفیعی ، وکیل سه گردشگر آمریکایی با اعلام اینکه از تاریخ بعدی دادگاه موکلانش معترض است و از ۲۳ شهریور روز آزادی یکی از متهمان پرونده یعنی سارا شورد دیگر موفق به دیدن دو موکلش که ماههاست در زندان هستند نشده است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت : « زمان بعدی دادگاه ۱۳ بهمن ماه اعلام شده که به نظرم خیلی دیر است. و به همین دلیل نامه ای را به آقای صلواتی، قاضی پرونده داده ام که یا ترتیبی بدهند تا زمان دادگاه نزدیکتر شود و یا مانند سارا شورد ، شین و جاش نیز با قرار وثیقه آزاد شوند و تا روز دادگاه مثلا در خانه سفیر یا سفارت سویس بمانند. چرا که تشکیل نشدن دادگاه قبلی نه تقصیر من بود و نه موکلانم. قصور از مسولان زندان و دادگاه بود.»
مسعود شفیعی با ابراز اینکه معلوم نیست به چه علت جاش و شین در روز ۱۵ آّبان از اوین به دادگاه آورده نشدند، به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: « نیامدن سارا که طبیعی است چون برای او حکم احضاری فرستاده نشده است .آن دو نفر دیگر هم در زندان بودند و طبیعتا باید مسولان آنها را به دادگاه می آوردند. خودشان که نمی توانستند بیایند. من روز دادگاه به قاضی پرونده گفتم که اگر آنها را احضار کردید و نیاوردنشان ، شما در صورت جلسه بنویسد و من هم امضا می کنم.»
وکیل پرونده بازداشت سه گردشگر آمریکایی با اظهار اینکه آخرین باری که دو موکل دیگرش را دیده است به روز آزادی سارا شورد برمی گردد ، گفت در خواست ملاقات با موکلانش و خواندن پرونده را داده است : « چون چند روز پیش که با آقای صلواتی ، قاضی پرونده حرف زدم گفت شما آنها را روز دادگاه می بینید که طبیعتا روز دادگاه برای تنظیم دفاعیه از موکلانم به درد نمی خورد. من به دلیل حفاظت از حقوق موکلانم باید آنها را قبل از روز دادگاه ببینم تا بتوانم دفاعیه خوبی تنظیم کنم. اما با هر مشقتی که بود توانستم پرونده را بخوانم اما هنوز اجاز ه دیدن جاش و شین را ندادند.»
مسعود شفیعی درباره اینکه با نیامدن سارا شورد به ایران و حضور نیافتنش در جلسه دادگاه وثیقه او در چه وضعیتی قرار می گیرد، گفت : « سخنگوی قوه قضاییه قبل از شروع اولین جلسه دادگاه گفته بود اگر سارا نیاید وثیقه اش توقیف می شود که من نیز در مصاحبه هایم گفتم صحبت ایشان قانونی نیست چون برای سارا اخطار رسمی فرستاده نشده است. من وظیفه داشتم که در ۱۵ آبا ن علیرغم اینکه همه می گفتند دادگاه تشکیل نمی شود حضور بیابم ، همه آن روز در دادگاه بودند به جز متهمان ! تا زمانیکه برای سارا شورد احضاریه رسمی از سوی دادگستری ایران فرستاده نشود ضبط وثیقه اش نیز بی معنی و غیرقانونی ست .»
این وکیل با اظهار اینکه جرم جاسوسی و ورود غیر قانونی به دلایل زیاد در مورد موکلانش صدق نمی کند ، گفت: « من تمام جزییات پرونده را خواندم و دلیلی که بتواند موکلانم را برای جرم جاسوسی متهم کند وجود ندارد و حتی ورود غیر مجاز هم هیچ تقصیری متوجه موکلان من نیست چون مشخص نبودن مرز خیلی سخت است. همین چند وقت پیش نمایندگان مجلس وزیر امور خارجه مورد سوال قرا داده بودند که چرا مرز را میل گذاری نمی شود، حالا وقتی افرادی مثل نمایندگان مجلس و وزیر امور خارجه مرز را تشخیص نمی دهند چطور باید انتظار داشت که سه کوهنورد و گردشگر خارجی مرز را تشخیص دهند. به نظرم به طور کلی موضوع جاسوسی در پرونده منتفی است و اگر ورود غیرقانونی هم صحت داشته باشد موکیلن من قصوری در این باره نداشته اند و به همین دلیل تقصیری متوجه شان نیست.»
سه گردشگر آمریکایی به نام های سارا شورد ، شین باور و جاشوا فاتال در مرز میان ایران و کردستان عراق در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۸۸ در ایران دستگیر شدند که به جاسوسی و ورود غیر قانونی متهم شدند. در تاریخ ۲۳ شهریور یکی از آن سه نفر ، سارا شورد بعد از ماهها بودن در بند انفرادی با قرار وثیقه۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد اما هنوز دو نفر دیگر در زندان اوین به سر می برند.